FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

D€LUX
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la D€LUX » 13 avg 2012, 12:29

Prvi putu zivotu da sam navijao protiv Bayerna. Iako sam veliki navijac Bayerna , posljednja desavanja u klubu transferi tipa Mandzukic (tzv.bomba u napadu) Dante i Shaqiri su me bas razljutila i nadao sam se iskreno da ce im Borusia ocitati lekciju. Po mom bayern je dominirao 1.poluvrijeme , a Borusia drugo s tim da je Bayern bio efikasniji. Medjutim nemogu se oteti dojmu da Borusija igra ljepsi fudbal i da ce borusija odbraniti titulu , samo im treba vremena da se uigraju Reus i ekipa i da Gotze udje u formu. Sto se Bayerna tice Mandzukic dobar nema sta al po meni nije bomba u napadu , vrijeme ce pokazati svoje a previse se forsira Kroos koji je po meni srednji igrac al ne za velike domete tipa LP i Njemacke Lige , za Kup ok!

DA je borusija imala malo vise srece bilo bi 2-2 ili cak 2-3 eventualno , i bayernova sreca je bila sto se igralo na domacem terenu pa je moral malo bio pojacan. Na NT pitaj boga kako bi zavrsilo.

Iskreno volim Bayern al nemogu ova uprava mi strasno ide na zivce. Umjesto da oni dovedu Reusa oni dovode Shaqiri , umjesto Dzeku koji bi harao njemackom ligom oni dovode Pizara i Mandzukica. isto tako me nervira dante koji je jucer bio dobar , al kada dodje na napadaca tipa Benzeme , Aguera , Messija ima da izgleda kao malo dijete.

Puno srece ,al tesko bgm...
>>No body likes us but we dont care<<

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2012, 12:31

Zaista je jučer bilo milina gledati Mandžu čovjek grize teren 90' a pred kraj se baš razmahao pa ga je sudija morao smirivati s kartonima. :D

Kloponja ode pognute glave sa Allianz Arene a baš se bio naložio. :mrgreen:

Postavili smo rekord i u Super kupu. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 avg 2012, 12:32

secer je napisao/la:khm, khm 8-)
mozel neko nazvat radoncica i reci mu da nasljednik azire kasikare ceka ko zapeta puska 8-)
ne rekoh li da je krosko debo za kompletnih 90 minuta 8-)
al, u prvih 45 je bio veltklase. kakav svajn i kaki qrcevi.
ostali? sa da pricam o ostalima 8-) sve dobro, sve za pet.

jao, domuz se poso nadigravat(domuzici, imte mahanje) :lol: steta sto bay ne iskoristi one silne sanse. bila bi petica na poluvremenu.
u drugom pv im prepustis teren i ostavis ih u nadi da mogu nesto ako napanu :lol: kak ce se samo zayebat.
jedva cekam prvu ligasku tekmu protiv kloccove skalamerije, osim ako se-ronja hupp ne us-ere i umjesto mandze dominatora ubaci mrtvog gomeza :roll:

ps.
NYKnicks Fan, nemoj mi dortmundove statistike na bayernovoj temi.
Ja sam ti i prije tekme rekao,kad si spominjao neke petice-da BvB igra s dva igraca manje i bez golmana,vi nebi stavili petardu,moze biti samo obrnuto!A to da jedva cekamo prvu ligasku to si upravu,da vidis kako igra "skalamerija"kad joj rezultat nesto znaci ;) Ljudi osvojili i ligu i kup,i pozvali kloceve da igraju s njima da bi bilo zanimljivije,i vi se okurazili kao da ste uzeli LP :lol: Slavite ,jer vam drugog pehara(pogotovo nekog vaznijeg) nece biti zadugo :lol:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 avg 2012, 13:29

7:0 Torschüße in der 1. HZ für Bayern und 11:6 im ganzen Spiel.
8-) 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 avg 2012, 13:44

slika
Thomas Müller - Fußballgott

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 13 avg 2012, 16:18

Cestitke ekipi na pobjedi!Sjajno smo odigrali prvo poluvrijeme dok smo u drugom opasno potonuli i na tome treba radit.Ovo je bila odlicna provjera za novu sezonu i sjajno je sto smo uspjeli pobjedit ali bilo je gusto i to se nesmije dogadati,ne na domacem terenu.Ponovo je nas trener prekasno uveo zamjene i ako ce se toga drzati kao prosle sezone bojim se da nam talenti poput Cana,Weisera i Shaqirija ne propadnu kao Usami,Petersen...

I jos samo nesto,Gomezov izostanak je unaprijedio i obogatio nasu igru, Mario Mandzukic je pokazao kako se odigravaju pasovi,kako se spustaju lopte glavom i nogom,kako se sudjeluje u igri,covjek je 90 minuta radio za momcad,pomagao obrani,letio terenom itd.Ukoliko ovako nastavi Gomez nema sta raditi u prvih 11(osim ako bi igrali s 2 napadaca)

Klare

Post Postao/la Klare » 13 avg 2012, 16:22

Mndžinator je dobar, odigrao dobru utakmicu, sudjelovao u igri, prznica prava, ali da je bolji od Gomeza, heej seceru lutko moja. :lol:

Inače, i prije sezone sam rekao da Mandžu baš i ne podnosim, ali da će biti od koristi i pojačanje, to sigurno hoće.
Prznica, eh učiniće da ovi mrzioci još više mrze Bayerna, antipatije šalje na adresu našeg kluba, koliko je to dobro? :?

Can prepun samopuzdanja, načomrđen, tako to treba, ala razjareni bik.

Da @Stefane, da, kako ti ja rekoh, Tymo mora da bude od koristi, ne kartu mu davati, tymo će ući i čvrstine unijeti.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 13 avg 2012, 16:25

secer je napisao/la:eto, to je razlika izmedju sidrasa i napadaca koji suradjuje sa veznim igracima.
mandzukicu asistencija i gol + bezbroj skinutih lopti, stalno ucesce u organizaciji napada, itd.
nije lose za pocetak, ili 8-)
bas me zanima kako ce to izgledati kad se jos vise uigra :)

To je to o cemu ja pricam cijelo vrijeme! ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 avg 2012, 16:36

dedera nam klare kazi u cemu je to bolji gomo, pa da se smijemo - i to ovak :lol:

vidis li ti bolan kolika mu je glava, kolika nosina... valja toliku tintaru izbalansirat.
podsjeca me na trnokop. jok, podsjeca me na chupa chups lizalo.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 13 avg 2012, 17:01

Dobar dan.
Zna li neko da li negde mogu da nadjem celovite snimke nasih utakmica sa Realom od pre koji mesec?
Ako postoji neki sajt, ili nesto? Doduse mogao bih ja i sam da nadjem, ali racunam vi ste prekaljeni znalci, inzenjeri niskogradnje, pa rekoh da se ipak vama obratim.
Hvala unapred.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 avg 2012, 19:26

Louis van Gaal: PLANIRAM POVRATAK U BAYERN! STA RECI NA OVO?

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 13 avg 2012, 19:32

farinelli123 je napisao/la:Dobar dan.
Dobar dan. :mrgreen:

Kazem ja, cim je to Mario to mora znat' igrat' lopte. 8-)
Dobro, ne u toj mjeri kao slavni mu imenjak, ali je Mandja jaako dobar. Odavno nisam vidio igraca Baye koji toliko nasrce na protivnika, toliko grize i napada. Cak niti njegov sunrodnjak. ;)

Nesto kontam, pa zar je toliko lahko igrati tu poziciju lijevog beka. Majku mu, pa dodje neki Alaba koji je vezni igrac i dominira tu. Ajd, crnac, brz, trci, mora biti dobar. Sad dodje Emre Dzan i odmah i on odigra odlicno. A i on veznjak. :roll:
Ko je sljedeci, Kroos? :lol:

Kad vec spomenu tog guzonju...
secer je napisao/la: al, u prvih 45 je bio veltklase. kakav svajn i kaki qrcevi.
Druze ti se trebas zaliti televiziji na kojoj si gledao utakmicu zbog slanja pogresnog snimka. :lol:
Ja stvarno tu ne vidjeh veltklase. Ako je iko odigrao prvo poluvrijeme na takvom nivou, to je onda bio Mandzukic Mario. Ostali veoma dobri, ali ne taj nivo. Kroos mozda i najmanje primijetan. ;)

Danteov stil stil mi se pravo svidja. Odlican u duelima, miran s loptom, nema potrebe da nabija loptu u svakoj malo guscoj situaciji. Dobro, bile su te dvije greske, ali nekako imam osjecaj da ce biti odlicno pojacanje. Puno ga se vise moglo vidjeti nego Boatenga, a ko radi taj i grijesi.

Gustavu kapa dole, odlicna partija. Kako taj samo zna isprekidati protivniku igru, to nema na dunjaluku.

I jel' samo meni Shaqiri izgleda komicno na terenu? Onako tubav, sirok, a jos i ruke rasiri ko kakav kabadahija. :lol:
effe_sa je napisao/la:Volio bi njega u prvoj postavi, dobar je , predobar tu iza špica, ali ne znam gdje onda s Mullerom. A i Xerdan više voli na krilu igrat......
Ma daj ga tu na poluspica, mislim da ce ipak doprinijeti igri vise nego Muller. Ili bar nek se rotiraju,a dokazao je na pripremama da je odlican na toj poziciji. Nasa igra bi s njim mogla dobiti novu dimenziju... ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 13 avg 2012, 20:23

anelbavarac je napisao/la:Louis van Gaal: PLANIRAM POVRATAK U BAYERN! STA RECI NA OVO?
da se vrati i jos jednom izdominira ligu, te usavrsi igru kakvu jos fura barca i niko vise?
sto se mene tice bujrum.
ali, ako bismo birali izmedju njega i gvardiole, onda sam za gvardiolu.
JetSet_Hantraga je napisao/la:Kazem ja, cim je to Mario to mora znat' igrat' lopte. 8-)
Dobro, ne u toj mjeri kao slavni mu imenjak
namah si se diskvalifikovao za neku ozbiljnu diskusiju.

nikad mi nece biti jasno cime vas kontaminira onaj anton, pa da ko papagaji ponavljate sve sto on kaze vezano za gov.njeza.

nego, dragi moji gov.njezoljupci, navedite u cemu je gomo bolji od mandze.

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 13 avg 2012, 21:17

A što i vi Cana dizete u nebesa,momak jest dobar,ali realno gledajuci,lijevog beka ni u snovima ne moze da igra,em nije pokretljiv,em je trom sa pasovima,ko je sinoc gledao tekmu zna o cemu govorim,nekako bezidejno djeluje,ali eto svako ima svoje...
Poz iz BANovica :mrgreen:
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 13 avg 2012, 21:25

kuman_@mel je napisao/la:A što i vi Cana dizete u nebesa,momak jest dobar,ali realno gledajuci,lijevog beka ni u snovima ne moze da igra,em nije pokretljiv,em je trom sa pasovima,ko je sinoc gledao tekmu zna o cemu govorim,nekako bezidejno djeluje,ali eto svako ima svoje...
Poz iz BANovica :mrgreen:
Polako, jos je mlad. Mnogi nasi igraci su bili mladi i bezidejni pa se to vremenom popravilo. 8-)
#divovi

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 avg 2012, 21:36

Sto se tice Cana on je odigrao sasvi pristojno sinoc,jos ako uzmemo u obzir da mu to nije prirodna pozicija i da je morao igrati na boku,sasvim uredu.Povratkom Alabe i Contenta,onda vjerovatno klupa.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2012, 22:15

JetSet_Hantraga je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Volio bi njega u prvoj postavi, dobar je , predobar tu iza špica, ali ne znam gdje onda s Mullerom. A i Xerdan više voli na krilu igrat......
Ma daj ga tu na poluspica, mislim da ce ipak doprinijeti igri vise nego Muller. Ili bar nek se rotiraju,a dokazao je na pripremama da je odlican na toj poziciji. Nasa igra bi s njim mogla dobiti novu dimenziju... ;)
Ma Shaqirije morao dobit sinoć prije priliku, ako ne i igrat u prvoj postavi. I baš naša igra ima novu dimenziju kad on igra, to se u pripremama pokazalo, pogotovo u onoj utakmici protiv Hsv-a, pa momak je toliko jak, a toliko brz, sjajno protura lopte, brzo to radi, tehnički sjajno potkovan.

Eto sinoć u onom svom postu ni ja ne pohvalih Cana. Ovde neki sad spominju, čovjek nije za beka, pa on je to sinoć solidno odradio, iako to opšte nije njegova pozicija. On je najbolji u defanzivnom veznom redu, te kao stoper, a na poziciji beka bi za sad mogao biti solidno rješenje. Can je potencijal, veliki talenat, ali kod njega je posebno dobro to, što ima prgavost, što je borben, što grize, to su te osobine koje imaju i Holger i Alaba i zato nema tih para za koje bi ja takve igrače dao. Baš rođeni za Bayern s takvim mentalitetom. A igrač i kad ima nedostataka, on će ih borbom trudom, nadoknadit. Bolje čak borben igrač s manje kvaliteta, nego dosta kvalitetan, ali koji ne pokazuje tu vatru i strast. A kod Cana ima i talenta jako puno, a još ima tu strast, tu prgavost i sjajna je budućnost pred njim.

A Šećko nam došao na svoje.... :D Mandžo mu je sad najomiljeniji igrač, to mu je adut protiv Gomeza. :lol:

O Mandži sam od početka sve najbolje govorio i on se pokazao ko stvoren za Bayern. E sad opet bi trebao sve ono navest, strast, borba, grize....ovo ono..... :D Sve se zna :)

Sad nam treba samo Piza treba eksplodirat.....Već ga vidim u jednoj eksploziji razmaho se, juri prema golu i s onim pokretima razdrmava sve, diže i budi ekipu i naravno uvaljuje gooollll :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 13 avg 2012, 22:59

Ja mislim da nikad nismo bili jaci,na svakoj poziciji imamo po 2 extra igraca s obzirom da je na tome Yupp insistirao,i na koliko frontova igramo sirina kadra je presudna nikad nismo bili jaci,barem ja tako mislim ne znam kakvo je vase misljenje.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 avg 2012, 23:59

@effe_sa
polako sto se tice shaqiri-a,upoznat ce njega don jupp sa ostatkom bundeslige,treba malo ostavit sta i za poslije,ne treba odmah sve karte otvarati.

Sto se tice van Gala,ovdje je prenesen samo jedan dio njegove izjave... covjek je rekao da u svakom klubu u kojem je bio jednom da se ponovo i vracao Ajax,Barca....sta ja znam vishe te da ima namjeru kad tad se vratiti u Bayern.
Ja ne bi imao nista protiv da se vrati,frajer je zemlja,ono sto je uspio sa nama ucniniti ono je bilo fenomenalno,na kraju krajeva mogu slobodno reci da je Jupp sa par svojih izmjena prosle godine igrao finale LP,a da je okosnica bila Galova.
JE LI ON JOSH UGOVOROM VEZAN ZA BAYERN???

E doofmundovci, jelde sad ovaj supercup uopce nije bitan???
omerbavarac je napisao/la:Ti, kriticaru jedan.

Budi ovako los prognozer pred svaku Bayernovu utakmicu i sve cemo ti oprostiti.
eee morao sam jednom pokusat na ovaj nacin da dodjemo do pobjede,dosada me nije islo sa motom "deremo vas", "odosmo mi na 8" i tako dalje...
Stern des Südens

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 14 avg 2012, 00:23

Konačno da ti odgovorim na onaj post od prije nekoliko dana, @ secer.

O prvom djelu posta nemam što za replicirati, sve je jasno.
secer je napisao/la:sad vas moram malo zbuniti, pa cu se vratiti na kroosa.
nije li bayern trenirao veliki broj vrhunskih trenera, izmedju ostalih i veliki general hicfeld?
nije li taj isti hicfeld trenirao svajnstajgera? naravno da jeste.
kakav je bio svajni? slobodno mozemo reci da nije bio medju najboljima tj. miljama daleko od svjetske elite.

Nemoj zaboraviti da je Švajni igrao lijevo i desno krilo kod Hitzfelda i da tu nikako nije mogao pružiti najbolje partije jer mu za krilo nedostaje brzina. Tako da on kod Hitzfelda nikako nije mogao postati ono što je postao kad ga je van Gaal premjestio na prirodnu poziciju.

secer je napisao/la:odlazi holandjanin, dolazi hejnkes koji svajna i dalje gura na toj poziciji, ali svajni vise nikada ne odigra kao sto je igrao pod gaalom.

Nikako se ne slažem jer je Švajni konačno trebao odigrati WC sezonu po partijama koje je pružao do ozljede. Znači podjednako dobro kao i kod van Gaala.

secer je napisao/la:u cemu je problem? zar ´sestica´ nije uvijek ´sestica´, tj. vazda igra na istoj poziciji?
naravno da nije. ogromna je razlika izmedju gaalove ´sestice´ i ´sestica´ koje furaju lov i hejnkes koji su najuspjesniji bili kada igraju na kontre i polukontre.
dakle, sve je do formacije, a tih formacija ima bezbroj i ogromna je razlika izmedju njih iako su na papiru identicne.
zbog toga je tesko i pretesko naci igraca koji ce se uklopiti u tvoj sistem.
zbog toga jedan cigrinski koji je, usput receno, odlican stoper nije uspio u barci. primjera je bezbroj.
mnogi igraci su pruzali vrhunske partije u svojim klubovima, ali kad predju u drugi, onda totalno podbace iako naizgled igraju identicnu poziciju. neki dobri igraci su propali bez da promijene klub. dodje novi trener i igrac se ne moze sastaviti sa njegovom filozofijom. onda novinari koji nemaju blage o fudbalu pocnu pisati kako je van forme, kako se ne slaze sa trenerom, itd.

Potpis 3 puta, ne jednom. Kao primjer, zbog trenera je bila velika razlika u broju primljenih pogodaka u sezoni 10/11 i prošloj. Onda smo primili 40 komada u Bundesligi zbog formacije trenera.

Sistem je ono što je mene smetalo kod naše uprave i traženja trenera. Sistem koji nam je donio tek van Gaal ( i otvorenu igru sa puno golova i u našoj mreži ) koji je odmah rekao da se Gomez ne uklapa u njegov sistem, kao još jedan takav primjer. No do onda, do dolaska L.van Gaala, smo lutali strašno sa pogrešnom formacijom kao i lošim igračima za tu taktiku ( npr. 4-4-2 sa dva razbijača u sredini odnosno bez kreativca, pa spora krila koja su trebala biti prevaga itd..... ).

secer je napisao/la:bayern igra preko krila i krosova jedina zadaca jeste da sto vise lopti distribuira na krila. sad, nebitno hoce li to ici preko drugog zadnjeg veznog, beka ili direktno na krilo.
zbog toga mnogima fale krosovi prodori, okomite lopte u spicu i sl.
Tako je, igra Bayerna se temelji na širini i preko krila. Što se tiče zadnje rečenice, naravno da fale Kroosovi prodori. To sam naveo kao jednu od 2 njegove najveće boljke u ovom trenutku. No, ja govorim o Kroosu kao polušpici. On nikad nije i neće biti 6-ca.

Kao druga strana medalje je ta da trener mora igru promijeniti i više forsirati preko sredine. Ono što govorim već dugo vremena. Znači okomita igra u fazi napada. Ta igra bi nam donijela mnogo toga kao i veću zadaću i obaveze za Kroosa. No pošto on ima znanje mislim da za njega to ne bi bio problem.

secer je napisao/la:u repki je skroz druga slika i tu dominira. tacno je da u elfu igra dobro zato sto je ´elf´ najuspjesniji kad igra na kontre i polukontre - formacija u kojoj sestice moraju sprintati prema protivnickom golu dijeleci lopte u dubinu, a ne u sirinu.
U repki je glavna stvar okomitost i........ Mesut Ozil.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.