BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 15 avg 2012, 09:33

Ma sve je to Lewandowski demantov'o jučer za poljske novine ‚Przeglad Sportowy‘:

Die Spekulationen über meine Person interessieren mich nicht, ich haben noch zwei Jahre Vertrag und bin ein Spieler von Borussia Dortmund. Am Wochenende hatte ich ein Spiel, das ist alles, was für mich zählt. Ich konzentriere mich auf die kommende Saison und nicht darauf, was in zwei Jahren sein könnte.

Osim toga sad je kasno za prodaju iz jednog rezloga jer nema vremena da se nađe kvalitetna zamjena koja bi odmah mogla zamijenit' Lewata. To bi bio prevelik rizik. Jedino možda Falcao kad bi doš'o :mrgreen: .

Sve u svemu Lewat ostaje najmanje još jednu godinu, mada se po njegovim izjavama može vidjet' da planira da odradi ugovor do kraja i možda da u međuvremenu isti produži. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 avg 2012, 09:59

Bilall je napisao/la:Dakle ima igraca koji su bezopasni i na koje odbrana ne treba obratiti paznju, 8-)
Budi pozdravljen ;)

Opet si bukvalac...normalno da nije isto cuvati Mullera koji je totalno bezopasan u zadnje vrijeme i Ribery-ja koji ti pravi probleme iz tekme u tekmu.Nisam mislio da ce odbrana bjezati od njega ili nekog drugog zato sto i ne predstavlja bas veliku opasnost.
Bilall je napisao/la:Adnane mnogo nebitna stvar a otezemo previse. :lol:

Slazem se ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 avg 2012, 11:39

kraljttbvb je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:European:

UEFA Champions League / European Cup
Winner (4): 1974, 1975, 1976, 2001.

Ako se pamte samo pobjednici, de mi dokazi razliku izmedju igranja u prvom kolu kvalifikacija i igranja finala LP-a.
Ovo tebi argument sad jel??? S ovim ti gore stvarno ozbiljan? Uz svakog igrača se obično i na Wikipediji navode i njegova učešća u finalu Lige prvaka i drugih velikih takmičenja poput Svjetskog prvenstva, EURO-a i sl.
A o ovome o čemu ti pokrečeš diskusiju je besmisleno raspravljat, pa zna se da većem ugledu, koeficijentu doprinosi što dalji plasman. Sve je to fino napravljeno i uređeno. I neutralni će ljudi reči Bayern je bio finalista, hejteri će reči Bayern je luzer u toj sezoni, jer je izgubio to veliko finale. Prvi put kad si napravio usporedbe između grupne faze i finala i to stavio na isti nivo, vidio sam da kod tebe nešto ne štima. Al et pokušavaš neuspjeh jednog kluba u jednom takmičenju opravdat tako što tražiš sitnice da bi uspjeh drugog kluba obezvrijedio. Ali ovo što pokušavaš je prosto nemoguće.

A po pitanju Mandžukića, te sami ljudi ovde iz tvojih redova demntuju, demantuju te njihove izjave od prije, koje su dali po pitanju Mandže, tačnije njihovi postovi.
Ti kad kažeš da je Mandžo u Wolfsburgu pokušavao glumit napadača, onda se iz toga može zaključit da ti dovoljno opšte nisi pratio Bundesligu ili se zafrkavaš. Pa ti sad uzmi kako hoćeš. Uglavnom se većina tvojih postova opšte ne može shvatit ozbiljno, u početku si ko biva nešto i znao konstruktivno napisat, a poslije se sve pretvaralo u skupinu obične lakrdije. A večina je samo smiješna. ;)

A što se tiče uspjeha Borussije na domaćoj sceni, u BuLi i Kupu ja sam to znao dovoljno puta pohvalit, ja tu ne tražim dlake u jajetu da to nešto obezvrijedim.
A trebala bi sad Borussija dogurat do osmine, četvrtfinala i slično u Ligi prvaka i ja bi onda treba reči, ako slučajno ode dalje od Bayern, ma ko će to pamtit, pa vi niste osvojili. To ti je isto ko da bogatom čovjeku kažeš : Ma nisi ti bogat, jer nisi milioner. :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 15 avg 2012, 12:45

@effe_sa
Ako smijem da sta pridodam... :D
Borussia i kad je bila nasiromasnija zvali su ih milioneri :lol: (sala mala ali znas da je istina)
Koliko sam puta rekao i opet cu,svako ima svoje misljenje i iznosi ga,i treba cestitati nekome ko je iskren i ne uvlaci se nikome u bulju!@kralj je iznosio svoja misljenja i ne znam sta tu ima pogresno...
Sto se tice Mandze,cojk misli da nije kakav napadac i to je to,mozda ce se pokazati da je i upravu!Ja sam,kad ste ga potpisali rekao da je odlicno pojacanje i da itekako moze jos vise napredovati,ali to svakako ne znaci da trebam @kralja "kuditi" sto ne misli kao ja,to je sasvim normalno da ne mislimo svi isto!
Sto se tice baye i ucesca u LP...Zar niste (pa mozda i svi) vi bavarci rekli da su ove dvije sezone propast??Sad se nasli uvrijedjenima kad vam neko to kaze...Ulazak u finale LP se ne moze porediti sa ispadanjem u grupnoj fazi ali...iskreno kad bi me neko pitao(naravno-ja sam tu nebitan ali iznosim svoje misljenje) da li bi volio da je BvB prosla ove godine ovako kako jeste(ispala u grupi,osvojila kup i BL)ili da je prosla kao bayo(finale LP i drugi u kupu i BL) izabrao bih ovo prvo,kako je ustvari i bilo!
Eto mozda i skrenuh malo,ali reko da iznesem svoje misljenje o tome... ;)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 avg 2012, 17:55

quadro je napisao/la:Majstore, makni se od BvB-a i Bayerna.

Jel više reputacije ima Juventus koji je 4x puta izgubio u finalu LP ili jedan Basel koji redovno ispada u skupini LP-a?
Gdje bi Reus prije otišao da je morao birati između Juventusa (najvećeg luzera u povijesti LP-a) ili Basela koji nikad ne prolazi skupinu LP-a?

Uozbilji se momak. Reći da sada jedan BvB se može natjecati sa ManUom u dovođenju igrača (oboje ispali u grupi) je smješno.
Zasto da se odmicemo od BVB i bajerna? To su dva kluba koja su nama dragi i koje volimo i valjda je normalno da je rasprava o njima. Ne vidim svrhu uvodjenja novih (stranih) klubova u pricu. Rezultat je vazan jer povecevas koeficient i dobijas vise love. Osvajanjem LP-a ime kluba se gravira na "pehar sa velikim usima". Drugoplasiranog nije i tacka.
Moze bajern 100 puta osvoiti LP ili 100 puta ispasti iz iste u kvalifikacijama, oni ce i dalje imati najvise love u Njemackoj. A BVB najvjernije navijace 8-)
Kad pricas o reputaciji, sto Vidal ne ode u finalistu LP-a, nego ode u juventus. Dzaba ti reputacija kad igraci vise vole lovu i Englesku PL i Seriju A.

effe_sa je napisao/la:A po pitanju Mandžukića, te sami ljudi ovde iz tvojih redova demntuju, demantuju te njihove izjave od prije, koje su dali po pitanju Mandže, tačnije njihovi postovi.
Ti kad kažeš da je Mandžo u Wolfsburgu pokušavao glumit napadača, onda se iz toga može zaključit da ti dovoljno opšte nisi pratio Bundesligu ili se zafrkavaš. Pa ti sad uzmi kako hoćeš. Uglavnom se većina tvojih postova opšte ne može shvatit ozbiljno, u početku si ko biva nešto i znao konstruktivno napisat, a poslije se sve pretvaralo u skupinu obične lakrdije. A večina je samo smiješna. ;)
Jaka stvar sto me neko sa foruma demantuje. Nisam ja ovan kojem treba coban da bi me vodio i da bi za mene mislio. Samo se ti na ovom forumu nasekiras kad te neko ne shvati ozbiljno. Forum je zabava, ozbiljne fudbalske vijesti kroz prizmu ironije, humora, sale... Kolumne su u novinama i za njihovo pisanje ljudi primaju platu. ;)

Ja tog mandzukica znam jos dok je igrao u NK Zagreb i tamo je zabijao isto kao i u Dinamu, ali HNL i Bundesliga se ne mogu porediti. A da mandzukic jos nije neki vele napadac do Eura je mislio i Slaven Bilic, jer mu je Eduardo sa gipsom na nozi igrao prije mandzukica. Na EURU je proigrao i zato ga je i kupio bajern. Sa ovako jakim veznim redom i ja bi u bajernu zabio 15-ak golova u sezoni, ali ipak cu ga jos malo sacekati da se dokaze, pa cu onda procijeniti je li napadac li glumi napadaca.

effe_sa je napisao/la:A što se tiče uspjeha Borussije na domaćoj sceni, u BuLi i Kupu ja sam to znao dovoljno puta pohvalit, ja tu ne tražim dlake u jajetu da to nešto obezvrijedim.
A trebala bi sad Borussija dogurat do osmine, četvrtfinala i slično u Ligi prvaka i ja bi onda treba reči, ako slučajno ode dalje od Bayern, ma ko će to pamtit, pa vi niste osvojili.
Naravno da ih niko nece pamtiti, pamte se samo pobjednici, a ostali se nakon mjesec dana zaborave. Kao sto kaze smopi:
smopiBVB je napisao/la: iskreno kad bi me neko pitao da li bi volio da je BvB prosla ove godine ovako kako jeste (ispala u grupi,osvojila kup i BL) ili da je prosla kao bayo (finale LP i drugi u kupu i BL) izabrao bih ovo prvo,kako je ustvari i bilo!
Sa ovim je ub'o u centar. Ovo je poenta svega.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 avg 2012, 18:35

Sebastian Rode iz Frankfurta je odlican igrac, ne bi ga bilo lose hapiti narednog ljeta kao zamjenu za Kehla. Ako se ne varam i lani se govorkalo o tom transferu. Mali bed je Rodonjin "kreuzbandriss" od pre par sezona.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 avg 2012, 22:54

Hummels zbog povrede izasao...citam da nije teza povreda ali nisam bas najbolje skontao :?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 avg 2012, 23:06

adnan24 je napisao/la:Hummels zbog povrede izasao...citam da nije teza povreda ali nisam bas najbolje skontao :?
Ma nešto oko vrata. Nije ništa strašno. Ima dobre šanse da zaigra za vikend u kupu. 8-)

Gotze je asistir'o Howedesu. Od naših svi su dobili minutažu. Od starta su zaigrali Reus, Hummy i Schmelle, a prliku u drugom poluvremenu su dobili Gotze i Gundo.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 avg 2012, 23:11

E i nas dragi simpaticni Kagawa nije bio siguran ni ovako u prvih 11...sad su mu sanse da glaba klupu skocile za 20-30 %, jedino ako ne napravi neke maestralne poteze na pocetku sezone u sta cisto sumnjam!

Izgleda da nije do @damira , ko napusti BvB ne prati ga neka sreca ! :lol:

PS: haman i Perisa imao asistenciju...kako sta ? ko je gledo ?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 avg 2012, 23:13

Kagawa ce biti jedan od najboljih igraca Manchestera u sljedecoj sezoni...siguran sam u to.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 avg 2012, 23:15

adnan24 je napisao/la:Kagawa ce biti jedan od najboljih igraca Manchestera u sljedecoj sezoni...siguran sam u to.
Bojim se Adnane da nece dobit pravu priliku....Na svojoj poziciji ima Rooney-a , a cisto sumnjam da ce Ferguson ici sa
Nanijem,Ronney-em , Persiem, i Kagawom..... :?

Ne moze istjerat krila , jer nema on taj trkacki kapacitet , snagu i centarsut...
Ne znam ...vijdjet cemo !

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 avg 2012, 23:20

Ferguson nikad nije trosio pare bezveze...nije to Real M...a previse je dao novca da ne bi znao sta s njim.

Ne bi sad da razglabam o formaciji Uniteda ali Kagawa ce naci svoje mjesto a kad vec bude tako onda ce biti odlican jer je momak klasa...u svakom slucaju ja mu zelim sve najbolje :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 avg 2012, 23:21

adnan24 je napisao/la:Kagawa ce biti jedan od najboljih igraca Manchestera u sljedecoj sezoni...siguran sam u to.
Apsolutno. Trenutno je daleko bolji igrac od Rooneya. ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 avg 2012, 23:22

Hare_BvB je napisao/la:
De izbrisi ovo ...rece nam da smo isto ko bavarci , ne traba nam to u zivotu !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 avg 2012, 23:27

Ovo se zove tuga za izgubljenim igracem. :lol:
Tako ce isto biti i za Lewandowkog. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 avg 2012, 23:29

HzBvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
De izbrisi ovo ...rece nam da smo isto ko bavarci , ne traba nam to u zivotu !
Nesto nejasno i neistinito? :?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 avg 2012, 23:32

Kagawa je definitivno među tri najbolja u MaUtd. Bolji je svakako od Nanija i Valencije i ostalih ojebina, al' boli nas ku.rac za njim, jer on nije naša briga više. 8-)
Omerbavarac je napisao/la:Ovo se zove tuga za izgubljenim igracem. :lol:
Tako ce isto biti i za Lewandowkog. :lol:
Nekad, ali ne ove sezone. Najbolji melem na ranu su pare, a za Kagawu smo dobili finu svotu od koje smo pokrili ovosezonska pojačanja i ja sam zadovoljan. Nema tuge za njim, nego mu treba j.ebat sve radioaktivno po spisku . :twisted: A naći ćemo mi već zamjenu za Lewata kad dođe vrijeme za to. Možda Huntera već naredne sezone. :mrgreen:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 avg 2012, 23:35

Hare_BvB je napisao/la:
Vise utakmica nece poceti nego sto hoce....( uslov : Da su ostali spremni Nani, Rooney, i Persie )
Ja i ti po gajbu Tuborga !
Naravno ako se Kagawa povrijedi , opklada otpada !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 avg 2012, 23:40

HzBvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
Vise utakmica nece poceti nego sto hoce....( uslov : Da su ostali spremni Nani, Rooney, i Persie )
Ja i ti po gajbu Tuborg !
Naravno ako se Kagawa povrijedi , opklada otpada !
Dodaj i janje na to, da te bar posteno oglodjem. :lol: Ja sam uvjeren da ce Utd uzeti titulu, a da ce Shinji biti jedan od najzasluznijih za to. ;)

Inace, je li tko gledao Svabe? Vidim po tekstualnom da je Gotze odigrao odlicnih 15-ak minuta. Rolls je takodje pogodio stativu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 avg 2012, 23:41

Zna li neko šta radi Zidan na našem treningu? Jel održava formu dok ne nađe drugi klub ili sam nešto propustio? :? Zar nije on potpis'o za neku egipatsku ekipu?
slika
slika
slika

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.