Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Principatus
- Kontakt:
Re: Adnan Gabeljić
On misli ovoga momka:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Re: Zaboravljeni fudbaleri koji bi mogli igrati za BiH
Fino nabrajate nema se sta reci...Samo onda istjerajte sve ove sto vec imamo...
svaka cast momku...koje je godiste.....i ostale info???Principatus je napisao/la:On misli ovoga momka:
vidi se da ima loptu u malom prstu...
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
svak amu cast i od mene al brate dragi cuvaju ga pjetlici da mi je ga vidjeti na evropskoj sceni kad njegovi vrsnjaci igraju u prvim timovima mali je 91 godiste igra na nekom koledju u USA
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!
pa rekao sam svaka cast na ovomme sto saam vidio...i ovo su njegovi vrsnjaci sve...samo je fazon sto je lik povisokMT87TM je napisao/la:svak amu cast i od mene al brate dragi cuvaju ga pjetlici da mi je ga vidjeti na evropskoj sceni kad njegovi vrsnjaci igraju u prvim timovima mali je 91 godiste igra na nekom koledju u USA

Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
- >>barcelonista<<
- Kontakt:
ne znam jeste li spominjali anela hadzica? momak igra za ried u austriji igrao je za njhovu mladu repku ali izrazio je zelju da igra za bosnu .
Neki majstor ga ja montirao...johnnyHZ je napisao/la:svaka cast momku...koje je godiste.....i ostale info???Principatus je napisao/la:On misli ovoga momka:
vidi se da ima loptu u malom prstu...

- Fanaticosi_Medakovo
- Kontakt:
Kad kažu da mi imamo samo dva igrača u fransuskoj prvoj ligi, lažu. Pa naprimjer kod Meše u Grenobleu imamo nekog momka Zorana Rendulića. Ima 25 godina, rođen je u Sarajevu. Karijeru je započeo u OFK Beogradu, zatim nastavio u Partizanu, Železniku, a najduže se zadržao u Borcu iz Čačka iz kojeg je išao 2007. na posudbu u austrijski Ried. Za mladu reprezentaciju Srbije (i Crne Gore) nastupio 3 puta. Od 2008. godine igra za Grenoble Foot 38 i skroz standardan, ali me baš čudi, ako su toliko govorili o Kučukoviću koji igra u tom istom klubu, pa zašto primjetili i Rendulića koji je veliki talent.
Evo i video:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 888823252#
Evo i video:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 888823252#
- Fanaticosi_Medakovo
- Kontakt:
U drugom timu Marseilla igra još jedan bosanac (prema Wikipediji), Mathias Guedj. Tražio sam ga po internetu, ali ništa ne nalazim može li mi ko da pomogne.
Taj Adnan je odlican,nema veze sto je koledz,vidi se šta zna momak.Podsjeca na Ibracadabru pravo !
12.9.2009.
Ma u hrtvaskoj ligi imaš u Dinamu ,Hajduku,Zadru,Šibeniku toliko talenata u omladinskim školama naših Bosanaca, da ih pokupe eto ti repke
a za Slovensku ne pričam i to fakat talenti .

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Evo intervjua sa Gabeljićem, koji je davno urađen:
GABELJIĆ KREĆE STOPAMA VEDADA IBIŠEVIĆA
Adnan Gabeljić rođen je 13.04.1992. godine u Zagrebu. Još kao novorođenče je izbjegao iz ratne Jugoslavije u Stuttgart.
Fudbal je počeo trenirati sa 5 godina, da bi dvije godine kasnije preselio u St. Louis, gdje igra i sada.
Karijeru sam počeo u jednom dječijem klubu Leinfeldenu, a dolaskom u Ameriku sam ispočetka trenirao sa bh. ekipama. Onda sam sam nastavio u Buschu, gdje sam igrao sve dok nisam krenuo u srednju školu i počeo igrati za Mehlville.
Iako njegova škola nije ostvarila neke zapažene rezultate, Adnan je dobio vrijedne nagrade.
Proglasili su me za najboljeg u pokrajini, gradu, pa kasnije i u državi. To je velika čast, pogotovo za mene, stranca.
Adnan će još godinu dana igrati za Mehlville, a onda kreće na SLU (Saint Louis Universitiy)
Krećem stopama Vedada Ibiševića. Želim postići uspjeh kao on, iako je i njemu trebalo neko vrijeme da eksplodira. Inače, ja ću biti treći Bosanac na ovom Univerzitetu, nakon Vedada Ibiševića i Dade Hamzagića.
Porede ga sa Ibiševićem, ali i sa Džekom...
Može se reći da sam ja kombinacija njih dvojice. Uvijek se nađem na pravom mjestu kao Vedad, iako ja više ličim Džeki, jer sam malo viši i mogu sam sebi pripremiti situaciju za gol, kao i drugima.
Ranije je dobio je poziv u U18 selekciju SAD-a
Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.
Srce ipak kuca za BiH
Ja ću uvijek biti uz svoju Bosnu, jer se ja ne osjećam Amerikancem. Moj cilj je odavno poznat – dres Bosne i Hercegovine...
GABELJIĆ KREĆE STOPAMA VEDADA IBIŠEVIĆA
Adnan Gabeljić rođen je 13.04.1992. godine u Zagrebu. Još kao novorođenče je izbjegao iz ratne Jugoslavije u Stuttgart.
Fudbal je počeo trenirati sa 5 godina, da bi dvije godine kasnije preselio u St. Louis, gdje igra i sada.
Karijeru sam počeo u jednom dječijem klubu Leinfeldenu, a dolaskom u Ameriku sam ispočetka trenirao sa bh. ekipama. Onda sam sam nastavio u Buschu, gdje sam igrao sve dok nisam krenuo u srednju školu i počeo igrati za Mehlville.
Iako njegova škola nije ostvarila neke zapažene rezultate, Adnan je dobio vrijedne nagrade.
Proglasili su me za najboljeg u pokrajini, gradu, pa kasnije i u državi. To je velika čast, pogotovo za mene, stranca.
Adnan će još godinu dana igrati za Mehlville, a onda kreće na SLU (Saint Louis Universitiy)
Krećem stopama Vedada Ibiševića. Želim postići uspjeh kao on, iako je i njemu trebalo neko vrijeme da eksplodira. Inače, ja ću biti treći Bosanac na ovom Univerzitetu, nakon Vedada Ibiševića i Dade Hamzagića.
Porede ga sa Ibiševićem, ali i sa Džekom...
Može se reći da sam ja kombinacija njih dvojice. Uvijek se nađem na pravom mjestu kao Vedad, iako ja više ličim Džeki, jer sam malo viši i mogu sam sebi pripremiti situaciju za gol, kao i drugima.
Ranije je dobio je poziv u U18 selekciju SAD-a
Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.
Srce ipak kuca za BiH
Ja ću uvijek biti uz svoju Bosnu, jer se ja ne osjećam Amerikancem. Moj cilj je odavno poznat – dres Bosne i Hercegovine...
- Stone Island
- Kontakt:
Gabeljić nije zaboravljeni igrač jer mu je tek 17 godina i sumnjam da je igrao i za jednu reprezentaciju.
Čuj kombinacija Džeke i Ibiševića i to još sam kaže.
Čuj kombinacija Džeke i Ibiševića i to još sam kaže.

Momci.. Znali iko od vas zasto Tulic nije pozvo Dialibu??
- Stone Island
- Kontakt:
Zato što je crnac.Brijac je napisao/la:Momci.. Znali iko od vas zasto Tulic nije pozvo Dialibu??

Šala mala,nisam rasista.
hahahaStone Island je napisao/la:Zato što je crnac.Brijac je napisao/la:Momci.. Znali iko od vas zasto Tulic nije pozvo Dialibu??
Šala mala,nisam rasista.

- Ivica Grlic
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes
..ima ih jos mnogo!
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes
..ima ih jos mnogo!
-
- Kontakt:
- Ivica Grlić (Oprostio se od reprezentativnog dresa a i rijetko igra u Duisburgu)Tarik14 je napisao/la:- Ivica Grlic
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes
..ima ih jos mnogo!
- Vladan Grujić (Ne igra nikako za Moss u drugoj norveškoj ligi)
- Samir Merzić (OK!)
- Veldin Muharemović (Rijetko igra u Lokerenu, ekipi koja se nalazi pri dnu belgijske lige)
- Jasmin Burić (Ne sad, ali trebat će nam za 2-3 godine, tek je nedavno odigrao svoju prvu (?) utakmicu za Lech)
- Haris Handžić (Ista vrijedi i za njega, trenutno je u mladoj reprezentaciji, za godinu-dvije razigrat će se u Lechu, i onda bi se nešto od njega moglo očekivati)
- Boubacar Dialiba (OK!)
- Sulejman Smajić (OK!)
- Adnan Čustović (I da ga Ćiro pozove, godine su njemu, kad je iz konkurencije ispao Topić, koji briljira u Rusiji, onda stvarno ne znam..)
- Branislav Krunić (OK!)
- Darko Maletić (Ne igra za Koblenz u "Cvajti")
- Said Husejinović (Otpisali ga iz Werdera, što znači da ne igra trenutno nigdje, gdje će on sada u A reprezentaciju?!)
- Romeo Mitrović (Stariji od sve trojice ovih naših golmana, a nije ništa bolji)
- Admir Aganović (Sada, malo kad ga počinju više poštovati u Xamaxu, ne bi ni poziv trebao izostati!)
- Stevo Nikolić (Hahaha, nije to kalibar za reprezentaciju, lako je rasturati u našoj ligi, ali daleko je on od reprezentacije..Imamo dosta, dosta boljih igrača u napadu od njega)
- Ognjen Vranješ (Velika nada, ne igra u Crvenoj Zvezdi, treba nastaviti igrati za mladu još dvije godine, s obzirom da ima 19 godina, i tada bi već trebao biti standardan u svom klubu)
-
Jackie_Chan je napisao/la:- Ivica Grlić (Oprostio se od reprezentativnog dresa a i rijetko igra u Duisburgu)Tarik14 je napisao/la:- Ivica Grlic
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes
..ima ih jos mnogo!
- Vladan Grujić (Ne igra nikako za Moss u drugoj norveškoj ligi)
- Samir Merzić (OK!)
- Veldin Muharemović (Rijetko igra u Lokerenu, ekipi koja se nalazi pri dnu belgijske lige)
- Jasmin Burić (Ne sad, ali trebat će nam za 2-3 godine, tek je nedavno odigrao svoju prvu (?) utakmicu za Lech)
- Haris Handžić (Ista vrijedi i za njega, trenutno je u mladoj reprezentaciji, za godinu-dvije razigrat će se u Lechu, i onda bi se nešto od njega moglo očekivati)
- Boubacar Dialiba (OK!)
- Sulejman Smajić (OK!)
- Adnan Čustović (I da ga Ćiro pozove, godine su njemu, kad je iz konkurencije ispao Topić, koji briljira u Rusiji, onda stvarno ne znam..)
- Branislav Krunić (OK!)
- Darko Maletić (Ne igra za Koblenz u "Cvajti")
- Said Husejinović (Otpisali ga iz Werdera, što znači da ne igra trenutno nigdje, gdje će on sada u A reprezentaciju?!)
- Romeo Mitrović (Stariji od sve trojice ovih naših golmana, a nije ništa bolji)
- Admir Aganović (Sada, malo kad ga počinju više poštovati u Xamaxu, ne bi ni poziv trebao izostati!)
- Stevo Nikolić (Hahaha, nije to kalibar za reprezentaciju, lako je rasturati u našoj ligi, ali daleko je on od reprezentacije..Imamo dosta, dosta boljih igrača u napadu od njega)
- Ognjen Vranješ (Velika nada, ne igra u Crvenoj Zvezdi, treba nastaviti igrati za mladu još dvije godine, s obzirom da ima 19 godina, i tada bi već trebao biti standardan u svom klubu)
vala i ove sto si OK-iro nijedan nje ni zasta mozda od tih svju izdvojiti Burica ,Aganovica, usejnovica i naravno Handžića ostalo sve nije nizasta a kamoli za repku.
U ime Gospodara...