Od tri ekipe koje će biti sa nama u drugoj grupnoj fazi,mi ćemo biti u startnoj prednosti nad dvije.
Prenijet ćemo 2 boda ko god da prođe iz naše grupe sa nama,ja tipujem na Belgijance a oni će naravno jer su izgubili od nas drugu fazu početi sa 0 poena.
Naravno,koje god ekipe prođu iz grupe C,u međusobnom ogledu jedna je izgubila pa neće prenijeti ništa.
Crnogorci na kraju pobjedili Norvešku,pa je tamo situacija pravo gurava,Finci će vjerovatno večeras pobjediti Švicarsku koja ima 0/3 do sada pa će u zadnje kolo i Švedska,Finska,Island i Crna Gora ući sa omjerom 3/1.
Sutra će u međusobnim duelima odlučiti ko prolazi dalje
Crna Gora-Švedska
Island-Finska
Mislim da će Šveđani pobijediti Crnu Goru i kao ekipa sa najboljom koš razlikom zauzeti prvo mjestu u grupi,pa ako se moja teorija pokaže tačnom pobjednik meča Island-Finska gdje je nezahvalno bilo šta prognozirati je naš prvi protivnik u drugoj fazi,a s obzirom da su Šveđani izgubili od Finaca a pobijedili Islanđane po tome možemo znati i ko će prenijeti 2 boda.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.