RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Emir_ZENICA
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Emir_ZENICA » 29 sep 2009, 18:10

JoinUnion je napisao/la:Hajd ne prdi, sta ja velicam znaci nekom treba zabraniti ovdje da se zove RS jer je tamo i pod okriljem toga naprevljeno 11 genocida pa sto se ne bunis zbog toga, uostalom stih je iz pjesme koja nit je zabranjena nit bilo sta i ne vidim nikakv problem u tome, nit bilo ko pametan vidi jarane demokratija ne moze se banovati sve ono sto tebi smeta!Zabranite brate sve srpske, hrvatske i bosnjacke simbole na avatarima ako smeta jel ima neko pravo na to i ne pisem o polotici nego o fudbalu.
Vidi potpisa u lika kojem je nick banjaluka: у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / ?

i u cemu je problem?
jbg nebi smjeo ni ti a ni on imati takve potpise
Sto se tice Veleza...pa kad ce se "ugasiti" ta masina...jel dosta tih golova... :D
Sretno vam i u kupu i u ligi !
Zadnja izmjena: Emir_ZENICA, dana/u 29 sep 2009, 18:30, ukupno mijenjano 2 puta.
A C A B !

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 29 sep 2009, 18:12

Dragi navijači, još jedan zajednički projekat je pred nama. Naime, od narednog četvrtka, u redovnom terminu od 19:30 sati, s emitovanjem počinje TV emisija “Rođeni, Rođeni”, posvećena isključivo našem klubu.

Zajednički je to projekat našeg medijskog partnera i sponzora Radio Televizije Mostar i našeg kluba, a sadržaj će biti posvećen dešavanjima u i oko kluba, sadržavaće analizu prethodne utakmice, ekskluzivne snimke svih pogodaka i najinteresantnijih detalja, razgovore sa stručnim štabom, igračima, te članovima Upravnog odbora kluba.

Gost prve emisije, koja je na programu u četvrtak (1.oktobar) u 19:30 sati, biće predsjednik Fudbalskog Kluba Velež Šefkija Vila.

Naravno, ovdje se nećemo zaustaviti, novi projekti su pred nama... Do tada, uživajte svakog četvrtka, u 19:30, ekskluzivno na programu RTVMO, u emisiji “Rođeni, Rođeni”!

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 29 sep 2009, 18:12

JoinUnion je napisao/la:Hajd ne prdi, sta ja velicam znaci nekom treba zabraniti ovdje da se zove RS jer je tamo i pod okriljem toga naprevljeno 11 genocida pa sto se ne bunis zbog toga, uostalom stih je iz pjesme koja nit je zabranjena nit bilo sta i ne vidim nikakv problem u tome, nit bilo ko pametan vidi jarane demokratija ne moze se banovati sve ono sto tebi smeta!Zabranite brate sve srpske, hrvatske i bosnjacke simbole na avatarima ako smeta jel ima neko pravo na to i ne pisem o polotici nego o fudbalu.
Vidi potpisa u lika kojem je nick banjaluka: у " ? " " $ " - , $ је & " " " , % & рађају ? .. / ?

i u cemu je problem?

dobro ti je covjek rekao ...potpis ti je fasisticki , svi znamo ko je bio Max Luburic ....tip koji je bio sljedbenik fasisticke Hitlerova ideologije ...monstrum koji je ljude usmrcivao tako sto ih je udarao maljem po glavi...
nisi nista bolji od njega ako se s njim ponosis ...

izvinjavam se zbog politiziranja ali bi administracija trebala malo raditi svoj posao ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

bmw
Kontakt:

Post Postao/la bmw » 29 sep 2009, 18:30

ocekujem sutra glatku pobjedu Veleža od 3 gola razlike

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 29 sep 2009, 18:41

antipolitikaa je napisao/la:
antipolitikaa je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Jointunion je Dobar momak koji govori realno,a ti suti..
Dobro iako ne pise Jasenovac i Gradiska stara ipak je malo potpis pretjeran jer su tu ljudi patili i ginuli jer nisu bili hrvati,drzte se sporta i sportskih prepucavanja a nacizam,komunizam,fasizam, ostavite za nase politicare :D
Ovaj sto je napisao vjestacki Zrinjski,mama ti je sva vjestacka :lol: ,1905 brate 1905 ejjjjjjjjjjjj!
Manijaci nisu ni u planu bili :evil: :evil: :lol:
reci da niste vještacki klub??Jeste osnovani 1905. godine ali nakon 2. svjetskog rata niste postojali pa sve do 1992. godine kada ste ponovo osnovani,dakle kada sve saberemo i oduzmemo vi ste postojali oko 40 godina prije ovog posljednjeg rata i jos 17g. od 1992.godine i to ti je 57 godina postojanja.A Željo i Velež su uvijek bili u vrhu Jugoslovenskog nogometa,dok vas tada nije bilo.Kada ste osnovani 1905.g gdje ste bili,u kojoj ligi,to se cak ni na internetu nemoze pronaci.Zato molim te tisu malo ;)

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 29 sep 2009, 18:46

nikad nismo bili dobri sa ra.i prije rata i poslije.to kad smo vam razbili buseve,prvo gostovanje poslije rata,a vi pjevali hej sloveni na grbavici gdje nam je petokraka glave dosla.i opet mi parole pisali za podrsku velezu,pa nam vi prijateljski vratite-kamenjem!lizite se vi sa poganima pitarskim,j.... i vas i komsije nase,nista vam pomoci nece.s navijackog aspekta,ultrasi si su godinama ispred vas,nikad nece napasti 20 na 4,ko vi i vasi drugovi sa sjevera.satro navijaci.tako da vi balavurdijo-jedna si jedina-nemoj pricati gluposti,nisi kompetentan,jer ne znas ili zaboravljas neke stvari,doduse malo stariji znaju o cemu pricam!
Einigkeit und Recht und Freiheit

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 29 sep 2009, 18:47

Pa i prije rata je bio fajt sa RA u Mostaru

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 29 sep 2009, 18:50

@jocker123

Do 45. smo bili najjači klub u Hercegovini iako nas politika nikad nije mazila,za razliku od Veležovih igrača i uprave.
Tada se igrao amaterski nogomet i igrači su pored nogometa radili neke druge poslove.Veležovi igrači su redom radili u državnim firmama,dok su igrači Zrinjskoga većinom bili bez posla,a ukoliko je netko i radio,ako je zaigro za Zrinjski bio je otpušten.

@Joinunion

promjeni potpis da ne bi bilo banana

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 29 sep 2009, 19:00

Eagles je napisao/la:@jocker123

Do 45. smo bili najjači klub u Hercegovini iako nas politika nikad nije mazila,za razliku od Veležovih igrača i uprave.
Tada se igrao amaterski nogomet i igrači su pored nogometa radili neke druge poslove.Veležovi igrači su redom radili u državnim firmama,dok su igrači Zrinjskoga većinom bili bez posla,a ukoliko je netko i radio,ako je zaigro za Zrinjski bio je otpušten.

@Joinunion

promjeni potpis da ne bi bilo banana
a koliko je to bilo ekipa u hercegovini?

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 29 sep 2009, 19:11

jocker123 je napisao/la: a koliko je to bilo ekipa u hercegovini?
Zrinjski,Velež i Vardar su bili najpoznatiji mostarski klubovi,tad su se igrale gradske i prigradske lige u kojima je Zrinjski redovito bio prvak,bilo je još klubova ali sam im zaboravio imena,znam da su pored ovih bili i neki židovski i muslimanski klub,to su im bili predznaci,kao i u Zrinjskog Hrvatski,ali nisu opstali do danas.
Imam podatke da je Zrinjski u tim vremena imao gledanost od 500-1000 gledalaca i bio je najposjećeniji klub u Mostaru.Nije bilo stadiona Zrinjski je igro na mjestu današnje stare bolnice,dok je staro Veležovo igralište bilo izvorno u vlasništu Zrinjskoga,ali je političkim mućkama dodijeljeno Veležu.

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 29 sep 2009, 19:16

Eagles je napisao/la:
jocker123 je napisao/la: a koliko je to bilo ekipa u hercegovini?
Zrinjski,Velež i Vardar su bili najpoznatiji mostarski klubovi,tad su se igrale gradske i prigradske lige u kojima je Zrinjski redovito bio prvak,bilo je još klubova ali sam im zaboravio imena,znam da su pored ovih bili i neki židovski i muslimanski klub,to su im bili predznaci,kao i u Zrinjskog Hrvatski,ali nisu opstali do danas.
Imam podatke da je Zrinjski u tim vremena imao gledanost od 500-1000 gledalaca i bio je najposjećeniji klub u Mostaru.Nije bilo stadiona Zrinjski je igro na mjestu današnje stare bolnice,dok je staro Veležovo igralište bilo izvorno u vlasništu Zrinjskoga,ali je političkim mućkama dodijeljeno Veležu.
mi odosmo daleko ali to je sve uredu..Ali zasto su vas iskljucili poslije 2.s.r,je li i tu politika bitna??I onda ste ponovo osnovani 92' g. i je li to vještacki klub ako nije bio u funkciji 40 godina i ponovo proradi i to je sasvim normalno :?: :?: ..Necu vise o ovome postati jer odosmo u offtopic ;)

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 29 sep 2009, 19:18

domorocki je napisao/la:nikad nismo bili dobri sa ra.i prije rata i poslije.to kad smo vam razbili buseve,prvo gostovanje poslije rata,a vi pjevali hej sloveni na grbavici gdje nam je petokraka glave dosla.i opet mi parole pisali za podrsku velezu,pa nam vi prijateljski vratite-kamenjem!lizite se vi sa poganima pitarskim,j.... i vas i komsije nase,nista vam pomoci nece.s navijackog aspekta,ultrasi si su godinama ispred vas,nikad nece napasti 20 na 4,ko vi i vasi drugovi sa sjevera.satro navijaci.tako da vi balavurdijo-jedna si jedina-nemoj pricati gluposti,nisi kompetentan,jer ne znas ili zaboravljas neke stvari,doduse malo stariji znaju o cemu pricam!

e ovako , ta utakmica koja se odigrala 96 ili 97 god. je bilo nase prvo gostovanja na Grbavici poslije rata , doslo nas je tada 8 autobusa, i vec pri samom izlasku iz njih je policija nasrnula na nas bez ikakvog povoda i pocela nas brutalno tuci ...i sam sam dobio par pendreka preko ledja prije nego sam uspio pobjeci u masu ...
sjecam se dobro da je bilo mali milion drotova ,i da smo se svi pitali cemu takav docek u nasem demilitariziranom Sarajevu .. :roll:
takodje se dobro sjecam scene kada su malog Stupca , tada djecaka od 12-13 god koji ce kasnije postati fudbaler Veleža izudarali te mu je stariji brat onako ogorcen pitao ˝zasto udarate djecu ˝ te legao u lokvu na cesti, rasirio ruke i noge , te ih hrabro pozvao da njega izudaraju ... prisla su mu dvojica sa dvije strane i krvnicki ga poceli sutati nogama ...
to je bilo cisto izivljavanje na nama ...
poslije toga smo usli na stadion te pod silnim gnjevom zbog takve policijske brutalnosti poceli pjevati ˝hej sloveni ˝ mada ni tada to nije bilo opste prihvaceno , rekao bih da je mozda jedna cetvrtina od ukupnog broja pjevala ...,
poslije ste nas kamenovali kada smo odlazili i porazbijali sva stakla na autobusima tako da smo se smrznuli do Mostara onako pokisli na stadionu od hladne jesenje kise te izudarani od policije ...

tako je to tada izgledalo ,licno sam imao zdravstvenih problema zbog tog dana ali opet Zeljeznicar drzim za bratski klub , a ti svoje frustracije lijeci negdje drugo i pozivaj na neprijateljstvo RA i Manijaka ..
Zadnja izmjena: mostar_mo, dana/u 29 sep 2009, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 29 sep 2009, 19:18

Sretno crvenima!
Fi hajati.
GO Bosno.

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 29 sep 2009, 19:25

Uspostavom Jugoslavije gase se klubovi sa nacionalnim predznakom,Zrinjskom je ponuđeno da promjeni ime i grb,što je uprava odbila (svaka ima čast na tome).Nakon toga su članovi uprave dobili dugogodišnje kazne zatvora bez suđenja i ikakve istrage,a neki članovi su i ubijeni.Većina dokaza o postojanju kluba je spaljena,ali nešto se uspjelo spasit (ovo o očemu pišem).Bilo je nekoliko pokušaja obnavljanja kluba u tadašnjoj tvorevini,posljednji pokušaj obnavljanja kluba je bio krajem osamdesetih,čini mi se 89. godine,ali je svaki put zahtjev odbijen.
Sadašnji Zrinjski je pravno i legalno isti onaj Zrinjski koji je ugašen 45. tako da ti ne stoji ta da smo ponovo osnovani.

Izvinjavam se navijačima Veleža što smo otišli s teme,al šta ću,moro sam odgovorit čojeku. ;)

bmw
Kontakt:

Post Postao/la bmw » 29 sep 2009, 19:26

mostar_mo je napisao/la: e ovako , ta utakmica koja se odigrala 96 ili 97 god. je bilo nase prvo gostovanja na Grbavici poslije rata , doslo nas je tada 8 autobusa, i vec pri samom izlasku iz njih je policija nasrnula na nas bez ikakvog povoda i pocela nas brutalno tuci ...i sam sam dobio par pendreka preko ledja prije nego sam uspio pobjeci u masu ...
sjecam se dobro da je bilo mali milion drotova ,i da smo se svi pitali cemu takav docek u nasem demilitariziranom Sarajevu .. :roll:
takodje se dobro sjecam scene kada su malog Stupca , tada djecaka od 12-13 god koji ce kasnije postati fudbaler Veleža izudarali te mu je stariji brat onako ogorcen pitao ˝zasto udarate djecu ˝ te legao u lokvu na cesti, rasirio ruke i noge , te ih hrabro pozvao da njega izudaraju ... prisla su mu dvojica sa dvije strane i krvnicki ga poceli sutati nogama ...
to je bilo cisto izivljavanje na nama ...
poslije toga smo usli na stadion te pod silnim gnjevom zbog takve policijske brutalnosti poceli pjevati ˝hej sloveni ˝ mada ni tada to nije bilo opste prihvaceno , rekao bih da je mozda jedna cetvrtina od ukupnog broja pjevala ...,
poslije ste nas kamenovali kada smo odlazili i porazbijali sva stakla na autobusima tako da smo se smrznuli do Mostara onako pokisli na stadionu od hladne jesenje kise te izudarani od policije ...

tako je to tada izgledalo ,licno sam imao zdravstvenih problema zbog tog dana ali opet Zeljeznicar drzim za bratski klub , a ti svoje frustracije lijeci negdje drugo i pozivaj na neprijateljstvo RA i Manijaka ..

cuo sam za to gostovanje, **** ja bio puno mlad pa nisam isao :cry:

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 29 sep 2009, 19:28

Ok jarane ali najiskrenije kao rođeni Mostarac politika je ku...napravila od našeg Mostara vijeruj i banda koje više nema danas bi ja i ti imali jedan stadion i jedan klub ,ali ne može a sam znaš kakav je život dole i kakva je situacija nakon Herceg bosne...šteta imam prijatelja navijača Zrinjskog i volim ih ,ali me duša boli šta se radi.Tuga i jad ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 29 sep 2009, 19:31

Haj svi razgulite s teme i razglabajte o politici negdje drugo, imate i onaj umobolni sajte ****, onde su ovakvi kao vi dobrodosli. Dodjem da procitam nesto o Velezu a vamo sve neke ludarije. Nemojte se paliti na ovog stumfa ovde, nema on ni 14 godina, ocito je da nezna neke stvari, pustite malog, vidite da se niko od pravih manijaka na ovom forumu ne bavi provociranjem.

Boruc
Kontakt:

Post Postao/la Boruc » 29 sep 2009, 19:45

@Eagles,te tvoje priče prosipaj negdje drugo. K'o da smo levati ! :shock:

A vi Željovci,što plačete ? Vi ste junaci gonjali djecu od 13-15 godina na Bajramskom turniru i pokušali im oteti trans da bi se mogli hvaliti po navijačkim forumima ! Išlo se s vama pod Bijeli brijeg,imali ste u Mostaru sve što se htjeli ali sve u vodu pada radi foruma i par riječi kojim bi vas ovi iz Srbije ili Hrvatske pohvalili.Eto karaktera !Je li to treba da ja prešutim kako bi me ti gotivio po različitim forumima ?

Pričate o kamenjima,pa jadni ne bili bolje i kamen baciti nego bombu ili ubosti čovjeka ? Je li tako ?
Mislim,vi ste zadnji koji biste trebali pričati o tome.

I nemojte misliti da ako smo se zakačili s vama da mrzimo Želju i da mu želimo najgore.Ja lično gajim simpatije prema klubu Željezničaru jer je sličan našim Rođenim ali prema nekakvim čakijašima,bombašima s Juga ne !

@domorocki:Nisu tebe gađali ovi s petokrakom,znaš ti to dobro ali se lud praviš.I evo da ti kažem da ja,ali i dosta ostalih drugova sa tribine,poštujemo tu petokraku,prošlu državu,sistem i druga Tita isto kao ljiljane i BiH a više od ovog današnjeg sistema,današnjih kvazi patriota,kriminalaca i sličnih ljudi. ;)

I da dodam da mi je više nego drago što se pokrenuo ovaj projekat sa emisijom ''Rođeni,Rođeni''.Nadam se da neće trajati kao i ona Željina koju smo mogli gledati u početku sezone.

MOSTAR U SRCU,VELEŽ DO GROBA !
''Football is for you and me,not for fucking industry !''

RIP Vedran Puljić-Pulja !

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 29 sep 2009, 20:23

To sto smo isli s vama u kakanj ili kiseljak to nista,nama je petokraka puno zla nanijela i ja to necu i ne mogu oprostiti,posti suplju,cuj drag ti zeljo.meni niko nije drag osim mog kluba,a pogotovo vi dvolicni kakvi jeste,cuj nismo mi gadjali naka balavurdija.mojne se pravit budala,znam kako sam docekivan ev vec 12 god.cast izuzetcima. zeljeznicar uber alles
Einigkeit und Recht und Freiheit

Boruc
Kontakt:

Post Postao/la Boruc » 29 sep 2009, 20:34

domorocki je napisao/la:To sto smo isli s vama u kakanj ili kiseljak to nista,nama je petokraka puno zla nanijela i ja to necu i ne mogu oprostiti,posti suplju,cuj drag ti zeljo.meni niko nije drag osim mog kluba,a pogotovo vi dvolicni kakvi jeste,cuj nismo mi gadjali naka balavurdija.mojne se pravit budala,znam kako sam docekivan ev vec 12 god.cast izuzetcima. zeljeznicar uber alles
I nakon toga napadnete našu djecu na bajramskom turniru ?
Ta ista djeca (koja su porasla u međuvremena)uz malo pojačanja iz ostalih mlađih ekipa,su vas napala. ;)

Ponavljam,lud se praviš pogotovo oko petokrake.I gdje sam ja to spomenuo riječ ''drag'' ?
To o dvoličnosti pričaj svojim unucima za 50-tak godina.
Jedino se ti praviš budala ovdje i ja stavljam glavu na panj ako imaš više od 20 godina ! ;)

I 'ajde završi,imaš temu FK Željezničar pa tamo plači.
''Football is for you and me,not for fucking industry !''

RIP Vedran Puljić-Pulja !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.