Armageddon2012 je napisao/la:koliko vidim,i vi ste svoju titulu iskoristili kao i mi,tacnije nikako
ja sam mislio kad smo lani postali prvaci,sad ce borac biti magnet za igrace,mocemo dovesti koga hocemo u sampiona,namamiti ga mogucnoscu afirmacije,igranjem u kv za ligu sampiona,ovo,ono...kad ono-kita!
a i vas prelazni rok mi djeluje otprilike tako,nikakav iskorak,nikakav zamah,a jos kad procitam ova dva intervjua sto ste postavili jutros-katastrofa....kajkut trazi dane i dane da razmisli,a salcinovic kaze da ce doci ako ga u medjuvremenu ne pozove celik,dotada "mora" trenirat u zelji jer ga iz zenice niko nije zvao....
U pravu si vecinom.I ja sam ocekivao nesto malo krupnije u igrackom kadru.Neki igracki iskorak.Ispostavlja se da je najveci iskorak ostanak postojeceg kadra.Pa eto Zeljo je uglavnom bar to uspio,izuzev Nijeme,moguce da ce jos neko otici,ali ako ode onda ce sigurno neko i doci.Mozda ovaj Salcinovic i naleti malo kod nas.Za Kajkuta vec sumnjam,osim ako ne postoji neki privatni dogovor izmedju njega i Amara,medjutim kako Amar prica po novinama,od toga nema nista.
Mislio sam zaista,i nadao sam se da cemo imati malo vise prostora za svjezu krv.Nikada nije lose ostaviti slican ili isti igracki kadar,zbog zajednistva,uigranosti i slicnih stvari,ali malo mozda dovodi do pitanja motiva u tim glavama,kada su vec osvojili u ovoj ligi sve moguce.Zato je svjeza krv potrebna u vidu dva igraca bar,koja bi mogli igrati u prvoj postavi i da se nazovu pojacanjima.Oni daju neki novi motiv i sebi i saigracima i malo takvog kolanja u krvi nije zgoreg.No vidi se tu jasan problem oko eventualnog dovodjenja,da cak nije lako dovesti ni Kajkuta,za kojeg nebi mogli ni garantovati da bi igrao u prvoj postavi.Izvoljevaju igraci malo i previse.Kako bi Kajkut uopste nesto trebao i ocekivati,evo igrace se trece kolo,a on nesto svoje rjesava.Poluprofesionalizam,ili cak gore od toga.I mi jos ganjamo takve igrace.Nadao sam se nekom vecem desavanju u Zelji,jer se cinilo da se moze lakse u nasoj situaciji doci do boljeg igraca.A ovako nam se preko novina pojavljuju igraci koji se dvoume,a ne zna se uopste da li bi i bili bilo kakva pojacanja.Vjerovatno ni Amar nije puno trazio okolo,njemu je izgleda bio cilj da ostavi ovu ekipu,koja je opet za nasu ligu jako dobra.Ima kvalitet da odbrane ove trofeje,ali ne znam kako je po pitanju motiva,tako da se ne nadam da cemo osvajati nesto tako lako kako se to ocekuje.
Jos nesto,nisam uopste za to,da se dovode i igraci tipa Tomica ili Brkovica,ako vec nisu nikakva pojacanja.Evo lik koji je gledao prijateljsku sa Kiseljakom i koji je Tomica uporedio sa Perakom,dovoljno onda govori da se nemamo cemu nadati od njega.Zasto ga je onda uopste bilo bitno dovesti.Uzima platu,koja sigurno nije sad aman zaman velika,ali ako je doveden samo radi broja igraca u rosteru,da bi na treningu moglo da se igra na dva gola,bolje je onda bilo za takve situacije imati par juniora na treninzima,koji bi igrali dzaba,ali bi se dokazivali bas bas...Ili dovedi brate pojacanje u pravom smislu,ili pravi od juniora igraca kojem svaki trening sa prvim timom dodje kao pravo iskustvo.Dovoditi Tomice,i slicne da ne budu ni na klupi,samo da treniraju,ili produzivati ugovor sa E.Colicem,kojeg dvije godine nema na mapi,meni je bez svakog smisla.Ali eto.Jedno je sigurno.Mi ove godine nismo igracki napredovali,cak smo i nazadovali odlaskom Nijeme.A napredak je izgleda to,sto su ostali igraci ostali i imaju prilicno cvrste ugovore.Ja nisam zadovoljan nimalo prelaznim rokom.Po meni fula velika.Ali kada kazu da nema love,onda nema love,protiv toga se ne moze.