domorocki je napisao/la:nikad nismo bili dobri sa ra.i prije rata i poslije.to kad smo vam razbili buseve,prvo gostovanje poslije rata,a vi pjevali hej sloveni na grbavici gdje nam je petokraka glave dosla.i opet mi parole pisali za podrsku velezu,pa nam vi prijateljski vratite-kamenjem!lizite se vi sa poganima pitarskim,j.... i vas i komsije nase,nista vam pomoci nece.s navijackog aspekta,ultrasi si su godinama ispred vas,nikad nece napasti 20 na 4,ko vi i vasi drugovi sa sjevera.satro navijaci.tako da vi balavurdijo-jedna si jedina-nemoj pricati gluposti,nisi kompetentan,jer ne znas ili zaboravljas neke stvari,doduse malo stariji znaju o cemu pricam!
e ovako , ta utakmica koja se odigrala 96 ili 97 god. je bilo nase prvo gostovanja na Grbavici poslije rata , doslo nas je tada 8 autobusa, i vec pri samom izlasku iz njih je policija nasrnula na nas bez ikakvog povoda i pocela nas brutalno tuci ...i sam sam dobio par pendreka preko ledja prije nego sam uspio pobjeci u masu ...
sjecam se dobro da je bilo mali milion drotova ,i da smo se svi pitali cemu takav docek u nasem demilitariziranom Sarajevu ..
takodje se dobro sjecam scene kada su malog Stupca , tada djecaka od 12-13 god koji ce kasnije postati fudbaler Veleža izudarali te mu je stariji brat onako ogorcen pitao ˝zasto udarate djecu ˝ te legao u lokvu na cesti, rasirio ruke i noge , te ih hrabro pozvao da njega izudaraju ... prisla su mu dvojica sa dvije strane i krvnicki ga poceli sutati nogama ...
to je bilo cisto izivljavanje na nama ...
poslije toga smo usli na stadion te pod silnim gnjevom zbog takve policijske brutalnosti poceli pjevati ˝hej sloveni ˝ mada ni tada to nije bilo opste prihvaceno , rekao bih da je mozda jedna cetvrtina od ukupnog broja pjevala ...,
poslije ste nas kamenovali kada smo odlazili i porazbijali sva stakla na autobusima tako da smo se smrznuli do Mostara onako pokisli na stadionu od hladne jesenje kise te izudarani od policije ...
tako je to tada izgledalo ,licno sam imao zdravstvenih problema zbog tog dana ali opet Zeljeznicar drzim za bratski klub , a ti svoje frustracije lijeci negdje drugo i pozivaj na neprijateljstvo RA i Manijaka ..