FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Amoxicillin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amoxicillin » 12 avg 2012, 00:35

Paranoja je napisao/la:Vrlo dobro ja znam da on voli Zelju isto kao i mi svi koji idemo na svaku tekmu. Protiv momka nemam nista fakat, samo Zeljo ne smije ovo da dopusti sebi. Dodes napravis intervju koji moze svako uraditi i onda odjednom ti za pet dana PR-a :lol:

Nije ovo Rudar iz Prijedora ili Olimpic mislim postujem te klubove, ali ....

Moje misljenje da su ovo sve ublehe i da naprduju dole nesto bezveze a on nesto da moze pomoci Bogu tesko.

Zeljo mora pronaci ljude koji imaju dobre veze s dobrim kompanijama, ljudi koji bi ulozili pare i sve ostalo...

Bas ono sto svi pisu ovdje profesionalnost u klubu 0 bodova, osim par ljudi ...
umjesto nekog zeljnog rada i ambicioznog staviti nekog mudonju s vezama, e lol :?
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 12 avg 2012, 00:38

Amoxicillin je napisao/la:
Paranoja je napisao/la:Vrlo dobro ja znam da on voli Zelju isto kao i mi svi koji idemo na svaku tekmu. Protiv momka nemam nista fakat, samo Zeljo ne smije ovo da dopusti sebi. Dodes napravis intervju koji moze svako uraditi i onda odjednom ti za pet dana PR-a :lol:

Moje misljenje da su ovo sve ublehe i da naprduju dole nesto bezveze a on nesto da moze pomoci Bogu tesko.

Zeljo mora pronaci ljude koji imaju dobre veze s dobrim kompanijama, ljudi koji bi ulozili pare i sve ostalo...

umjesto nekog zeljnog rada i ambicioznog staviti nekog mudonju s vezama, e lol :?
Pa kako je ovaj dosao na PR-a, nego preko veze. Jest sigurno zeljan rada i ambiciozan. Daj ba..
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

ASUS
Kontakt:

Post Postao/la ASUS » 12 avg 2012, 00:41

Juniori Borac 3-0 zeljeznicar.
Banjaluka - Novi Sad, jedna dusa - jedan grad!

http://www.youtube.com/watch?v=1W0L-v2NlRk

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 12 avg 2012, 00:45

ASUS je napisao/la:Juniori Borac 3-0 zeljeznicar.
Zeljeznicar se isto pise velikim slovom. Mislis da s tim ponizavas nas a ustvari govori o tebi koliko si paglu. Steta

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 12 avg 2012, 00:53

Paranoja je napisao/la:
ASUS je napisao/la:Juniori Borac 3-0 zeljeznicar.
Zeljeznicar se isto pise velikim slovom. Mislis da s tim ponizavas nas a ustvari govori o tebi koliko si paglu. Steta
fura se da je normalan
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 avg 2012, 00:57

Ja stvarno ne mogu da svatim pojedince. Pa ljudi dragi samo do jucer nismo imali adekvatnog covjeka na mjestu PR. Covjek koji je bio, uz duzno postovanje, radije je obavljao kurirske poslove nego one sto treba ili nije imao mogucnosti za nesto vise (to cemo uskoro saznati). Raspravljati je li ozbiljno ili nije, sada nije stvarno vrijeme. Zujo kao Zuju, odrzao je dato obecanje. Nemojte sada misliti da je na tome gotovo, jer PR moze donjeti ideje, planove ali ako nema neko (uprava kluba, tj klub) sredstva da to poprati, onda nisu ni trebali dovoditi momka, koji stvarno po prici raje voli Zelju i radit ce ovo iz srca, jer u suprotnom na decku ce se kola slomiti. Najveca mana nas sviju, jeste sto mi svi trazimo negativca u jednom covjeku, a ne vidimo zapravo sta sve iza toga stoji.

Dakle, bez nekih velik marketinskih ocekivanja, jer mislim ne da nisu za to sposobni, vec nemaju sredstava za to. Prije je Zujo iz svog dzepa vadio (po njegovoj prici), a kada je on prestao iz svog dzeba davati, sve stalo, sto se u praksi pokazalo. Ja ipak mislim da ako bude "volje" sa vrha (novca koji je potreban da marketing sluzba funkcionise normalno), da ce decko napraviti pravu stvar. Meni samo nece nikada biti jasno, zasto Zuju kao "vlasnik" Farmavite (ako sam dobro upoznat), nije generalni sponzor Zeljeznicara?

@Asus - Samo taj rezultat okreni naopako i dobit ces sutrasnji ishod meca ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 avg 2012, 01:12, ukupno mijenjano 3 puta.

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 12 avg 2012, 01:05

Pa ne može bolan svaki uposlenik donosit pare na način na koji ti očekuješ. Kako onda da se bilo koja mlada osoba u BiH negdje zaposli ako ne može dovest nikog ko će da iskešira milion u organizaciju?
Marketing i prodaja, u šta ulazi i taj PR, nema za cilj da dovodi velike investitore. To je posao onih gore u vrhu. Ovo bi svakako trebalo da pomogne, ali njegov glavni cilj je prodaja. Evo ti i jedna definicija toga, na engleskom:
"For business to consumer marketing, it is "the process by which companies create value for customers and build strong customer relationships, in order to capture value from customers in return."
Njegovo je da prezentuje klub na pravi način, da napravi akcije kao ove danas, da ofarba tramvaj, da ponudi nešto što će da privuče gledaoce. Neke popuste, šta ja znam, to sad trebaju da skontaju. Kad ovi odrade dobar posao, zajedno sa igračima, to će i da privuče i sponzore, a onda je i na menadžmentu kluba da to iskoristi. Ne mogu da vjerujem da očekuješ od jednog momka da ti dovlači milione u klub.

Meni je ovo super potez. Mlad čovjek, stručan, ima posao, nije sigurno (veliki) trošak klubu, zašto ga ne pustit da vidimo šta može.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 12 avg 2012, 01:07

pile87 je napisao/la:
Krvotok je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Znaci ostajemo na sadasnjem timu, nece vise biti pojacanja.
Kako nema pa jesmo li dobili trojicu volontera u prelaznom roku? :D
To je dobra stvar sto su se momci sa tm.org ukljucili ima dosta pametnih i obrazovanih momaka koji siigurno mogu vise od Bukija.
@elegant ponejeljak dan D :D
Željooooo je napisao/la:Može li mi neko reci jel bio kakav Brazilac, stoper kod nas na probi u ovih zadnjih par dana.. dobio sam takav info..
Ja se raspitivao danas kazu da ne postoji taj neki brazilac stoper sto je bio kod nas na probi !
hvala care na informaciji..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 avg 2012, 01:08

Konacno je dosao i taj dan. Moram priznati da je skoro tri mjeseca bez utakmice na Grbavici stvarno puno i ocekujem da sutra upisemo prvu pobjedu u novoj sezoni. Iako je termin nepovoljan nadam se da ce na stadionu biti bar oko 6000 gledaoca. Idealno bi bilo kada bi postigli gol na samom otvaranju utakmice kako ne bi bilo dodatnog pritiska sa tribina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 avg 2012, 01:09

Žujo nije vlasnik farmavite.
DRUG NEBI TI PUNCA

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 12 avg 2012, 01:16

hamo_pipa je napisao/la:

Pa ne može bolan svaki uposlenik donosit pare na način na koji ti očekuješ. Kako onda da se bilo koja mlada osoba u BiH negdje zaposli ako ne može dovest nikog ko će da iskešira milion u organizaciju?
Marketing i prodaja, u šta ulazi i taj PR, nema za cilj da dovodi velike investitore. To je posao onih gore u vrhu. Ovo bi svakako trebalo da pomogne, ali njegov glavni cilj je prodaja. Evo ti i jedna definicija toga, na engleskom:
"For business to consumer marketing, it is "the process by which companies create value for customers and build strong customer relationships, in order to capture value from customers in return."
Njegovo je da prezentuje klub na pravi način, da napravi akcije kao ove danas, da ofarba tramvaj, da ponudi nešto što će da privuče gledaoce. Neke popuste, šta ja znam, to sad trebaju da skontaju. Kad ovi odrade dobar posao, zajedno sa igračima, to će i da privuče i sponzore, a onda je i na menadžmentu kluba da to iskoristi. Ne mogu da vjerujem da očekuješ od jednog momka da ti dovlači milione u klub.

Meni je ovo super potez. Mlad čovjek, stručan, ima posao, nije sigurno (veliki) trošak klubu, zašto ga ne pustit da vidimo šta može.
Takvih je kroz Zelju proslo na hiljade. I jos su u Zelji od Gojera, Pekica, Bukija a prijasnjih godina zna se koje bio uz Ahmetbegovica, Telibecirevica sve ublehe. Najlakse je davati ideje i promovisati klub, za to ti ne treba neka ama bas velika pamet ili sta vec.
Imam i ja raznih ideja, ali kad nema para to mozes okaciti macku od rep.
Znaci, hajmo da iskreno pisemo. Momak je uradio intervju koji budimo realni svako moze uraditi. I onda je tu bio neka veza i vezica da bi se on ubacio i za pet dana sjedio pored Amara. Ja opet mislim i kazem, jadan Osim i Zujo.

Nego, nemam nista protiv momka, ali ove neke ublehe PR-a i nesto je smijesno. Mi nemamo para da uradimo svlacionice i pocupamo korov, a da imamo fol neki PR-a. Sta da prezentuje samo ne znam? Kako niko nije pocupao travu i sredio bar malo tribini ili kako nam je vlaga u svlacionicama ?

Da ti ja kazem kakav ce to biti marketing. Otidi negdje i pomozi nekim organizacijama (to svaka cast) a ostalo ce biti ljepenje po njegovom zidu i share i hajmo lajkovi. Extra...

Ali eto ..

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 12 avg 2012, 01:20

aleksandar_veliki je napisao/la:Po meni je najveci problem sto je to na volonterskoj bazi, od te price nema nista. Sve je to u redu, voli on klub i slicno, ali ako ti radis na volonterskoj bazi, posao neces raditi ozbiljno. Mozda grijesim, ali nesto slicno je bilo i sa stranicom, volonterski, mi volimo klub, pa nakon par mjeseci, a ko ce ovo platiti.
To ja i pokusavam da kazem. Najkrace receno ...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 avg 2012, 01:23

aleksandar_veliki je napisao/la:Po meni je najveci problem sto je to na volonterskoj bazi, od te price nema nista. Sve je to u redu, voli on klub i slicno, ali ako ti radis na volonterskoj bazi, posao neces raditi ozbiljno. Mozda grijesim, ali nesto slicno je bilo i sa stranicom, volonterski, mi volimo klub, pa nakon par mjeseci, a ko ce ovo platiti.
E vidis Aco, o tome govorim. Recimo da je decko negdje drugo zaposlen, treba 50% svojih slobodnih aktivnosti da usmjerava u volonterski rad u klub-u, pored ovih vec sto dolazi na tekme, itd.. ALi nije ni to najveci problem, ako on tako hoce. Mene samo zanima sta ce da bude kada decko ponudi jednu super ideju (lupam, replika Zuban dresa 35 KM za clanove {ako se arhiva ikada napravi} ili kupite godisnju imate ulaze za domece tekme prvenstva i kup-a, plus 50% popusta dobijete na kupovinu novog dresa, ili dode derbi neki u ligi, a decko skonta da se uradi marketing za TV kuce), sigurno ce biti prica, nemamo sredstava za to, i onda ce sva raja na malog, a on u ovoj svoj prici ni kriv ni duzan. Jednom sam vec bio pisao, da kod nas ljudi zele sa 1KM napraviti bauk. Naravno , nista nije nemoguce, ali sa tom logikom nagledad cemo se mi jos dugo prazne Grbavice kada je u pitanju posjecenost. Necu da vodim pricu u negativnom smislu, ostaje nam samo da se nadamo. Dobro je poceo (kapa dole), nadam se da ce tako nastaviti uz popratnu financijsku inekciju za marketing :D

@bagrcavi - Hvala puno za info. ;)

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 avg 2012, 01:27

pa bolje da se nesto bar pokrene nego nista a ne srati odmah a nije ni dan prosao , koliko sam skontao jos par momaka ce sa orga. pomoci radu kluba ...

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 12 avg 2012, 01:30

I Izo se ponudio za neku funkciju pa treba razmotriti što da ne :lol: :lol: neozbiljni ste totalno :lol:

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 12 avg 2012, 01:32

bob je napisao/la:pa bolje da se nesto bar pokrene nego nista a ne srati odmah a nije ni dan prosao , koliko sam skontao jos par momaka ce sa orga. pomoci radu kluba ...
Ma prijatelju sve je to promovisanje sebe preko nekog, Zelje. Nema od toga nista, sve je on ovo mogao raditi a da ne sjedi poslije pet dana pored Osima. Da nam kaze koliko su karte? Koliko je pusteno u prodaju ?

Mislim, realno.

Trebaju nam ljudi od pomoci, a ne ublehasi. Pa mi smo institucija.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 avg 2012, 01:33

Batistuta je napisao/la:I Izo se ponudio za neku funkciju pa treba razmotriti što da ne :lol: :lol: neozbiljni ste totalno :lol:
Izo sa Peđom Šimićem završava gudru Jamaku i kompaniji.Zaposlen je u klubu.
DRUG NEBI TI PUNCA

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 12 avg 2012, 01:34

Mi ne zaslužujemo ništa .. takav smo narod da jednostavno ne zaslužujemo ništa da imamo.. momak nije ni poceo raditi a odmah ga poceli napadati.. pogledaj samo primjer Dine Selimovica u Sarajevu i njega su napadali na pocetku al momak istinski voli Sarajevo i radi vrhunski posao..
pustimo Numu malo nek radi pa nakon par mjeseci dijelite pohvale ili kritike..
p.s. Numa radi volonterski ne prima platu,kao što je primaju Dželo ,Buki ..
u klub se pored Nume ukljucilo još par momaka pa cemo vidjeti šta su sposobni da urade..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 12 avg 2012, 01:35

bagrcavi je napisao/la:
Batistuta je napisao/la:I Izo se ponudio za neku funkciju pa treba razmotriti što da ne :lol: :lol: neozbiljni ste totalno :lol:
:lol: :lol: jel volonter ili stalno zaposlen, mlade snage uvijek donose novi kvalitet

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 12 avg 2012, 01:35

bagrcavi je napisao/la:
hahahahah

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: lakilone i 34 gosta.