Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
-
RuudVanGoal
-
Kontakt:
Postao/la RuudVanGoal » 30 sep 2009, 11:49
Stole iz Bora je napisao/la:RuudVanGoal je napisao/la:pa siris dezinformacije, Real nije slavio 2:0 - to je bilo na Bernabeu - na Anoeti je Real slavio 1:2 - i to je bilo 2006/07
Iste te sezone Real je pobjedio Zaragozu, a Barca je igrala 2:2 protiv Espanyola od kojeg su primili go u zadnjim minutama - naravno, svi se sjecamo pogotka Messija na toj utakmici koji je slavio nakon sto je loptu GURNUO RUKOM U MREZU!

Real NIJE pobjedio Zaragozu nego je igrao 2:2 kao i Barsa s tim da je dva puta stizao prednost zaragoze. Barsa i real su imali po 72 boda prije tog kola (Real imao bolju gol razliku) a Sevilla 70 pa je i ona bila u igri za titulu ali je odigrala nerjeseno na gostovanju. Raul Tamudo je bio strijelac dva gola na Nou Campu i to prvi za vodstvo a drugi za izjednacenje i titulu Realu.
da da
Zanimljivo je da su svi igraci zabili po dva gola- Ruud (glavom i nakon guzve pred linijom) Messi (rukom

i ne znam kakav je drugi) i mislim da je i Milito zabio oba gola Realu - jedan iz penala nakon sto je Helguera igro rukom i drugi nakon akcije
haj necemo vise o ovome - crni je sve zapoceo - vec su mi stigle prijetnje na pp
ah tek sad vidim da onaj rece da je Real bio fasisticki klub

a sta sve nece izreci XD
Steve Gerrard, Gerrard
He runs around on the pitch
On a lead co's he's Essien's bitch
Steve Gerrard, Gerrard
-
don Ciro
-
Kontakt:
Sajoni je napisao/la:Da se ne lažemo...Pratim rivalstvo između Barce i Reala od kraja 80-ih godina...Pošto spadam u ovu stariju raju (34) imao sam vremena da iščitam dosta toga oko tog rivalstva!Iskreno Španija i Italija su za mene uvijek bile najače lige na svijetu i gotivio sam te stilove igre-španska lepršavost i talijanska taktika!Ja za Barcu ne navijam,nego ja Barcu volim...Real ne mrzim i to da odmah raščistimo...Uvijek sam znao primiti habanje na svoj račun kad pobijedi Real,a isto tako habao sam svoje drugove frankovce kad Real izgubi...Bilo je tu habanja na relaciji Zamorano-Romario, Kluivert-Raul,Rivaldo-Zidane,Hiero-Abelardo,...pa do ovih novijih ...Real će vazda imati taj problem kraljevskog i jedno vrijeme fašističkog kluba...Iz tog vremena Real je pobrao negativne strane i to se danas reflektira i u sadašnjosti!S druge strane,Barci je problem predstavljalo odvajanje Ktalonije od Španije i tako da su na osnovu toga pobrali negativnosti!Međutim kako je vrijeme prolazilo u Španiji su se javljali slični politički stavovi kao i oni u Kataloniji.Nije se to javljalo zato što neko mrzi Madrid,nego čisto iz razloga finansija...Madrid vuče velike svote novca sebi,tako da ostali nemaju tolike mogućnosti da napreduju... Međutim,Katalonija se danas posvetila više sebi nego Madridu,uveli su neke zakone u bankama koji omogućavaju da novac ostaje kod njih a ne da odlazi u Madrid. To je na kraju i fer i pošteno.Tako danas i ostali dijelovi Španije kao npr.Baskija su krenuli putem što jače financijske samostalnosti!Ne bih ja rekao kao što neki kažu da Real mrze ovi ili oni...Real jednostavno je kraljevski klub i tako funkcioniše godinama...Real ima to teško breme prošlosti i to se ne zaboravlja!I da sumiram....Real voli pola grada,a Barcu cijela Katalonija!!!Barca je danas klub koji svi moraju respektovati i reći da je klub koji igra najljepši i najbolji fudbal!Barca je danas klub koji ima najveći broj registrovanih članova!!!Vamos Barca
Mislis REAL MADRID voli pola Madrida

nebudi smijesan ,slazem se sa tobom uvezi navedenih gore stvari al ovo je smijesno hoces reci ATL.MADRID-RAYO-GETAFE i jos par ekipica nizi kontra REAL MADRIDA da mogu zauzeti 2,5 mill nemoraju oni biti fan fan ,kao ni sto u KATALUNJI normalno je da neki naviajc Gimnastica je prije za BARCU nego za REAL jer je iz KATALUNJE
-
Sajoni
-
Kontakt:
don Ciro je napisao/la:Sajoni je napisao/la:Da se ne lažemo...Pratim rivalstvo između Barce i Reala od kraja 80-ih godina...Pošto spadam u ovu stariju raju (34) imao sam vremena da iščitam dosta toga oko tog rivalstva!Iskreno Španija i Italija su za mene uvijek bile najače lige na svijetu i gotivio sam te stilove igre-španska lepršavost i talijanska taktika!Ja za Barcu ne navijam,nego ja Barcu volim...Real ne mrzim i to da odmah raščistimo...Uvijek sam znao primiti habanje na svoj račun kad pobijedi Real,a isto tako habao sam svoje drugove frankovce kad Real izgubi...Bilo je tu habanja na relaciji Zamorano-Romario, Kluivert-Raul,Rivaldo-Zidane,Hiero-Abelardo,...pa do ovih novijih ...Real će vazda imati taj problem kraljevskog i jedno vrijeme fašističkog kluba...Iz tog vremena Real je pobrao negativne strane i to se danas reflektira i u sadašnjosti!S druge strane,Barci je problem predstavljalo odvajanje Ktalonije od Španije i tako da su na osnovu toga pobrali negativnosti!Međutim kako je vrijeme prolazilo u Španiji su se javljali slični politički stavovi kao i oni u Kataloniji.Nije se to javljalo zato što neko mrzi Madrid,nego čisto iz razloga finansija...Madrid vuče velike svote novca sebi,tako da ostali nemaju tolike mogućnosti da napreduju... Međutim,Katalonija se danas posvetila više sebi nego Madridu,uveli su neke zakone u bankama koji omogućavaju da novac ostaje kod njih a ne da odlazi u Madrid. To je na kraju i fer i pošteno.Tako danas i ostali dijelovi Španije kao npr.Baskija su krenuli putem što jače financijske samostalnosti!Ne bih ja rekao kao što neki kažu da Real mrze ovi ili oni...Real jednostavno je kraljevski klub i tako funkcioniše godinama...Real ima to teško breme prošlosti i to se ne zaboravlja!I da sumiram....Real voli pola grada,a Barcu cijela Katalonija!!!Barca je danas klub koji svi moraju respektovati i reći da je klub koji igra najljepši i najbolji fudbal!Barca je danas klub koji ima najveći broj registrovanih članova!!!Vamos Barca

nebudi smijesan ,slazem se sa tobom uvezi navedenih gore stvari al ovo je smijesno hoces reci ATL.MADRID-RAYO-GETAFE i jos par ekipica nizi kontra REAL MADRIDA da mogu zauzeti 2,5 mill nemoraju oni biti fan fan ,kao ni sto u KATALUNJI normalno je da neki naviajc Gimnastica je prije za BARCU nego za REAL jer je iz KATALUNJE
Nije problem drug...Eto Real voli cijeli Madrid a Barcu cijela Katalunja!!!Ja ne mrzim Real i meni je drago što se ovako pojačao...kako zbog tebe tako i zbog moje prave raje ...Ludilo će da bude ove godine,samo trebamo to na fleksibilniji način gledati...a ne da se ovdje raja prepucava...
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".
-
CRNI_SA
-
Kontakt:
ma ja ne mrzim real daleko od toga ako barca ne osvoji ligu prvaka neka real to uradi , draze mi je da tim iz spanije osvoji nego neke ruske kompanije ili arapske naftne tvrtke

sajoni je ljepo rekao i u samom madridu aletico ima vise navijaca kao sto city ima manchesteru . ali ne vole barcu svi u barceloni jer navijaci espaynola si iz barcelone i vole spaniju i ne podnose barcu a cinjenica je da barca ima svoj fan klub u sred madrida i kada je barca osvojila ligu prvaka ti navijaci su otisli na trg gdje real proslavlja titule i slavili

la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
-
don Ciro
-
Kontakt:
Fasisticki klub
pa da smo fasisticki klub bili bi poput LAZIA nastavili pi tradiciju,
nikad REAL MADRID nije bio fasisticki klub,samo sto je Franco zivio u Madridu,
cak je bio veci fan od Atl.Madrida,al nije bitno,sigurno je i S04 nacisticki jer je Hitler obozvao ga u svoje vrijeme,haha ako jedan covjek voli klub nije klub rodjen kad i FRANCO ...REAL JE RODJEN 6.Marta 1902 god. Franco je bio djete nije ga on pravio

kao ni Hitler -SO4.a ni Berlusconi MILANA,ABRAMOVICH -CHELZIA i drugi primjeri nove historije.gluposti bubaju ovi navijaci BARCE
-
Wolverine
-
Kontakt:
nit real voli cijeli madrid nit barcu voli cijela catalunya. ima i atletico dosta svojih navijaca tamo. getafe i drustvo manje. sto se catalunye tice tu su samo dva tima koji su ozbiljniji. gimnastic nije, i onaj izlet u primeru je bio sao bljesak. ja naprimjer vise mrzim espanyol nego real madrid.
@don ciro: koristio se real tom privrzenosti franca za to vrijeme. to svi znaju al et vi nekako necete to priznat.
-
don Ciro
-
Kontakt:
Sajoni je napisao/la:don Ciro je napisao/la:Sajoni je napisao/la:Da se ne lažemo...Pratim rivalstvo između Barce i Reala od kraja 80-ih godina...Pošto spadam u ovu stariju raju (34) imao sam vremena da iščitam dosta toga oko tog rivalstva!Iskreno Španija i Italija su za mene uvijek bile najače lige na svijetu i gotivio sam te stilove igre-španska lepršavost i talijanska taktika!Ja za Barcu ne navijam,nego ja Barcu volim...Real ne mrzim i to da odmah raščistimo...Uvijek sam znao primiti habanje na svoj račun kad pobijedi Real,a isto tako habao sam svoje drugove frankovce kad Real izgubi...Bilo je tu habanja na relaciji Zamorano-Romario, Kluivert-Raul,Rivaldo-Zidane,Hiero-Abelardo,...pa do ovih novijih ...Real će vazda imati taj problem kraljevskog i jedno vrijeme fašističkog kluba...Iz tog vremena Real je pobrao negativne strane i to se danas reflektira i u sadašnjosti!S druge strane,Barci je problem predstavljalo odvajanje Ktalonije od Španije i tako da su na osnovu toga pobrali negativnosti!Međutim kako je vrijeme prolazilo u Španiji su se javljali slični politički stavovi kao i oni u Kataloniji.Nije se to javljalo zato što neko mrzi Madrid,nego čisto iz razloga finansija...Madrid vuče velike svote novca sebi,tako da ostali nemaju tolike mogućnosti da napreduju... Međutim,Katalonija se danas posvetila više sebi nego Madridu,uveli su neke zakone u bankama koji omogućavaju da novac ostaje kod njih a ne da odlazi u Madrid. To je na kraju i fer i pošteno.Tako danas i ostali dijelovi Španije kao npr.Baskija su krenuli putem što jače financijske samostalnosti!Ne bih ja rekao kao što neki kažu da Real mrze ovi ili oni...Real jednostavno je kraljevski klub i tako funkcioniše godinama...Real ima to teško breme prošlosti i to se ne zaboravlja!I da sumiram....Real voli pola grada,a Barcu cijela Katalonija!!!Barca je danas klub koji svi moraju respektovati i reći da je klub koji igra najljepši i najbolji fudbal!Barca je danas klub koji ima najveći broj registrovanih članova!!!Vamos Barca

Nije problem drug...Eto Real voli cijeli Madrid a Barcu cijela Katalunja!!!Ja ne mrzim Real i meni je drago što se ovako pojačao...kako zbog tebe tako i zbog moje prave raje ...Ludilo će da bude ove godine,samo trebamo to na fleksibilniji način gledati...a ne da se ovdje raja prepucava...
Da biti ce sjajno gledati EL CLASICO ,sa toliko zvijezda na terenu i na klupi cak,samo REAL -BARCA mogu da ponude .PUYOL-PIQUE-DANI-XAVI-INIESTA-HENRY-MESSI-IBRA
CONTRA CASILLAS-PEPE-SERGIO-XABI-KAKA-RONALDO-KARIM-RAUL.........samo da ovi navedeni budu spremni bice jako
-
-Barcelona-
-
Kontakt:
Postao/la -Barcelona- » 30 sep 2009, 12:05
Sajoni je napisao/la:Da se ne lažemo...Pratim rivalstvo između Barce i Reala od kraja 80-ih godina...Pošto spadam u ovu stariju raju (34) imao sam vremena da iščitam dosta toga oko tog rivalstva!Iskreno Španija i Italija su za mene uvijek bile najače lige na svijetu i gotivio sam te stilove igre-španska lepršavost i talijanska taktika!Ja za Barcu ne navijam,nego ja Barcu volim...Real ne mrzim i to da odmah raščistimo...Uvijek sam znao primiti habanje na svoj račun kad pobijedi Real,a isto tako habao sam svoje drugove frankovce kad Real izgubi...Bilo je tu habanja na relaciji Zamorano-Romario, Kluivert-Raul,Rivaldo-Zidane,Hiero-Abelardo,...pa do ovih novijih ...Real će vazda imati taj problem kraljevskog i jedno vrijeme fašističkog kluba...Iz tog vremena Real je pobrao negativne strane i to se danas reflektira i u sadašnjosti!S druge strane,Barci je problem predstavljalo odvajanje Ktalonije od Španije i tako da su na osnovu toga pobrali negativnosti!Međutim kako je vrijeme prolazilo u Španiji su se javljali slični politički stavovi kao i oni u Kataloniji.Nije se to javljalo zato što neko mrzi Madrid,nego čisto iz razloga finansija...Madrid vuče velike svote novca sebi,tako da ostali nemaju tolike mogućnosti da napreduju... Međutim,Katalonija se danas posvetila više sebi nego Madridu,uveli su neke zakone u bankama koji omogućavaju da novac ostaje kod njih a ne da odlazi u Madrid. To je na kraju i fer i pošteno.Tako danas i ostali dijelovi Španije kao npr.Baskija su krenuli putem što jače financijske samostalnosti!Ne bih ja rekao kao što neki kažu da Real mrze ovi ili oni...Real jednostavno je kraljevski klub i tako funkcioniše godinama...Real ima to teško breme prošlosti i to se ne zaboravlja!I da sumiram....Real voli pola grada,a Barcu cijela Katalonija!!!Barca je danas klub koji svi moraju respektovati i reći da je klub koji igra najljepši i najbolji fudbal!Barca je danas klub koji ima najveći broj registrovanih članova!!!Vamos Barca
slazem se sa svim sto si rekao

DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!
-
Sajoni
-
Kontakt:
don Ciro je napisao/la:Fasisticki klub
pa da smo fasisticki klub bili bi poput LAZIA nastavili pi tradiciju,
nikad REAL MADRID nije bio fasisticki klub,samo sto je Franco zivio u Madridu,
cak je bio veci fan od Atl.Madrida,al nije bitno,sigurno je i S04 nacisticki jer je Hitler obozvao ga u svoje vrijeme,haha ako jedan covjek voli klub nije klub rodjen kad i FRANCO ...REAL JE RODJEN 6.Marta 1902 god. Franco je bio djete nije ga on pravio

kao ni Hitler -SO4.a ni Berlusconi MILANA,ABRAMOVICH -CHELZIA i drugi primjeri nove historije.gluposti bubaju ovi navijaci BARCE
Franko ga nije stvorio...al mu je dovodio igrače...njegove garde su ulazile u svlačionice drugih klubova i ucjenivali igrače kako će platiti životom ako ne puste Realu da pobijedi...
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".
-
RuudVanGoal
-
Kontakt:
Postao/la RuudVanGoal » 30 sep 2009, 12:09
CRNI_SA je napisao/la:ma ja ne mrzim real daleko od toga ako barca ne osvoji ligu prvaka neka real to uradi , draze mi je da tim iz spanije osvoji nego neke ruske kompanije ili arapske naftne tvrtke

sajoni je ljepo rekao i u samom madridu aletico ima vise navijaca kao sto city ima manchesteru . ali ne vole barcu svi u barceloni jer navijaci espaynola si iz barcelone i vole spaniju i ne podnose barcu a cinjenica je da barca ima svoj fan klub u sred madrida i kada je barca osvojila ligu prvaka ti navijaci su otisli na trg gdje real proslavlja titule i slavili

sad ne znam kako bi ti objasnio ko je osnovao city a ko united - znam da su jedni bili protestanti - a oni drugi su bili ne znam ni ja
eh sad vecina je bila na strani citya i zbog toga city i danas ima vise navijaca, a da atletico ima vise navijaca??????????? - pa vjerovatno i ima... zato se je spanjolska vlada bacila na ulaganje u njihov klub, franco ih je podrzavao godinama - nazivaju se kraljevski klub, najtrofejniji su spanjolski klub, imaju najvise titula primere i lige prvaka... imaju imaju
a to da svi pricaju da bi volili da real osvoji lp ako to ne osvoji barca - ne vjerujem ja u tu pricu.. evo ja npr molim boga da barca izgubi i ako real ne prodje grupu volio bih da barca ispane odmah u osminifinala

rivalstvo, jeebiga
Franko ga nije stvorio...al mu je dovodio igrače...njegove garde su ulazile u svlačionice drugih klubova i ucjenivali igrače kako će platiti životom ako ne puste Realu da pobijedi...
Pa nije klub kriv sto ga je diktator preuzeo pod svoje vodstvo

Steve Gerrard, Gerrard
Steve Gerrard, Gerrard
-
don Ciro
-
Kontakt:
Wolverine je napisao/la:nit real voli cijeli madrid nit barcu voli cijela catalunya. ima i atletico dosta svojih navijaca tamo. getafe i drustvo manje. sto se catalunye tice tu su samo dva tima koji su ozbiljniji. gimnastic nije, i onaj izlet u primeru je bio sao bljesak. ja naprimjer vise mrzim espanyol nego real madrid.
@don ciro: koristio se real tom privrzenosti franca za to vrijeme. to svi znaju al et vi nekako necete to priznat.
da navijaci BARCE spomnju FRANACA,pa u njegovo vrijeme ste imali vise titula u PRIMERI,a posle kad je umro REAL je imao vise,nije FRANCO pomgao REALU da osvaja 5 puta LP ,imali su DI STEFANA,PUSKASA,KOPA,GENTO,SANTILLA,najjace igrace tada ,u to vrijeme su igrali fudbal sto jes jes tik tak tik tak,nije kriv FRANCO,al ipak u ligi BARCA je imala 12 titulu vise od REALA, a u EUROPI su ispadali
-
CRNI_SA
-
Kontakt:
moram dodati sto se navijaca tice male ste mace naspram atleticovih i naravno barcini nista bolji

la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
-
don Ciro
-
Kontakt:
Kakav FRANCO pustite covjeka.on je gore negdje sa PUSKASOM

smijesni ste
-
Sajoni
-
Kontakt:
Pa nije klub kriv sto ga je diktator preuzeo pod svoje vodstvo

[/quote]
O tome ti i pričam...breme prošlosti i s tim se trebate nositi....ja za ralziku od tebe ne mrzim Real,a ti mrziš Barcu!!!
Nismo ti i ja na istoj talasnoj...kako recimo da ti dam poređenje oko te mržnje...Ti si vehabija,a ja sam nisam...ti si četnik a ja nisam...kod tebe je negativno rivalstvo a kod mene pozitivno...eto tako nekako...pokušaj shvatiti ako možeš

-
Wolverine
-
Kontakt:
RuudVanGoal je napisao/la:Pa nije klub kriv sto ga je diktator preuzeo pod svoje vodstvo

najgluplja, nazovi "isprika"... e moj boze. jos malo pa ce govorit da ga je franco na silu "preuzeo" i da je njima bilo tesko tamo.
no to je proslo vrijeme. i nije mu mjesto na ovoj temi
-
Wolverine
-
Kontakt:
nek si nam reko pametni stvore. mi eto nismo znali da real ima 31 odnosno 19 titula. aj bjaaaaaži s ove teme.
-
RuudVanGoal
-
Kontakt:
Postao/la RuudVanGoal » 30 sep 2009, 12:24
Wolverine je napisao/la:RuudVanGoal je napisao/la:Pa nije klub kriv sto ga je diktator preuzeo pod svoje vodstvo

najgluplja, nazovi "isprika"... e moj boze. jos malo pa ce govorit da ga je franco na silu "preuzeo" i da je njima bilo tesko tamo.
pa ljudi su vam dobro odgovorili - sta je to franco uradio za real? - imali ste vise titula od nas za vrijeme njegove diktature
cuj isprika :S a nit je covjek kad bio predsjednik pa me to previse ne dira
nije on valjda prijetio i po evropi? kad smo sve te silne naslove pokupili
31-19, 9-3
Yo soy Madridista & Anti-Barcelonista
Steve Gerrard, Gerrard
Steve Gerrard, Gerrard
-
don Ciro
-
Kontakt:
Wolverine je napisao/la:RuudVanGoal je napisao/la:Pa nije klub kriv sto ga je diktator preuzeo pod svoje vodstvo

Nije Franco nista imao sa REALOM veliko kao sto BARCI naviajci tvrde on je bio samo njemi posmatrac na trebinicama Santiago Bernabeuo odnosno stadiona Chamrtina u to vece vrijeme Francove vladavine,al je bio visi fan Atl.Madrida,al je vidio da ljudi koji u Realu rade da su profesionalni i bolje dovode i bolji marketing po Spaniji jer BIJELA BOJA je neseto posebno CISTO.los blancos neopisivo .bijela boja u srcu
-
CRNI_SA
-
Kontakt:
[
nije on valjda prijetio i po evropi? kad smo sve te silne naslove pokupili
mozes misliti silne 5 puta uzastopno i 4 kluba igralo tu ligu e moj boze barca ima 4 kupa velesajamskih gradova danasnja evropa liga pa joj se ne racuna ne znam sto se realu to racuna ??
la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
-
don Ciro
-
Kontakt:
Wolverine je napisao/la:
nek si nam reko pametni stvore. mi eto nismo znali da real ima 31 odnosno 19 titula. aj bjaaaaaži s ove teme.
veliki veliki smo

mala ste jos,kazu Spanska liga ima 12 titula LP,REAL MADRID 9

:ugeek: :ugeek:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.