Jeste vi primijetili manje publike na stadionima? Ja jesam na pojedinim utakmicama, i provjerio sam brojeve, i recimo neki klubovi su u prvoj utakmici na svom stadionu imali manju posjetu nego što im je bio minimum prošle sezone.
Druga stvar što mi onako pade napamet... Zna l' ovdje neko holandski jezik? Nešto me zanima Vitesse, odnosno hoću da pitam, oglašava li se Jordania u medijima išta povodom kluba? Ja sam se nadao da će Vitesse postati šesti jaki klub u prvenstvu što bi stvari učinilo još zanimljivijim, ali evo ove godine se prvi put kvalifikovali u Evropu pa nijedno jedino pojačanje. Doduše vidim da su nakon ispadanja besplatno doveli nekog matorog Švabu iz Salzburga, ali ako će im takva biti "pojačanja"...
Ali dobro. Kompletirano je i drugo kolo prvenstva. Rezultati su sljedeći:
PSV - Roda JC 5:0
NAC Breda - Twente 0:1
PEC Zwolle - Vitesse 0:1
VVV - Utrecht 1:3
Feyenoord - Heerenveen 1:1
Groningen - Willem II 1:1
ADO Den Haag - RKC Waalwijk 2:2
AZ - Heracles 3:1
NEC - Ajax 1:6
Izgleda da je PSV pročepio, doduše i nije neki protivnik. Twente sam odgledao, imali su nekih mrtvih prilika koje su propustili, ali srećom nije im se obilo o glavu. Feyenoord sam stigao pogledati samo dramu u zadnjih 15-tak minuta, i tu mi je Heerenveen izgledao kao solidna ekipa s glavom i repom, doduše malo je škripala odbrana, ali ipak me čudi kako im se desio onaj kiks protiv NEC-a.
Ove godine bi se trebala voditi borba između PSV-a, Twentea i Ajaxa za titulu, a za opstanak ima 5-6 ekipa, bit će haos dole.