[youtube][/youtube]
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Moze lijepo, jer u toj ekipi/evropi igraju najbolji na svijetu dok u najbolji Kosarkasi igraju u Americi gdje ce Mirza biti nista vise od nekog normalnog/prosjecnog NBA igraca, dok je Dzeko vec dokazao klasu protiv najboljih i bio 13. igrac svijetaKK_Bosna je napisao/la:kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?Omerbavarac je napisao/la:Mirza jeste veliki igrac ali po meni nikad nece biti veci od Dzeke, naravno u svojim sportovima.
svojevremeno darko pancev je bio najbolji strjelac svjeta i onda raspadne se jugoslavia i tada mocna crvena zvezda i ode darko sa predigreom jednog od najboljih centarfora europe u inter i tamo se pokaze da je obicni sidras koji ceka da mu svi dodaju loptu u sesnastercu da bi mogao davati golove, a sto u interu nije bio slucaj i njegova karijera dobije veliki pad i zavrsi da ga se malo ko van ex-yu sjecaTracy3McGrady je napisao/la:Moze lijepo, jer u toj ekipi/evropi igraju najbolji na svijetu dok u najbolji Kosarkasi igraju u Americi gdje ce Mirza biti nista vise od nekog normalnog/prosjecnog NBA igraca, dok je Dzeko vec dokazao klasu protiv najboljih i bio 13. igrac svijetaKK_Bosna je napisao/la:kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?Omerbavarac je napisao/la:Mirza jeste veliki igrac ali po meni nikad nece biti veci od Dzeke, naravno u svojim sportovima.
Tracy3McGrady je napisao/la:Moze lijepo, jer u toj ekipi/evropi igraju najbolji na svijetu dok u najbolji Kosarkasi igraju u Americi gdje ce Mirza biti nista vise od nekog normalnog/prosjecnog NBA igraca, dok je Dzeko vec dokazao klasu protiv najboljih i bio 13. igrac svijetaKK_Bosna je napisao/la:kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?Omerbavarac je napisao/la:Mirza jeste veliki igrac ali po meni nikad nece biti veci od Dzeke, naravno u svojim sportovima.
kolega je malo pretjerao , malo viseKK_Bosna je napisao/la: najbolji na svijetu igraju u ekipi koja ne moze proci grupnu fazu lige prvaka?
Po ovoj logici neki vrhunski vaterpolista koji igra redovno u prvaku evrope bi bio ispred obojice,popularnost sporta određuje popularnost sportiste.kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?
Mislim da je u tekstu rečeno da je Mirza bolji košarkaš nego što je Džeko fudbaler, a ne da je popularniji.LBJ MVP je napisao/la:Šteta za Teletovića što nikad nije osvojio euroligu sa Cajom.
Mada su oni zapravo bili na vrhuncu prije Mirzinog dolaska tamo,imali su strašnu ekipu Scola,Noćioni,Calderon,Prigioni,Macijauskas pa čak ni sa njima nisu uspjeli osvojiti euroligu.
I ova tvrdnja je besmislenaPo ovoj logici neki vrhunski vaterpolista koji igra redovno u prvaku evrope bi bio ispred obojice,popularnost sporta određuje popularnost sportiste.kako moze 4. napadac tima koji ne moze proci grupnu fazu lige prvaka u istu recenicu sa najboljim igracem u evropi na svojoj poziciji?
Džeko je naša najveća sportska zvijezda.
Pa ne znam baš da je tako. Tom logikom naš najbolji sportista bi uvijek trebao biti naš najbolji fudbaler, čak i kad ne budemo imali tako dobrog fudbalera kao što je Džeko, nego kad nam, ne budi primijenjeno, najbolji fudbaler bude igrao u recimo Wisli iz Krakowa. Znaš ko je proglašen za BBC-jevog sportistu stoljeća? Muhamed Ali. A pretpostavljam da znaš koji je sport najpopularniji u Engleskoj?LBJ MVP je napisao/la:Pa tako gledajući možda je i Mekić bolji džudista nego što je Džeko fudbaler,but who gives a fuck.
Džeko je fudbaler,to je kod nas daleko najpopularniji sport i Džeko važi za našeg najboljeg sportistu jer je naš najbolji fudbaler.
Mada ovo je rasprava potpuno suvišna.
Ne znam za vas dvojicu ali za mene su Aguero, yaya, Silva, Kompany, Hart itd... na svojim pozicijama sigurno medju najboljih 5-6 na svijetu, to je 5 igraca sto cini skoro pola pocetne postave, ekipa koja je osvojila najbolju ligu na svijetu i da ne nabrajam dalje. U Wolfsburgu je bio glavni igrac donio im prvenstvo sa Grafiteom i Misketom, bio proglasen za najboljeg od svojih kolega iz Bundeslige i kao sto sam vec rekao bio 13. Fudbaler an svijetu. Ali da vam lakse objasnim stvar, kad uzmes sve igrace ovog svijeta i napravis neku listu najboljih to ovako izgledalo otprilike:elninho_resTO je napisao/la:kolega je malo pretjerao , malo viseKK_Bosna je napisao/la: najbolji na svijetu igraju u ekipi koja ne moze proci grupnu fazu lige prvaka?
Odlicno receno , svaka rijec na pravom mijestu..svaka castBaDa12 je napisao/la:Mirza je jedan od najboljih košarkaša ovog kontinenta, to je svima jasno. Dostojan je svog imena. Potpuno je sazrio za probavanje američkog parketa, pa će tako i mene natjerati da čvršće gledam NBA, iako sam evropski orjentisana oduvijek. Kao osobu koja je godinama bila aktivno uključena u košarku, jedan naslov me malo uvrijedio jedne prilike na ss.ba: Košarkaški Edin Džeko Tekst kao tekst je dobar, ali naslov malo degradirajući, po meni...
Naravno, jako poštujem i volim Edina, on jest najveći sportski i bilo kakav drugi ambasador naše države, ali Mirza kao sportaš je sezonama ranije bio na sjajnom nivou i nosilac svoje ekipe godinama, kako u Euroligi tako i najboljoj evropskoj ligi, španskoj. Tako da mi djeluje da taj naslov pokušava degradirati sve ono što je Mirza godinama gradio. No, ovako je možda i bolje. On je istinski, tihi radnik koji lagano ispunjava svoje snove.
Napokon ima odličan status i u reprezentaciji. Nikad mi neće biti jasno kako ponajbolji igrač Eurolige odigra po petnaest minuta, a ispred njega red sa Jazvinom na čelu.![]()
Kako god, želim mu puno sreće, neka nastavi kako je dosad radio, njemu zvjezdani status i ne treba.
Sretno najprije u državnom dresu, a onda preko bare!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.