FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2012, 22:36

U prvom pol smo pokazali snagu ovog tima žutalji maltene nisu 2x prešli centar u drugom već druga priča prerano se povukli i tako prepustili sredinu Domuzu što su ovi mogli vrlo lahko iskoristi stvorili su nekoliko dobrih šansi.Dante poprilično dobar iako je dva put napravio kiks zakasnio na blok Lewatu kod gola i kod šuta glavom kad je Manu skinuo zicer.

Can je večeras pokazao da smo za budućnost dobili sjajnog igrača,Mandžo a.k.a the beast već odplaćuje uložen novac.Flop of the match je zasigurno Kroos, pa čovjek ne može potrčati kako treba usporava igru do max očekivao sam da ga Jupp izbaci još u prvom pol.

Lijepo smo počeli sezonu ova nam je pobjeda trebala da igrači dobiju na samopouzdanju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2012, 22:41

SUPERCUP je naš!!!!!!!Prva titula sezone.....TOOO....bitno je to upakovat i upakovali smo. Najmanje vrijedna titula, ali titula je titula i nadamo se da je to prva u nizu ove sezone.

Mandžo sjajan, nije me razočarao, jer sam vjerovao u njega. Dante fenomenalan, fantastičan, odličan Ribery, kako se samo i Robben borio....Odbrana djeluje uigrano, iako je u ovakvom sastavu samo na pripremama igrala.

Bitna je ovo pobjeda za prekid crnog niza, da malo isto tako poljuljamo opet žuto-crne, da malo damo neki bitni znak.

Drugo poluvrijeme mora definitivno biti bolje, a isto tako ekipa se u prvom poluvremenu potrošila, trčali su, stiskali, zaista igrali žustro, oštro, hrabro, samouvjereno......HUT AB....

Drugo poluvrijeme pomalo plivanje, ali nadam se da će se i to popravit.....

Moram danas priznat da mi je i Kroos djelovao svježe, samo onaj jedan šprint za loptom nakon pasa Robbena, što je prerano prekinuo, to me iznerviralo, ali inače danas dobar nastup njegov.

A od početka sam govorio koliko će nam Mandžo valjat, ali u jednoj sam tvrdnji napravio fulu pred utakmicu, pa et da vidim ko će se sjetit koja je. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 avg 2012, 22:45

thulkazal je napisao/la:slika

daleka budućnost Bayern-a, Alaba i Emre Can ... ko je gledao WC U17 zna kakav je igrač Emre

da ne duljim... prije par mjeseci, dok je sezona jos trajala, dok smo igrali protiv Real Madrida i bili daleko od pripremnih utakmica ... Budući kapiteni Bayerna!!! ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 12 avg 2012, 22:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 12 avg 2012, 22:47

effe_sa, don_burza i svim bavarcima čestitam na osvajanju SuperKupa. Zasluženo. ;)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 12 avg 2012, 22:47

sta ono Mandzo teroriše Shaquiria :mrgreen:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2012, 22:49

Vidal je napisao/la:effe_sa, don_burza i svim bavarcima čestitam na osvajanju SuperKupa. Zasluženo. ;)
Zahvaljujem ;) ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 avg 2012, 22:50

Nisam stigo pogledati prvih 20 minuta tekme i to je kodamaltene tekmu nisam gledo! :neee:

Dal sam zadovoljan, razočaran, ushićen, kako se osječam i koliko je ova pobjeda bitna/nebitna ne mogu vam reći...

Znam samo da podizanje trofeja u Allianz areni nisam htio gledati jer me boli srce i duša. još i danas imam osječaj da u svakom doticaju lopte kod naših igrača 19.5 visi nad glavom. Cjelo vrijeme dok sam gledao utakmicu samo mi je finale LP-a bilo u glavi! :(

Za mene još sezona nije poćela i još se nisam ufurao.

Sad kad vidim koliko rezlutat utječe na mišljenje ljudi dođe mi da se spobljujem. Ako je rezultat ono što ekipu na terenu čini "boljom" onda rasorave o nogometnim utakmicama uopće nebi trebale postojati. Ono što sam ja vidio u 2. poluvremenu nikako me nije moglo zadovoljiti i ne znam zaš ste svi toliko pohvalili obranu i Dantea - koji je je jako loše izgledao kod našeg gola, te je prilikom kornera lewandovskom ili nekom dopustio prekvalitetan šut - izgledao je kao Badstuber protiv Balotellija, samo ovaj puta lopta nije ušla u gol i to znači da je odma sve 5.

Jupp i neke njegove ideje kad je BvB preuzeo kontrolu nad tekmom prilikom početka 2. poluvremena strašno su mi falile. Nemora se igra uvijek mjenjati samo onda kad se rade zamjene - postoji i tako zvana TAKTIKA!!! Tu je Jupp danas zakazao kada su nam se redovi trebali više zgusnuti. Po meni BvB je nakon vodstva od 2:0 previše puta došao u priliku da nam da gol i još nam je Schieber zamalo pokvario slavlje kao i Gotze...

Morti fali psiholig, no ja bi reko da ovdje to sa tim nema veze - psiholog će nam trebati u LP, a ne u BUNDESLIGI.

A o dobroj igri Manđe i "nadama" nekih da će on izgurati Gomeza iz sastava, na to se poserem! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 avg 2012, 22:54

Kroos......... hmmm... Klasa u prvom poluvremenu osim onog zadnjeg šprinta ( što bih ga ja načestitao da sam bio na Robbenovom mjestu..... ). Drugo poluvrijeme kriminalac. Nema snage za 50 minuta..... Očajno.

Drugo, skinuli smo pritisak.

Treće, Jupp se dobro postavio prvo poluvrijeme i za to ima pohvalu.

Četvrto, opet Jupp. Da, mora ga se kritizirat jer opet ne vidi sitnice. Kroos mu padne u 50 minuti sa snagom a on ga ne vadi cijelu tekmu? Muller isto padne oko 60 minute a igra cijelu tekmu? Prvo je trebao ubaciti Tymu ( da da Klare, Tymoschuk ili kako se već piše ) da razbije igru Borussie a onda je trebao ubaciti i Šaćiria na polušpicu da unese svježinu...... Nikako nije trebao vaditi Robberya. Po meni sa Badstuberom nije ništa dobio jer nije problem bio u Canu nego u vezi koja je slabo pokrivala.

Uhhh, skoro zaboravih. Peto, prekidi :cry: :cry: :cry:.....
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 12 avg 2012, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 avg 2012, 22:56

Vidal je napisao/la:effe_sa, don_burza i svim bavarcima čestitam na osvajanju SuperKupa. Zasluženo. ;)

Hvala puno ;)

Zenichanin je napisao/la:sta ono Mandzo teroriše Shaquiria :mrgreen:
Mala zajebancija za timski duh :)

Elem izgleda da je Neuer povrijdjen i nece braniti za reprezentaciju u sledecoj utakmici :roll:
Nadam se brzom oporavku.

Nego sta reci o Philipu Lahmu 8-) 8-) The best :!:
Thomas Müller - Fußballgott

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 avg 2012, 22:57

Stefan Effenberg je napisao/la:
Četvrto, opet Jupp. Da, mora ga se kritizirat jer opet ne vidi sitnice. Kroos mu padne u 50 minuti sa snagom a on ga ne vadi cijelu tekmu? Muller isto padne oko 60 minute a igra cijelu tekmu? Prvo je trebao ubaciti Tymu ( da da Klare, Tymoschuk ili kako se već piše ) da razbije igru Borussie a onda je trebao ubaciti i Šaćiria na polušpicu da unese svježinu...... Nikako nije trebao vaditi Robberya. Po meni sa Badstuberom nije ništa dobio jer nije problem bio u Canu nego u vezi koja je slabo pokrivala.
To bi i ja napravi, no ščupo bi van Ribery ili Robbena ;) Tymo, Can i Gustavo, u vezi da završe i smire tekmu....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 avg 2012, 23:07

Ako Kroos bude nastavio sa ovakvim partijama nema sta traziti u prvom timu,povratkom Bastiana klupa mu ne gine,to je moje misljenje ne znam za vas.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 avg 2012, 23:11

Anton je napisao/la:Po meni BvB je nakon vodstva od 2:0 previše puta došao u priliku da nam da gol i još nam je Schieber zamalo pokvario slavlje kao i Gotze...
Čim je vidio da su ovi stisli i imali priliku kod kornera u početku drugog pol., pa zatim Reusa, već je trebao reagirati i uvesti Tymu a onda i Šaćiria. Predugo to kod njega traje da vidi te neke detalje i reagira prekasno.
Anton je napisao/la:To bi i ja napravi, no ščupo bi van Ribery ili Robbena ;) Tymo, Can i Gustavo, u vezi da završe i smire tekmu....
To je jasno. No po meni je Robben djelovao dosta svježe i poletno tako da ga ja ne bih vadio. Ribery i nije djelovao tako i njega se moglo izvaditi iako ja njega nikad ne bih mjenjao.

E sad, kad si već spomenuo takvu trojku u vezi moram priznati da se iste nisam sjetio iako je to naravno svakako bila jedna od opcija kad se bolje razmisli. No u svakom slučaju Kroos je trebao letit van u 50 minuti i Tymo unutra i ne bi uopće imali problema sa Borussiom.

Po meni, jedan klasičan vezni igrač je stvarno potreban. Iako je to daleko od idealnog čak sam i za opciju da kupimo tog Martineza ( ili bilo koga drugog ) čisto iz razloga da konačno dobimo tu širinu u vezi jer je očito da Kroos ne može izdržati tempo koji je potreban na zadnjem veznom i da tu nedostaje još jedan vezni igrač.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2012, 23:12

anelbavarac je napisao/la:Ako Kroos bude nastavio sa ovakvim partijama nema sta traziti u prvom timu,povratkom Bastiana klupa mu ne gine,to je moje misljenje ne znam za vas.
Ma ko što je gore već @Stefan Effenberg rekao, dobro je igrao prvo poluvrijeme, drugo ofalio. Al onakav kakav je bio u prvom poluvremenu se meni dopada, osim onog već pomenutog šprinta. :lol:
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 12 avg 2012, 23:37

Momci,ne znam sta vi mislite,ali Muller,osim onog gola nista nije napravio,pa cak mi je i naj gori bio,kud ces dalje kad je i od Krosa gori bio :mrgreen:
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 avg 2012, 23:38

Uh sprint je bio kriminalan ,realno dva razlicita poluvremena kod nasih,ali treba imati razumijevanja tek je pocetak,ova

pobjeda je neprocjenjiva na psiholoskom smislu npokon smo probili barijeru zvana dortmund.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 avg 2012, 23:40

kuman_@mel je napisao/la:Momci,ne znam sta vi mislite,ali Muller,osim onog gola nista nije napravio,pa cak mi je i naj gori bio,kud ces dalje kad je i od Krosa gori bio :mrgreen:
Ja mislim da grijesis. Vjerujem da ce vecina potvrditi da je Muller bio jedan od najaglilnijih igraca. Kao i uvijek mnogo je trcao, a eto i u onu kontru kog dola je istrcao i lijepo pogodio.
Po meni je on dosta bitan, ali kada igra na desnom krilu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 12 avg 2012, 23:52

Veoma vazna pobjeda, mozda ne toliko rezultatski koliko psiholoski. Polako smo si poceli nabijati kompleks od Dortmunda, ali veceras smo to otklonili. Momci su bukvalno samljeli Milionere u prvom poluvremenu, dok su u drugom prerano spustili gas. Dortmund je to znao iskoristiti, napravili su par dobrih prilika, pa cak postigli i gol. U nasoj odbrani jos uvijek ima mjesta za napredak i nadam se da ce se to dogoditi do pocetka sezone. Mandzukic pokazao Gomezu da nije nezamjenjiv i da se mora jos vise truditi na terenu. Mario je veceras trcao kao lud, samo jos treba malo obratiti paznju na prigovaranje, jer to stalno radi. Dante smuseno reagovao u par navrata, ali zaista je bio jedan od boljih na terenu. Mali Can ce biti zvjer, samo mu treba jos ovakvih utakmica. Dobro je sto on moze igrati i kao zadnji vezni, jer to donosi sirinu u ekipi, a i on ce sigurno dobijati vise prilike. Gustavo me ponovo odusevio svojom igrom. Frajer ima nevjerovatan osjecaj za start i odlicno ga koristi. Bezbroj puta je uzeo loptu bez prekrsaja veceras. Robbery standardno dobar i cini mi se da Robben polako ulazi u staru formu. Onakav njegov prodor nisam vidio jos od kada se vratio poslije one teske povrede. Ostatak ekipe standardno dobar i kada se vrate ovi povrijedjeni igraci, iamt cemo ekipu koja ponovo moze pucati na sami vrh LP.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 13 avg 2012, 00:03

don_burza@ effe_sa@ DRUGOVI CESTITAM NA TROFEJU SUPERCUPA :D :D I SVIM OSTALIM NAVIJACIMA BAYERNA

PS: da niste na dopingu slucajno bili don_burza@ ;) :lol:

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 13 avg 2012, 00:09

Congrat's!
Veceras ste igrali super.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 13 avg 2012, 00:12

Hvala ;)

@mdss

Ne nismo bili na dopingu. Nisu smjeli zbog Timoscuka da nas nebi ocinkario po istocnoj evorpi a pogotovo Rusima :lol:
Thomas Müller - Fußballgott

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.