Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

hoshtapler
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la hoshtapler » 24 avg 2012, 12:03

Evo jednog zanimljivog para :

Nordsjælland SønderjyskE

Nordsjælland je aktualni šampion, igraju na vještačkoj travi od ove sezone. Izgubili su najbitnijeg igrača odbrane Bjelanda koji je otišao u Twente. Okore je suspendovan što znači da im fale dva veoma bitna igrača u odbrani. Pored ovih nedostataka treba imati u vidu da su u zadnje tri godine osvojili 2 kupa i ligu. Kup je jedno a liga je drugo. Lakše je osvojiti ligu kao underdog nego odbraniti naslov. Ove sezone će im biti puno teže igrati jer ih sada svi vide kao favorita a ne kao iznenađenje. Stil igre je agresivan-napadački, sa velikim posjedom lopte i stvaranjem puno prilika za gol. Odigrali su 6 utakmica ( 3 pobjede, 2 remija i 1 poraz ) sa glo razlikom 14:6 ; Kući su odigrali dvije utakmice (1 pobjeda i jedan remi ).

S druge strane SønderjyskE je jedna od najpotcjenjenijih danskih ekipa. Tvrda ekipa koja igra na kontre. Odlični iz prekida. Najbolje se snalaze kada prepuštaju inicijativu protivniku i trče kontre. Kada oni moraju da napadnu imaju problema. Rezultati to govore. Remi sa Kopenhagenom te pobjede u gostima protiv Esbjerga i Brondbija ( obje gostujuće utakmice su dobili ). Oba poraza koja imaju su se desila kada su bili domaćini ( ona priča o preuzimanju inicijative ).

Kvote su postavljene tako da je Nordsjælland apsolutni favorit gdje je kec oko 1.55 ; Premalo, zaista premalo. Ovdje dolazimo do priče o value betu. x2 od @2.35 je dobra vrijednost, isto tako je vrijednost hendikep +1 sa kvotom od @1.85 na SønderjyskE ( što znači da ako izgube sa jedan razlike opklada je push odnosno kvota 1 ). Napomena: value bet znači da ja mislim da je kvota na x2 veća nego što bi trebala biti a ne da će zaista biti x2 ;

Imajući u vidu oslabljenu odbranu Nordsjælland-a obje ekipe daju gol odnosno over je dobra opcija.

S tim da ne volim igru na golove jer su kvote (pre)niske idem na x2 SønderjyskE. Nizak ulog naravno.

Eto, sretno.
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 24 avg 2012, 12:04

Srbija - Estonija +24.5 h2
Dortmund (1.5) - Werder 2
Evian - Lyon odg DA
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 avg 2012, 12:06

Viper je napisao/la:Gruzija - Latvija (+9,5) H1 @1,85
Oss - Go Ahead zx2 @ 1,55
St. Polten - Grodig ps1 @ 1,5
Dortmund - Werder zx2 @ 1,5
Srbija - Estonija H2 @1,85

Cak mislim da je neko prije predlozio ovaj zadnji par. Ajde ljudi sta mislite?
uplaćujem :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 24 avg 2012, 12:09

Gruzija - Latvija (+9,5) H1 @1,85

ajmo ljudi idemo zajednicki :D
SAMO ČELIK !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 avg 2012, 12:11

samo, kako ja neću uplaćivat' nit' će listić biti kod mene, možda slike ne bude do večeras :D

i evo, da olakšam: (šifre iz Premiera, nisu poredane po redu)
1600 zx2
1648 ps1
1655 zx2
1703 h1
1698 h2

Kapiten Blue Traina

tip74
Kontakt:

Post Postao/la tip74 » 24 avg 2012, 12:12

Izostanci:
AJ Auxerre v Stade Lavallois
AJ Auxerre: Ramos (1/0 d), Acapandié (3/0 d), Haddad (1/0 m), Bourgeois (2/0 f), Kapo (3/2 f), Haller (2/0 f)
Stade Lavallois: Badiane (0/0 f), Gamboa (3/1 m), Adéoti (2/0 d), Ciaravino (1/0 m)

First Vienna v SCR Altach
First Vienna: Dospel, Perktold
SCR Altach: Netzer, Tomi, Schöpf, Brandner

Jihlava v Sigma Olomouc
Jihlava: Karlík, Tlusty (both doubtful), Gabriel, Obert, Mešanovič
Sigma Olomouc: Zlámal, Klesnil, Dreksa

Jagiellonia v Gornik Zabrze
Jagiellonia: Frankowski
Gornik Zabrze: Magiera, Kwiek, Zachara, Olkowski

Örebro SK v Gefle IF
Örebro SK: Sigurbjörnsson, Sandqvist (both doubtful), Wikström, Atashkadeh
Gefle IF: Larsson, Lundin, Adukor
Bet Info Team

salebl
Kontakt:

Post Postao/la salebl » 24 avg 2012, 12:13

A sto ste izbacili Monaco i RKC Waalwijk ?

Kakva je Rumunija u kosarci ? Ko poznat igra za njih ? Msm da bi BiH to trebala uzeti kao i dubl Hlavackova/Hradecka...

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 24 avg 2012, 12:26

Slaven je dobio Bilbao kuci, na bwinu je sad 1.67 (bila 1.73), kad su dobili Bilbao kuci, mogu i ovu Lokomotivu, koja je ipak samo filijala Dinama...

A evo izjave trenera Slavena:

Nastupit ćemo trenutačno u najjačem sastavu, igrat ćemo pred svojim navijačima čija nam podrška iz gledališta sigurno neće nedostajati. U susret ćemo krenuti otvoreno, bez kalkulacija i vjerujem da ćemo uspjeti. Zbog ozljeda među kandidatima za nastup neće biti Pilipović i Takač, dok se Gregurina oporavio i biti će na klupi. Svjesni smo što nam znači utakmica s Lokomotivom i nećemo propustiti prigodu koja nam se pruža na našem stadionu. Bit će to derbi kola koji će sigurno zadovoljiti igrom i uvjeren sam da ćemo se na kraju mi radovati zajedno s našim navijačima.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 24 avg 2012, 12:28

salebl je napisao/la:A sto ste izbacili Monaco i RKC Waalwijk ?

Kakva je Rumunija u kosarci ? Ko poznat igra za njih ? Msm da bi BiH to trebala uzeti kao i dubl Hlavackova/Hradecka...
Izbacili su i moj Slaven kojeg cu ja staviti na ovaj zajednicki listic, dobice 100%, ova Lokomotiva je i prosle godine bas do ovog perioda igrala dobro, pa je onda uslijedio pad...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

hoshtapler
Kontakt:

Post Postao/la hoshtapler » 24 avg 2012, 12:39

hoshtapler je napisao/la:Evo jedan par na prvu, niska uplata

Srbija Estonija +23.5 ( kontrahendikep na Estoniju ).

Srbiju sam gledao protiv Islanda i igraju preko kurca, blago rečeno. Ono, znaju da će proći pa se tako i ponašaju. Srbija je dobila Slovačku 22 razlike, Estonija ih je dobila 21 razlike. Srbima su se islanđani vraćali sa +20 razlike na skro jednocifrenu razliku. Estonci su na početku utakmice gubili od CG +20 pa su na kraju izgubili "samo"13 razlike. Estonija se vratila protiv Izraela sa +15-16 razlike u prvom poluvremenu i na kraju ih dobili.

Sve ovo govori da postoji obrazac koji kaže da se Estonija bori do kraja ( košarkaški znalci govore da igraju solidnu odbranu ) i ne predaje se tako lako.

S druge strane Srbi imaju tendenciju da se opuste kada povedu. To su činjenice, to je mentalitet. Srbija je mnogo, mnogo kvalitetnija reprezentacija ali to ne znači da će biti 24 razlike za njih. Previše je to, blago rečeno.

Manja uplata naravno.
Zajeb, odnosnop potencijalni zajeb. Estonski trener je izjavio da su im tri utakmice nakon ove mnogo bitnije ( Island i Slovačka u gostima, Izrael kod kuće ) te da će više odmarati ključne igrače. Sad ovo postaje eci-peci-pec :mrgreen:

Poletih bezveze, niska uplata je ako ništa al imam osjećaj da je ovo pad :mrgreen:
Najbolji klub: Željezničar
Najveći mangupi: TM87
Najveći levati: navijači Slobode. Klub im se gasi, jer su nesposobni a oni slave.
Najveći tragičari: FK Sloboda. Klub koji se gasi i postaje hibrid OlimpiCa. Sa navijačima kakve imaju ne trebaju im dušmani

adox
Kontakt:

Post Postao/la adox » 24 avg 2012, 12:41

Tenis US Open Q
Pet,17:00 Zemlja - Mertens 1 @ 1.40 wwin

*Iako kvota nije bas velika odlucio sam se da igram na Zemlju protiv Mertensa.Grega Zemlja dolazi iz Slovenije,ima 25 godina i trenutno zauzima 100 mjesto na ATP listi,mada je u ovom mjesecu imao ranking karijere a to je 96 mjesto.Kroz karijeru na hardu ima skor 100/71.Ove sezone je na skoru 31/17,od cega je 10/5 clay,2/3 indoors hard,6/2 trava i 13/7 hard.Poceo je sa hardom i dosta dobro odigrao u Dohi gdje je ispao od Fedexa u 2 kolu.Osvojio je on ove godine 3 turnira,a sve na razlicitim podlogama.Challenger u Nottinghamu koji se igrao na travi,zatim challenger Anning na clayu i challenger Beijing na hardu.Sa tog turnira i dosao je na ove kvale,gdje je evo prosao dva kola.U prvom je igrao protiv Christian Harrisona i dobio 63,64.Prvi servis i nije bio nesto posebno,svega 53% ali protivnik nije bio po mjeri,stoga je Zemlja na isti osvojio 21/24 poena a na drugi servis osvojio je 15/21 poen.U drugom kolu za protivnika je imao Matwe Middelkoopa,a njega je dobio sa 75,63.Opet dosta poena osvojenih na prvi servis,i cak 10 as udaraca.Igra desnom rukom,igra sve podloge mada clay i hard najvise.Uglavnom igra sa osnovne linije,ima solidan servis.

Yannick Mertens dolazi iz Belgije i ima 25 godina.Trenutno je 221 igrac na ATP listi,a najbolji ranking za njega je 202 mjesto.Kroz karijeru na hardu ima skor 31/27.Ove godine je na skoru 38/20,od cega je 15/11 clay,15/5 indoors hard,0/1 trava i 8/3 hard.Igra u skladu svojih mogucnosti,mada ove godine igra dosta na jacim challengerima tako da i ispada ali i skuplja iskustvo.Prije US Opena igrao je challenger Orbetello,a taj se igrao prije gotovo mjesec dana.Uzeo je pauzu,pripremao se i evo zasad mu dobro ide u ovim kvalama.Prvo kolo je igrao protiv Sugite,i dobio taj mec sa 64,61.Pratio sam isti,i Sugita je imao 4-2 i servis,a onda break i ode sve u 3 lijepe.Mertens je bio odlican na prvom servisu,osvajio je 29/35 poena na isti tako da je tu kljuc pobjede.U drugom kolu igrao je protiv Adrian Menendez-Maceirasa i njega je dobio sa 75,60.Opet odlican na servisu,protivniku je prepustio svega 1 break sansu i nije je uspio spasiti,ali je zato osvojio 5/6 break sansi na servis protivnika.Treba li reci sta je kljuc pobjede? Mertens igra desnom rukom,a cini se da je servis njegovo glavno oruzije.

H2H ne postoji a prednost dajem 6 nositelju kvalifikacija Zemlji.Oba tenisera imaju dobre servise,ali Zemlja igra dosta dobro i defanzivno tako da bi mogao napraviti nesto na servis Mertensa.Opet i Mertens ima svoje sanse,nije džabe odmarao gotovo mjesec dana.Ipak Zemlja je teniser sa vise iskustva,njemu samo fali prvo kolo US Opena da kaze da je igrao 1 kolo svih Grand Slam turnira,dok Mertens nije igrao nikada u prvom kolu nekog GS turnira.

Ko zeli neka proba i pobjedu El Tabakh protiv Voegele koja se placa 2.50!

reformer
Kontakt:

Post Postao/la reformer » 24 avg 2012, 13:10

ko ima nesto na wwinu nek mi se javi, saljem kredit za uzvrat :)
"U cast velikog simbola. U cast raje i grada, kakvog nisam upoznao..."

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 24 avg 2012, 13:25

lutrija majka :mrgreen:

-8,5/Gruzija-Latvija...1...1.65
+9,5/Rumunjska-BiH...2...1.85
+9,5/Slovačka-Izrael...2...1.20
+6,5/Cipar-Ukrajina...2...1.20
FORZA MARŠAL !!!

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 24 avg 2012, 13:32

slika

Evo zajednicki, hoce li iko uplatit ovo uz anonimnog i mene?
Zadnja izmjena: Viper, dana/u 24 avg 2012, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
SAMO ČELIK !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 avg 2012, 13:35

Viper je napisao/la:slika

hocu ja :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 avg 2012, 13:35

čim sam vidio ko piše, znao sam i šta će pisat' :mrgreen: 8-)

čekam broj i kod, pa da slikam :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 24 avg 2012, 13:36

Gruzija - Latvija (+9,5) H1 @1,85

evo ovako posto nesto slike nece :roll:
SAMO ČELIK !

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 24 avg 2012, 13:38

Viper je napisao/la:slika

Mozda ja ali izbacim Srbiju i ubacim Slaven mozda cak i prije Borussia manje od 4 gola nego li 3+ uglavnom 3/5 cu sigurno.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 avg 2012, 13:38

vidio sam da si neke čarlame radio tamo, stavi samo od imgura link pošto si tamo, vidjeh, prvo uploadovao ;)

Kapiten Blue Traina

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 24 avg 2012, 13:41

Nije htjelo preko imgura, pa sam pokusao preko svih mogucih ali nece :roll:
SAMO ČELIK !

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.