Johny je napisao/la:
Dovela je i Barcelona , Ibrahimovica pa im je bolje pojacanje Mascherano nego on.
Veratti je bolje pojacanje nego li Silva i Ibra iz razloga sto je jos uvjek strasno mlad.
On je vanserijski talenat koji vec sada ima veoma vaznu ulogu u PSG-u.
SIlva a posebno Ibra su tu da odigraju koju sezonu i zgrnu dobre pare.Varatti je buducnost.Ja ne govorim da je bolji igrac od njih.Nije svakako ali da moze to biti , svakako !
Cini mi se djecak da si ti dobro balav. I ptice na grani znaju zasto je Ibrahimovic morao da ide iz Barcelone. Djecak, Ibrahimovic je na prvih 5 utakmica u Barceloni dao po gol na svakoj. I nastavio bi tako da se Messi (jos mlad, zelen, nedorastao,..) nije uplasio da bi mu Ibra mogao ugroziti poziciju nedodirljivog. Odmah je trazio od Guardiole da igra u spicu napada a Guardiola ga je, naravno, morao poslusati. Ibra je morao igrati po strani sto nije njegova prirodna pozicija i od tada su poceli sukobi Ibre i Guardiole. Na kraju je Ibra morao da ode. Messi je otjerao Ibru iz Barce zbog ljubomore a Guardiola je bio samo egzekutor. O ovome su pisali cak i Messievi argentinski biografi.
"Verratti je bolje pojacanje nego li Silva i Ibra..." Djecak, ti nemas pojma sta pricas. Verratti, jos uvijek nema "veoma vaznu ulogu u PSG-u". Veoma vaznu ulogu sada u PSG-u imaju upravo Ibra i Silva. Sa Ibrom i Silvom a bez Verrattia PSG ce biti prvak Francuske, a sa Verrattiem bez Ibre i Silve PSG nece biti prvak Francuske. Nadam se da razumijes sta hocu da kazem. Verratti je fantasticna investicija, njegovo vrijeme tek treba da dodje. Verratti nece imati stalno mjesto u ekipi a Ibra i Silva ce imati zabetonirano mjesto u ekipi bar par narednih godina. Da li je tebi nesto jasno od svega ovoga sto ja pisem. Djecak, mi pricamo o sadasnosti i bliskoj buducnosti. Sta ce biti u malo daljoj buducnost to ce mo tek vidjeti.
Hocu jos nesto da ti objasnim (pojasnim) da ne lupas bez veze. Naime, rijec je o Ibrahimovicu "placeniku" kako ga dosta vas naziva a da ni sami ne znate zasto. Zlatan Ibrahimovic je sa 19 godina dosao iz Malmea u Ajax, valjda je to sasvim normalno. Iz Ajaxa je poslije 3 godine presao u Juventus. Valjda je i to normalno, momak ide u veci klub i zaradjuje vise para. Na kraju krajeva iz Ajaxa su u Spaniju, Italiju, Englesku,... odlazili zbog para i karijere veci igraci od Ibrahimovica: Johan Ceuyff, Johan Neeskens, Marko van Basten, Rud Gullit, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Van der Sar, Denis Bergkamp, Edgar Davids,...jesu li i oni placenici? Poslije 2 godine u Juventusu Ibrahimovic u poslijednjem momentu prelazi u Inter a trebalo je da predje u Milan. Zlatan se nije ni pitao, pitao se Mino Raiola. Zasto je Zlatan otisao iz Juventusa? Zbog para sigurno nije. Otisao je jer nije htjeo, (mlad, tek se pokazao, u naponu snage, pun volje, zelje,...) da gubi vrijeme i stagnira u drugoj talijanskoj ligi ni kriv ni duzan. Zbog Moggia i ostalih kriminalaca? Pa nije lud. Ne bi ni ja. Da li bi ti? U Interu Zlatan postaje jedan od najboljih napadaca svijeta i jedno vrijeme najplaceniji igrac svijeta sa 12 mil godisnje. Zasto ga je Inter toliko placao pitaj Morattia i Raiolu. Vjerovatno je u tom trenutku na fudbalskom trzistu toliko vrijedio. Nije Zlatan Ibrahimovic izmislio fudbalsko trziste i odredjivao visinu plata fudbalera. Poslije 3 fantasticne godine u Interu Zlatan, zbog karijere (zelja za osvajanjem LS), prelazi u Barcelonu i ima platu 9 mil, znaci 3 mil manje nego u Interu. Zar je to placenik? Poslije godinu dana u Barceloni Zlatan prelazi (ne svojom voljom) u Milan za istu platu (9 mil) i ako mu M.City (Mancini) nudi znatno vecu platu. Zar je to placenik? I na kraju Zlatan, ne svojom voljom (mora) prelazi u PSG za godisnju platu, tako kazu, 12,5 mil. S obziro na poresku politiku u Francuskoj moglo bi se desiti da ima znatno manju platu nego sto je imao u Milanu. Sve transfere i plate Zlatana Ibrahimovica je ugovarao i dogovarao Mino Raiola. I gdje ti vidis ovdje placenika?