Sve smo naveli, sustina je recena, nema mjesta euforiji a ni kuknjavi. Ja licno nisam ni ocekivao neku mega partiju, igralo se onoliko koliko je potrebno. Strpljivom igrom se iznudio gol u presudnom trenutku (ili veoma bitnom) i bilo je samo pitanje sa koliko ce golova domacini biti nagradjeni. Srecom, nije bilo povrijedjenih s obzirom da su Fürthaneri pokusali grubom igrom doci do rezultata.
Malo me iznenadilo to sto je Badstuber prebacen na beka, dok je bilo nekih nagovjesti da bi Robben mogao igrati na lijevoj strani (Müller na suprotnoj) i tako Shaqiriju pruziti sansu da se razmase na praznom prostoru.
Malo je bilo suradnje izmedju njega i Kroosa tako da je Mario bio odsjecen (kao i imenjak mu u nerijetkim situacijama

). Gusta igra osiguraca bez obzira kako je protivnik postavljen, sad ne znam je li se njemu ne ide naprijed ili ima zabranu od Juppa. Lahm nije bio nesto, nekoliko puta prevaren, pogresnih dodavanja. Odbranu nemam sta pretjerano analizirati jer nije bilo prilike da se iskazu. U jednoj situaciji je Badstuber nadtrcan iako se protivnik bio sapleo, tako da je Holga bio primoran napraviti faul, medjutim sudija je svirao faul za Bayern.

Bayern je bas zaljubljen da tu loptu drzi, da ima posjed (zbog toga bi ih volio gledati protiv Barce) protiv skoro svakog protivnika. Nije to uvijek gledljivo, nije opasno ka golu protivnika, nemali broj puta im protivnici namjerno prepuste loptu vrebajuci svoju sansu iz neke pogreske...ali da je Tymka morala cekati 5 minuta kraj aut-linije (doduse sa smjeskom na licu) ne bi li dosla do svoje premije, je ipak malo previse (sve to vrijeme Bayern se dodavao i nije bilo prekida).
Sljedecu tekmu sa Ribom i Svajnijem (vjerovatno) dok ce se malo pricekati na Alabu i Gomeza.
schweinsteiger je napisao/la:
Robbenu su poljuljali samopouzdanje izgleda.U situacijama kad treba da puca on,da ne bude sebican,dodaje,a kad treba da doda,puca...
To je i sam priznao. Naime, cesto mu dodju takve misli i kada je sam pred golmanom i kada ce svaki napadac pokusati doci do realizacije. Jak je on mentalno, mozda samo pokusava da bude manje sebican.

I pretjera.
Kako cujem, Jupp je zabranio njemu i Svajniju da pucaju penale. Ako dodje do toga, Mandzo izvodi (barem trenutno, dok mu se ne vrati imenjak

).
Isto tako Heynckes demantuje da od naredne godine ide u mirovinu (dzaba smo se ja i Kaiser obradovali

) i tako ostavlja ovo pitanje otvorenim. Kaze ciko da ce, zavisno od rezultata, sjesti sa Kalletom negdje u polusezoni i tako razmotriti kako i sta dalje.
Nije nepoznato da se on i
Zama bas i ne podnose (Motzki je pristalica mladje garde) i poznavajuci njegovu ambicioznost, pojedini scenariji se sami namecu...
Edit:
U sljedecoj rundi njemackog kupa Bayern docekuje K`lautern.