FK Rudar Kakanj

L' Imperator
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la L' Imperator » 10 avg 2012, 15:51

Novi iskorak KakanjLive-a
Direktan prijenos utakmice Rudar - Podgrmeč
Prvi direktan tekstualni internet prenos nogometne utakmice sa stadiona na Vardi, kojeg ćemo pratiti i objavljivanjem fotografija

slika
Screen shot interface-a putem kojeg će posjetitelji pratiti prijenos napravljen u toku testnog rada

Prva nogometna liga Federacije BiH počinje novu takmičarsku sezonu u subotu 11.08.2012. godine. Fudbalski klub Rudar na domaćem terenu dočekuje ekipu Podgrmeča iz Sanskog mosta, a za veliki broj vjernih i redovnih posjetilaca naših sportskih sadržaja, Kakanjlive je tehnički i organizaciono sve pripremio za prvi direktan tekstualni internet prenos nogometne utakmice sa stadiona na Vardi, kojeg ćemo pratiti i objavljivanjem fotografija. Biće ovo i prvi direktni internt prenos utakmice u kojoj nastupa Fudbalski klub Rudar. Ovakve prenose u Bosni i Hercegovini, do sada je radio mali broj internet portala, a njima se od subote pridružuje i KakanjLive.

Vjerujemo da na ovaj način radujemo navijače Rudara, prvenstveno van Kaknja, a na svim meridijanima Svijeta. Vjerujemo da će ovim prenosom biti obradovani i navijači Podgrmeča, ali i svi oni koji redovne prate zbivanja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH.

Direktan prijenos utakmice Rudar-Podgrmeč, koja počinje u subotu u 17,30 sati, omogućila je Tehnomedia Kakanj.

Prve informacije sa stadiona posjetici našeg portala će imati 40 minuta prije početka utakmice.

Na dan meča biće objavljen link posrdstvom kojeg će se moći pratiti direktan prijenos, a pored tekstualnih činjenica iz minuta u minut, obajvljivaćemo i fotografije o događajuima sa terena i oko njega.
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 11 avg 2012, 19:52

evo sad sam sa utakmice ...cuo sam dosta komentara sto se tice prvog poluvremena ,ali ja sam zadovoljan,"igrali su" nisu nabijali kao sto je bilo prosle i predhodnih sezona...kraci pasovi zaistalijepo za gledati...dva nova pojacanja zaista dobra , posebno sabotic , mada se golman nije imao toliko ni dokazati...mene su danas posebno odusevili Milee,Bajro i Gafa , ali i Sabotic ...eto toliko od mene :D

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2012, 21:05

Rudar - Podgrmec 2:0
Gafa
Neimarlija

Golman spasio Podgrmec vece katastrofe. Rudar nije nesto posebno odigrao, taman onoliko kol'ko je potrebno za pobjedu i da navijaci zadovoljni napuste stadion. Bajro Spahic po meni igrac utakmice iako nije dao gol. Gafa i Duro standardno dobri, Sabotic u odbrani prejak.., nije izgubio nijedan zracni duel. Kad se Kubat vrati na teren, odlican ce tandem biti njih dvojica. Golman novi nije los. Nije imao posla danas osim jednog slobodnjaka koji je dobro odbranio. U istrcavanjima je siguran, to mi se svidja. u Podgrmecu najbolji bili golman i 20-ka (mislim da je on brat od Ibricica).., zna momak lopte, al je previse sebican.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 11 avg 2012, 23:02

Rudar startovao pobjedom

Golovima Zlatana Gafurovića u 29. i Amela Neimarlije u 85. minuti Rudar je savladao ekipu Podgrmeča, koje se predstavila kao solidna momčad. Iako nisu pružili dopadljivu igru, posebno u prvom poluvremenu, "zeleno-crni" su zasluženo slavili. Prvi dio utakmice protekao je u rastrganoj i nervoznoj igri u kojoj skoro da nije bilo izglednijih prilika, izuzimajući šut Mirze Spahića u 22. minuti kojeg je golman Hamzabegović krajnjim naporom izbacio u korner i one iz 29. minute kada je Zlatan Gafurović iz neposredne blizine ubacio loptu u prazna vrata nakon centaršuta mladog Josipa Tomića. Vrijedi istaći i jedinu priliku gostiju iz 45. minute kada je iz slobodnog udarca iskusni Besim Ibričić šutirao preko "živog" zida, ali je Ivan Tirić izvanredno intervenirao i spasio siguran pogodak.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku "kartonijade" u kojoj je sudija Osmanović za deset minuta izrekao čak pet javnih opomena, od ukupno 11 koliko je pokazao na ovoj, možemo slobodno reći, korektnoj utakmici, premda se po broju žutih kartona ne bi moglo zaključiti da je igra bila korektna. Osmanović je u svakom slučaju pretjerao, ali ako se ima u vidu da je bar pet javnih opomena izrečeno zbog prigovora na odluke sudaca, te nekoliko zbog nedozvoljenih startova, ne može se krivica stavljati samo na adresu sudije jer igrači moraju poštivati Pravila nogometne igre, koja je ovaj arbitar iz Gradačca strogo primjenjivao.

Gledatelji su tek u zadnjih dvadesetak minuta imali priliku da vide nekoliko školskih izvedenih akcija i par izvanrednih prilika koje su prokockali Amel Neimarlija (80), Duro (83), Bajro Spahić (86-udarac u stativu). U tom periodu (85) "zeleno-crni" su ipak uspjeli po drugi put savladati veoma dobrog golmana Podgrmeča Mirzu Hamzabegovića. Bajro Spahić je s desne strane uputio precizan centaršut, pogodio Amela Neimarliju u glavu, koji loptu šalje pod prečku i postavlja konačan rezultat.

Iako je na klupi Rudara debitirao pobjedom, trener Kemal Hafizović nije najzadovoljniji igrom svojih izabranika.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo veoma slabo. Nije mi jasno koji su razlozi, ali bilo je to uistinu blijedo i za mene veoma loše izdanje. U drugom poluvremenu djelovali smo mnogo bolje, razigrali su se veznjaci Gafurović i Duro, a sve bolji bio je i Bajro Spahić. U zadnjih desetak minuta stvorili smo više prilika nego u čitavom prvom i većim dijelom drugog poluvremena, međutim, izostala je realizacija, a mora se priznati da je s par uspješnih intervencija goste težeg poraza spasio sigurni Hamzabegović, istakao je novi trener Rudara Kemal Hafizović, koji očekuje da će u narednim kolima njegova ekipa sigurno igrati mnogo bolje, dopadljivije i efikasnije.
#samoRudar #zauvijek

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 12 avg 2012, 02:52

simpaticna ekipa...onak fina igra koja ce se sigurno jos poopravit..msm da ce bit lijepo gledati rudar ove sezone...prva pobjeda zasluzena...igraci svi ok ... pojacanja su odlicna..msm da su pogodili sa njima.....mirise mi na dobro :D
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 12 avg 2012, 02:54

Free_shooteR je napisao/la:simpaticna ekipa...onak fina igra koja ce se sigurno jos poopravit..msm da ce bit lijepo gledati rudar ove sezone...prva pobjeda zasluzena...igraci svi ok ... pojacanja su odlicna..msm da su pogodili sa njima.....mirise mi na dobro :D
da,da :D

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 12 avg 2012, 03:10

slika

pocetni sastav danas

Dominquez
Kontakt:

Post Postao/la Dominquez » 12 avg 2012, 12:44

Sviđa mi se odluka uprave o forsiranju domaćih igrača ... svaka čast za mladog golmana ... i za našeg ćelu ! :D

Dobra utakmica ... jo uvijek su noge teške nakon priprema, bit će to fina igra nakon 3-4 kola, nadam se samo da to tada nećemo izgubiti !

Lijepo je vidjeti i ove tribine, pa makar tih 2000 stolica ... mislim da će i publika da se vraća polako na stadion.

Sve u svemu pozitivno od strane Rudara za sada... pozz
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 avg 2012, 01:00

Suad Spahić za KakanjLive
Moj stav pred novu Skupštinu Rudara
Podvlačim da je ovo moje mišljenje i da apsolutno priznajem i drugima pravo da imaju svoje. Nisam se konsultovao sa članovima Uprave kluba i nemam namjeru da ovo prikažem kao stav Uprave. Želim samo da do oktobarske Skupštine razmislimo o najboljem putu za Rudar

slika
Piše:Suad Spahić

Zato što nam se približava Skupština koja je planirana u oktobru poslije lokalnih izbora, želim i imam potrebu da iznesem svoje viđenje situacije u „Rudaru“. Smatram da se „Rudar“ nalazi ispred važne raskrsnice na kojoj se mora odlučiti kojim će putem dalje. Ova odluka neće biti laka i bilo bi mi drago da se uključi što više mišljenja koja će nam pomoći da na toj Skupštini donesemo prave odluke. Obavezni smo prema tradiciji dugoj 92. godine malo prigušiti lične interese i u prvi plan staviti „Rudar“ da bi na kraju demokratski donijeli potrebne odluke koje bi nas sve zajedno obavezivale.

Smatram da u ovom trenutku postoje uglavnom dva puta kojima Rudar može da krene.

Prvi od dva puta

Prvi je općenito put koji bi podrazumijevao nastavak rada po istim principima upravljanja klubom od strane privredno političkih faktora, samo sa jednom promjenom. Trebalo se i zvanično odreći ulaska u Premijer ligu i klub voditi na poluamaterskoj osnovi. Klub bi onda bio legitimno mjesto gdje bi osnovna klupska ambicija bila da smjesti i zbrine što više domaćeg kadra, igračkog, trenerskog i operative kluba. Posjećenost bi bila pretežno roditeljska, mogućnost reklamiranja skromna, postojala bi mogućnost rentanja resursa rekreacijama... Ukoliko bi ova opcija dobila većinu smatrao bih to voljom većine i poštovao.

Drugi put

Drugi put je daleko teži jer je ambiciozniji i podrazumijevao bi sljedeće: Upravljanje klubom trebalo bi modelirati tako da se tačno zna ko kolikim dijelom upravlja. Taj udio upravljačke vlasti bio bi proporcionalan učešću u finansiranju kluba. Naprimjer općinski budžet donese odluku da daje 100 nečega za Rudar, a ako je Budžet Rudara 500 nečega, to znači da u Izvršnom odboru glas predstavnika općine koga bi ona i delegirala ima 1/5 odnosno 20 % glasova ili uticaja na odluke koje se donose u klubu. Ovdje se može i Rudnik uzeti slično kao i Općina. Trebalo bi da veći finansijeri imaju predstavnike, a manji bi mogli birati jednog za zastupanje više njih. Na sličan način bi se i navijači mogli uključiti sa dijelom uticaja u klubu. Upravljački odbor bi trebao imati 5-6 članova, ne više, zbog lakšeg odlučivanja. Mislim da bi na ovaj način motivisali privatni kapital da se ozbiljnije uključi u klub i da nađe svoj interes u klubu. Proces bi sigurno trajao godinu dvije, dok se ne dođe do optimalnog okvira. Ovaj put je sigurno teži i mnogo zahtjevniji i podrazumijeva osposobljavanje prije svega infrastrukture kluba za normalnije funkcionisanje.

Infrastrukturni prioriteti

A u okviru osposobljavanja infrastrukture treba odrediti prioritete.

Prvi prioritet

•To je posao završetka tribina druge faze: uređenje ograda, mokrih čvorova i pokrivanje. U ovom trenutku bi ostala treća faza, a to je opremanje prostorija ispod tribina koja je finansijski najteža.

•Dovršetak ograđivanja pomoćnog terena i izrada travnjaka.

• Izgradnja malog terena iznad tunela sa plastičnom travom koji bi pokrio treninge kada je kiša i sačuvao travnjak pomoćnog i glavnog terena i omogućio rentanje tog terene za rekreacije.

Drugi prioritet

•Otvaranje ulaza kroz prostor Rudničke trafostanice što je uslov za spajanje terena.

•Remont glavnog travnjaka sa pomijeranjem prema istočnoj tribini za tri metra kao i zahvat na istočnoj tribini, a to je uklanjanje dvije zadnje stepenice i betoniranje zida koji bi omogućio pomijeranje terena za kao i dobetoniranje stepenica na toj tribini na dužinu 75 cm da se mogu postaviti sjedalice.

Ovaj put podrazumijeva Premijer ligu

Naravno da „ovaj put“ podrazumijeva i ulazak u Premijer ligu i zahtijeva velike zahvate u i oko seniorskog tima kao i svih trenera u svim selekcijama, te operative kluba.

Kriterij koji nameće zahtijevani cilj, će sigurno istisnuti kvalitativnom metodom bar pola ako ne i više „domaćeg kadra“ iz kluba. Ovo će sigurno biti možda i najveći problem koji će trebati prevazići. Grupa koja bi izgubila dugogodišnje pozicije, kroz primanja u klubu, pa nekima i egzistecijalna, ima svoje resurse u i oko kluba i sigurno će učiniti sve da zadrži stari status. Ta borba neće biti otvorena, nego će se skrivati iza... „ma to oni hoće da poklope klub“...“sigurno oni hoće da klepe lovu“...“šta će nam Rudar ako u njemu ne igraju naša djeca“...itd. Nisam siguran u ishod ove utakmice, ali sam siguran da ako ne preovlada ova ambicioznija opcija da bi to u stvari bio dokaz da smo svi mi koji smo iskreno sve ove godine htjeli ući u Premijer ligu bili u manjini i da smo mi tu zalutali i bili naivni. Očito smo bili samo dio one priče koja je podgrijavana od te skupine da obezbijedimo pare za vječnu borbu ali nikad ulazak. Da se razumijemo, ako većina faktora na toj Skupštini bude za opciju „po starom“, u kakav god novi celofan to bilo umotano, neću biti dio te priče. Ne zato što ću biti povrijeđen što nije bilo „po mom“, već zato što duboko vjerujem da je „ambicioznija“opcija jedini put koji vodi samoodrživosti kluba. Možda bi ovim išli malo „pred rudu“ ali onaj ko bude prvi u lijepoj je prednosti. Sigurno je lakše „taljigat“ i čekati da drugi.. „razvale plot pa da onda svi idemo u kupus“...

Definitivno ulazimo u vremena kada će svaka organizacija morati razmišljati na način da zadovolji najmanje tri uslova... da bude ekonomski samoodrživa, da bude socijalno opravdana i da zadovoljava okolinske uslove. Rudar nema problema sa ova dva zadnja uslova i treba se pozabaviti ekonomskom samoodrživošću. Objektivno govoreći klub bukvalno životari, strpljenje ljudi koji ga još imaju je dosta potrošeno. Kada se još pridoda trenutak u kome se nalazi društvo i država, plus kriza kriterijuma i morala, i ovo životarenje je na izmaku.

Moj put u Rudaru

Na kraju bih rekao kao „portfelj“ ovoj priči moj put u Rudaru.

U klubu sam dvadesetak godina ali sam član uprave petnaest godina. U tih petnaest godina osjećam se krivim i pravim za sve što se događalo u klubu, naravno ta odgovornost je bila veća u periodima kad sam bio na određenim funkcijama, a manja kad to nisam. Prvi period je kada sam 2000. imenovan za VD-Predsjednika i kada smo pokojni Ivica Andrijević i ja uz pomoć Hilme Bjelopoljaka (Cementara), „skrpili“ nešto tima i počeli sezonu. Meni je tih nekoliko mjeseci najvažnija uloga u Rudaru, nekako su tada svi digli ruke... Poslije ispadanja iz Premijer lige nastala je kriza i skresavani su svi troškovi.

Najljepši period

Te 2002. godine da bih olakšao seniorskoj ekipi finansiranje, preuzeo sam u dogovoru sa Upravom Omladinski pogon. Tri godine u Omladinskom pogonu su mi bile najljepši period u Rudaru. Sigurno je da me taj period i kandidovao za Predsjednika Kluba u ljeto 2005. godine. Prihvatio sam se funkcije uz uslov da „nešto napravimo“. Uspio sam u Upravi okupiti svu političko-privrednu strukturu bez stranačke prevage i imao sam podršku pa smo zato i krenuli... „srušili most rekonstruisali prostorije i svačionice, probili tunel“,nakon toga „coklom zaštitili“ pomoćni teren, projektovali kompletan prostor, pomjerili teren za četiri metra da se može izgraditi normalna tribina, napravili automatsko zaljevanje, svlačionice za djecu, započeli tribinu, organizovali navijače, internet stranicu...

Najteži period

I danas sam uvjeren da bi sve ovo bilo završeno u mom mandatu da smo ušli u Premijer ligu, jer je i planirano da ta „nova energija“ koju bi proizveo ulazak omogućila završetak započete infrastrukture. Ono famozno „ali“ je pokvarilo plan odgodilo i sve razvuklo... Bez obzira što se u ovom periodu mnogo toga uradilo, meni je ovaj period bio najteži i ostaće mi gorak zbog „fule“ protiv Zvijezde, Saška i konačno Livna.

Ovaj period u Operativnoj grupi dijelim na dva dijela: prvi dio „do Saška“ , protekle sezone, kada smo u Kaknju odigrali neriješeno i drugi dio od „Saška“ do Skupštine koju treba održati u oktobru poslije lokalnih izbora.

Neki rezultati nisu slučajnost

Ovaj prvi je udario pečat na moja razmišljanja koja pišem. Nakon „povale“ mene u Livnu , Mušije protiv Krajine u Kaknju i Operativne grupe protiv Saška proljetos, nameće se zaključak da to nije slučajno. Ipak je to trend koji se ponavlja i očito je postalo pravilo da kada se Rudar približi šansi za ulazak, desi se malo čudan rezultat... Ko hoćemo u Premijer ligu , a izgubimo u Kaknju dva boda od Saška koji ispadne iz lige???
Neću reći da je organizovana zavjera protiv ulaska, dovoljno je malo „na rezervu“ i niko nije kriv, a ne uđe se.
Podvlačim da je ovo moje mišljenje i da apsolutno priznajem i drugima pravo da imaju svoje. Nisam se konsultovao sa članovima Uprave kluba i nemam namjeru da ovo prikažem kao stav Uprave. Želim samo da do oktobarske Skupštine razmislimo o najboljem putu za Rudar.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 avg 2012, 01:02

Suad Spahic jedan je od nas !!!
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 13 avg 2012, 10:58

Impresioniran sam, svaka cast

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 13 avg 2012, 12:36

jos da se ove rijeci pretvore u djela...da bar znamo na cemu smo :)

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 13 avg 2012, 20:51

citam ovamo na KakanjLive kako ga vrijedaju ...covjek istinski navijac Rudara i dok je on bio na celu kluba , taj isti klub je bio najblize ulasku u PL( kada je Travnik usao u PL) ali nije se rodio onaj koji je nasoj raji ugodio :/

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 14 avg 2012, 19:24

Umjesto komentara
Suad Spahić zadovoljan reakcijama
U ovoj priči Rudar je najvažniji. Svi mi smo prolazni... „Rudar ostaje“

Zadovoljan sam svim komentarima ( ako stavimo „papu“ prema zdravlju njegovih komentara tamo gdje mu je mjesto ), i onim koji se ne slažu sa mojim mišljenjem. Ali moram priznati da osvrti: „navijac_rudara“, „buducnost“ pa i ostali, su ono što sam želio da potaknem. Zahvaljujem se svima.
Podrška koju sam dobio od nekih komentara ovdje i Facebooku mi godi, mada osnovni cilj moje priče nije bio da podijelim komentare, ko je za, a ko ne.
Bio sam svjestan da ću ovim biti „izložen“ ali neka... mislim ipak na kraju da će ovo proizvesti više koristi Rudaru nego meni štete, jer u ovoj priči je Rudar najvažniji. Svi mi smo prolazni... „Rudar ostaje“.
Moje učešće u nekoj novoj Upravi poslije Skupštine će zavisiti od mnogo toga, međutim sigurno je da sam bliže varijanti Uprave u kojoj ja nisam...što je i u skladu sa mojim opredjeljenjem već više od godine za polako povlačenje sa „funkcija“. I na kraju se pridružujem „zgoscinom“pozivu ostalim članovima uprave ( i dodajem Skupštine) da se uključe.
Suad Spahić

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 14 avg 2012, 20:09

Hoće li se i dalje nastaviti s tekstualnim prijenosima na tom portalu?
Hayley <3

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 15 avg 2012, 12:41

badblueboylivno je napisao/la:Hoće li se i dalje nastaviti s tekstualnim prijenosima na tom portalu?
Bit ce prenosi i dalje. A sto se tice prve utakmice... ma previse vi njih nahvaliste. Ma kakva ba igra.. do zadnjih 15-tak minuta nista, a onda extra..mada sto kaze neko tek s priprema a i teren je katastrofa ... Moje misljenje je da umjesto Ramba treba da igra Neimarlija jer mi on i Bajro puno bolje funkcionisu. Inace Bajro je bio daleko najbolji na terenu...

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 17 avg 2012, 23:08

Rudar u Čapljini
Pred nogometašima Rudara je teško iskušenje jer gostuju u Čapljini gdje su posljednjih sezona redovno gubili. Međutim, trener Hafizović ne gubi nadu i očekuje povoljan rezultat

-Moja nogometna filozofija je poznata. Igrati na pobjedu i dati gol više. U svakoj utakmici, bez obzira na protivnika, igrat ćemo otvoreno i ići na pobjedu. Tako će biti i na gostovanju u Čapljini, pa šta bude, kaže trener Rudara Kemal Hafizović, koji smatra da ima kvalitetnu ekipu koja može realizirati njegovu koncepciju i ostvariti željeni cilj.

Osim rekonvalescenta Admira Kubata i mladog Belmina Kobilice, svi igrači su u stroju i Hafizović bar zasad nema kadrovskih problema. Povjerenje će ukazati istoj 13-rici koja je na premijeri u Kaknju savladala Podgrmeč, s tim što su moguće promjene u startnoj postavi, o čemu će odluka "pasti" uoči meča u Čapljini.
#samoRudar #zauvijek

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 17 avg 2012, 23:14

kakvi us oni sad ?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 17 avg 2012, 23:25

Gusar1995 je napisao/la:kakvi us oni sad ?
Mislim da su malo slabiji vec prosle sezone.
#samoRudar #zauvijek

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 18 avg 2012, 16:49

ima li i danas ovog prijenosa live ili je to samo kad kuci igrate? moze link ako ima i danas. :)

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.