Paris Saint-Germain FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Mecong
Kontakt:

Re: Paris Saint-Germain FC

Post Postao/la Mecong » 21 avg 2012, 17:05

Oxygen je napisao/la:Pirlo je otišao zbog neslaganja sa Allegriem što je i više puta rekao, nove motivacije su mu trebale i da bude u centru projekta, baš su mu cilj bile pare u trideset drugoj godini, a pri tome je čovjek sve osvojio u karijeri (skoro sve).

Verrati samo treba da igra i da ne umisli da je zvijezda što mu se može brzo desiti jer je premlad, a plaćen 14M i igra sa zvijezdama, pare ga mogu zavesti i upropastiti, nadam se da neće jer sam iz intervjua vidio da je skroman momak.
Naravno da Pirlo nije otisao zbog Allegria, to samo danas pricaju navijaci Juventusa i sam Pirlo jer im tako odgovara, otisao je zbog para. Pirlo je poslijednje dvije godine u Milanu bio vise nego ocajan, sto zbog prezasicenosti, sto zbog povrijeda. I sasvim je normalno da klub (Milan) smanji platu igracu od kojeg nema bas neke velike koristi poslijednje dvije godine. Pirlo, inace veoma ljigava osoba, je namjerno presao u Juventus i ostavljao i poslijednju kap znoja na terenu samo da bih se osvetio Milanu. Zasto? Mislim da jedino on to zna. I sta bi sa onih 10 godina provedenih u Milanu, trofeja osvojenih sa Milanom, licne afirmacije u Milanu,...? Ako je on mogao zbog jednog Allegria, koji danas jeste sutra nije, pogaziti tih 10 godina, nabijem ga na k.... Laze! Otisao je zbog para i svoje pogane sujete. Pirlo je jedan od najpodmuklijih igraca koje sam gledao, vidi mu se na lisicijoj faci. Pokazao je svoje licemjerje i svoj karakter i prelaskom iz Intera u Milan davne 2001.
I, sta kazes: ..."a pri tome je čovjek sve osvojio u karijeri". S kojom to ekipom?
Per aspera ad astra!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 avg 2012, 18:10

Pirlo jedan od najkorektinijih igraca, bez ikakvih skandala po tebi najveci ljigavac :?

Imao je problema sa Allegrijem to svi znaju ali mislim prvenstveno da je otisao jer je htio da igra u prvih 11 nesto sto mu Allegri nije mogao obecati te se on okrenuo drugim ponudama. Takoder mislim da mu plata ponudena u Juventusu uopste nije toliko veca koliko mu je ponudeno u Milanu tako da ta teorija da leti za parama ne stoji. Ovo je vec prozvakana tema na temi Serie A. Da ne idemo skroz u offtopic Verrati ce da bude kostur ove ekipe ukoliko ga Barca ili neko slican ne pokupi za koju godinu.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 21 avg 2012, 18:50

Johny je napisao/la:

Dovela je i Barcelona , Ibrahimovica pa im je bolje pojacanje Mascherano nego on.
Veratti je bolje pojacanje nego li Silva i Ibra iz razloga sto je jos uvjek strasno mlad.
On je vanserijski talenat koji vec sada ima veoma vaznu ulogu u PSG-u.

SIlva a posebno Ibra su tu da odigraju koju sezonu i zgrnu dobre pare.Varatti je buducnost.Ja ne govorim da je bolji igrac od njih.Nije svakako ali da moze to biti , svakako !
Cini mi se djecak da si ti dobro balav. I ptice na grani znaju zasto je Ibrahimovic morao da ide iz Barcelone. Djecak, Ibrahimovic je na prvih 5 utakmica u Barceloni dao po gol na svakoj. I nastavio bi tako da se Messi (jos mlad, zelen, nedorastao,..) nije uplasio da bi mu Ibra mogao ugroziti poziciju nedodirljivog. Odmah je trazio od Guardiole da igra u spicu napada a Guardiola ga je, naravno, morao poslusati. Ibra je morao igrati po strani sto nije njegova prirodna pozicija i od tada su poceli sukobi Ibre i Guardiole. Na kraju je Ibra morao da ode. Messi je otjerao Ibru iz Barce zbog ljubomore a Guardiola je bio samo egzekutor. O ovome su pisali cak i Messievi argentinski biografi.

"Verratti je bolje pojacanje nego li Silva i Ibra..." Djecak, ti nemas pojma sta pricas. Verratti, jos uvijek nema "veoma vaznu ulogu u PSG-u". Veoma vaznu ulogu sada u PSG-u imaju upravo Ibra i Silva. Sa Ibrom i Silvom a bez Verrattia PSG ce biti prvak Francuske, a sa Verrattiem bez Ibre i Silve PSG nece biti prvak Francuske. Nadam se da razumijes sta hocu da kazem. Verratti je fantasticna investicija, njegovo vrijeme tek treba da dodje. Verratti nece imati stalno mjesto u ekipi a Ibra i Silva ce imati zabetonirano mjesto u ekipi bar par narednih godina. Da li je tebi nesto jasno od svega ovoga sto ja pisem. Djecak, mi pricamo o sadasnosti i bliskoj buducnosti. Sta ce biti u malo daljoj buducnost to ce mo tek vidjeti.

Hocu jos nesto da ti objasnim (pojasnim) da ne lupas bez veze. Naime, rijec je o Ibrahimovicu "placeniku" kako ga dosta vas naziva a da ni sami ne znate zasto. Zlatan Ibrahimovic je sa 19 godina dosao iz Malmea u Ajax, valjda je to sasvim normalno. Iz Ajaxa je poslije 3 godine presao u Juventus. Valjda je i to normalno, momak ide u veci klub i zaradjuje vise para. Na kraju krajeva iz Ajaxa su u Spaniju, Italiju, Englesku,... odlazili zbog para i karijere veci igraci od Ibrahimovica: Johan Ceuyff, Johan Neeskens, Marko van Basten, Rud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Van der Sar, Denis Bergkamp, Edgar Davids,...jesu li i oni placenici? Poslije 2 godine u Juventusu Ibrahimovic u poslijednjem momentu prelazi u Inter a trebalo je da predje u Milan. Zlatan se nije ni pitao, pitao se Mino Raiola. Zasto je Zlatan otisao iz Juventusa? Zbog para sigurno nije. Otisao je jer nije htjeo, (mlad, tek se pokazao, u naponu snage, pun volje, zelje,...) da gubi vrijeme i stagnira u drugoj talijanskoj ligi ni kriv ni duzan. Zbog Moggia i ostalih kriminalaca? Pa nije lud. Ne bi ni ja. Da li bi ti? U Interu Zlatan postaje jedan od najboljih napadaca svijeta i jedno vrijeme najplaceniji igrac svijeta sa 12 mil godisnje. Zasto ga je Inter toliko placao pitaj Morattia i Raiolu. Vjerovatno je u tom trenutku na fudbalskom trzistu toliko vrijedio. Nije Zlatan Ibrahimovic izmislio fudbalsko trziste i odredjivao visinu plata fudbalera. Poslije 3 fantasticne godine u Interu Zlatan, zbog karijere (zelja za osvajanjem LS), prelazi u Barcelonu i ima platu 9 mil, znaci 3 mil manje nego u Interu. Zar je to placenik? Poslije godinu dana u Barceloni Zlatan prelazi (ne svojom voljom) u Milan za istu platu (9 mil) i ako mu M.City (Mancini) nudi znatno vecu platu. Zar je to placenik? I na kraju Zlatan, ne svojom voljom (mora) prelazi u PSG za godisnju platu, tako kazu, 12,5 mil. S obziro na poresku politiku u Francuskoj moglo bi se desiti da ima znatno manju platu nego sto je imao u Milanu. Sve transfere i plate Zlatana Ibrahimovica je ugovarao i dogovarao Mino Raiola. I gdje ti vidis ovdje placenika?
Per aspera ad astra!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 21 avg 2012, 19:17

10DelPiero je napisao/la:Pirlo jedan od najkorektinijih igraca, bez ikakvih skandala po tebi najveci ljigavac :?

Imao je problema sa Allegrijem to svi znaju ali mislim prvenstveno da je otisao jer je htio da igra u prvih 11 nesto sto mu Allegri nije mogao obecati te se on okrenuo drugim ponudama. Takoder mislim da mu plata ponudena u Juventusu uopste nije toliko veca koliko mu je ponudeno u Milanu tako da ta teorija da leti za parama ne stoji. Ovo je vec prozvakana tema na temi Serie A. Da ne idemo skroz u offtopic Verrati ce da bude kostur ove ekipe ukoliko ga Barca ili neko slican ne pokupi za koju godinu.
Momak, procitaj dobro sta sam napisao. Pirlo je poslijednje dvije godine u Milanu bio ocajan. Znaci prije Allegria. Zasto pitaj njega. I ko moze takvom igracu obecati da ce igrati u prvih 11? Mislim da je Pirlo (nisam siguran) u Milanu imao 4 mil platu i da su mu nudili izmedju 2 i 3 mil a on nije pristao. U Juventusu mislim da ima 4 mil. Pazi, nisam sasvim siguran. Milion godisnje nije malo, pogotovo ako neko voli pare. Je... 10 godina i sve osvojene trofeje. Da je Pirlo moralan covjek i nije onakav kakvim sam ga ja opisao on nikad ne bi pogazio 10 godina provedenih u Milanu i sve trofeje osvojene sa Milanom prelaskom bas u Juventus. To samo govori da je sve sto sam rekao o njemu tacno. Bilo je jos zainteresovanih klubova za njega osim Juventusa. Ali ne, boli njega kita za one sa San Sira koji su ga 10 godina bodrili, skandirali njegovo ime, pjevali mu pjesme,... Da je covjek to ne bi uradio navijacima. Je.. i Allegria, i Galliania, i ..........
Per aspera ad astra!

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 21 avg 2012, 19:20

slika

:mrgreen:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 21 avg 2012, 19:28

Mesconže, ne budi ljigav, poznata mi je tvoja objektivnost.

Mogu i ja isto trubiti za Inzaghia koji je bio ljubimac navijača Juventusa i koji je zabio blizu 100 golova za Juventus, a mogu reći da je i Pirlo izdajnik jer je napustio inter zbog milana.

Ponavljam, kakve pare i kakvi bakrači čovjeku koji ima 32 godine i koji ih ima i previše.
Čovjek je bio mrtav igrač i promjena sredine je najbolje što mu se desilo.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 avg 2012, 19:44

Normalno ne moze obecati uz te ocajne igre a Pirlo je upravo to trazio, njegov glavni razlog za odlazak sigurno nisu novci. I da je otisao iz prkosa iz Milana u Juventus ne vjerujem da mu je to mnogo navijaca zamjerilo. On je imao los statusu u klubu nakon dvije lose sezone iza sebe i bilo je vrijeme da ide, da se on pitao sigurno bi volio zavrsiti karijeru u Milanu ali ne sjedeci na klupi nego igrajuci. Imao je ponuda a iskreno ne sjecam se da mu je neki jaci klub iz lige petice nudio ugovor cini mi se da je Juve bio najzvucnije ime medu njima.
Alessandro Del Piero !

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 21 avg 2012, 21:05

[youtube][/youtube]

Dobar je Verratti.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 21 avg 2012, 21:12

Oxygen je napisao/la:Mesconže, ne budi ljigav, poznata mi je tvoja objektivnost.

Mogu i ja isto trubiti za Inzaghia koji je bio ljubimac navijača Juventusa i koji je zabio blizu 100 golova za Juventus, a mogu reći da je i Pirlo izdajnik jer je napustio inter zbog milana.

Ponavljam, kakve pare i kakvi bakrači čovjeku koji ima 32 godine i koji ih ima i previše.
Čovjek je bio mrtav igrač i promjena sredine je najbolje što mu se desilo.
Ko tebe sta pita? S tobom i ne diskutujem. O kakvoj objektivnosti pricas? O onoj mojoj zajebanciji i podjebanciji sto su vam Scudetto poklonile sudije. Na mjesto da se stidite vi lajete na zvijezde. Prvenstvo je odluceno kradjom (otimanjem), naravno. Da je priznat Muntarijev gol Milan bi bio sampion. Vi mozete pricati sta hocete i koliko hocete ali me nikad necete ubijediti u suprotno. Kad god mi se ukaze prilika ja cu biti "objektivan" kad ste vi u pitanju.
Per aspera ad astra!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 21 avg 2012, 21:13

Ti si samo jedan frustrirani bbilanista.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 21 avg 2012, 21:57

Oxygen je napisao/la:Ti si samo jedan frustrirani bbilanista.
Tako je. Imam i razlog. Oteliste nam titulu uz pomoc sudija.
A sad zbog Silve, Ibre, Verrattia, Ancelottia, Leonarda,... navijam i za PSG.
Per aspera ad astra!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 21 avg 2012, 23:54

Mecong je napisao/la:A sad zbog Silve, Ibre, Verrattia, Ancelottia, Leonarda,... navijam i za PSG.
Zar ta ljubav nije prije pocela :mrgreen:

Ma meni tu najvise Ancelotti ulijeva neku sigurnost da ce oni daleko dogurati jer je on veliki strucnjak a pogotovo sto ima odrijesene ruke pri dovodenju igraca. Sto se tice ovih prije postova vezanih za titulu, cim Ibrahimovic krene da redovno igra sam ce rijesavati 70% lige ;)
Alessandro Del Piero !

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 22 avg 2012, 09:59

Johny je napisao/la:Sve placenik do placenika.
Najbolji igrac kojeg su doveli je definitivno Veratti !
Samo su igrači PSG-a plaćenici, a svi ostali koji po svijetu uzimaju milijune su časne sestre i Majke Tereze???
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 avg 2012, 22:59

PSG dovede Ibrahimovica to je pretjerivanje unistava se fudbal,Real dovede Ronalda za duplo vece pare to je gigantski ,tu vec nema pretjerivanja sve je super..ali cim klub manjeg rejtinga uzme dobrog igraca i na celo kluba dodje milijarder to je unistavanje fudbala hahahahha znaci Real,Milan,Man.Utd itdd imaju pravo uzimat koga hoce i davati novca koliko oni zele,a klubovi tipa PSG to ne smiju...koja logika jbt dan :lol: :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 23 avg 2012, 18:43

i naravno da su oni koji navijaju za psg smjesni, lete za parama, navijaju za jak klub, a prozivaju ih navijači milana, barcelone, reala, manchestera, intera itd. Još se nije oglasio navijač Calgaria, Atalante, Fulhama, Osasune i sličnih ekipa :D
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 24 avg 2012, 00:35

harry_90 je napisao/la:PSG dovede Ibrahimovica to je pretjerivanje unistava se fudbal,Real dovede Ronalda za duplo vece pare to je gigantski ,tu vec nema pretjerivanja sve je super..ali cim klub manjeg rejtinga uzme dobrog igraca i na celo kluba dodje milijarder to je unistavanje fudbala hahahahha znaci Real,Milan,Man.Utd itdd imaju pravo uzimat koga hoce i davati novca koliko oni zele,a klubovi tipa PSG to ne smiju...koja logika jbt dan :lol: :lol:
Slazem se s tb 8-)

I ovi danasnji velikani su isto ovako pocinjali, mozda su i za njih tada gov kao dns za PSG.
Boje se konkurencije, jer znaju da PSG moze ponuditi mnogo vise novca za igraca nego neko prosjecan klub.
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 24 avg 2012, 00:47

Stvar je u tome sto je Real tog Ronalda otplatio, a PSG nece nikada biti u mogucnosti da to uradi, a da ne pricam da zaradi na njemu.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 24 avg 2012, 02:13

harry_90 je napisao/la:PSG dovede Ibrahimovica to je pretjerivanje unistava se fudbal,Real dovede Ronalda za duplo vece pare to je gigantski ,tu vec nema pretjerivanja sve je super..ali cim klub manjeg rejtinga uzme dobrog igraca i na celo kluba dodje milijarder to je unistavanje fudbala hahahahha znaci Real,Milan,Man.Utd itdd imaju pravo uzimat koga hoce i davati novca koliko oni zele,a klubovi tipa PSG to ne smiju...koja logika jbt dan :lol: :lol:
Po meni nije pretjerivanje dati za igraca koji stvarno vrijedi toliko u ovom slucaju Ibrahimovic ili Silva ali problem je sto se daju prevelike cifre za igrace koji su nepoznanica primjer je jedan Lucas gdje sam citao da je PSG spreman dati 40 mil. za njega :shock: onda Veratti za kojeg je dao 14 mil. a momak jos nije nastupio u elitnom rangu al' eto on ispade pravi pogodak :shock: i sada za igrace koji su cisti prosjek klubovi traze enormne cifre vodeci se ovim primjerima pa tako za jednog Llorentea Bilabao trazi 36 mil. :? eto Liverpool plati za Carolla 60 :? za nekog Hendersona i Adama za koje nisam ni cuo dok nisu presli u Liverpool dali po 20 mil. :? da se razumijemo nije ovdje u pitanju samo PSG ali eto ovi igraci su mi svjezi jos uvijek pa njih navodim kao pretjerivanje a ima tih primjera jos na bacanje.
Alessandro Del Piero !

Mecong
Kontakt:

Post Postao/la Mecong » 24 avg 2012, 15:25

neo je napisao/la:Stvar je u tome sto je Real tog Ronalda otplatio, a PSG nece nikada biti u mogucnosti da to uradi, a da ne pricam da zaradi na njemu.
Zasto mislis tako? Ibrahimovic koji je placen nesto oko 23 mil ce se PSG isplatiti za godinu dana (prodati dresovi, mnogo vise gledalaca, prvaci Francuske, mozda nesto urade i u LS,...).
A, da li je Real otplatio Kaku (placen skoro 70 mil) i na njemu zaradio?
Da li se Karim Benzema placen skoro 40 mil isplatio Realu.
Da li se Huntelar (placen skoro 20 mil) isplatio Realu?
Da li je Barcalona zardila na Ibrahimovicu, Chelsea na Shavchenku, Milan na Rivaldu,...ili su izgubili?
Da li se Cigrinjski placen preko 20 mil isplatio Barceloni?
Da su se Filipe Melo i Diego (placeni po vise od 20 mil) isplatili Juventusu?
Da li se Mario Gomez placen oko 35 mil isplatio Bajernu?
Per aspera ad astra!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 24 avg 2012, 15:50

Mecong je napisao/la:
neo je napisao/la:Stvar je u tome sto je Real tog Ronalda otplatio, a PSG nece nikada biti u mogucnosti da to uradi, a da ne pricam da zaradi na njemu.
Zasto mislis tako? Ibrahimovic koji je placen nesto oko 23 mil ce se PSG isplatiti za godinu dana (prodati dresovi, mnogo vise gledalaca, prvaci Francuske, mozda nesto urade i u LS,...).
A, da li je Real otplatio Kaku (placen skoro 70 mil) i na njemu zaradio?
Da li se Karim Benzema placen skoro 40 mil isplatio Realu.
Da li se Huntelar (placen skoro 20 mil) isplatio Realu?
Da li je Barcalona zardila na Ibrahimovicu, Chelsea na Shavchenku, Milan na Rivaldu,...ili su izgubili?
Da li se Cigrinjski placen preko 20 mil isplatio Barceloni?
Da su se Filipe Melo i Diego (placeni po vise od 20 mil) isplatili Juventusu?
Da li se Mario Gomez placen oko 35 mil isplatio Bajernu?
Super Mario se Bayernu isplatio sigurno. I to trostruko. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.