FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

harison_ford
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la harison_ford » 13 avg 2012, 17:09

prvo da hebem sve zivo nasoj drzavnoj televiziji, pa ljudi rade prenose sa tri i po kamere i ne mogu da shvatim kako jedan onako kljucan detalj ne moze da se vidi kako treba, pokazase ga iz dva ugla i to je sve...da bog mili sacuva

sto se tice skandiranja samog, ono je sramota, mada razumijem sve (to je ba ljudi kod nas tako i pomorite se s tim) ali zamislite kako je bilo nekim manijacima (a ima ih sigurno) koji su pravoslavne vjeroispovjesti slusati te bljuvotine. kazu napuseni pojedinci, dajte ba ljudi pustite tu pricu. sad u prvom kolu kad smo mi isli na kosevo licno u mom busu je bio jedan majmun, konj, glupan, gnoj il kako god vec hocete koji je psovao nekolicini prolaznika Markale, u roku od dvije sekunde ga je pola busa napalo i **** njemu mater...sacete vi reci drugo je jedan a drugo je grupa ljudi, NIJE JARANE!!!sto ljudi s ograde nisu **** mater toj "grupi napusenih idiota" sto ga nije slozio megafonom u arkadu pa bi usutio zauvjek, ne nego se skandiranje nastavilo...
ja mislim da treba kaznit zelju drakonski i to ne samo njega nego svaki klub koji radi ove fasisticke ispade...mene je bilo stid sad protiv veleza kad smo izvizdali gospodina Ivicu Osima (kazem SMO jer sam bio na dijelu tribine gdje je robija) jos onaj majmun od novinara napisa da su Pape i on docekani ovacijama :roll: :lol:
da sam vlast neka u ovom nenormalnom komitetu/savezu uveo bi slijedece pravilo: pored prekida tekme nakon prvog izljeva fasizma i nacionalizma, zabranio bih na ogradama sve transove koji se ne ticu striktno kluba i grupe! znaci nikakve trobojke, sahovnice, ljiljani ili ovaj sad pokusaj zastave koju je zapad nametnuo!!!
pa ljudi ne igra BiH, RS il Herceg-bosna igra zeljo, borac, celik, zrinjski, siroki, sarajevo za njih navijas i njih prestavljas, al jok vazno je istaci konfesiju i vjeroispovjest (koje mi se gade) samo kako bi se isprovocirala ona druga strana

zapamtite ljudi ovdje nikad nece biti bolje i ovo ce bojim se i moje dijete docekat, ako ga budem imao!!!

drustvo nam je rinaka, a tribine su ogledalo drustva u svakom smislu!!! pozz
RZ88

IN VLADO WE TRUST !!!

Rios

Post Postao/la Rios » 13 avg 2012, 17:12

Ipak moram ovo napisati..U Sarajevu kad se skandira ta morbidna parola "ubij srbina" zna se tacno na koga se to odnosi..Odnosi se na CETNIKE,fasiste,zlocince koji su ovom narodu podno Trebevica a Bogami i sirom Bosne i Hercegovine ucinili puno zla,a nikako na normalne pripadnike srpskog naroda koje iznimno cijenim!!..Odnosi se na degenerike koji na svom stadionu skandiraju imena zlikovaca i ratnih zlocinaca,koji kace transparente koji vrijedaju nasu najvecu ranu-genocid u Srebrenici!!! Odnosi se na one koji su nasu bracu zasluli u kamenjem od kojih su neka bila teska sigurno nekoliko kg..Ti na koje se to odnosi su bili sinoc na Grbavici ili jedan dobar dio njih..I nemojte se sad nesto praviti "englezi" kad i vi to znate vrlo dobro..Kako ja da osudim svog druga,kojem su cetnici ubili oca i jos mu kosti nije nasao ako mu iz usta punih gorcine i bijesa izleti ta nesretna parola koju upucuje fasistima koji rade sve ono sto sam iznad napisao?? Eto kako da ga osudim??..Sinoc je sa mnom na stadionu bio jedan Boris i gle cuda,uopste se nije nasao prozvan..Kasnije sam vidio i jednog Gorana koji izlazi sa stadiona-nasmijan momak..Zasto Boze?? Zato sto znaju da njihovi drugovi,njihove Sarajlije to ne pjevaju njima..Da li takva skandiranja trebaju na stadionu-naravno da ne..Ne trebaju nikome u civilizaranom svijetu i mimo stadiona..Ali jos uvijek su u nama svjeze rane koje nam stalno i iznova diraju i to sve jace i sve dublje!! Trebamo se saburisati i pokusati izdici iznad takve bagre,ne spustati se na njihov nivo,ne izgovarati takve parole,to niko ne spori..Trebamo sportu vratiti stari sjaj,ali jedno je sigurno-to mozemo samo svi zajedno,od Save do mora i od Une do Drine.. ;) Inace cemo jos dugo slusati slicna skandiranja,nazalost..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 13 avg 2012, 17:38, ukupno mijenjano 3 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 13 avg 2012, 17:20

Elegant je napisao/la:Sta mislite hoce li onaj sinocsnji transparent tj. poruka da zelimo evropske utakmice igrati na Grbavici uroditi plodom?

Ljepa ideja ali daleko smo mi od toga.
slika
evo i prigodna slika za one koji nisu vidjeli

drTooth
Kontakt:

Post Postao/la drTooth » 13 avg 2012, 17:24

Ne zna se ko je gori, ili ovaj Gebels iz BL (tačno s njima treba prestati kontakte dok ne prestanu pričati laži) ili ovi "navijači" koji podržavaju onakvo skandiranje.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 13 avg 2012, 17:25

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/sinocnje ... jine/85961

Odlično saopštenje, samo smo se ogradili, nismo se izvinjavali smećarima. Šteta samo što nismo poručili Šipovcu da prvo počisti u svojoj avliji.
Da bude ludje nismo a trebali smo ne radi sipovca nego radi samih sebe. Netreba bas gurat sve pod tepih i ne treba za neke stvari osudjivat druge a mi ih uradili to radi borac.Apsolutno se ne ponosim onim sto sam cuo sa tribina na TV se culo bas jako.isto tako svi trebamo biti svjesni da na ovakve utakmice sa borcem dodju i likovi kojima je to na prvom mjestu.Koliko oni god **** bili mi se nebi trebali sluziti onim cim se oni sluze i nebi se trebali spustati na taj nivo.Nasi bi motivi trebali biti isljucivo sportski ako to nekom nije jasno nema sta da trazi na tribini naseg stadiona.
I šta sad da se radi, da ljudima koji su radi toga došli zabraniš da to skandiraju? Kako to da izvedeš? Svako odgovara za svoje postupke, a i mi bismo trebali da se pomirimo sa činjenicom da i kod nas ima takvih. Da ne pričam da su mnogi možda izgubili nekog u ratu i ne razmišljaju racionalno, šta drugo da očekuješ od takvih?

A što se tiče smećara, kažem ti oni nisu zaslužili nikakvo izvinjenje i mislim da sa njima treba prekinut bilo kakvu saradnju. Čuj sportski prijatelji, sa takvim prijateljima neprijatelj nam uopšte ne treba.
Ne kazem da se treba izvinuti borcu oni to nisu ni zasluzili! Mi trebamo shvati da nas ima svakakvih i da treba raditi na tome da provlada velika vecina onih normalnih kojima je Zeljo na prvom mjestu kada odu na tekmu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 13 avg 2012, 17:26

Meni je borac odvratan tim ali ono skandiranje "ubi srbina" je jedna velika glupost .
Imamo dosta jarana na tribini srba imamo dosta ljudi (srba) sto su se borili za nas grad. Zbog toga ono je dno dna i 90% Zeljovaca Manijaka se ograđuje od toga.
Da su skandirali " ubi cetnika " to bi im halalijo ali vako se spustamo na njihov nivo ,sto nikako nije udure.

Jamaku treba dati ispisnicu iz kluba i Alajhmanet. Seljacki potez nije to UFC nego fudbal Nermine.
Uz duzno postovanje svim igracima Zelje sto nose sveti dres, neki igraci su ispod prosjeka.

B.Colic sav prepadnut izgleda
Bogicevic ispo ko iz trmvaja.
Adilovic abd Inshelah da ga je samo prodat.
Jamak :roll:
Selimovic da je sta valjo otisao bi u ino.

I sa ovakvim timom opet ih tucamo zadnje 4 tekme. Volio bi da se Smajic vrati u formu (dugo je van terena) i kad bi mogli dovest 2-3 solidna pojacanja za Europe
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 avg 2012, 17:30

@arbitar, bolja ova... 8-)

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 avg 2012, 17:36

Zna li neko mozda da li je Yoshida sinoc bio na klupi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 13 avg 2012, 17:38

Elegant je napisao/la:Zna li neko mozda da li je Yoshida sinoc bio na klupi ?
Mislim da još nema papire...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 13 avg 2012, 17:43

Iskreno zaboli me neka stvar za skandiranja i slično, sve to isto proživljavamo pa i gore kad gostujemo, zato ko o čemu qrva o poštenju ;)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 13 avg 2012, 17:49

O ponasanju i onom navijanju necu truniti ali svima onima koji su ono skandirali i koji to skandiranje podrzavaju i opravdavaju nekim proslim dogadjajima iz Banjaluke preporucio bi samo jednu stvar,a to je da pogledaju zadnjih desetak minuta filma Kraljevstvo nebesko to jest trenutke kada Islamisti osvajaju Jerusalem i neka poslusaju odgovor Saladina(legendarni islamski vojskovodja) na pitanje Hriscanskog vodje zasto nije spalio i unistio sve Hriscansko kada su oni pri ulasku unistili sve Islamsko.Znam da se ovo kosi sa temom ali je poucno.Krajnje je vrijeme da odstranimo pojedince koji u svakoj predizbornoj godini na razne nagovore i radi nekih drugih interesa rade gluposti kao sinoc.A sto se tice transparenta i parole to je odlicno,samo od stadiona nece biti jos dugo nista,kada prodju izbori sve ce vam se kazati,niti opcina niti kanton nece dati pare a klub ih ionako nema,i ono malo sto zaradi mora potrositi placajuci gluposti "velikih" navijaca(pirotehnika i nacionalisticko navijanje),da Bog da da nedobijemo koju tekmu bez gledalaca.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 13 avg 2012, 17:52

Evo ovako, gledao sam utakmicu, mnogo bolja utakmica od utakmice Celik- Velez, jer su je igrali kvalitetniji klubovi.

Sad bez obzira na ogradjivanje FK Zeljeznicar, zbog skandiranja te grupe navijaca Željo je jednostavno zasluzio sankcije. E sad neka se ti "prijatelji Zelje" zapitaju koliki su mu oni prijatelji.

Gore moj HarisonFord spomenu sramno psovanje debila protiv Marakala.

Mislim svi me znate, kad mi neko dirne u Zenicu spreman sam mu sve na kamaru(dobio sam zbog toga mnogo mnogo banova) , ali ako bi Robijasi ikada vise u zivotu ponovo skandirali grupno protiv Markala, ja javno zahtjevam ne sankcije Čeliku već zahtijevam i molim da se u tom slučaju ukine NK Čelik Zenica :!:

I naravno izvinjavam se svim manijacima za sramotno provanje "oba Osima" od strane Robijasa na Kamberovica polju, uz napomenu da su simpatizeri Čelika sve do jednog se zgrazavali nad tim.

I jos cu nesto napisati Crni Gavran nikada nije skandirao protiv Markala niti psovao oba Osima, to vam govorim zbog toga da nismo mi Celikovci isti
Zadnja izmjena: Crni gavran, dana/u 13 avg 2012, 17:56, ukupno mijenjano 3 puta.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

bazdarevic
Kontakt:

Post Postao/la bazdarevic » 13 avg 2012, 17:53

KB-TM87 je napisao/la:Iskreno zaboli me neka stvar za skandiranja i slično, sve to isto proživljavamo pa i gore kad gostujemo, zato ko o čemu qrva o poštenju ;)
Tako je buraz. Ko zeli da razumije razumijet ce,a onaj ko nije bio u BL.,i nije dozivio tamosnja skandiranja, ratne zastave,cigle i sl, nece sigurno :oops:
Ni drzave sve,ni vlasti sve nisu mogle da te ugase.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 13 avg 2012, 18:06

Tolika se buka digla oko skandiranja, a niko nije u stanju da kaže kakav je Euro gol Svraka zabio.
Svraka ga je pravo zabio.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 13 avg 2012, 18:15

KB-TM87 je napisao/la:Iskreno zaboli me neka stvar za skandiranja i slično, sve to isto proživljavamo pa i gore kad gostujemo, zato ko o čemu qrva o poštenju ;)
Istina. Najbolje vratimo se na temu. I ovi nasi dusebrznici su ovdje gori od njih. Niko nije vidio gostovanja na tv-u i ne zna uopce kako je dole i sta se sve skandira 90min a da zna nikad ne bi pisali ovo sto pisu.

Tema nisu oni ko ih hebe.
Zadnja izmjena: Paranoja, dana/u 13 avg 2012, 18:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 13 avg 2012, 18:15

England je napisao/la:Tolika se buka digla oko skandiranja, a niko nije u stanju da kaže kakav je Euro gol Svraka zabio.
Svraka ga je pravo zabio.
jao kako je usla,strasan gol ono majstorski pod precku 8-) :D
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 13 avg 2012, 18:21

Potez dana, ni Železny ga nije zabio kao Svraka, a asmiru još i sada zvoni, bravo za Svrakicu, to je to, sanjao sam ta tri boda...papaparanoja...pa ga stvai malog aj papapapranoja..pa oni naši bubnjevi, pa pobjeda, Engleska -Njemačka jučer na Grbavici i ovi se bune...ludilooo
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 13 avg 2012, 18:22

Koliko je ono Bešlija dobio kazne prošle sezone, čini mi se 4 utakmice?
Jamak bi mogao i gore proći.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 13 avg 2012, 18:23

ellaxaz je napisao/la:Koliko je ono Bešlija dobio kazne prošle sezone, čini mi se 4 utakmice?
Onako nesto moze samo klasicni alkoholicar kao sto je Jamak uraditi.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Rios

Post Postao/la Rios » 13 avg 2012, 18:23

ellaxaz je napisao/la:Koliko je ono Bešlija dobio kazne prošle sezone, čini mi se 4 utakmice?
Ja ocekujem od 3 do 5 utakmica za Jamaka..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: tiagofaria25 i 19 gostiju.