Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Pacheco izgleda novi Babel. Svi će kriviti trenere što ne igra a niko ne zna koliko se zapravo zalaže i da li se trudi na treninzima i slično..
BigAndy je napisao/la:Pa ako vam ode Song vjerovatno je kod vas, a u svakom slucaju smo ravnopravni sljedece sezone... Trebace Vama jedna sezona dok se novi igraci uklope kao i nama prosle. Nasa velika mana je sto smo preplacivali osrednje igrace a mogli smo mnogo bolje proci (npr.Assaidi) To vrijeme je iza nas sa novim tenerom. Sretno bratu turcinu gdje god da ode i sretno Arsenalu. Dabogda se osvetili Unitedu za proslogodisnje porazeSenaid L.F.C je napisao/la:a neka je vise,ne treba nam ako to znaci ostanak shevleya nek ide u Arsenal pa nek se gura za mjesto u prvih 11nedim1993 je napisao/la:Ne bih da vas razočaram Al Sahin je bliže Arsenalu nego Liverpoolu. Tako barem twitter kaže.
Allen je plaćen Koliko ?
u ovim trenucima se odvijaju pregovori, mada mi je ovaj futbol mercado malo sumnjiv izvor.Srijandeep Das @jeremy_LFC
Futbol Mercado reports Liverpool is currently with Nuri Sahin.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Kod nas se automatski igrači uklapaju, ne treba njima to
.
pa sad gdje će da završi vidjećemo

veoma pouzdan izvor.Jamie Sanderson @YoungGunsBlog
I'm told Arsène Wenger called Nuri Sahin earlier. Personal touch has worked. He would be cover, but Arsenal also want proper DM.

Vođa zna.
Allen je plaćen Koliko ?[/quote]
Allen je na 40K sedmicno.
Allen je na 40K sedmicno.
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!
Allen je na 40K sedmicno.[/quote]BigAndy je napisao/la:Allen je plaćen Koliko ?
To ovi laici ne razumiju .Hendo, Carroll, Allen su preplaceni a godisnje zaradjuju puno manje od igraca assenala, da ne govorim o cska-u, arapima i scumu..Ako cemo o preplacenim igracima Cole, Aquilani i Aurelio su bili pretplaceni, ovi ne .
Kopirano sa jednog drugog foruma, momak lijepo objasnio:
Hajd da malo pojasnim politiku FSG-a. Njihova politika jeste da se igrač mnogo plati u samom transferu tj. ona klauzula singing on fee, što bi rekle kolege sa BBC-a. Zašto? Zato što slijedi fair play prema kojem knjige moraju biti uredne. Ako riješiš jednog igrača odmah u startu, ne moraš se sikirati da klupske knjige neće biti uredu druge godine, treće godine, četvrte, pete. Govorim o 5 godina, jer uzimam u obzir da je klub potpisao ugovor sa igračem kojim ga veže na 5 godina za klub.
E sad, ako ti dovedeš Allena za 15 000 000 funti i daš mu platu od 40 000 funti, trebaš se sikirati za tu godinu, jer si potrošio 15 000 000 funti te godine. Ali se ne moraš sikirati narednih godina kada budeš sedmično plaćao samo 40 000 funti.
Primjer. Ako dovedeš Skilačija za 7 500 000 miliona funti i daš mu platu od 70 000 funti sedmično, ugovorom ga vežeš na 5 godina, mjesečno ćeš trošiti 280 000 funti, 3 360 000 funti godišnje odnosno 16 800 000 za 5 godina. Na kraju isteka tih 5 godina, igrač će koštati 24 300 000 funti.
Kad klub dovede Allena za 15 000 000 funti, da mu ugovor od 40 000 funti sedmično i veže ga ugovorom na 5 godina. Taj igrač će koštati mjesečno 160 000 funti, 1 920 000 funti godišnje odnosno 9 600 000 funti za 5 godina. Na kraju isteka tih 5 godina, igrač će koštati 24 600 000 funti.
Zašto je meni ovaj ugovor bolji nego ovaj prvi?
Kada vežeš igrača ugovorom i on ne zadovolji klub u kojem igra pa na kraju klub odluči da ga proda, a klub ga masno platio, on će naravno preći u manji klub. Npr. Polsen u Evian. U Liverpoolu je imao platu od 60 000 funti sedmično, dok mu Evian plaća samo 30 000 funti sedmično. Poulsen je došao u Liverpool 2010-te godine i potpisao ugovor na 5 godina tj. do 2015. U Evian je prešao 2011. Sve dok ne istekne 2015-ta Liverpool je dužan da plaća onih 30 000 funti razlike u njegovoj plati. Ostale su mu još četiri godine ugovora prema kojem Liverpool izdvaja 30 000 sedmično, 120 000 mjesečno, 1 440 000 funti godišnje odnosno 5 760 000 za tih 4 godine. Prema tome, ako ga je Evian platio Liverpoolu 2 000 000 za njegov transfer, Liverpool treba još da doda 3 760 000 funti da bi ga se riješio. Tako da je recimo Liverpool na Poulsenu dvostruko izgubio. Prvo što ga je doveo iz Juventusa a drugo što ga se riješio pa doplatio Evianu.
Zadnja izmjena: Henderson, dana/u 18 avg 2012, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
To ovi laici ne razumiju .Hendo, Carroll, Allen su preplaceni a godisnje zaradjuju puno manje od igraca assenala, da ne govorim o cska-u, arapima i scumu..Ako cemo o preplacenim igracima Cole, Aquilani i Aurelio su bili pretplaceni, ovi ne .[/quote]fanatic je napisao/la:Allen je na 40K sedmicno.BigAndy je napisao/la:Allen je plaćen Koliko ?
Koliko ja shvatam mogli smo da dovedemo ove takozvane WC igrace i to ce se vjerovatno desavati u buducnosti ali samo ukoliko ne budu trazili smijesne cifre.
A Suarez je tek dobio poboljsani ugovor i igrao je za mnogo manju plato nego li igraci njegovog kalibra u ostalim klubovima.
Allen je na 40K sedmicno.[/quote]BigAndy je napisao/la:Allen je plaćen Koliko ?
Pa u čemu je stvar,dati za svakog igrača preko 15 M i da ima platu manju od 60K ? to se može isplatit al samo kroz godine ne i trenutno,šta fali dovođenjem igrača koji nisu iz britanije,na ovom novom oussami necete nikad bit na gubitku
- youngredcomps
- Kontakt:
mislim da kad bi vidio ovonedim1993 je napisao/la:Kod nas se automatski igrači uklapaju, ne treba njima to![]()
.
veoma pouzdan izvor.Jamie Sanderson @YoungGunsBlog
I'm told Arsène Wenger called Nuri Sahin earlier. Personal touch has worked. He would be cover, but Arsenal also want proper DM.

sve bi mu bilo jasno.gdje treba da ide.
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
da ti ne citiram sliku.
Ne budi dijete molim te
zato što je liverpul imo jednog kapitena za taj period on treba ić vama , o Bože
.
Ne budi dijete molim te

zato što je liverpul imo jednog kapitena za taj period on treba ić vama , o Bože

Vođa zna.
Pa u čemu je stvar,dati za svakog igrača preko 15 M i da ima platu manju od 60K ? to se može isplatit al samo kroz godine ne i trenutno,šta fali dovođenjem igrača koji nisu iz britanije,na ovom novom oussami necete nikad bit na gubitku[/quote]
Procitaj post Hendersona i sve ce ti biti jasno. To je politika kluba i ja nemam nista protiv nje sve dok klub pozitivno posluje.
Mislis da je Aquilani otisao jer se ne uklapa u Rodgersov sistem... Ne, nego je imao preveliku platu sto nije bilo fer prema ostalima, Maxi također a ostao je jos samo Cole. Na tim platama LFC ustedi pa moze da plati 15M za jednog Allena a moramo mi jos poraditi na igri i da se vise plasiramo u ligu prvaka pa ce dolaziti Cazorle i slicni
Procitaj post Hendersona i sve ce ti biti jasno. To je politika kluba i ja nemam nista protiv nje sve dok klub pozitivno posluje.
Mislis da je Aquilani otisao jer se ne uklapa u Rodgersov sistem... Ne, nego je imao preveliku platu sto nije bilo fer prema ostalima, Maxi također a ostao je jos samo Cole. Na tim platama LFC ustedi pa moze da plati 15M za jednog Allena a moramo mi jos poraditi na igri i da se vise plasiramo u ligu prvaka pa ce dolaziti Cazorle i slicni

Sve dok LFC dovodi neke downinge, hendersone, adame i alene nece ici na bolje...pa sto LFC ne dovede Carzorlu ? Sto ne dovede Sahina ?
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
Samo sabur.neo je napisao/la:Sve dok LFC dovodi neke downinge, hendersone, adame i alene nece ici na bolje...pa sto LFC ne dovede Carzorlu ? Sto ne dovede Sahina ?

Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
Ili ti ga procitaj sta sam napisao pa ces zakljuciti zasto.Shanks je napisao/la:Samo sabur.neo je napisao/la:Sve dok LFC dovodi neke downinge, hendersone, adame i alene nece ici na bolje...pa sto LFC ne dovede Carzorlu ? Sto ne dovede Sahina ?
Da nismo osvojili LP i igrali finale poslije toga, te bili u top 4 mislis da bi Torres dosao kod nas

- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Cazorla nije ništa bolji igrač od Downinga, ne znam po čemu to zaključuješ. Ova sezona će pokazati da ne griješim.neo je napisao/la:Sve dok LFC dovodi neke downinge, hendersone, adame i alene nece ici na bolje...pa sto LFC ne dovede Carzorlu ? Sto ne dovede Sahina ?

_____

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da ovo citam. Ja nemam neko previsoko misljenje o Cazorli, ali ovo je presmijesno. Mada prosle godine je Downing bio bolji i od Gervinha pa covjek zabiljezi rekord u EPL.OTNYS_YNWA je napisao/la: Cazorla nije ništa bolji igrač od Downinga, ne znam po čemu to zaključuješ. Ova sezona će pokazati da ne griješim.Downing bar stvara šanse, ali nije imao kome, sada ćemo vidjeti kako to ide Arsenalu kada nema majstor Persija u napadu.
Celik!3,2,2.
svježe:
Srijandeep Das @jeremy_LFC
Rodgers: "There has been contacts between us and Real. Our people are working hard to get Sahin. We hope it pays off." [AS]
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Dempsey za Adama i 5 milki Fulemu, dobar posao 

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.