RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

puza
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la puza » 06 avg 2012, 20:17

Pa nmgu vjerovati da se jos prepirete oko ubacivanja petarde na teren i ispraznivanja tribine. Dobro ajde mozda jeste bilo prestrogo uradjeno, ali sta bi bilo da se to nije uradilo?. Golman je dobro odglumio, sudija nije mogao vidjeti gdje je petarda pukla. Mislio je da je to bilo u golmanovoj neposrednoj blizini i uradio je prema pravilima. Ko zna, nakon ove petarde, mogla je i neka baklja uletiti, kamenje...

Volim i ja Velez, volim i ja otici na utakmicu, skakati, pjevati, galamiti, zaboraviti sve na tih 90 minuta, ne volim ni ja Tanu i ostatak Uprave ali da odem na tekmu i divljam po tribini, tucem se sa rajom i ubacujem predmete u teren...to nije nacin da se iskaze nezadovoljstvo. Otidjite na skupstinu kluba i recita sta vam smeta. U redu, nisu svi takvi, to su uradili pojedinci, ali zasto ih podrzavate, zasto govorite da su imali pravo. Utakmica se vrlo lako mogla prekinuti i mogli smo izgubiti dobijenu utakmicu. Dajte molim vas, zavrsimo tu raspravu i okrenimo se Celiku.

FORZA VELEZ

Nisam navijač Veleža ali se u potpunosti se slažem sa gore navedenim dosta više rasprave oko petardi ovdje smo radi Veleža i okrenimo se Čeliku i igračima kako kako su spremni kako su igrali. Nemoj te više raspravljati o upravi i pojedincima balavcima tz. navijačima Veleža.
Sretno Veležu protiv Čelika.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 06 avg 2012, 21:04

zizu1991 je napisao/la:
chily-rz je napisao/la: Dakle doče te svi u Zenicu,1,2.3..50 svi su tu..Dajte molim vas,pa kući vas nije bilo 50 :mrgreen:
Vidi se da ne poznaješ Velež, ne mali broj puta je puno više navijača Veleža bilo na gostovanjima nego kući, nije Velež samo Mostar, svugdje navijača Veleža ima
Ma zezam se malo,nisam provokator ovo je bilo onako malo da vas "razdrmam" :mrgreen: ..Iskreno,ja bi volio da vas dođe što više,tek bi onda to bio pravi derbi,duel stari rivala i klubova sa tradicijom i velikim brojem međusobni duela..Problem je što mi igramo prve dvije domače utakmice na Kamberoviću,samo jedna tribina i stvarno ne znam gdje bi vas smjestili..

Nadam se dobroj i otvorenoj utakmici pa nek pobjedi bolji,.Vi se uglavnom oslonjate na svoju djecu što je lijepo za vidjeti,nema "zvijezdica"(ako takvih i ima u našoj ligi) koji če nakon dvije neisplačene plate početi praviti porblem i šetati se po terenu..

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 avg 2012, 21:51

NeToBoLa je napisao/la:Imam razmirice sa svakim koji ne misli dobro mom klubu.

Nisu to kafe u Fejićevoj, ali ne možeš ti to nekome u Kentuckyu objasniti.

Nisam mogao biti narodni heroj, ali spadam u onu generaciju koja je na ulici s loptom trebala provesti djetinjstvo umjesto u podrumima. Stid da te bude što ismijavaš bilo šta u vezi rata. Takvi ko ti su okrenuli leđa Mostaru i svemu u njemu a to se kosi sa svim normalnim vjerskim, kulutrnim, ma bilo kojim normama. I šlag na kraju, zajebaješ se na taj račun i prosipaš pamet a ustvari ograničen si ko balkon jer si preko okeana trenutno. Nisi svjestan šta se sve ovdje dešava, u kakvim se uslovima ovdje živi. Uvijek pametuješ oko tih para oko članskih, donacija, ovoga, onoga a nisi svjestan da mnogi gladni zaspu često. Da neka djeca na odmorima u školi ni pola marke nemaju a trebali bi njihovi očevi, braća davati ovamo za klub pare da bi se neko obogatio i tebi se dokazivati. Bola preispitaj se malo, postavi neke stvari u neki normalan redoslijed. Nije svugdje život kao u Americi, negdje neko nema za hljeba danas. Velež se voli, ali mnogi nisu u stanju ići u korak s Veležom. Kad Mostar živne, živnut će i Velež. Dotad ćemo ga mi održavati na životu, nek diše na aparate ali mu ne da' mo da se gasi jer kad tad doći će ta bolja vremena za koja živimo. Ne ostavljamo ga na cjedilu kao što je to Tana radio, kao što si ti uradio prije njega. Nismo ni mi hadžije, ali nije sve ni u toj lovi.
Netobola, napadas nasumice, i to ne samo mene nego mnoge.

Prvo, ako imas razmirice sa svima koji ne misle dobro Velezu - onda definitivno nebi ih trebo imat samnom.
Drugo, neznas uopste ko je kada otiso iz Mostara, pod kojim okolnostima, koje godine i zasto. Znam za sigurno da vrijedjas mnoge koje sigurno nisi planiro uvrijediti. Generalizacija nije dobra stvar.
Trece, ponasas se isto ko da nemam dodira s Mostarom - covjece ja sam tamo puno vise nego sto ti mislis a u dodiru sam sa vise ljudi dole nego sto mislis. A i da nisam, ne teku ni ovdje rijeke s medom i mlijekom - ima i u Americi 20 miliona beskucnika.

A ako sam ja Velez ostavio na cjedilu - svak je. Niko iz dijaspore ne prati vise Velez osim onih koji odrzavaju kontakt na ovakav nacin. Niko na ovom forumu iz dijaspore nije Velez na cjedilu ostavio. Opet napadas pogresnu grupu ljudi.

Uz duzno postovanje, najbolje bi bilo da se ja i ti dalje ne obracamo jedno drugom. Ne vodi ovo nicemu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 avg 2012, 21:56

Eno Zeljo dobio kaznu od 29,000 Eura radi BAKLJI na utakmici sa Mariborom.

Znaci ni baklje nece bit tolerisane a ne petarde, udari ili sta vec. Ovo nek je usvjesna svima nama - bolje da naucimo iz njihovih gresaka nego opet na svojoj kozi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 07 avg 2012, 01:06

zizu1991 je napisao/la:I ja sam isto pisao, al ljudi se stalno na isto vraćaju, nekima bi čovjek prije metar u guzicu ... :lol:
Ma brate sve su krivi DUHOVI IZ MEPASA :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo jedan klub Velež Mostar

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 avg 2012, 01:37

Adnel je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:I ja sam isto pisao, al ljudi se stalno na isto vraćaju, nekima bi čovjek prije metar u guzicu ... :lol:
Ma brate sve su krivi DUHOVI IZ MEPASA :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 avg 2012, 02:30

MostaracVelezovac je napisao/la:
Netobola, napadas nasumice, i to ne samo mene nego mnoge.

Drugo, neznas uopste ko je kada otiso iz Mostara, pod kojim okolnostima, koje godine i zasto. Znam za sigurno da vrijedjas mnoge koje sigurno nisi planiro uvrijediti. Generalizacija nije dobra stvar.
.
Ovo sto je Mostarac reko ,slazem se u poptpunosti.Vjerujem da je Netobola malo u afektu ovo napiso i da nije dobro promislio (i mene je malo darno :) ).Skontace on da je napravio malu licnu u napadu ;)

Moramo malo smiriti tenzije.Treba odati priznanje maloj raji sto su po onakvim nenormalnim uslovima freneticno navijali iza gola.Druga stvar,nek se ne ljute kad ih neko opravdano kritikuje (za ubacene petarde) i mislim da oni samio izmedju sebe moraju naci onoga ko je ubacio petardu u teren i zaprijetiti mu i drugi put mu ne dozvoliti ulazak na tribinu.J e bi ga kad se nesto ne smije raditi,onda se ne smije raditi ;) ,sto da klub placa bezveze visoke kazne,a znamo svi kako je na danasnje vrijeme tesko doci do para.Treba razumiti i raju iza gola,hoce maslo da skrenu paznju na sebe,da se pojave po raznim portalima,da se prica o njima,sve je to OK ali ako je u granicama normale,ali ako se radi nesto sto nije dozvoljeno (bacanje topovskih udara i ostalog u teren)onda moraju biti spremni i da odtrpe kritike,a ne da se napada sve i svako.

Uglavnom sta se r e ovaj Nestorovic cuj sigurnost im bila ugrozena i jos ova ostala sranja :lol: ,vece lazi odavno nisam vidio(da nisam gledo utakmicu mozda bi mu i povjerovo)Uprava hitRrom mora ovo demantovati u javnosti ;) (cuj Nestorovica,da nije bilo petarde golman bi odbranio ona dva zadnja gola :lol: ,odavno nista gluplje nisam cuo :roll: )
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 07 avg 2012, 02:46

Forum služi za razmjenu mišljenja. Nekad pretjeramo pa za vratove ali sve u svemu, Mostarca ne znam lično i protiv njega i ne mogu ništa imati. Sviđa mi se njegovo zalaganje i sva energija, ma u kakvom obliku bila, koju troši na Velež ali me malo tangira to što misli da sve zna, ne kažem- zna dosta stvari ali mora shvatiti da informacije iz druge ruke i nisu baš pouzdane k'o god da ti ih prenese. Govorim fino kako je bilo na utakmici kojoj sam lično prisustvovao ali ispade on bolje zna od mene. Ne može nikako brato. Ako je jedna petarda razlog izbacivanja s tribine, onda širom svijeta bi tribine bile prazne. Toliko toga se zapalilo tu utakmicu i ništa nije bilo ubačeno u teren, do te kobne petarde koju je neki kretenko u onom dimu bacio. Prije toga su nam vodu ugasili kao da smo ne znam šta radili s njom, malcu koji je pojačao pritisak skinuše marker i poslaše ga van terena kao da je zadnji ološ neki. I nakon što su se povukli igrači s terena, spiker ne reče da prestanemo s tim mada se nije ni nastavljalo već odmah napustite tribinu. I da se razumijemo, nije nas policija istjerala već smo sami izašli kad su nas igrači zamolili. Mogli smo komotno ostati, par đuturuma u policijskim odijelima nas nisu pomoću filmskih trikova izbaciti ali se fino izašlo zbog prijetnje nekog glavonje da će nas žestoko kazniti, naglašavam opet, totalno bespotrebno. Smatram da je i naša Uprava imala upletene ruke u to ali eto nas opet u Zenici i svugdje za Rođenim, a vrijeme će pokazati ko valja a ko ne valja.
Who dares, wins !

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 07 avg 2012, 04:25

NeToBoLa je napisao/la:Forum služi za razmjenu mišljenja. Nekad pretjeramo pa za vratove ali sve u svemu, Mostarca ne znam lično i protiv njega i ne mogu ništa imati. Sviđa mi se njegovo zalaganje i sva energija, ma u kakvom obliku bila, koju troši na Velež ali me malo tangira to što misli da sve zna, ne kažem- zna dosta stvari ali mora shvatiti da informacije iz druge ruke i nisu baš pouzdane k'o god da ti ih prenese. Govorim fino kako je bilo na utakmici kojoj sam lično prisustvovao ali ispade on bolje zna od mene. Ne može nikako brato. Ako je jedna petarda razlog izbacivanja s tribine, onda širom svijeta bi tribine bile prazne. Toliko toga se zapalilo tu utakmicu i ništa nije bilo ubačeno u teren, do te kobne petarde koju je neki kretenko u onom dimu bacio. Prije toga su nam vodu ugasili kao da smo ne znam šta radili s njom, malcu koji je pojačao pritisak skinuše marker i poslaše ga van terena kao da je zadnji ološ neki. I nakon što su se povukli igrači s terena, spiker ne reče da prestanemo s tim mada se nije ni nastavljalo već odmah napustite tribinu. I da se razumijemo, nije nas policija istjerala već smo sami izašli kad su nas igrači zamolili. Mogli smo komotno ostati, par đuturuma u policijskim odijelima nas nisu pomoću filmskih trikova izbaciti ali se fino izašlo zbog prijetnje nekog glavonje da će nas žestoko kazniti, naglašavam opet, totalno bespotrebno. Smatram da je i naša Uprava imala upletene ruke u to ali eto nas opet u Zenici i svugdje za Rođenim, a vrijeme će pokazati ko valja a ko ne valja.
ovdje je netobola upravu.... cesto mostarac zna da *enja.. ;)
i tito je volio velež :D

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 07 avg 2012, 05:25

Nije upitanju jedna petarda nego je upitanju sto je ta petarda izgledalo da je golmana pogodila ili mogla pogoditi (jeli pogodila ili nije nije to ni bitno ) i sudija je uradio ono sto je uradio da zastiti golmana znamo svi sta je se desilo Iliji od petarde ( ekspozivne naprave ) mislim da je sudia samo uradio sto je najbolje a to je da zastiti golmana gostiju a vi koji bacate petarde nadam se ubuduce da ste naucili nesto iz ovoga, culiste sta je se desilo onom navijacu na utakmici Sarajeva od petarde ... petarde , baklje i dimne treba zabraniti skroz zar nije ljepse viditi kad se skace i igra ona zamba pa izgleda koda se cjela tribina pomjera nego kad se bakljada napravi , sal uruke i forcaj i sa pjesmom podrzi svoj klub a ne stetu praviti

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 avg 2012, 08:40

U klasičnom mostarskom preseravanju i pretjerivanju, krenulo je od nekakve petardice (zelene) koja je pukla metrima daleko od golmana glumca, a sada se spominju otiknuti prsti i topovski udari. Do sutra očekujem stručne forumaše kako govore da je granata bačena na teren. I da, ekstremno ste dosadni, posebno ovi moralisti.

I da, da, i meni je najdraže kad igramo zambu.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 07 avg 2012, 11:27

Svi misle da znaju sve, Mostarci izgleda najviše.

Čast manjini . . .
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 avg 2012, 13:08

čudi me da ikako postoji naš fudbal, šta mora preživljavati.

ne opravdavam ovaj potez navijača u subotu, čak šta više OSUĐUJEM to, jer će na kraju samo klub ispaštati, a ne oni, boli njih briga, opet će se naći par MANGUPA, i opet isto učiniti, a ove zaštitarske kuće, pa koji qurac one uopšte rade na stadionima, kada nisu u stanju regulisati jedan običan meč, a kamoli da obezbjeđuju stadione gdje dolazi po 30.000 i više hiljada ljudi. ko te lopove uopšte plaća, pa haram im svaki dinar koji dobivaju od ovog napaćenog naroda, j.ebo i otac očev lopovski, to valjda oni u dogovoru puštaju da se unose petarde i ostala sranja.

ovaj se problem neće riješiti velikim novčanim kaznama i suspenzijama stadiona, nego jedino OŠTRIM ZAKONIMA I PENDREK EFENDIJOM PO LEĐIMA........ :lol: :lol: :lol:

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 07 avg 2012, 13:17

Ajde malo da ohladite vise, opustite se
" onclick="window.open(this.href);return false;

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 07 avg 2012, 15:16

ma one zastitarske firme nista ne rade na onom stardionu, pa se svasta i moze desiti . kad je prije 2 godine 500 ultrasa upalo iza kucica za rezervne igrace ja sam mislio da ce glava mrtva pasti . malom iliji je i otisla ruka od onog udara.

a to sto ove mazlumine pisu da su pokradeni ja odavno smjesnije nesto nisam cuo :D :D :D valjda sebi neki alibi traze ko ce ga znati.paranoja je zajebana

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 07 avg 2012, 20:29

NeToBoLa, ne kontam kojim logičkim procesom si došao do zaključka da je uprava umješana u to što su navijače "prestrogo" izbacili sa tribine? ili su to samo tvoja nagađanja izrođena iz mržnje prema upravi...

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 avg 2012, 04:00

Dvije utakmice u direktnom prenosu

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i BHT dogovorili su rasproed prenosa jesenjeg dijela BH Telecom premier lige BiH. „Rođeni“ će u direktnom prenosu biti prenošeni dva puta. U 8. kolu domaćini su Leotaru. Utakmica se igra 29. septembra.

Mnogo zanimljiviji susret je gradski derbi, koji se igra u posljednjem kolu jesenjeg dijela BH Telecom premier lige BiH. Utakmica pod Bijelim Brijegom biće direktno prenošena, a igra se 25. novembra.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 08 avg 2012, 04:25

vm22 je napisao/la:Dvije utakmice u direktnom prenosu

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i BHT dogovorili su rasproed prenosa jesenjeg dijela BH Telecom premier lige BiH. „Rođeni“ će u direktnom prenosu biti prenošeni dva puta. U 8. kolu domaćini su Leotaru. Utakmica se igra 29. septembra.

Mnogo zanimljiviji susret je gradski derbi, koji se igra u posljednjem kolu jesenjeg dijela BH Telecom premier lige BiH. Utakmica pod Bijelim Brijegom biće direktno prenošena, a igra se 25. novembra.
jma jos jedan prenos Veleza ;)

Arena sport prenosi derbi starih rivala Zeljeznicara i Veleza sa Grbavice 8-)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 08 avg 2012, 04:26

rodjak je napisao/la:

Super 8-)

zmaj od b.
Kontakt:

Post Postao/la zmaj od b. » 08 avg 2012, 08:24

vm22 je napisao/la:
rodjak je napisao/la:

Super 8-)
Gdje si nasao raspored ovih prenosa?

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.