Postao/la OTNYS_YNWA » 29 avg 2012, 14:17
I tako, glavni akter ove priče, prijatelj i ja sjedimo u Mashu - Sarajlije sigurno znaju za ovo mjesto u Centru grada. Popili tu par pića, i primjetimo kako se približavaju dvije poznanice potajno se nadajući kako će nas pitati ima li mjesta jer je gužva. Tako je i bilo, naravno, nismo ih mogli odbiti.
Priča, zezancija, pive, žestoka, dođemo i na temu muškarci i žene. Tako, glavni akter ove priče spomene i da je nevin, ali da razlog tome i nema, jer je lik normala, imao dosta djevojaka ali se nije usudio da spava sa njima. ( Od te dvije, jedna je pravo fina djevojka, ne odbija nikoga - Ko nije pitao, nije ni dobio. ) I, već je došlo vrijeme da se lagano oprostimo od njih, međutim, pomenuta djevojka govori kako bi nas povezla kući do koje nam ne treba puno, pješke, ali kako vozi Smarta i ne možemo svi stati. E, tu nastupam na scenu ja, govorim kako ćemo se prijatelj i ja snaći, ali kako bi bilo dobro da glavni akter ove priče nađe mjeste pored djevojke u Smartu. On je šega sam po sebi. Prvo je govorio kako neće, kako mu ne treba puno do kuće, šta se ima voziti, ali smo ga utrpali unutra potajno se nadajući da će mu se napokon 'posrećiti'. Idemo prijatelj i ja kući, komentarišemo i jedva čekamo da nam sutra ispriča kako je utrpao. MEĐUTIM, zovnemo ga sutra na kafu, nećemo ništa to da spominjemo. Sjedimo, sjedimo, pričamo, o toj temi ništa. Pa daj reko jarane, ispričaj nam šta bi sinoć, jel bilo šta. Ma jok, kaže, kakav ja. Što?
Kaže, idemo mi, pričamo, vidi ona da sam ja malo popio a i ona je pofino, strah me da ne zaginemo. Prolazimo pored stadiona Koševo, ona daje desni žmigavac da skrene, ja upravim onaj volan i kažem joj 'Šta ti je jesil luda, ne živim ja vamo ? Ona mi reče da hoće da mi pokaže Sarajevo, kako je glupa treba, ja se rodio ba u ovom gradu. Kažem ja njoj fino, de ti mene vozi kući mene mater čeka da se ne zabrine.'
I tako smo shvatili da ni ninfomanke ne pomažu kada je u pitanju izgubljen slučaj.