Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bhsport
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la bhsport » 12 avg 2012, 10:50

puding je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Naravno da treba. Ustvari ne Ramazanu, nego publici. Zato je se i trebala odigrat utakmica kasnije, ali radi fudbalske repke su ipak pomjerili.
Mora li se u ovoj **** drzavi sve podredjivati vjeri?
Jesmo li sekularno drustvo ili nismo.
Sto ja ili neko ko ne posti treba ispastati zbog postaca?! Valjda postis za sebe...
Ne zive ovdje samo muslimani(Bosnjaci), cak i oni svi ne poste.

"Kome BA mi da se prilagodjavamo, nek' se oni nama prilagodjavaju" :roll:
Totalno suvisan komentar, Cartman je fino objasnio, ne mora se nista nikome prilagodjavati, ali ako postoji mogucnost da izgubis par stotina ljudi zbog termina, onda uzmi taj rizik ali kada bude poluprazna dvorana, onda ce repka ispastati zbog nedostatka publike.
I u pravu si, ne zive samo Bosnjaci, ali su velika vecina, i veliki dio njih posti. Ocito imas problem sa tim, cim to mijesas u sport.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 avg 2012, 12:42

Upravo tako, nije to radi samog Ramazana, nego da bi doslo sto vise publike. Isto sto su pomjerili utakmicu da se ne igra istovremeno kao fudbalska tekma. Znaci da publika bude sto vece i na televiziji i u dvorani.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 avg 2012, 12:47

Pa da im je stalo da se igra pred punom dvoranom ne bi dali da se utakmica igra u Sarajevu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 12 avg 2012, 13:36

Vala bas, treba zabraniti reprezentacijama da igraju u Sarajevu jer su Sarajlije nezahvalne. Pa ovaj evo govori fudbal planetarni sport a kosarka nije, hajd ba nemoj pisati gluposti. Ko da pricamo o bejzbolu i fudbalu. Tesko vam dati 10 KM, pa covjece u Sarajevskom kantonu su standardni veci nego u Tuzli, Zenici vece su vam plate u pm i tesko vam cenera izdvojiti. Nadam se da ce prva utakmica otvorit oci savezu i da premjeste kosarkasku reprezentaciju u gradove koji je zasluzuju.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 12 avg 2012, 13:44

BIHfan je napisao/la:Vala bas, treba zabraniti reprezentacijama da igraju u Sarajevu jer su Sarajlije nezahvalne. Pa ovaj evo govori fudbal planetarni sport a kosarka nije, hajd ba nemoj pisati gluposti. Ko da pricamo o bejzbolu i fudbalu. Tesko vam dati 10 KM, pa covjece u Sarajevskom kantonu su standardni veci nego u Tuzli, Zenici vece su vam plate u pm i tesko vam cenera izdvojiti. Nadam se da ce prva utakmica otvorit oci savezu i da premjeste kosarkasku reprezentaciju u gradove koji je zasluzuju.
Samo je kod nas to nepisano pravilo da se tekme repke "moraju" igrat' u glavnom gradu :roll: Fuj .

Meni nije jasno sto se mlada repka "pati" po grbavici(dodje do 50, max 100 ljudi da ih gleda) kad bi stadioni bili manje vise puni gdje god da igraju(vjerujem da bi i u BL vise doslo nego u Sa) .

A ovo za kosarku lakrdija, kamo srece da su ih u mejdan smjestili jer je to nekako dom bh. kosarke..

Da je u pitanju "normalna" drzava kosarkasi bi igrali u tz, rukometasi u gorazdu, fudbaleri u Ze - jedino ove nebitne prijateljske tekme da u Sa posalju..i sahovske turnire nek' uzmu, tu su jaki..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 13:50

Kosarkaska reprezentacija ce igrati u Sarajevu, sve dok se neka firma ili organ uprave ne sjeti da uplati koju marku za njene potrebe. Svi novci u posljednje cetiri godine su dosle iz Sarajevskog kantona. Kraj price.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 avg 2012, 13:52

neno#4 je napisao/la:Kosarkaska reprezentacija ce igrati u Sarajevu, sve dok se neka firma ili organ uprave ne sjeti da uplati koju marku za njene potrebe. Svi novci u posljednje cetiri godine su dosle iz Sarajevskog kantona. Kraj price.
Ok pošteno,ali onda se niko nema prava žaliti ako/kad budu poluprazne tribine.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 12 avg 2012, 13:57

neno#4 je napisao/la:Kosarkaska reprezentacija ce igrati u Sarajevu, sve dok se neka firma ili organ uprave ne sjeti da uplati koju marku za njene potrebe. Svi novci u posljednje cetiri godine su dosle iz Sarajevskog kantona. Kraj price.
HAhahhahaaahh neno#4 dobar si hahhahhah pratis kosarku i svaka ti cast na znanju u vezi kosarke! ali ovaj post ti je bez veze! hahahahaha
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 12 avg 2012, 13:58

Ti govoris o drzavnim firmama cija su(po gore navedenoj logici) sjedista mahom smjestene u Sarajevu, a djeluju na podrucju CIJELE BiH - tako da si se tu malo zaje'bo . Te pare idu iz dzepova svih gradjana BiH .

Sad jedino ako je ministarstvo KS-a sponzor onda mi ima logike da se ove u18 tekme igraju u Sa..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 14:12

To samo govori koliko ste neupuceni. Od drzave se nije dobilo marke, sve su privatni novci. Jedino sto je opcina Novo Sarajevo ili Novi Grad uplatila 10.000 KM.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 14:14

vrebac86 je napisao/la:
HAhahhahaaahh neno#4 dobar si hahhahhah pratis kosarku i svaka ti cast na znanju u vezi kosarke! ali ovaj post ti je bez veze! hahahahaha
Ozbiljno? Stvarno tako mislis? Pogresno sam se izrazio. Drzavni organ, ministarstvo, opcina, kanton, zupanija, Federacija, opcinsko vijece, istureno odjeljenje treba da napisem? Ako si ti vidio u tome gresku onda sta da ti napisem dalje. Ili nisi skontao poentu onoga sto pricam. Sad treba da se zavrsi ugovor s Telecomom, jer gdje bi oni to propustili a kada se prosle godine molilo niko nije dao.

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 12 avg 2012, 14:23

evo zasto se neigra u tuzli:
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koja uskoro počinje kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji, iako je planirala odigrati jednu utakmicu u Tuzli nije dobila “dozvolu” za odigravanje iste.

Naime, u izjavi za Radio Kameleon generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović je naveo kako je KS BiH na adrese nadležnih u Općini Tuzla i Tuzlanskom kantonu poslao i molbe da nađu način da ugoste našu reprezentaciju u jednoj od kvalifikacijskih utakmica, ali nisu dobili pozitivan odgovor.

“Svjesni smo da bi imali podršku od 7.000 ljudi, jer je Tuzla definitivno košarkaški grad. Bilo smo spremni iz druge dvorane dovesti i koševe u Mejdan, jer oni nezadovoljavaju uslove. Ali očigledno je da ti ljudi nemaju sluha za sport, a što se uostalom vidi i kroz cjelokupnu situaciju u tuzlanskom sportu danas.” istakao je između ostalog generalni sekretar KSBiH-a u razgovoru za Radio Kameleon.
eto zasto se neigra u drugim gradovima. u zenici se igralo prije 2-3 godine, doslo je par stotina gledalaca u novu novcatu arenu.
a to da se u "normalnim" zemljama neigraju utakmice u glavnom gradu je smjesno, pa u vecini zemalja glavne utakmice se igraju u glavnim gradovima.
i ako sam iz sarajeva volio bi da se igra u mejdanu, ali kad sami nece, nema se onda ko na to zaliti. ali sad se nadam da ce doci 3-4 hiljade u skenderiju

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 12 avg 2012, 14:38

neno#4 je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:
Ozbiljno? Stvarno tako mislis? Pogresno sam se izrazio. Drzavni organ, ministarstvo, opcina, kanton, zupanija, Federacija, opcinsko vijece, istureno odjeljenje treba da napisem? Ako si ti vidio u tome gresku onda sta da ti napisem dalje. Ili nisi skontao poentu onoga sto pricam. Sad treba da se zavrsi ugovor s Telecomom, jer gdje bi oni to propustili a kada se prosle godine molilo niko nije dao.
Nije problem kako je napisano ili sta je napisano ,nego smisao tvog posta u vezi ovih organa!!

PS. tko treba da financira KSBIH? jedno pitanje za tebe!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 15:06

Sta ja znam, valjda bi i malo drzava treba pogurati jedinu reprezentaciju koja je puno puta ucestvovala na velikim takmicenjima.

Ostalo je samo ime.....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 avg 2012, 15:37

je li ti ozbiljno očekuješ pomoć sa državnog nivoa? valjda od Ministarstva za civilne poslove(to je najbliže šta ima, a da bi se moglo poistovjetiti sa Ministarstvom za kulturu, obrazovanje i sport)? to će moći kad to ne bude reprezentacija BiH u košarci, nego "Vidovdanski maraton" ili "Udruženje lovaca" Mrkonjić-grad. znaš dobro, da još dugo sve što ima predznak "reprezentacija" Bosne i Hercegovine neće dobiti pare sa državnog nivo, a da slični "hepeninzi" ili "udruženja" koja sam nabrojao ne dobiju isti iznos novca. sad kad uzmeš u kolikoj je dubiozi državni budžet zbog troškova administracije, jasno je da većih para nema i još ih dugo neće biti.

dalje. ako pod privatnim novcima recimo smatraš sponzorski ugovor sa "Ovako". ok to jesu njihove privatne pare, ali isto tako i ja u Zenici kupujem(ili bar mogu kupiti) kao i ti Sarajevu njihove proizvode. svaka kompanija koja djeluje na nacionalnom(državnom, da ne bude zabune) nivo ne može se gledati kao firma jedne sredine u ovom slučaju Sarajeva...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 12 avg 2012, 15:43

Pasha je napisao/la:je li ti ozbiljno očekuješ pomoć sa državnog nivoa? valjda od Ministarstva za civilne poslove(to je najbliže šta ima, a da bi se moglo poistovjetiti sa Ministarstvom za kulturu, obrazovanje i sport)? to će moći kad to ne bude reprezentacija BiH u košarci, nego "Vidovdanski maraton" ili "Udruženje lovaca" Mrkonjić-grad. znaš dobro, da još dugo sve što ima predznak "reprezentacija" Bosne i Hercegovine neće dobiti pare sa državnog nivo, a da slični "hepeninzi" ili "udruženja" koja sam nabrojao ne dobiju isti iznos novca. sad kad uzmeš u kolikoj je dubiozi državni budžet zbog troškova administracije, jasno je da većih para nema i još ih dugo neće biti.

dalje. ako pod privatnim novcima recimo smatraš sponzorski ugovor sa "Ovako". ok to jesu njihove privatne pare, ali isto tako i ja u Zenici kupujem(ili bar mogu kupiti) kao i ti Sarajevu njihove proizvode. svaka kompanija koja djeluje na nacionalnom(državnom, da ne bude zabune) nivo ne može se gledati kao firma jedne sredine u ovom slučaju Sarajeva...
Naravno da je drzava duzna...Cak je i premijer Niksic obecao finansijsku pomoc, al' ko komunjara....rek'o pa porek'o

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 avg 2012, 15:46

samo što ti govoriš o Federaciji, a ne o državi. ;)
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

cr1ptowow
Kontakt:

Post Postao/la cr1ptowow » 12 avg 2012, 18:54

Smijesno, niko ne spominje Cazin koji je uvijek najbolje atmosfere pravio za kosarkasku repku ;)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 12 avg 2012, 19:21

cr1ptowow je napisao/la:Smijesno, niko ne spominje Cazin koji je uvijek najbolje atmosfere pravio za kosarkasku repku ;)

EHH;jbg sada .. :o

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2012, 19:33

Pasha je napisao/la:je li ti ozbiljno očekuješ pomoć sa državnog nivoa? valjda od Ministarstva za civilne poslove(to je najbliže šta ima, a da bi se moglo poistovjetiti sa Ministarstvom za kulturu, obrazovanje i sport)? to će moći kad to ne bude reprezentacija BiH u košarci, nego "Vidovdanski maraton" ili "Udruženje lovaca" Mrkonjić-grad. znaš dobro, da još dugo sve što ima predznak "reprezentacija" Bosne i Hercegovine neće dobiti pare sa državnog nivo, a da slični "hepeninzi" ili "udruženja" koja sam nabrojao ne dobiju isti iznos novca. sad kad uzmeš u kolikoj je dubiozi državni budžet zbog troškova administracije, jasno je da većih para nema i još ih dugo neće biti.

Ja najozbiljnije ocekujem pomoc od bilo kojeg ministarstva ili Kantona. Samo to ocekujem. Meni je sve isto, samo je bitno momcima obezbijediti dobre uslove za rad, jer oni to zasluzuju. Ono sto je najtuznije najvise podapinjanja mi sami sebi radimo, a ne Hrvati ili Srbi koji ce ti izaci ususret vise. Tuzno je, ali je tako.

Cekaj, ti hoces meni da kazes da Ovako nije sarajevska firma. Ili BSO koje je sponzor. Pa pitao bih ja tebe kad bi dobio pare da im je sjediste negdje drugo. Meni su svi gradovi isti, nek reprezentacija igra u drugom gradu uvijek, ja nista protiv nemam, ali brate de se malo angazujte. De malo Smajlovicu, Imamovicu dignite straznjice i pokazite da hocete. A ne samo ne daju nam, sve ide u Sarajevo, bla bla. A kosarkaska reprezentacija je to zasluzila. Vise nego i fudbalska i rukometna.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.