Harun Mahmutović, generalni sekretara KS BiH nije krio oduševljenje zbog izjava talentovanog košarkaša Bportalu.
- Šta da kažem, osim da bih ja bio najsretniji čovjek na svijetu kada bi Omić zaigrao za reprezentaciju BiH. Ne želim sada uzburkati strasti da ne bih došlo do određenih komplikacija na relaciji KS BiH - Omić - Košarkaški savez Slovenije - govori Mahmutović te dodaje:
- Evo reći ću ovako, zbog Alena Omića bih pješke krenuo iz Sarajeva do Ljubljane kada bih znao da će igrati za nas. On je vanserijski talenat i uopšte nema dileme da bi on za nas predstavljao veliko pojačanje.
Iako je tokom našeg razgovora vješto izbjegavao odgovor na pitanje da li je do sada došlo do razgovora sa Omićem, Mahmutović se na kraju ipak "odao".
- Iskreno, reći ću vam da sam sa Omićem već imao jedan razgovor. Ne bih sada javno govorio kako je taj razgovor tekao, da ne bi, kao što sam već ranije reklo došlo do određenih problema. Kada smo bili na turniru u Sloveniji, dogovorili smo da se vidimo i obavili smo jedan korektan razgovor. Ono što ja mogu obećati je da će Košarkaški savez BiH učiniti sve što je u našoj mogućnosti da Alen Omić zaigra za BiH.
Na pitanje kakve su realne mogućnosti da Omić zaigra za BiH, odnosno šta KS BiH treba uraditi povodom toga, Mahmutović je odgovorio:
- Potrebno je samo da Omić potpiše izjavu da bi želio nastupati u dresu reprezentacije BiH. Nakon toga, sve je u našim rukama, mi bi u tom slučaju poslali dopis slovenskom savezu koji bi nam trebao odobriti, odnosno dati "zeleno svijetlo" za Omićevo igranje u dresu BiH. Isto smo pokušali i sa Emirom Preldžićem, ali nam Slovenci nisu željeli izaći u susret a na kraju su taj certifikat potpisali Turcima za koje je Preldžić na kraju i zaigrao. Iskreno se nadam da se to neće ponoviti sa Omićem i vjerujem da će Alen Omić na kraju zaigrati za Bosnu i Hercegovinu - kazao je Harun Mahmutović za Bportal.ba.
---Alenu srce govori gdje ce, ispravno.

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM