BH klubovi u Evropi 2012/13
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u Evropi 2012/13
Dušmani je li vam drago pizde izdajničke da smo prošli sad bi nam ko fol čestitali a sad se radujete ,ako ima Boga usput bapušite nam se kur ca svi opet smo najviše ostali u Europi smradovi jadni!Bagrcavi neko izbaci Levskog a neko popuši od Levskog eto toliko .
Sarajevo ljubavi moja!
.......
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 10 avg 2012, 06:59, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Samo par observacija vizavi nasih timova uEvropi. Njie nas problem ni fudbal ni kosarka nego shvatanje baznih sportova. Stanje svijesti sredine a samim tim i ljudi koji vode mladje uzraste. Manjak strucnosti i tehnicki i ljudski i psiholoskih .. ti ljudi vecinom u svim sportovima prave idiote od djece i hendikepirane sportiste. Kako oni tako i njihovi roditelji .. Kod nas decko lako dodje do seniorskogh pogona a ne zna osnovne tehnike sprinta ne moze da digne 70 kila iz cucnja, 1 0sklekova da uradi. Nece Osim, Jovic, Dzafic i ostali treneri prvih ekipa uciti igrace u 20 i nekoj godini da nije dobro da se pije , pusi i da vode sportski zivot. NIko nije otisao na pripreme i za 20 dana nabio kondiciju. Biti sportista je 24/7 posao i opredjeljenje , stil zivota .. A tek onda mozemo pricati o taktickim postavkama, duhu ekipnom , disciplini i tako dalje ... Nacija CG sa samo 300 000 ljudi nam je odrzala sportsku lekciju po drugi put ovog ljeta. Poogledajte sta rade na OI ... .
Dobro ovi su protiv SArajeva imal isrece kao niko al je to trebalo biti rijeseno puno ranije i otklonjen faktor srece , sudija i tako dalje ....
I kako je ovo sve glupo i smijesno vidi se i na forumu. Jedni druge ismijavamo . Fakticki se takmicimo u LOSINI i ljudskoj gluposti. Jedina prava reakcija bi trebala da bude STID svakog BH gradjanina bez obzira na klubsku pripadnost. Stid a onda ovi na pozicijama da sjednu i kazu pa ljudi ne mozemo vise ovako. Eto ne mora biti na saveznom nivou neka bude na novou kluba (mijenjaj trenere pionira omladinaca). Sramota grad od 500000 npr. ne moze da napravi jednog igraca Evropske klase za 20 godina. Dzeko je izuzetak i rezultat rada drugioh ljudi vecim dijelom.
Fuj ... tako se radi o elementarnim stvarima na kojima padamo da je za neopisat ..
Dobro ovi su protiv SArajeva imal isrece kao niko al je to trebalo biti rijeseno puno ranije i otklonjen faktor srece , sudija i tako dalje ....
I kako je ovo sve glupo i smijesno vidi se i na forumu. Jedni druge ismijavamo . Fakticki se takmicimo u LOSINI i ljudskoj gluposti. Jedina prava reakcija bi trebala da bude STID svakog BH gradjanina bez obzira na klubsku pripadnost. Stid a onda ovi na pozicijama da sjednu i kazu pa ljudi ne mozemo vise ovako. Eto ne mora biti na saveznom nivou neka bude na novou kluba (mijenjaj trenere pionira omladinaca). Sramota grad od 500000 npr. ne moze da napravi jednog igraca Evropske klase za 20 godina. Dzeko je izuzetak i rezultat rada drugioh ljudi vecim dijelom.
Fuj ... tako se radi o elementarnim stvarima na kojima padamo da je za neopisat ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Kljuc u ruke, mozda i najgora sezona ikada od ostamostaljenja BiH u eurokupovima.
Da nije Sarajeva koje je koliko toliko osvjetlalo obraz, ovo ostalo nije vrijedno spomena.
Ipak sva truhlovina od vladavine ljudi koji su sada po zatvorima jos se osjeti, i osjetit ce se, dok se ne uspostavi normalna liga, sa ulsovima za mlade, sa kvalitetnim trenerima i radom, a ne da se nakon svake sezone mijenja po 10 igraca i trener.
Nema instant uspjeha i to treba biti jasno, ovdje treba teziti fizickoj spremi, jer su nam igraci spori i fizicki nespremni, sto su pokazale ove tekme, zatim dodatnim radom na podizanju psiholoskih sposobnosti, jer se prepadnu uspjeha (Sarajevo sinoc protiv Zete i Zeljino skidanje gaca u Mariboru u drugom poluvremenu).
Evo pocinje nova sezona, pa cemo vidjeti sta dobrog nosi, ali ovo je dobar signal da se liga podhitno mora skratiti na maximalno 10 klubova.
Da nije Sarajeva koje je koliko toliko osvjetlalo obraz, ovo ostalo nije vrijedno spomena.
Ipak sva truhlovina od vladavine ljudi koji su sada po zatvorima jos se osjeti, i osjetit ce se, dok se ne uspostavi normalna liga, sa ulsovima za mlade, sa kvalitetnim trenerima i radom, a ne da se nakon svake sezone mijenja po 10 igraca i trener.
Nema instant uspjeha i to treba biti jasno, ovdje treba teziti fizickoj spremi, jer su nam igraci spori i fizicki nespremni, sto su pokazale ove tekme, zatim dodatnim radom na podizanju psiholoskih sposobnosti, jer se prepadnu uspjeha (Sarajevo sinoc protiv Zete i Zeljino skidanje gaca u Mariboru u drugom poluvremenu).
Evo pocinje nova sezona, pa cemo vidjeti sta dobrog nosi, ali ovo je dobar signal da se liga podhitno mora skratiti na maximalno 10 klubova.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
kimbo je napisao/la:Samo par observacija vizavi nasih timova uEvropi. Njie nas problem ni fudbal ni kosarka nego shvatanje baznih sportova. Stanje svijesti sredine a samim tim i ljudi koji vode mladje uzraste. Manjak strucnosti i tehnicki i ljudski i psiholoskih .. ti ljudi vecinom u svim sportovima prave idiote od djece i hendikepirane sportiste. Kako oni tako i njihovi roditelji .. Kod nas decko lako dodje do seniorskogh pogona a ne zna osnovne tehnike sprinta ne moze da digne 70 kila iz cucnja, 1 0sklekova da uradi. Nece Osim, Jovic, Dzafic i ostali treneri prvih ekipa uciti igrace u 20 i nekoj godini da nije dobro da se pije , pusi i da vode sportski zivot. NIko nije otisao na pripreme i za 20 dana nabio kondiciju. Biti sportista je 24/7 posao i opredjeljenje , stil zivota .. A tek onda mozemo pricati o taktickim postavkama, duhu ekipnom , disciplini i tako dalje ... Nacija CG sa samo 300 000 ljudi nam je odrzala sportsku lekciju po drugi put ovog ljeta. Poogledajte sta rade na OI ... .
Slažem se brate sa tribine i dodao bih samo još jednu stvar, mentalitet Bosanaca i Hercegovaca je taki da mi nikad nećemo ništa napraviti, ne samo u sportu nego u bilo čemu drugom.Mi smo **** narod, sa vrlo malim financijskim, moralnim, kulturnim i bilo kojim drugim bogatstvom.Žalosno ali istinito!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Potražnja za sportom i kvaliteta istog su totalno nesrazmjerni u našoj zemlji. Stotine hiljada ljudi jedinu svijetlu tačku vide u sportu, a onda dođe Olimpijada i ova predkola i skontaš da je stanje u državi bolje nego u sportu, tužno, ali tako ispadne. Na Olimpijadi smo najlošija nacija u Evropi, a u ovom evropskom fudbalu su nam poluamateri očitali bukvicu u par navrata, prvo Čelik Borcu, onda St.Patrick Širokom i na kraju najveće razočarenje Sarajevo. Preporuka navijačima klubova u BiH koji izlaze u Evropu, NEMOJTE SE NERVIRAT, OVO JE REALNOST ! Ne kontam ni što se ova liga više igra, nek se stavi u rang amaterskih pa da se zezamo malo.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Fol vam čudno što što se mi radujemo vašem ispadanju.Ista situacija je bila kad je Željezničar igrao sa Mariborom.Čestitali ste Slovencima, bodrili ih na njihovim portalima, i sad očekujete da tugujemo što ste ispali od tima iz Golubovacasekac je napisao/la:Dušmani je li vam drago pizde izdajničke da smo prošli sad bi nam ko fol čestitali a sad se radujete ,ako ima Boga usput bapušite nam se kur ca svi opet smo najviše ostali u Europi smradovi jadni!Bagrcavi neko izbaci Levskog a neko popuši od Levskog eto toliko .

Prošli ste Levski, respekt, ispali ste od smiješne Zete, bruka.
DRUG NEBI TI PUNCA
Zbog takvih kao ti, Asmir Suljic i onaj debeli Husejinovic drago mi je sto ste, al zbog par normalnih momaka i Ivana Sesara krivo mi je sto ste ispali, mada vas ne mrzim, ali vi ste mnogo puta dokazali da vam je mrznja prema Zeljeznicaru vece od ljubavi prema vasem klubu.sekac je napisao/la:Dušmani je li vam drago pizde izdajničke da smo prošli sad bi nam ko fol čestitali a sad se radujete ,ako ima Boga usput bapušite nam se kur ca svi opet smo najviše ostali u Europi smradovi jadni!Bagrcavi neko izbaci Levskog a neko popuši od Levskog eto toliko .
Prvak slovenije je lako izbacio prvaka BiH a sada igra protiv prvaka Hrvatske,ovo je i za nas interesantno,ako sad Dinamo razvali Maribora još više će nas pokopat i ubiti nadu u ikakav kvalitet naše lige.
Mada ja ipak mislim bez obzira na sve da je Maribor kvalitetna ekipa i da može izbaciti i Dinama.
Mada ja ipak mislim bez obzira na sve da je Maribor kvalitetna ekipa i da može izbaciti i Dinama.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- sef_mafije
- Kontakt:
nek pobijedi bolji , mi izgleda nemamo srece sa fudbalomLBJ MVP je napisao/la:Prvak slovenije je lako izbacio prvaka BiH a sada igra protiv prvaka Hrvatske,ovo je i za nas interesantno,ako sad Dinamo razvali Maribora još više će nas pokopat i ubiti nadu u ikakav kvalitet naše lige.
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...
Dinamo će lahko izaći na kraj s' Mariborom, živi bili pa vidjeli.
Realno gledajući naši klubovi odavno nisu pružili lošije rezultate, a FKS je po ko zna koji put prezentirao dobru igru i makar malo osvjetlao našu ligu i državu. Istina, i mi smo ispali od veoma lošeg kluba, al' ipak nam se koeficijent povećao nakon pobjede protiv Levskog.
Željezničar, Borac
šta reći o klubovima koji nas skoro svake godine osramote? Naravno, mnogi će pomislit' kako sam hejter, al' zapravo samo iznosim činjenice vezane za ova dva kluba. Mišljenja sam kako je Željo morao i mogao dobit' Maribora, al' falilo je sreće. Borac nije vrijedan spomena jer je ispao isuviše rano, a pogotovo boli činjenica da su dva kluba iz CG izbacili naše predstavnike (Čelik & Zeta). Pa ljudi moji, zar smo spali na to da je naša liga lošija i od njihove? Nakon svega ovoga izgubim volju u BH fudbal jer dokle da trpimo ovolika razočarenja?

Realno gledajući naši klubovi odavno nisu pružili lošije rezultate, a FKS je po ko zna koji put prezentirao dobru igru i makar malo osvjetlao našu ligu i državu. Istina, i mi smo ispali od veoma lošeg kluba, al' ipak nam se koeficijent povećao nakon pobjede protiv Levskog.
Željezničar, Borac

ESTRANEI ALLA MASSA
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Paša, prvo dodjite u ligu prvaka pa odigrajte kolo i nesto pricajte, izbacili ste amatere JEDVA, pruzili partiju zivota protiv propalog Levskog koji je doveo bruku novih skupih i dobro placenih igraca, kao i Sheriff prosle godine, a onda opet ste ispali od amatera iz je*enih Golubovaca... Ali nema titule vec 5 godina..
Samo zaradjene pare govore o razlici izmedju ova 2 takmicenja...
Samo zaradjene pare govore o razlici izmedju ova 2 takmicenja...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Zar nije FKS pružilo i najbolji rezultat od osamostaljenja BiH u CL!? Zaboravljaš historijsku sezonu '07/08, kada su na Koševu padali vrlo jaki klubovi, a posebno pamtim pobjedu protiv Genka (1 ; 2). Realno gledajući Željo u ovom trenutku ne bi ni u EL pružio puno bolji rezultat jer sa onakvom igrom niste nigdje dospjeli.
Propali Levski? Hmm, mislim da ovdje naša rasprava završava.

ESTRANEI ALLA MASSA
Nije taj isti rezultat je imao i Zeljo samo sto ti to neznas i sa puno vecim sansama da prodjemo i Malagu i zaigramo u grupama EL.Dzonii je napisao/la:Zar nije FKS pružilo i najbolji rezultat od osamostaljenja BiH u CL!? Zaboravljaš historijsku sezonu '07/08, kada su na Koševu padali vrlo jaki klubovi, a posebno pamtim pobjedu protiv Genka (1 ; 2). Realno gledajući Željo u ovom trenutku ne bi ni u EL pružio puno bolji rezultat jer sa onakvom igrom niste nigdje dospjeli.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
ja mislim da Zeljo moze izbacit Dinamo i tako proc u grupnu fazu Lige PRVAKA

SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Ne vidim smisao ove teme, čuj BH klubovi u Evropi 2012/13... Zar ih ima ili ja nisam dobro upućen.
Eh da nije propala Yuga, mogli bi reći ima još naših klubova u Evropi
, a ovako briši temu...
Eh da nije propala Yuga, mogli bi reći ima još naših klubova u Evropi

★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney
Mislim da ovdje nema mjesta prepucavanju između bilo kojih klubova u BiH, nego treba da se zajednički traži riješenje iz ove situacije.
Čemu smijanje tuđoj nesreći kada je i " tebe " zadesila ista, ako ne i veća ?
Treba se realno sagledati situacija i biti objektivan te iznijeti sve mane i nedostatke svoga kluba, a ne pisati o tuđem i govoriti mi smo bolje prošli, pa bolje bi bilo da su oba ili sva 4 prošla.
Zaista ne razumijem ovakvo nezrelo prepucavanje i šta se time dobiva.
Čemu smijanje tuđoj nesreći kada je i " tebe " zadesila ista, ako ne i veća ?
Treba se realno sagledati situacija i biti objektivan te iznijeti sve mane i nedostatke svoga kluba, a ne pisati o tuđem i govoriti mi smo bolje prošli, pa bolje bi bilo da su oba ili sva 4 prošla.
Zaista ne razumijem ovakvo nezrelo prepucavanje i šta se time dobiva.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Koja je tada bila UEFA Cup, i u koji se dolazilo 90 puta teze nego u ovu sad evropa ligupile87 je napisao/la:Nije taj isti rezultat je imao i Zeljo samo sto ti to neznas i sa puno vecim sansama da prodjemo i Malagu i zaigramo u grupama EL.Dzonii je napisao/la:Zar nije FKS pružilo i najbolji rezultat od osamostaljenja BiH u CL!? Zaboravljaš historijsku sezonu '07/08, kada su na Koševu padali vrlo jaki klubovi, a posebno pamtim pobjedu protiv Genka (1 ; 2). Realno gledajući Željo u ovom trenutku ne bi ni u EL pružio puno bolji rezultat jer sa onakvom igrom niste nigdje dospjeli.
nažalost rano smo ostali bez predstavnika u evropi ove sezone, ali šta se može. Uz dužno poštovanje, sinoć mi je SARAJEVO djelovalo, malo je reći tromo, pa jedan prijeratni FAMOS bi ih dobio k'o šale, nažalost to je realnost. sinoć sam vidjeo u SARAJEVU puno šetača, a malo boraca i trkača. Onaj Huseinović koga mnogi hvale, nigdje veze igrač, stvarno. Pa da je imalo vrijedio ne bi se vraćao u siromašnu BIH, već bi uspio na zapadu kao npr. Džeko. Sinoć sam primjetio da je dosta lijen igrač, a kao takav ne možeš uspjeti u BIH, a kamoli na zapadu. Trka igrača je bila ispod svake razine. Nisu bili u stanju napraviti jedan pas da valja, a onaj TORLAK sve više propada, kao igrač, to me i ne čudi kada redovno cuga na ILIDŽI a hoće da bude igrač, e ne može brale, nek se ogledaju na zapad kako se vodi sportski život.
Emir Hadžić je davno prestao biti igrač, treba mu 100 šansi za jedan gol, Suljić nula, oni igrači iz srbije isto nula, da ne bi Bandovića, bilo bi svašta.
sve u svemu Sarajevo teško može uzeti titulu s ovim sastavom, jer su igrači limitiranim, i nemaju kondicije za čitavih 90 minuta, to je istina, i ko tvrdi suprotno, samo još više nanosi štetu SARAJEVU....
Sve dok ne počne ENERGOINVEST i slične firme davati pare sarajevu i Želji, sve dok SOKO i slične firme ne počnu davati pare VELEŽU, a isto važi i za ČELIK, SLOBODU i BORAC, nikada neećmo moći napraviti iskorak u EVROPI.
Ovo što se dešava je tiho umiranje fudbaal u BiH i svih klubova......
Emir Hadžić je davno prestao biti igrač, treba mu 100 šansi za jedan gol, Suljić nula, oni igrači iz srbije isto nula, da ne bi Bandovića, bilo bi svašta.
sve u svemu Sarajevo teško može uzeti titulu s ovim sastavom, jer su igrači limitiranim, i nemaju kondicije za čitavih 90 minuta, to je istina, i ko tvrdi suprotno, samo još više nanosi štetu SARAJEVU....
Sve dok ne počne ENERGOINVEST i slične firme davati pare sarajevu i Želji, sve dok SOKO i slične firme ne počnu davati pare VELEŽU, a isto važi i za ČELIK, SLOBODU i BORAC, nikada neećmo moći napraviti iskorak u EVROPI.
Ovo što se dešava je tiho umiranje fudbaal u BiH i svih klubova......
Potpis k'o kuća.kimbo je napisao/la:Samo par observacija vizavi nasih timova uEvropi. Njie nas problem ni fudbal ni kosarka nego shvatanje baznih sportova. Stanje svijesti sredine a samim tim i ljudi koji vode mladje uzraste. Manjak strucnosti i tehnicki i ljudski i psiholoskih .. ti ljudi vecinom u svim sportovima prave idiote od djece i hendikepirane sportiste. Kako oni tako i njihovi roditelji .. Kod nas decko lako dodje do seniorskogh pogona a ne zna osnovne tehnike sprinta ne moze da digne 70 kila iz cucnja, 1 0sklekova da uradi. Nece Osim, Jovic, Dzafic i ostali treneri prvih ekipa uciti igrace u 20 i nekoj godini da nije dobro da se pije , pusi i da vode sportski zivot. NIko nije otisao na pripreme i za 20 dana nabio kondiciju. Biti sportista je 24/7 posao i opredjeljenje , stil zivota .. A tek onda mozemo pricati o taktickim postavkama, duhu ekipnom , disciplini i tako dalje ... Nacija CG sa samo 300 000 ljudi nam je odrzala sportsku lekciju po drugi put ovog ljeta. Poogledajte sta rade na OI ... .
I 20 godina padamo na elementarnim stvarima, vazda i iznova.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.