Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Martex
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Martex » 09 avg 2012, 23:21

Ne mozes porediti Facebook i Manchester United nikako, dvije totalno razlicite stvari...
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 09 avg 2012, 23:27

Martex je napisao/la:Ne mozes porediti Facebook i Manchester United nikako, dvije totalno razlicite stvari...
Mozda ti ne mozes, ja mogu.
Svako ko je kupio dionice Facebooka se debelo zaebo. Ovi napumpali vrijednost dionica i kad su izasli na berzu, ispuhase u roku od 15 dana.
ISTO se moze desiti Unitedu, da napumpaju vrijednost pa da za 15 dana vrijednost tih dionica bude u pola manja. U tom slucaju se po tom procentu dionica odredi vrijednost ostatka firme.....

Naravno da se moze desiti i suprotno, da dionice skoce i povecaju vrijednost Uniteda.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 avg 2012, 23:31

SamoZeljo je napisao/la:
Martex je napisao/la:Ne mozes porediti Facebook i Manchester United nikako, dvije totalno razlicite stvari...
Mozda ti ne mozes, ja mogu.
Svako ko je kupio dionice Facebooka se debelo zaebo. Ovi napumpali vrijednost dionica i kad su izasli na berzu, ispuhase u roku od 15 dana.
ISTO se moze desiti Unitedu, da napumpaju vrijednost pa da za 15 dana vrijednost tih dionica bude u pola manja. U tom slucaju se po tom procentu dionica odredi vrijednost ostatka firme.....

Naravno da se moze desiti i suprotno, da dionice skoce i povecaju vrijednost Uniteda.
Upravo si opisao znacenje pojma "berza". Ako se to i moze nazvati pojmom naravno. Dionice mogu pasti a mogu i skociti - poenta je tvog posta druze. A jel` ima neka treca opcija? Nema.

Da ne bude kako branim Glazere, nabijem ja njih na neku stvar! Doci ce dan kada ce i oni napolje iz kluba, samo da se ne oduzi do njega.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 09 avg 2012, 23:39

ako je 20 dolara daj da kupim
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 avg 2012, 23:42

u drzavi gdje imamo 4 miliona fudbalskih strucnjaka izgleda da imamo i 4 miliona finanskiskih strucnjaka......
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 avg 2012, 23:46

slika :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 09 avg 2012, 23:49

Sve sto ima veze sa Unitedom to smeta pojedincima, svaka izjava, svaka aktivnost, ama sve. Ne nosimo uzalud titulu najomrazenijeg kluba u Engleskoj cak im smeta i dug Uniteda od 400 mil koje na zalost po njih uredno servisiramo. @samozeljo mozda se ti nadas da ce ovo smanjit vrijednost Uniteda al ja cisto sumnjam u to, nije ovo korak na koji su Glazeri krenuli prekonoci, ovo se planira godinama.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 avg 2012, 23:51

Pa daj Boze da smanji vrijednost Uniteda, jer to bi znacilo da ce se lakse klub prodat. Ali vidim neki eksperti predvidjaju da ce vrijednost kluba bit preko 2 milijarde funti. Znaci ogromna suma, koja bi znacila da je klub duplo vrijedniji od jednog Reala iz Madrida. Ali zato je tesko ocekivat da ce neko dat toliko para da kupi klub.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 avg 2012, 00:00

Cartman je napisao/la:Pa daj Boze da smanji vrijednost Uniteda, jer to bi znacilo da ce se lakse klub prodat. Ali vidim neki eksperti predvidjaju da ce vrijednost kluba bit preko 2 milijarde funti. Znaci ogromna suma, koja bi znacila da je klub duplo vrijedniji od jednog Reala iz Madrida. Ali zato je tesko ocekivat da ce neko dat toliko para da kupi klub.
Po zadnjim informacijama koje sam ja citao vrijednost Uniteda i jeste najveca na svijetu, veca i od Reala, 1.81 milijardi. (izvori su neki zapadnoevropski mediji koji rade statistike).

Real navodno vrijedi 1.53 a Barcelona 1.07. Arsenal se dobro drzi sa 1.05. :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 avg 2012, 00:01

Predviđa se (prema Forbesu i Bloombergu) da će sa ovom cijenom dionica, između 16 i 20 $ po dionici, i prodanim 10% dionica po ovoj cijeni, vrijednost Uniteda biti procijenjena na 3 milijarde $, a da će biti prikupljeno nekih 300mil $ od prodaje tih 10% dionica, a kako se navodi u Guardianu i drugim izvorima potražnja za dionicama je dosta velika,i navodno su već unaprijed rezervisane ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 10 avg 2012, 00:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:Predviđa se (prema Forbesu i Bloombergu) da će sa ovom cijenom dionica, između 16 i 20 $ po dionici, i prodanim 10% dionica po ovoj cijeni, vrijednost Uniteda biti procijenjena na 3 milijarde $, a da će biti prikupljeno nekih 300mil $ od prodaje tih 10% dionica, a kako se navodi u Guardianu i drugim izvorima potražnja za dionicama je dosta velika,i navodno su već unaprijed rezervisane ;)
a samo njih oko 2% je sa pravom glasa, znaju Glazeri sta rade ;)
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 avg 2012, 00:14

rio_Ferdy88 je napisao/la:Predviđa se (prema Forbesu i Bloombergu) da će sa ovom cijenom dionica, između 16 i 20 $ po dionici, i prodanim 10% dionica po ovoj cijeni, vrijednost Uniteda biti procijenjena na 3 milijarde $, a da će biti prikupljeno nekih 300mil $ od prodaje tih 10% dionica, a kako se navodi u Guardianu i drugim izvorima potražnja za dionicama je dosta velika,i navodno su već unaprijed rezervisane ;)
smiješno.
Vođa zna.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 avg 2012, 00:36

Luis u elementu 8-)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 10 avg 2012, 00:46

rio_Ferdy88 je napisao/la:Luis u elementu 8-)

slika
Im'o je par bravura lijepih. 8-) :mrgreen:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Kikooo41
Kontakt:

Post Postao/la Kikooo41 » 10 avg 2012, 01:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:Luis u elementu 8-)

slika

Ma jedini je pokusavao nesto

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 10 avg 2012, 01:05

Znatel vi Unitedovci,ikakvu informaciju u vezi Robina,oko prelaska u vas klub,dal ce se ta saga konacno zavrsit ? :twisted:
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 10 avg 2012, 01:11

"Of course he's a player that I admire," Rooney said in the Daily Mirror. "He's a fantastic player. He's been amazing for Arsenal over many years. Last season was probably his best season of all. He scored a lot of goals. If he does come here he would be a great addition to the squad."

Kikooo41
Kontakt:

Post Postao/la Kikooo41 » 10 avg 2012, 01:19

Orion87 je napisao/la:Znatel vi Unitedovci,ikakvu informaciju u vezi Robina,oko prelaska u vas klub,dal ce se ta saga konacno zavrsit ? :twisted:

Ma sve su to spekulacije , napuhane od strane novinara :S Nista to nije konkretno.. I sad cekat, nervirat se, najbolje nista ni ne citati.

Fanta
Kontakt:

Post Postao/la Fanta » 10 avg 2012, 01:37

Orion87 je napisao/la:Znatel vi Unitedovci,ikakvu informaciju u vezi Robina,oko prelaska u vas klub,dal ce se ta saga konacno zavrsit ? :twisted:
Da su novine tacne, sada bi Robin bio uveliko nas igrac.
Nema nista konkretno oko njega, osim obicnih spekulacija koje danas imamo na sve strane. Ja licno ne vjerujem da ce se traj transfer realizovati. Nakon sto je izgubljena bitka za Mouru, sumnjam da ce doci neko zuvno pojacanje na Old Trafford. Nadam se da grijesim, ali ipak mislim da je istina ovo sto sam rekao.

mk516
Kontakt:

Post Postao/la mk516 » 10 avg 2012, 02:04

Admine kako mogu pobrisati acc?
Dođe vakat u kome pametan zašuti, budala progovori i fukara zaima!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.