Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

levat
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la levat » 10 avg 2012, 04:10

Možda bi Aco trebao zvaki Džeku u repku, ako Mitrović ne proradi. :P

[youtube][/youtube]

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 avg 2012, 11:15

KK_Bosna je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Mirza jeste veliki igrac ali po meni nikad nece biti veci od Dzeke, naravno u svojim sportovima. ;)
kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji? :roll:
Moze lijepo, jer u toj ekipi/evropi igraju najbolji na svijetu dok u najbolji Kosarkasi igraju u Americi gdje ce Mirza biti nista vise od nekog normalnog/prosjecnog NBA igraca, dok je Dzeko vec dokazao klasu protiv najboljih i bio 13. igrac svijeta ;)
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 avg 2012, 11:43

Tracy3McGrady je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Mirza jeste veliki igrac ali po meni nikad nece biti veci od Dzeke, naravno u svojim sportovima. ;)
kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji? :roll:
Moze lijepo, jer u toj ekipi/evropi igraju najbolji na svijetu dok u najbolji Kosarkasi igraju u Americi gdje ce Mirza biti nista vise od nekog normalnog/prosjecnog NBA igraca, dok je Dzeko vec dokazao klasu protiv najboljih i bio 13. igrac svijeta ;)
svojevremeno darko pancev je bio najbolji strjelac svjeta i onda raspadne se jugoslavia i tada mocna crvena zvezda i ode darko sa predigreom jednog od najboljih centarfora europe u inter i tamo se pokaze da je obicni sidras koji ceka da mu svi dodaju loptu u sesnastercu da bi mogao davati golove, a sto u interu nije bio slucaj i njegova karijera dobije veliki pad i zavrsi da ga se malo ko van ex-yu sjeca
poenta nije tesko biti izvrstan kada iza tebe igraju neki od najboljih igraca na svojim pozicijama (mihajlovic, savicevic i prosinecki), ali jeste kada se ti moras izboriti za to

sta hocu da kazem, da dzeko iza sebe je u cityu ima izvaredne igrace sto mu je uveliko olksavalo posao, a dok to kod teletovica nije bio slucaj jer od odlaska scole i splintera, on je bio ubjedljivo najbolji igrac do su vecina iza njega bili nekadasnji velikani ili malo iznadprosjecni igraci tako da je on vukao i cinio razliku

opet zelim naglasiti da ja ne osporavam nikoga i volim i dzeku i mirzu jer obojica su rjetke svjetle tacke u ovom nasem sivilu, ali po meni za sada je mirza u svom sportu za dlaku veci od dzeke (pogotovu jer ima kontinuitet sto dzeko nema), a ima sansu da postane ubjedljivo najveci BiH sportista ikada
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 avg 2012, 14:38

Tracy3McGrady je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

najbolji na svijetu igraju u ekipi koja ne moze proci grupnu fazu lige prvaka? :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 10 avg 2012, 17:43

KK_Bosna je napisao/la: najbolji na svijetu igraju u ekipi koja ne moze proci grupnu fazu lige prvaka? :roll:
kolega je malo pretjerao , malo vise :D
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 avg 2012, 19:12

Šteta za Teletovića što nikad nije osvojio euroligu sa Cajom.
Mada su oni zapravo bili na vrhuncu prije Mirzinog dolaska tamo,imali su strašnu ekipu Scola,Noćioni,Calderon,Prigioni,Macijauskas pa čak ni sa njima nisu uspjeli osvojiti euroligu.

I ova tvrdnja je besmislena
kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?
Po ovoj logici neki vrhunski vaterpolista koji igra redovno u prvaku evrope bi bio ispred obojice,popularnost sporta određuje popularnost sportiste.
Džeko je naša najveća sportska zvijezda.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 10 avg 2012, 20:00

LBJ MVP je napisao/la:Šteta za Teletovića što nikad nije osvojio euroligu sa Cajom.
Mada su oni zapravo bili na vrhuncu prije Mirzinog dolaska tamo,imali su strašnu ekipu Scola,Noćioni,Calderon,Prigioni,Macijauskas pa čak ni sa njima nisu uspjeli osvojiti euroligu.

I ova tvrdnja je besmislena
kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?
Po ovoj logici neki vrhunski vaterpolista koji igra redovno u prvaku evrope bi bio ispred obojice,popularnost sporta određuje popularnost sportiste.
Džeko je naša najveća sportska zvijezda.
Mislim da je u tekstu rečeno da je Mirza bolji košarkaš nego što je Džeko fudbaler, a ne da je popularniji.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 avg 2012, 20:07

Pa tako gledajući možda je i Mekić bolji džudista nego što je Džeko fudbaler,but who gives a fuck.
Džeko je fudbaler,to je kod nas daleko najpopularniji sport i Džeko važi za našeg najboljeg sportistu jer je naš najbolji fudbaler.
Mada ovo je rasprava potpuno suvišna.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 10 avg 2012, 20:22

LBJ MVP je napisao/la:Pa tako gledajući možda je i Mekić bolji džudista nego što je Džeko fudbaler,but who gives a fuck.
Džeko je fudbaler,to je kod nas daleko najpopularniji sport i Džeko važi za našeg najboljeg sportistu jer je naš najbolji fudbaler.
Mada ovo je rasprava potpuno suvišna.
Pa ne znam baš da je tako. Tom logikom naš najbolji sportista bi uvijek trebao biti naš najbolji fudbaler, čak i kad ne budemo imali tako dobrog fudbalera kao što je Džeko, nego kad nam, ne budi primijenjeno, najbolji fudbaler bude igrao u recimo Wisli iz Krakowa. Znaš ko je proglašen za BBC-jevog sportistu stoljeća? Muhamed Ali. A pretpostavljam da znaš koji je sport najpopularniji u Engleskoj?

Slažem se jedino da je rasprava suvišna. Pogoto jer, ponovo kažem, čovjek nije rekao ni da je Mirza bolji sportista, nego da bolje igra košarku nego Džeko fudbal. Što samo po sebi nema smisla, jer ne postoje parametri po kojima bi se to dalo izmeriti, al eto.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 10 avg 2012, 20:42

elninho_resTO je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: najbolji na svijetu igraju u ekipi koja ne moze proci grupnu fazu lige prvaka? :roll:
kolega je malo pretjerao , malo vise :D
Ne znam za vas dvojicu ali za mene su Aguero, yaya, Silva, Kompany, Hart itd... na svojim pozicijama sigurno medju najboljih 5-6 na svijetu, to je 5 igraca sto cini skoro pola pocetne postave, ekipa koja je osvojila najbolju ligu na svijetu i da ne nabrajam dalje. U Wolfsburgu je bio glavni igrac donio im prvenstvo sa Grafiteom i Misketom, bio proglasen za najboljeg od svojih kolega iz Bundeslige i kao sto sam vec rekao bio 13. Fudbaler an svijetu. Ali da vam lakse objasnim stvar, kad uzmes sve igrace ovog svijeta i napravis neku listu najboljih to ovako izgledalo otprilike:

1. Messi 2. Ronaldo 3.Iniesta....... i otprilike bi Dzeku nasao oko 50-60 Pozicije. A de tu istu napravi sa Kosarkasima i zamisli gdje bi Mirza bio pa ces vidjeti razlike. Ajd uzdravlju.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 15 avg 2012, 09:28

Ima li gdje utakmica za pogledat veceras osim BHT???Mozda neki link ?

Elvis10
Kontakt:

Post Postao/la Elvis10 » 15 avg 2012, 18:21

http://www.thefirstrow.eu/watch/135572/ ... atvia.html" onclick="window.open(this.href);return false; ;)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 20 avg 2012, 16:45

Mirza je jedan od najboljih košarkaša ovog kontinenta, to je svima jasno. Dostojan je svog imena. Potpuno je sazrio za probavanje američkog parketa, pa će tako i mene natjerati da čvršće gledam NBA, iako sam evropski orjentisana oduvijek. Kao osobu koja je godinama bila aktivno uključena u košarku, jedan naslov me malo uvrijedio jedne prilike na ss.ba: Košarkaški Edin Džeko Tekst kao tekst je dobar, ali naslov malo degradirajući, po meni...

Naravno, jako poštujem i volim Edina, on jest najveći sportski i bilo kakav drugi ambasador naše države, ali Mirza kao sportaš je sezonama ranije bio na sjajnom nivou i nosilac svoje ekipe godinama, kako u Euroligi tako i najboljoj evropskoj ligi, španskoj. Tako da mi djeluje da taj naslov pokušava degradirati sve ono što je Mirza godinama gradio. No, ovako je možda i bolje. On je istinski, tihi radnik koji lagano ispunjava svoje snove.

Napokon ima odličan status i u reprezentaciji. Nikad mi neće biti jasno kako ponajbolji igrač Eurolige odigra po petnaest minuta, a ispred njega red sa Jazvinom na čelu. :roll:

Kako god, želim mu puno sreće, neka nastavi kako je dosad radio, njemu zvjezdani status i ne treba. ;)

Sretno najprije u državnom dresu, a onda preko bare!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 20 avg 2012, 22:04

BaDa12 je napisao/la:Mirza je jedan od najboljih košarkaša ovog kontinenta, to je svima jasno. Dostojan je svog imena. Potpuno je sazrio za probavanje američkog parketa, pa će tako i mene natjerati da čvršće gledam NBA, iako sam evropski orjentisana oduvijek. Kao osobu koja je godinama bila aktivno uključena u košarku, jedan naslov me malo uvrijedio jedne prilike na ss.ba: Košarkaški Edin Džeko Tekst kao tekst je dobar, ali naslov malo degradirajući, po meni...

Naravno, jako poštujem i volim Edina, on jest najveći sportski i bilo kakav drugi ambasador naše države, ali Mirza kao sportaš je sezonama ranije bio na sjajnom nivou i nosilac svoje ekipe godinama, kako u Euroligi tako i najboljoj evropskoj ligi, španskoj. Tako da mi djeluje da taj naslov pokušava degradirati sve ono što je Mirza godinama gradio. No, ovako je možda i bolje. On je istinski, tihi radnik koji lagano ispunjava svoje snove.

Napokon ima odličan status i u reprezentaciji. Nikad mi neće biti jasno kako ponajbolji igrač Eurolige odigra po petnaest minuta, a ispred njega red sa Jazvinom na čelu. :roll:

Kako god, želim mu puno sreće, neka nastavi kako je dosad radio, njemu zvjezdani status i ne treba. ;)

Sretno najprije u državnom dresu, a onda preko bare!
Odlicno receno , svaka rijec na pravom mijestu..svaka cast ;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 avg 2012, 03:09

Odlicna predstava veceras Teletovica, ali je ima srece sto Aco ima celicne zivce, jer za onaj pokusaj za tri sa skoro 10 metara u prvoj cetvrtini neki trener bi mu glavu otkinuo. Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da je kojim slucajem Tanjevic bio na klupi. Aco je u tom trenutku razmisljao da ga izvadi ali se odlucio da ga ipak ostavi na parketu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 23 avg 2012, 16:26

Mirza je neopravdano zapostavljen, prvi bh igrac koji igra u NBA, a vrlo je dobio malo mediske paznje..Zaista nije fer da Dzeko tri godine bude idol nacije, a zadnje dvije godine vise ga ima u zutoj stampi i crvenim tepisima nego na zelenom terenu(u prosjeku igra 15-20 minuta po utakmici-sreca da je Vedu krenulo)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 23 avg 2012, 16:30

to sam ja davno govorio, isto se radi i sa nasim najboljim rukometasem terzicem :x

PS: nemojte me pogresno razumjesti dzeko je IGRACINA (i on i pjana :-) )

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 avg 2012, 16:34

I ja iskreno kažem, Teletović je nekoliko godina već na vrhunskom nivou, a Džeku su opjevali čim je prešao u Man. City, sada, šta god da radio u klubu, ide mu nagrada Idol nacije... iako sam više okrenut ka nogometu, fakti su fakti i mora ih se potvrđivati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 23 avg 2012, 17:19

Teletovic je barem jednom morao biti idol nacije u zadnje tri godine jer covjek je to apsoltno zasluzio. Covjek ima konstantu igranja na velikom nivou igrao je vise puta Final four eurolige, osvojio sve u Spanij i evo ga sad NBA.Momak radi velike stvari samo sto je za razliku od Džeke manje po novinama žute stampe sto covjek neznam jel ikad ista napisao na twiteru il negdje mozda jeste al se to neprati. Miran tih porodican covjek nije interesanatan novinarima zbog toga al je zasluzio naradu da dobije. Džeki svaka cast gotivim ga nas je momak al brate na glavu mi se sa njim popeli novinari gdje izaso sta je jeo gdje je na moru sta je napisao na Twiteru.E kad je tolio popularan i medijski privlacan velicajte ga kad zabija golove al brate dajte i zestoku kritiku kad je los ko ne Englezi kako oni po svojim opletu kad su losi. Imo je dosta Džeko losih utakmica al nikad nisam vidio javnu kritiku cak ni na ovom sport sport koji dosta kritikje al neznam jeul njeg kad bas ono javno saprali

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 avg 2012, 17:59

Mozda Mirza slabije placa kafe kvazi-novinarima i kvazi-strucnjacima koji se bakcu tim irelevatnim izborom.

Nasi izbori su stupidni sami po sebi. Bilmezi iz Avaza u komsiju zovnu jednog Jospipa Glavasa - covjeka koji je najveci neprijatelj bosanskog rukometa; covjeka koji je rukama i nogama kopao da Buntic i Alilovic (i svaki sljedeci talenat) ne igra za BiH.

I ja bih sad trebao uzimat zaozbiljno takve idiote, koji su u osnovnoj skoli su bili postedjeni fizickog, kobajagi prate sport a ne znaju osnovna pravila.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aimar21, Cwirek i 17 gostiju.