KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
KK Bosna mi je najdraže sportsko društvo u svim sportovima, ali od Bosne je ostalo samo ime. Kad nam se činilo da je renesansa na pomolu Bosna mi je izgledala kao neko drag koji je upravo prebolio opasnu bolest i gleda unaprijed. DAnas mi Bosna izgleda kao draga osoba na samrtničkoj postelji koja se pati i jedan dio mene se nada da će ustati, a drugi ne može da gleda daljnju patnju i nada se da sve neće dugo trajati.
Možda bi najbolje i za sarajevsku i za bh košarku bilo da Bosna ide u stečaj, da se rasformira, a prostorije kluba pretvori u muzej o tome kako je bilo jednom jedno moćno sportsko društva. Kad se Bosna rasformira, isti dan treba formirati dva nova košarkaška kluba KK Željezničar (muški) i KK Sarajevo. Klubovi bi u startu dobili navijače, a grad gradski derbi.
Realno u nogometu imamo samo tri ozbiljna kluba (koja su uvijek pri vrhu domaće lige i s vremena na vrijem i urade nešto na međunardodnoj sceni). To su Široki, Željo, i Sarajevo (Zrinjski je blizu toga, a i Borac je na putu, ali zasad su to samo ova tri kluba). Sa druge strane u košraci imamo samo jednu konstantu, Široki. Bosna je ustajala, padala, posrtala, padala .... Možda bi stvarno bolje bilo da grad ima dva podjednako jaka kluba. Svi mi imamo tako jake emocije prema Studentima da se to nikad neće desiti dok god je tu naša KK, kakva god da je.
Možda bi najbolje i za sarajevsku i za bh košarku bilo da Bosna ide u stečaj, da se rasformira, a prostorije kluba pretvori u muzej o tome kako je bilo jednom jedno moćno sportsko društva. Kad se Bosna rasformira, isti dan treba formirati dva nova košarkaška kluba KK Željezničar (muški) i KK Sarajevo. Klubovi bi u startu dobili navijače, a grad gradski derbi.
Realno u nogometu imamo samo tri ozbiljna kluba (koja su uvijek pri vrhu domaće lige i s vremena na vrijem i urade nešto na međunardodnoj sceni). To su Široki, Željo, i Sarajevo (Zrinjski je blizu toga, a i Borac je na putu, ali zasad su to samo ova tri kluba). Sa druge strane u košraci imamo samo jednu konstantu, Široki. Bosna je ustajala, padala, posrtala, padala .... Možda bi stvarno bolje bilo da grad ima dva podjednako jaka kluba. Svi mi imamo tako jake emocije prema Studentima da se to nikad neće desiti dok god je tu naša KK, kakva god da je.
pa uprava Bosne ili čovjek koji vodi brigu o transferima nije normalan.. dovesti Samira Lerica koji ima 39 godina
kad vec dovode igrače nek dovedu nekog mladog košarkaša koji ima potencijala a ne dovoditi penzionere u klub.. e moja Bosno na šta si spala kad ti je jedan Samir u 39 godini pojacanje.. svaka čast Samiru na njegovoj karijeri al kad sam procitao ovu vijest da dolazi u Bosnu baš sam se neugodno iznenadio.. 

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Zar je Leric ziv jos,mislim kosarkaski 

VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
-
- Kontakt:
barbarez je napisao/la:Zar je Leric ziv jos,mislim kosarkaski
Leric je proslu sezonu uspjesno odigrao za Mladost iz Mrkonjic grada
Prosle godine Lera sjajan kod nas, mada osjeti se visak godina, kako ce to izgledati u predstojecoj sezoni ne znam.barbarez je napisao/la:Zar je Leric ziv jos,mislim kosarkaski
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
KK Bosna klub matuzalema
. Jadna majko našta je spao nekadašnji prvak Evrope. Umjesto da se šansa pruži mladim perspektivnim igračima dovode se penzioneri. Još malo pa će im najveće pojačanje bit neki igrač koji igra košarku u kolicima (bez uvrede za te igrače) Jutros me nešto dere ironija opasno 

Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
nista dok halimic ne obuce dres i pokaze djeci kako se suta 

You are someone else I am still right here
Ti i neno potpisite..fera je napisao/la:nista dok halimic ne obuce dres i pokaze djeci kako se suta

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
ma neno se vec uvalio fino, samo jos ja da pokucam na vratatanzla je napisao/la:Ti i neno potpisite..fera je napisao/la:nista dok halimic ne obuce dres i pokaze djeci kako se sutaIzgleda da samo treba zakucati na vrata i eto te u dresu nekadasnjeg evropskog prvaka.

You are someone else I am still right here
Ljudi, šta je sa Bosnom, jel postoji uopšte? 

Znalo se desiti i po 10 tak dana da niko nista ne napise na ovoj temi. U prosjeku svakih 3-4-5 dana neki ost.skeva je napisao/la:Sta ostade od onakvog kluba...
To ti sve dovoljno govori o situaciji u i oko kluba. Ja uopste ne znam kako bi se ova dubioza i opsta apatija mogla prevazici. Sta, kako..na koji nacin?
Pretuzno, majke mi.

Samo na jedan nacin, da se pojavi neki zaljubljenik i entuzijasta koji bi ulozio sopstvenu imovinu u Bosnu i krenuo da je dize(kao npr sto je Covic uradio u Zvezdi). U kosarci ne treba puno para da se klub digne iz pepela. Druga opcija je obilata pomoc grada da se ozivi gigant, ali koliko vidim tamo nikoga ne zanima sport. Slicna je situacija i sa Borce u BL, dok Dodik ulaze u Igokeu velike pare, napravio im je dvoranu ljepsu od svih sportskih objekata u BIH, naravno nasim parama, umjesto da je digao Borac. Ma jad i cemer! 

Po zimi ,kisi ,suncu ,snegu ili kosavi!
skeva je napisao/la:Samo na jedan nacin, da se pojavi neki zaljubljenik i entuzijasta koji bi ulozio sopstvenu imovinu u Bosnu i krenuo da je dize(kao npr sto je Covic uradio u Zvezdi). U kosarci ne treba puno para da se klub digne iz pepela. Druga opcija je obilata pomoc grada da se ozivi gigant, ali koliko vidim tamo nikoga ne zanima sport. Slicna je situacija i sa Borce u BL, dok Dodik ulaze u Igokeu velike pare, napravio im je dvoranu ljepsu od svih sportskih objekata u BIH, naravno nasim parama, umjesto da je digao Borac. Ma jad i cemer!
Dodik bih u Borac samo mogao ulagati ,a Igokea je njegov tim!!
''Bosna je kuća koja je napravljena bez temelja. Kada je puhnuo malo jači vjetar, ona se srušila. Kao iz priče o tri praščića. Napravljena je od šiblja i durala je dokle je durala. Trasirali smo neki put koji možda nije bio skroz dobar, mogao se usmjeriti malo bolje, ali mi smo napravili gore i onda se to raspalo.
Nenad Marković

Nenad Marković

- MilosObilic
- Kontakt:
Dodik i drži Borac na životu, već 5-6 godina zahvaljujući njemu igraju premijer ligu...skeva je napisao/la:Samo na jedan nacin, da se pojavi neki zaljubljenik i entuzijasta koji bi ulozio sopstvenu imovinu u Bosnu i krenuo da je dize(kao npr sto je Covic uradio u Zvezdi). U kosarci ne treba puno para da se klub digne iz pepela. Druga opcija je obilata pomoc grada da se ozivi gigant, ali koliko vidim tamo nikoga ne zanima sport. Slicna je situacija i sa Borce u BL, dok Dodik ulaze u Igokeu velike pare, napravio im je dvoranu ljepsu od svih sportskih objekata u BIH, naravno nasim parama, umjesto da je digao Borac. Ma jad i cemer!
@neno#4 ima li ista od ovogodisnjeg turnira MD?koje bi ekipe mogle ucestvovati? u kakvom bi sastavu mogli izaci??
Ima li ista od tog spajanja sa sparsima?
Ko je ostao od igraca od prosle sezone?ko je dosao od novih?(osim lerica)??
Uputi nas malo,ko ce ako neces ti
Ima li ista od tog spajanja sa sparsima?
Ko je ostao od igraca od prosle sezone?ko je dosao od novih?(osim lerica)??

Uputi nas malo,ko ce ako neces ti

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Naletih na jednu sliku.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Eeeh...High je napisao/la:Naletih na jednu sliku.

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Znam kako ti je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.