Paranoja je napisao/la:Vrlo dobro ja znam da on voli Zelju isto kao i mi svi koji idemo na svaku tekmu. Protiv momka nemam nista fakat, samo Zeljo ne smije ovo da dopusti sebi. Dodes napravis intervju koji moze svako uraditi i onda odjednom ti za pet dana PR-a
Nije ovo Rudar iz Prijedora ili Olimpic mislim postujem te klubove, ali ....
Moje misljenje da su ovo sve ublehe i da naprduju dole nesto bezveze a on nesto da moze pomoci Bogu tesko.
Zeljo mora pronaci ljude koji imaju dobre veze s dobrim kompanijama, ljudi koji bi ulozili pare i sve ostalo...
Bas ono sto svi pisu ovdje profesionalnost u klubu 0 bodova, osim par ljudi ...
Pa ne može bolan svaki uposlenik donosit pare na način na koji ti očekuješ. Kako onda da se bilo koja mlada osoba u BiH negdje zaposli ako ne može dovest nikog ko će da iskešira milion u organizaciju?
Marketing i prodaja, u šta ulazi i taj PR, nema za cilj da dovodi velike investitore. To je posao onih gore u vrhu. Ovo bi svakako trebalo da pomogne, ali njegov glavni cilj je
prodaja. Evo ti i jedna definicija toga, na engleskom:
"For business to consumer marketing, it is "the process by which companies create value for customers and build strong customer relationships, in order to capture value from customers in return."
Njegovo je da prezentuje klub na pravi način, da napravi akcije kao ove danas, da ofarba tramvaj, da ponudi nešto što će da privuče gledaoce. Neke popuste, šta ja znam, to sad trebaju da skontaju. Kad ovi odrade dobar posao, zajedno sa igračima, to će i da privuče i sponzore, a onda je i na menadžmentu kluba da to iskoristi. Ne mogu da vjerujem da očekuješ od jednog momka da ti dovlači milione u klub.
Meni je ovo super potez. Mlad čovjek, stručan, ima posao, nije sigurno (veliki) trošak klubu, zašto ga ne pustit da vidimo šta može.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.