OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Rosas7
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la Rosas7 » 08 avg 2012, 00:14

delpiero20 je napisao/la:Pustite ba ovog iz Zitomislica, zar njega jos uvijek neko shvata za ozbiljno...kod covjeka nema posta bez da pocinje bez hrv ili her...De nekad reci nesto sa argumentima, sve neki patriotski postovi
cuj zitomislica :lol:
ja sam napisao realno,kako stvari stoje,mada ima i istine u ovome sto je aco napiso...a ti dodjes sada i hoces da ova rasprava ode u drugom smjeru,budi jednom normalan u zivotu ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 08 avg 2012, 00:21

aleksandar_veliki je napisao/la:a ovaj teniser Dodig ti je zivi primjer moje konstatacije. Lova je sve, igrajuci za Hrvatsku u bilo kojem sportu, svaki sportista ima vece sanse da napravi nesto od svog zivota.
dok je igrao za BIH, nije mogao nastupati na raznim turnirima, jer mu je tada bila potrebna viza za svaku **** drzavu europe!

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 00:29

Livnjak je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:a ovaj teniser Dodig ti je zivi primjer moje konstatacije. Lova je sve, igrajuci za Hrvatsku u bilo kojem sportu, svaki sportista ima vece sanse da napravi nesto od svog zivota.
dok je igrao za BIH, nije mogao nastupati na raznim turnirima, jer mu je tada bila potrebna viza za svaku **** drzavu europe!
Koliko ja znam u Hercegovini 99,9% ljudi posjeduje i hrvatsku putovnicu, vjerovatno je on bio taj jedini koji nije. :D
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 08 avg 2012, 01:09

Cuj ovih ljubav pobjedjuje HAHAHAHA :lol: :lol: :lol:
Savezi su najveci krivci :)
Cak i na ovoj olimpijadi ima Bosnjaka u Hr reprezentaciji, a sta njih veze za Hrvatsku ?
Walk on, with hope in your hearts.

DonVito
Kontakt:

Post Postao/la DonVito » 08 avg 2012, 03:11

artemis77 je napisao/la:Cuj ovih ljubav pobjedjuje HAHAHAHA :lol: :lol: :lol:
Cak i na ovoj olimpijadi ima Bosnjaka u Hr reprezentaciji, a sta njih veze za Hrvatsku ?
A sto kod nas imas afrotrkačicu..

Treba safatati ovu raju iz Keniji, a koliko je kineza u Bosni ni jedan da igra Ping Pong za rep. BiH :roll:
Bolje biti Zebra nego simpatizer Juventusa.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 08 avg 2012, 06:46

Ma bezze se kenja ne valjamo posljednji smo nemamo talenta i vozdra.
Nemamo uslova!!! Glavno opravdanje,nemamo uslova!!!
Hamza Alic 10 godina sere kako NEMA USLOVA!!!
Pa de nek meni neko objasni koji su to uslovi jos potrebni j3benom bacacu kugle?!
Sta jel to nemamo kuglu u drzavi?!Jel to nemamo teretanu,sta?
Kakve uslove imaju one camuge iz Kenije?
Bio je na milion takmicenja,znaci nije zbog nedostatka financija propustio nista.
Ser3 se brate i previse,znam da ne cvijetaju ruze u nasem sportu jer su lopovi u svakoj pori drustva,al daj da ne pres3ravamo bezze.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 avg 2012, 08:57

DonVito je napisao/la:
Treba safatati ovu raju iz Keniji, a koliko je kineza u Bosni ni jedan da igra Ping Pong za rep. BiH :roll:
Pa evo doveli smo je iz Etiopije pa ona ne može 40 km da izdrži :lol:
Treba onim Kinezima ponuditi da se takmiče za nas u stonom tenisu,gimnastici, gađanju glinenih golubova i dr., ako neće sve im radnje pozatvarati :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 avg 2012, 09:16

maximusdecimus je napisao/la:
admin je napisao/la:od preko 30 sportista rođenih u BiH koji nastupaju na olimpijadi ove godine, njih 5 nastupa za nas. To je manje od 20%. užasno mizeran učinak naših saveza i OK. neko zaista mora početi da javno govori na ovu temu i neko mora preuzeti odgovornost za takav odljev.

Ili mislite da to ne treba spominjati i da je to sasvim normalno?
objasni molim te, kako savez može natjerati nekog Hercegovca, npr. Alilovića koji ima sve uslove(državljanstvo, kvalitet i što je najvažnije u svemu tome želju da igra za Hrvatsku, što i ne čudi, jer je ipak etnički Hrvat) da igra za BiH? mislim, ne branim OK,daleko od toga, ali kad već barataš s tim postotkom reci koliko posto tih sportasa uopste želi da igra za BiH? ima dosta i krivice komiteta, ali u većini slučajeva su nemoćni. i budi siguran da će toga uvijek biti, to se neće promijeniti dok smo živi.
svaki sport ima donekle različita tehnička pravila unutar evropskih asocijacija, pa nije princip za svakog isti.

ali može u ekipnim sportovima zabraniti da ekipe u kadetskim i juniorskim takmičenjima u svojim redovima imaju strane igrače. Tako mladi neće imati izbora nego da npr. sa 15 godina sele u Zagreb ili da igraju za juniorske reprezentacije BiH, a ostaju živjeti sa roditeljima u svom gradu. Mislim da je to čak i poštenije prema svim mladim igračima, jer ovako u velikoj mjeri bacamo novac koji se ulaže u organizaciju omladinskih takmičenja na neku djecu koja brane boje drugih država, dok neka naša djeca ostaju uskraćena.

Žalimo se kako nemamo para, a nije nam skupo da untar svojih omladinskih takmičenja plaćamo poligone za vježbanje stranih reprezentativaca?

Eto ja dodoh jedan 100% efikasan primjer, na stručnjacima za sportsku politiku je da smisle druge. valjda su zato oni u Olimpijskom komitetu, a ne ja.

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 08 avg 2012, 10:18

Dzoni je napisao/la:Ma bezze se kenja ne valjamo posljednji smo nemamo talenta i vozdra.
Nemamo uslova!!! Glavno opravdanje,nemamo uslova!!!
Hamza Alic 10 godina sere kako NEMA USLOVA!!!
Pa de nek meni neko objasni koji su to uslovi jos potrebni j3benom bacacu kugle?!
Sta jel to nemamo kuglu u drzavi?!Jel to nemamo teretanu,sta?
Kakve uslove imaju one camuge iz Kenije?
Bio je na milion takmicenja,znaci nije zbog nedostatka financija propustio nista.
Ser3 se brate i previse,znam da ne cvijetaju ruze u nasem sportu jer su lopovi u svakoj pori drustva,al daj da ne pres3ravamo bezze.
Neće ljudi da se bave sportom, još manje da treniraju 4-5 sati dnevno. Tu država ne može pomoći. Naš mentalitet se svodi na 2KM za kafu, 1KM za kladionicu i meni dosta za danas. u državi u kojoj nema uslova za sport, teretane na svakom ćošku, uzalud se bilda a da treba za neki trening, svi bi se požalili da nemaju 30-40Km da plate teretanu.
Ako je sve do države, ispada da je u Keniji, Etiopiji, Alžiru, Bjelorusiji. Grenadi ili Vijetnamu bolji standard nego kod nas. Zar to na Bahamima i Jamajci svaka mjesna zajednica ima atletsku stazu s tartan podlogom?

Kakvi su to uslovi trebali Begiću, Preldžiću a kakvi su to uslovi trebali Teletoviću, Đedoviću?? Naši sportisti nemaju patriotskog naboja, ne vide neku čast u predstavljanju svoje domovine, zato i imamo muliće, mulabegoviće i slične.

U državi u kojoj pola miliona nema posla, penzioneri imaju bijedne penzije a i oni što rade jedva spajaju kraj s krajem, očekivati da ti država da sve kao na dlanu, zaista je ludost. Niko ne očekuje zlatne medalje, ali ni da se brukamo pre čitavim svijetom.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 08 avg 2012, 11:19

admin je napisao/la: svaki sport ima donekle različita tehnička pravila unutar evropskih asocijacija, pa nije princip za svakog isti.

ali može u ekipnim sportovima zabraniti da ekipe u kadetskim i juniorskim takmičenjima u svojim redovima imaju strane igrače. Tako mladi neće imati izbora nego da npr. sa 15 godina sele u Zagreb ili da igraju za juniorske reprezentacije BiH, a ostaju živjeti sa roditeljima u svom gradu. Mislim da je to čak i poštenije prema svim mladim igračima, jer ovako u velikoj mjeri bacamo novac koji se ulaže u organizaciju omladinskih takmičenja na neku djecu koja brane boje drugih država, dok neka naša djeca ostaju uskraćena.

Žalimo se kako nemamo para, a nije nam skupo da untar svojih omladinskih takmičenja plaćamo poligone za vježbanje stranih reprezentativaca?

Eto ja dodoh jedan 100% efikasan primjer, na stručnjacima za sportsku politiku je da smisle druge. valjda su zato oni u Olimpijskom komitetu, a ne ja.
Olimpijski komitet BiH ne može donijeti ovakvu zabranu,ako si na njih mislio.Jedino ovaj međunarodni to može u teoriji(što oni naravno nikad ne bi uradili), u praksi teško, jer Hrvati iz BiH(velika većina) imaju državljanstvo i putovnicu, pa se ne vode kao stranci u Hrvatskoj.jedini način je da i ostali klubovi pocnu proizvoditi talente poput KK Široki, pa da se nekako nadoknadi gubitak tih igrača. Široki svake godine izbaci 2,3 talenta koji osvajaju za Hrvatsku medalje, a Bosna,Sloboda,Čelik i svi ostali klubovi ne mogu izbaciti 2 igrača koji će donijeti plasman u A diviziju.e sad ti meni reci u čemu je razlika između Širokog i Sarajeva? zašto ovi izbacuju konstantno kvalitetne igrace iz svojih omladinskih pogona, a Bosna ne?

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 08 avg 2012, 11:30

artemis77 je napisao/la:Cuj ovih ljubav pobjedjuje HAHAHAHA :lol: :lol: :lol:
Vežu ih bolji uslovi i mogucnost da odu na velika takmicenja. Ne branim savez, ali tu nije kriv. Ni da klece pred njim ako neko npr.iz Širikog želi igrati za Hrvatsku savez tu ništa ne može.Tu je kriva politika i njihovi roditelji koji su ih odgajali kako jesu. Taj odabir se sada predstavlja kao patriotizam i ljubav spram Hrvatske, ali kao što neko rece da je obenuta situacija i daje BiH uspjesnija u sportu od Hrvatske mislimda bi se ipak da ljubav usmjerila prema BiH

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 avg 2012, 11:46

57 stranica je napisano o BiH olimpijcima :shock:
e, svasta!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 11:48

ZOI84 je napisao/la:ali kao što neko rece da je obenuta situacija i daje BiH uspjesnija u sportu od Hrvatske mislimda bi se ipak da ljubav usmjerila prema BiH
Šta je onda sa onim Krstanovićem? On je dobio poziv Sušića, a zna da u Hrvatskoj nikad neće zaigrat. I hladno ga je odbio. Sigurno bi imao veće koristi da igra za BiH nego da ne igra za nikoga.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 08 avg 2012, 11:54

limenka je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:ali kao što neko rece da je obenuta situacija i daje BiH uspjesnija u sportu od Hrvatske mislimda bi se ipak da ljubav usmjerila prema BiH
Šta je onda sa onim Krstanovićem? On je dobio poziv Sušića, a zna da u Hrvatskoj nikad neće zaigrat. I hladno ga je odbio. Sigurno bi imao veće koristi da igra za BiH nego da ne igra za nikoga.
Znao je on da ni u BiH ne bi dobio šansu, jer taj nije redovan ni u slaboj hrvatskoj ligi. Nece on nikad ni dobiti poziv i to mu je Mamic sredio

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 11:56

ZOI84 je napisao/la: Znao je on da ni u BiH ne bi dobio šansu, jer taj nije redovan ni u slaboj hrvatskoj ligi. Nece on nikad ni dobiti poziv i to mu je Mamic sredio
Pa dobio je poziv, šta više može dobiti? Očito je Sušić ozbiljno računao s njim, no ovaj je taj poziv odbio. A tada je bio itekako standardan, prvi strijelac lige i transfer u Dinamo.
Čisto da vidiš da ne gledaju svi interes kada je reprezentacija u pitanju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 08 avg 2012, 13:06

maximusdecimus je napisao/la:
admin je napisao/la: svaki sport ima donekle različita tehnička pravila unutar evropskih asocijacija, pa nije princip za svakog isti.

Olimpijski komitet BiH ne može donijeti ovakvu zabranu,ako si na njih mislio.Jedino ovaj međunarodni to može u teoriji(što oni naravno nikad ne bi uradili), u praksi teško, jer Hrvati iz BiH(velika većina) imaju državljanstvo i putovnicu, pa se ne vode kao stranci u Hrvatskoj.jedini način je da i ostali klubovi pocnu proizvoditi talente poput KK Široki, pa da se nekako nadoknadi gubitak tih igrača. Široki svake godine izbaci 2,3 talenta koji osvajaju za Hrvatsku medalje, a Bosna,Sloboda,Čelik i svi ostali klubovi ne mogu izbaciti 2 igrača koji će donijeti plasman u A diviziju.e sad ti meni reci u čemu je razlika između Širokog i Sarajeva? zašto ovi izbacuju konstantno kvalitetne igrace iz svojih omladinskih pogona, a Bosna ne?
Nisi u pravu.

Tačno je da ne može Olimpijski komitet BiH, ali ako uzimaš košarkaške klubove za primjer, to može uraditi Košarkaški savez BiH (ja sam i napisao OK i savezi). Naravno, Olimpijski komitet BiH može i mora lobirati da se ovo uradi, napominjati, predlagati, medijski gurati...

Svaki košarkaški savez u Evropi, sam određuje pravila svoje lige i svaki, ALI BAŠ SVAKI osim našeg ta pravila postavlja tako da bi zaštitio svoju domaću košarku i budućnost reprezentacije. Na primjer, Košarkaški savez BiH donio je odluku na u jednoj seniorskoj ekipi ne može biti više od 3 (broj se stalno mijenja) stranca, ali da se Srbijanci i Hrvati ne smatraju strancima. To je izuzetak bez presedana. Što se to dvije susjedne države ne bi smatrale strancima, osim ako ne želimo da unaprjeđujemo njihovu košarku i umjesto pravila koje služi da otvori prostor domaćim košakašima, otvaramo prostor polovnjacima iz Hrvatske i Srbije.

To je pravilo donešeno direktno na štetu domaće košarke i to je jako dobro poznato svakome ko se bavi košarkom, samo što se svi prave ludi.

Inače, priča o pasošima ti ne pije vode, jer postoji nešto što se zove "košarkaško državljanstvo" i ne može biti dvojno, niti ima neke veze sa pasošima.

Zaista ne vidim razlog kojim bi se HKK Širokom otvorila mogućnost da koristi bh. ligu kao poligon za razvoj hrvatske košarkaške reprezentacije. S druge strane, savršeno mi je jasno da Široki to želi, čak i to da neki momci srcem biraju Hrvatsku, isl. Nek biraju, oni biraju sebi, a KSBiH bira sebi. Oni rade što misle da je najbolje za njih, a KSBiH bi trebao da radi ono što je najbolje za bh. reprezentaciju. Mi nismo Hrvatska, mi bi valjda trebali štititi svoje interese, a ne interese Hrvatske ili nekoga ko bira Hrvatsku.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 08 avg 2012, 13:40

limenka je napisao/la:
Kakvu bi to korist imao? U najboljem slucaju bi ulazio zadnjih 10 minuta, nesto slicno kao Muslimovic. O Dzeksonu netreba pricati a ni Ibisevica nebi izbacio iz prve postave. On ni u Hrvatskoj ni u BiH nebi igrao tako da je sasvim logicno da je odlucio cekati poziv Hrvatske, zemlje koju vise voli.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 08 avg 2012, 13:43

Naravno da bi imao koristi. Pa dobio je poziv, nije ga sigurno mislio zvati da mu dodaje lopte na treningu. Sigurno da ne bi igrao u prvih 11, ali bi sigurno dobio priliku i tko zna šta bi bilo da ju je iskoristio... Da je gledao interes, sigurno bi prihvatio poziv BiH.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 avg 2012, 13:44

Boli briga Fazliju,sad će on od para poreznih obaveznika(tj.nas ili naših roditelja) dobiti finu penziju do kraja života od države.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 08 avg 2012, 13:46

admine, jedini način je da se uvede pravilo, što za košarkaše tako i u ostalim sportovima, da se ograniči broj stranaca u ekipi, kao npr. u ruskoj Premier ligi, gdje je ja mislim dozvoljeno samo 6 stranaca u ekipi, dok su kod Manchester City-ja bila samo 4 engleza u prvih 11, sto je dovelo i do slabljenja engleske reprezentacije.
prema wikipediji, niti jedan bosanac i hercegovac (?!) ne igra za ekipu HKK Široki, a taj klub je kao "bosansko-hercegovački", pa koliko god cijenim njihove uspjehe, toliko su mi i mrski, jer su postignuti sa cijelim rosterom stranaca. prvenstveno, bismo trebali to pravilo uvesti i u rukometnu ligu, zato što danas za hrvatsku igraju npr. Mirko Alilović, Venio Losert, Denis Buntić koji su rođeni u BiH.. Prije njih tu su i Vlado Šola, Mirza Džomba, Pipe Smajlagić itd., da ne nabrajam vise..ne mozemo ocekivati uspjeh kada nam sve najbolje uzimaju Hrvatska, ponekad i Srbija i Slovenija.. kad se to sve sredi onda mozemo ocekivati nesto vise.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.