FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Blueone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Blueone » 13 avg 2012, 12:01

ChWilla je napisao/la:to se može sažeti u jednoj rečenici: kod nas izuzetak i eksces, a u banja luci, širokom brijegu i zapadnom mostaru pravilo. a eksces je uvijek zanimljiviji od onoga što je pravilo i na šta si navikao, zato novinarčići i piskaraju...
Mislim da je ovim sve receno.
Za desetak sekundi nepotrebnog i pogresnog navijanja, bice dvadesetak stranica postova, dok je u nekim sredinama to default, ganjanje igraca po terenu, prekidi, transparenti. velicanje svega i svakoga.
Sinoc mi je pozlilo kad sam cuo skandiranje i mahao rukama da se prestane, dosta raje oko mene je zviždalo i nisu nista skandirali.
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 avg 2012, 12:03

Sta mislite hoce li nas PR izaci u javnost sa nekom izjavom koja osudjuje sve ovo ili ni to nije bitno :?: :?: Mislim da je vise nego vazno da se klub ogradi od ovakvih ispada.. Sutnja je znak odobravanja kako baklji tako i ovih nebuloza..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 avg 2012, 12:04

ŠB_Fidelis je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:to se može sažeti u jednoj rečenici: kod nas izuzetak i eksces, a u banja luci, širokom brijegu i zapadnom mostaru pravilo. a eksces je uvijek zanimljiviji od onoga što je pravilo i na šta si navikao, zato novinarčići i piskaraju...
Nigdje veze. Zato ti drzava i stoji na mjestu. Svatko konta kako ce ''uvaliti'' ovoga drugog, a sebe oprati izoliranoscu slucajeva. Eto kod seljaka i nacionalista u Mostaru, Širokom, Banja Luci je to pravilo, dok god gradjana Sarajeva su to izolirani slucajevi. Smijesno i zalosno ujedno.
Rijec je uvijek (znaci uvijek) o manjini ciji ce se glas ekstremnije procuti i na sto ce se ljudi bas zbog toga bazirati, a to odakle su ili sto ces ti ili netko iz toga izvuci pravdanje za nekoga ili povlaciti nekakve stupnjeve da bi sebe izdigao iznad toga, to je tvoja greska i glupost. I to je takodjer problem svakoga slicnog s obzirom da namjerno zatvaraju oci pred cinjenicom da je cijela (znaci cijela) drzava izrezirana na taj nacin, i to nije necije pravilo, a neciji eksces.
To sto se prije skonta, prije ce drzava krenuti u normalniji i egalitarniji ustroj.
možemo se složiti da se ne složimo.

zaigrali li još nekatolik za široki brijeg poslije rata?

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 13 avg 2012, 12:04

cuj grupa ljudi skandirala a grmi na televiziji pa lesinara je bilo preko 100 pa ih nisam malte ne ni jednom cuo a tu grupicu da cujem :lol: :lol: priznajte jesmo skandirali smo citav stadion se dero i cao sta vam ko moze

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 avg 2012, 12:06

bosnaaaaa je napisao/la:cuj grupa ljudi skandirala a grmi na televiziji pa lesinara je bilo preko 100 pa ih nisam malte ne ni jednom cuo a tu grupicu da cujem :lol: :lol: priznajte jesmo skandirali smo citav stadion se dero i cao sta vam ko moze
ne lazi da imas televiziju
Za zivot cijeli!

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 13 avg 2012, 12:07

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
bosnaaaaa je napisao/la:cuj grupa ljudi skandirala a grmi na televiziji pa lesinara je bilo preko 100 pa ih nisam malte ne ni jednom cuo a tu grupicu da cujem :lol: :lol: priznajte jesmo skandirali smo citav stadion se dero i cao sta vam ko moze
ti si garant skandiro cim se javljas sa ovako glupim komentarom

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 13 avg 2012, 12:09

AboveTheLaw je napisao/la:Svaka utakmica u BL se skanidra ubi baliju , svaka utakmica , de neka neko nađe jednu da nije? ovi sa ss.ba su samo cekali i evo docekali , da se nešto desi da nas ovako oblate...pu pu pu ...
Pazi, generalno gledajuci, skandiranje "ubij baliju" je dosta blaze od skandiranja "ubij srbina". Kod ovog' drugog je sve jasno receno, cilja je jedan narod direktno, dok kod prvog' ima mjesta za manevrisanje, mada se i tu generalno zna na koga se odnosi. Primjer, sjecam se da se u proslosezonskoj utakmici protiv Borca na Grbavici cula pjesma"*ebemo vam mater cetnicku", ali su se nakon toga cule price ili izvlakuse tipa "ma nisu svi Srbi cetnici" i slicno. Toliko.
Soy de la calle

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 avg 2012, 12:10

bosnaaaaa je napisao/la:
ti od jutros samo gluposti pises, nicim izazvan, ciji si ti ustvari?
nesto mislis provocirati, al ti to, moram priznati ide lose, odnosno ne ide ti nikako
Za zivot cijeli!

UnKnownBA
Kontakt:

Post Postao/la UnKnownBA » 13 avg 2012, 12:10

admin je napisao/la:
Keenan.- je napisao/la:Kad Manijaci uzvikuju "ubij Srbina" odma se rafal opali na nas, a kada Lesinari velicaju ratne zlocince, navijaci Sirokog izvizde himnu BiH onda je to normalno.
i btw. pola ovih sto pametuju po forumu su uzvikivali ubij srbina, a ovdje se predstavljaju ko kulturni momci bez imalo mrznje prema Lesinarima.
sramota da prozivate SS.ba da ne piše od tim stvarima kad se dešavaju na drugim stadionima. Kad smo pisali kritike o banjalučkim navijačima ili nacističkim zastavama u Širokom svi ste likovali. Sad kao postavljate pitanje "zašto se piše"? :roll:

kratko pamćenje neki imaju... a zgražavaće se za par sedmica kad se isto ponovi negdje van sarajeva i tražiti osude i kazne.
Nije buraz problem sto se pise, nego je problem nacin na koji se to prezentira javnosti. Takve stvari i treba da se pisu bas zato da se nebi ponavljale ali ovaj novinar optuzuje grad Sarajevo, klub Željezničar i pola ljudi koji nisu to skandirali pa cak i one koji nisu bili na stadionu i nemaju veze sa tim!
Zadnja izmjena: UnKnownBA, dana/u 13 avg 2012, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 avg 2012, 12:11

Veracruz je napisao/la:
AboveTheLaw je napisao/la:Svaka utakmica u BL se skanidra ubi baliju , svaka utakmica , de neka neko nađe jednu da nije? ovi sa ss.ba su samo cekali i evo docekali , da se nešto desi da nas ovako oblate...pu pu pu ...
Pazi, generalno gledajuci, skandiranje "ubij baliju" je dosta blaze od skandiranja "ubij srbina". Kod ovog' drugog je sve jasno receno, cilja je jedan narod direktno, dok kod prvog' ima mjesta za manevrisanje, mada se i tu generalno zna na koga se odnosi. Primjer, sjecam se da se u proslosezonskoj utakmici protiv Borca na Grbavici cula pjesma"*ebemo vam mater cetnicku", ali su se nakon toga cule price ili izvlakuse tipa "ma nisu svi Srbi cetnici" i slicno. Toliko.
A parole "noz, zica Srebrenica" :?: :?: :?: Haj i to opravdaj...
BUDI ŽELJO !!!

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 13 avg 2012, 12:12

Veracruz je napisao/la:
sta je problem sa ovim???

Sto psujemo fasistima jel?
Naravno da nisu svi Srbi cetnici, zato se to tako i kaze: "nisu sve Srbi cetnici".
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 13 avg 2012, 12:13

nesto mislis provocirati, al ti to, moram priznati ide lose, odnosno ne ide ti nikako[/quote]
sta imam provocirat nisam ti ja kriv sto ste vi picici skandirate ubij srbina i onda sutradan se pravdate da je to radilo 10 momaka nesmijete priznat .........al u stvari zaboli me ona stvar i zavas i zanjih istaste vi **** samo drugo pakovanje...

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 13 avg 2012, 12:14

champions1921 je napisao/la:
Veracruz je napisao/la:
A parole "noz, zica Srebrenica" :?: :?: :?: Haj i to opravdaj...
Ne pada mi na pamet da ikoga pravdam, u svom postu sam se osvrnuo samo na komentar koji sam citirao, a tu se spominjalo samo skandiranje.
Soy de la calle

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 13 avg 2012, 12:16

Ja samo znam da je ovaj novinar ako se tako moze nazvati navukao bijes navijaca zbog svog tendencioznog teksta
Muharemovicu odlazi iz Zelje

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 13 avg 2012, 12:16

Jedni su do neki dan pominjali Markale u losem kontekstu, dizali 3 prsta, jedni psovali balije, ustase, kacili transparente ratnih zlocinaca, vrijedjali Srberenicu i sad ti sto su sve to radili dosli nama nesto pametovati. Jeli vas stid imalo ?
NO PYRO NO PARTY

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 13 avg 2012, 12:16

Sve mogu da razmujem al ovo ne mogu : Stojim ja na jugo.istoku,Bekric cini mi se izvodi korner znaci frajer stoji i kaze Bekricu igraj jeb*m li ti majku :shock: ! Jel normalno ovo navijanje ? Bekric je to cuo 100% jer se okrenuo gore ,e to me najvise nekako iznerviralo i sad se cudimo ovakvim uzvicima...Neko je trebao bit tu pa ga dobro zveknu po tintarri da to nikad vise ne uradi,bacanje baklji odron i to direkt na naseg i oko naseg golmana !Šta je ba ono? Nije dovoljno koliko smo kaznu platili opet neke baklje :? !sinoc sam se bas cudno osjecala na stadionu...
Željeznicar za život cijeli !

Veracruz
Kontakt:

Post Postao/la Veracruz » 13 avg 2012, 12:17

hamo_pipa je napisao/la: sta je problem sa ovim???

Sto psujemo fasistima jel?
Naravno da nisu svi Srbi cetnici, zato se to tako i kaze: "nisu sve Srbi cetnici".
Pa to ti i govorim, tako i oni tamo u bluci mogu reci "nisu svi Bosnjaci balije". Problem je sto se jucer nije skandiralo "ubij cetnika" nego "ubij srbina", dakle jasno, glasno i direktno je receno na koga se odnosi.
Soy de la calle

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 avg 2012, 12:17

bosnaaaaa je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: ti si garant skandiro cim se javljas sa ovako glupim komentarom
nesto mislis provocirati, al ti to, moram priznati ide lose, odnosno ne ide ti nikako
sta imam provocirat nisam ti ja kriv sto ste vi picici skandirate ubij srbina i onda sutradan se pravdate da je to radilo 10 momaka nesmijete priznat .........al u stvari zaboli me ona stvar i zavas i zanjih istaste vi **** samo drugo pakovanje...[/quote]
i ne provociras jel ? :lol:
ti si gori od lesinara
Za zivot cijeli!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 avg 2012, 12:19

@Ne pada mi na pamet da ikoga pravdam, u svom postu sam se osvrnuo samo na komentar koji sam citirao, a tu se spominjalo samo skandiranje.

Skandira se i ova parola ali ti ces naravno prokomentarisati ono gdje imas neki nebulozni argument dok ces preko ostalog preci...
BUDI ŽELJO !!!

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 13 avg 2012, 12:20

bosnaaaaa je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la: ti si garant skandiro cim se javljas sa ovako glupim komentarom
sta imam provocirat nisam ti ja kriv sto ste vi picici skandirate ubij srbina i onda sutradan se pravdate da je to radilo 10 momaka nesmijete priznat .........al u stvari zaboli me ona stvar i zavas i zanjih istaste vi **** samo drugo pakovanje...
i ne provociras jel ? :lol:
ti si gori od lesinara[/quote]
ma zajebajem se malo nemoj zamjerit neka ste skandirali sta ima veze sve je to dio navijanja oni skandiraju svaku utakmicu pa nikom nista a novinari moraju nesto pisat

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 17 gostiju.