RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Forza velez
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Forza velez » 05 avg 2012, 17:57

RA -RASPAD
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 05 avg 2012, 18:12

I opet...najmanje se priča o utakmici.
Što se tiče RA,to je malo kompleksno pitanje,mahom su to djeca...realno.
Ali,zašto je to tako???
Dok je bio Paša,navijači su bili navijači i gurali Velež naprijed.
Da sam ja kojim slučajem u upravi,ponašao bih se normalno,sa respektom prema tim ljudima koji prate Velež,ne bih ih gledao kao skupinu retarda.Jer uistinu,klub bez navijača je nikakav klub.Dovoljno je pogledati Slaven Belupo,Zagreb,Split...to su klubovi koji mogu imati rezultate ali nemaju štih.
Velež bez svojih pravih navijača nema svoj štih.
U Mostaru kojeg često poredim sa Splitom zbog sličnog temperamenta...ne možeš se uzdići iznad ostalih,ne možeš biti arogantan,odbojan i nedodirljiv...i to je tako...ma kako nekom iz Amerike to djelovalo kao malograđanština...to je tako,takav nam je mentalitet.Možda smo seljaci,možda smo malograđani,možda smo zaostali...ali mi smo tu,tu uz Velež.Pun mi je kofer ove dijaspore koja nama savjetuje kako mi treba da se ponašamo.Da i mi možda odemo u Australiju ili Ameriku pa da budemo uzorni i 'normalni'?
Da ne dužim previše,mada sam već odužio...evo jedan post sa početka rada ovog foruma,zanimljivo,to je napisao REALNI navijač zrinskog....tamo 2008...
Pametnom dosta.
antipolitika je napisao/la:Pozdarv.
Prijatelju ili druza kako vec na zalost nisam zaboravio Velez,vjerovao ili ne iako navijam za Zrinjski drag mi je i Velez posto je to ipak gradski klub tj bivsi klub svih nas mostaraca al jbg vremena se mjenjaju itd.
Nazalost Velez sputavaju neki odredjeni krugovi tj. isti krugove koji su Ahmeda Dzubura smjenili iako je on navodno se sam povukao,Ahmed je bio na dobrom putu da vrati Velez u sam vrh BH nogometa ali neki ljudi jednostavno nemogu prihvatiti da sve pare idu Velezu u kasu a ne za njihove privatne interese,znam da ces se sad naljutit ali Velez po mom misljnju nije kvalitetan jos kao ova cetri kluba ali mogu ti reci ako on mladi momci koji su igrali u Trebinju zadnju utakmicu budu gurani u prvi plan umjesto veterana koji igraju u Velezu i po 10 godina u nizu ,ti isti igraci odu na probu u kinu pa se vrate nikavi ne spremni i zajebavaju trenera jer su oni ko biva neka klasa e takvih se treba rjesit i Velez ce biti onaj stari
.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 05 avg 2012, 18:16

kadeti

radnik velez 1 2

bravo mali rođeni

omladinci
radnik velez 0 0 utakmica u toku

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 05 avg 2012, 23:11

tepsija je napisao/la:I opet...najmanje se priča o utakmici.
Što se tiče RA,to je malo kompleksno pitanje,mahom su to djeca...realno.
Ali,zašto je to tako???
Dok je bio Paša,navijači su bili navijači i gurali Velež naprijed.
Da sam ja kojim slučajem u upravi,ponašao bih se normalno,sa respektom prema tim ljudima koji prate Velež,ne bih ih gledao kao skupinu retarda.Jer uistinu,klub bez navijača je nikakav klub.Dovoljno je pogledati Slaven Belupo,Zagreb,Split...to su klubovi koji mogu imati rezultate ali nemaju štih.
Velež bez svojih pravih navijača nema svoj štih.
U Mostaru kojeg često poredim sa Splitom zbog sličnog temperamenta...ne možeš se uzdići iznad ostalih,ne možeš biti arogantan,odbojan i nedodirljiv...i to je tako...ma kako nekom iz Amerike to djelovalo kao malograđanština...to je tako,takav nam je mentalitet.Možda smo seljaci,možda smo malograđani,možda smo zaostali...ali mi smo tu,tu uz Velež.Pun mi je kofer ove dijaspore koja nama savjetuje kako mi treba da se ponašamo.Da i mi možda odemo u Australiju ili Ameriku pa da budemo uzorni i 'normalni'?
Da ne dužim previše,mada sam već odužio...evo jedan post sa početka rada ovog foruma,zanimljivo,to je napisao REALNI navijač zrinskog....tamo 2008...
Pametnom dosta.
antipolitika je napisao/la:Pozdarv.
Prijatelju ili druza kako vec na zalost nisam zaboravio Velez,vjerovao ili ne iako navijam za Zrinjski drag mi je i Velez posto je to ipak gradski klub tj bivsi klub svih nas mostaraca al jbg vremena se mjenjaju itd.
Nazalost Velez sputavaju neki odredjeni krugovi tj. isti krugove koji su Ahmeda Dzubura smjenili iako je on navodno se sam povukao,Ahmed je bio na dobrom putu da vrati Velez u sam vrh BH nogometa ali neki ljudi jednostavno nemogu prihvatiti da sve pare idu Velezu u kasu a ne za njihove privatne interese,znam da ces se sad naljutit ali Velez po mom misljnju nije kvalitetan jos kao ova cetri kluba ali mogu ti reci ako on mladi momci koji su igrali u Trebinju zadnju utakmicu budu gurani u prvi plan umjesto veterana koji igraju u Velezu i po 10 godina u nizu ,ti isti igraci odu na probu u kinu pa se vrate nikavi ne spremni i zajebavaju trenera jer su oni ko biva neka klasa e takvih se treba rjesit i Velez ce biti onaj stari
.
ali ako ti navijači skoro svaku utakmicu uzimaju OKO 4000KM onda to nisu navijači.to su balavci koji bi htjeli da su u centru pažnje.i još ako se biju između sebe to nije onakav RA kakvog ja poznajem.ali eto ako je tebi to normalno dobro.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 avg 2012, 23:34

Kadeti dobili 2:1

Juniori 1:1 na kraju

I pored svih ovih problema sa kaznama, autobus Veleža se na pola puta pokvario i morati će večeras prespavati negdje.. Ko zna kako će to završiti, nevjerujem da imaju dovoljno para za prenoćište svakog igrača ili ako imaju para nije niko spreman dati iz svog džepa. Ako ima neko ikakve veze sa trenerom (Remetić) i sa autoprevozom nekim, nek kontaktira i vidi da se pošalje autobus za njih još večeras ili tokom noći da ne bi Velež i tu gubio pare pored ove kazne. Ili će na kraju igrači morati skucati pare za prenoćište između sebe. Biće tu svašta. Ukoliko Radnik plati prenoćište, to će biti vrhunski, onda i oni mogu tražiti dan ranije da dođu.

Tako sam dobio informaciju da se bus pokvario od igrača jednog, e sada ako se nešto u međuvremenu sredilo, ne zamjerite mi

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 06 avg 2012, 00:18

cuo sam se s bratom
krenuli su bili su na veceri u zivinicama prije pola sata,
nisu mogli krenut iz bjeljine sat vremena dok se bus nije popravio(nije mogao se upalit nikako)
sad jel se opet pokvario nisam u toku ne javlja mi se.....

ovo je vec 2 put da se bus kvari,kad se islo u njemacku isto se povario......
nadam se da nam nisu uvalili pokvaren bus

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 06 avg 2012, 00:19

CELIk uze bod tom Sarajevu bice tesko u Zenici
Limvo Likce

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 06 avg 2012, 00:23

krenuli su u olovu su idu prema mostaru----

treba bus na pregled vozit pod hitno da se vidi u cemu je problem

znaci protiv radnika ukupno 7 poena

bravo rodjeni

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 06 avg 2012, 00:45

VELEZDOGROBA je napisao/la:krenuli su u olovu su idu prema mostaru----

treba bus na pregled vozit pod hitno da se vidi u cemu je problem

znaci protiv radnika ukupno 7 poena

bravo rodjeni
Bravo , bravo +
Djelimo prvo mjesto sa Borcem vidi nas mama dobri smo drama 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Akhenaten
Kontakt:

Post Postao/la Akhenaten » 06 avg 2012, 05:56

Crvenarmija je napisao/la:vama je normalno da se bacaju petarde na protivničke igrače?
vama je normalno da se bijete između sebe?
vama je normalno da vas igrači moraju molit da izađete sa tribine?
sta vas briga nećete vi plaćati kaznu nego klub.
svaku utakmicu napravite neki belaj?
ako vam je ovo normalno onda se stvarno trebate preispitati sami sa sobom.
i pjevate da volite velež ,ako volite nemojte mu odmagat .
UPRAVA JE KRIVA ZA SVE OVO :D
vama je za sve uprava kriva.žalosno.
@MostaracVelezovac da bog do ima vise ljudi kao ti.
FORZA VELEŽ.
Brate dzaba je ovde pricati takve stvari, oni koji to rade su obicni klosari i sigurno nemaju pristup ni internetu pa to nece ni doci do njih. Oni su u nekom svom svijetu, znas kako to ide...
Svaka cast za Velez i odlican pocetak sezone!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 06 avg 2012, 11:05

http://sportsport.ba/bh_fudbal/dzafic-u ... dove/85445" onclick="window.open(this.href);return false;

džafa ima zacrtan cilj i put, to se vidi iz dosadašnji izjava. čovjek tačno zna šta želi postići i kako. ne kaže nikad nešto spektakularno ali mi uvijek njegove izjave ulijevaju nadu da bi mogla ovo lijepa sezona biti. dok me čitanje foruma uvijek rastuži. nakon pobjede se više priča o navijačima, petardama, upravi, nego o ekipi i igri.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 avg 2012, 11:24

Upravo tako, ljudi treba da pišu o pobjedi, ili o porazu, kako kad šta naiđe, a " nailaziti " će svašta, to je sigurno.
Treba da se piše o tim momcima što su otvorili pobjedom sezonu, dobili kakav - takav nivo samopouzdanja, tražiti mane, ali i vrline njihove igre, hvaliti ih, ali i kuditi sve u cilju boljeg Veleža.
O pirotehnici nema potrebe da se piše, jer je to urođeno u balkanski mentalitet, i da nam je puno strožiji zakonik po tom pitanju, uvijek bi bilo budala koje to rade i biti će, tako da daljnju raspravu o tome smatram besmislenom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 avg 2012, 13:09

samo neka igraju lopte, a ovo s petardama, nemam komentara....... :evil:

evo čitam čelikovci najavljuju laganu pobjedu protiv VELEŽA, pa vidjet ćemo u subotu, jer niko ne zna šta se može desiti.....

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 06 avg 2012, 15:12

Stvarno ne kontam neke likove, da se razumijemo niko ne podrzava nikakav vid nasilja, ali se odjednom nasla grupa forumasa ( citaj ne navijaca koji sjede za kompjuterom i koji su tribinu vidjeli samo preko monitora ) koja optuzuje, zatvara, "hapsi", cijelu navijacku grupu. Da razjasnimo i sam sam protiv tog cina ubacivanja bilo cega u teren, ali zar je to toliki zlocin da se optuzi toliko ljudi. Da li se iko upitao zasto se to desilo, sta je "sposobna" uprava uradila po pitanju registracije, potpisivanja ugovora i zadrzavanju kvalitetnih igraca, sta je povod revoltu? Koji su to cudni potezi uprave isprovocirali navijace koji su obisli sve stadione u prvoj ligi. Tamo neko napisa protivnicka ekipa dosla sa 11 igraca, halo ... kakve veze ima FK Velez sto je trener druge ekipe poveo 11 igraca i sto su igrali po vrucini. A da ne spominjem talente kojima je cudno sto su se navijaci potukli ( iako ni sam ne zna jesu li jer nije ni bio na utakmici, i sto je svakako jedan od pokazatelja da mu je tribina i dogadjanja na njoj totalno nepoznati ). I jos samo napomena da to ako neko nema internet nije pravilo ili kriterij koliko je navijac nekog tima ili da saslusa pametne forumase koji znaju sve zakone, pojasnjenje za talente koji svijet gledaju kroz monitor.

Igra u napadu odlicna, napokon Cemalovic pokazao sta zna i koliko moze, dobar start mlade ekipe. Pokusati malo bolje posloziti odbranu kako bi se smanjili propusti i greske koje prethode golu. Ocekujemo dobru igru u Zenici
Rođeni brato

sinergija
Kontakt:

Post Postao/la sinergija » 06 avg 2012, 15:22

Bijeljina – Bruka i sramota za sve ono što se dešavalo u Mostaru – zajednička je konstatacija svih članova ekspedicije Fudbalskog kluba Radnik koji se posle pet sezona vratio u Premijer ligu BiH i doživeo takva poniženja u duelu sa Veležom (0:3).

Utakmica je bila prekinuta 18 minuta zbog toga što su huligani pogodili sa tribine golmana Mladena Lučića. Bezbednost aktera utakmice je bila ugrožena po svim osnovama.
-Šta da kažem posle svega što se dešavalo u Vrapčićima nego da smo poniženi i omalovažavani kao ljudi i sportisti. Svaki drugi komenatr je suvišan. Na dan utakmice u ranim jutarnjim časovima smo krenuli za Mostar, putovali i igrali po vrelini, imali smo na raspolaganju samo 11 fudbalera i doživeli smo to što smo doživeli. Ovo je zaista sramota za fudbal pogotovo što već na startu Premijer liga pokazuje svoje pravo lice i plašim se za budućnost fudbala – istakao je šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.

Zanimljivo je da su posle bakljade i incidenta koji su izazvali posle jednog časa igre domaći navijači koji su pokazali huliganske manire sa jedne prešli samo na drugu tribinu i mirno nastavili da gledaju utakmicu. Niko nije reagovao. Bili smo vređani i psovani na svim osnovama, potpuno bez razloga.
-Definitivno nismo bili bezbedni, a imali smo i mnogo problema posle utakmice, jedva smo izašli sa stadiona i Vrapčića. Nisam otišao ni na konferenciju za novinare posle utakmice, plašio sam se i za igrače, a u takvim uslovima nisam ni želeo da budem više gost ljudi iz Veleža. Posle incidena naši igrači nisu više bili ti koji su mogli da se suprostave domaćinu, strah je ušao u njih, pogotovo u golmana Lučića koji se plašio novog napada. Primio je dva gola koja u regularnim uslovima nikada ne bi. Kakvo je to razmišljanje ljudi Veleža koji su posle svih nekorektnosti u nedelju poslali decu u Bijeljinu da igraju omladinsku ligu. Neke stvari u Premijer ligi zaista nemaju smisla – dodao je razočarani i rezignirani Nestorović.

Što se sam utakmice tiče Radnik se, uprkos svim problemima i pehovima, dostojanstveno držao do 63. minuta, a ond aje nastao pomenuti incident i slom.
-Bili smo bolji do momenta incidenta, Velež je vodio i pao, videlo se to na terenu. Imali smo četiri kolosalne šanse. Očigledno su to navijači videli izrežirali prekid i onda se desilo to što se desilo. Ovo su neprimerene stvari za jedno ozbiljno takmičenje. Suđenje ne želim d akomentarišem, samo mogu da kažem da je i ono bilo u sklopu opšteg dekora na stadionu u Vrapčićima. Kome trebaju ovakve utakmice? Ni dan posle gostovanja u Mostaru ne mogu da dođem sebi ni shvatim zbog čega je sve ovako? Bruka i sramota! – rekao je na kraju Darko nestorović, trener bijeljinskog premijerligaša.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 avg 2012, 15:23

Jel može neko od navijača Veleža da napiše nešto o vrijeđanju Radnikovih igrača i stručnog štaba što navode na Radnikovom topicu ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 avg 2012, 15:30

sinergija je napisao/la:Bijeljina – Bruka i sramota za sve ono što se dešavalo u Mostaru – zajednička je konstatacija svih članova ekspedicije Fudbalskog kluba Radnik koji se posle pet sezona vratio u Premijer ligu BiH i doživeo takva poniženja u duelu sa Veležom (0:3).

Utakmica je bila prekinuta 18 minuta zbog toga što su huligani pogodili sa tribine golmana Mladena Lučića. Bezbednost aktera utakmice je bila ugrožena po svim osnovama.
-Šta da kažem posle svega što se dešavalo u Vrapčićima nego da smo poniženi i omalovažavani kao ljudi i sportisti. Svaki drugi komenatr je suvišan. Na dan utakmice u ranim jutarnjim časovima smo krenuli za Mostar, putovali i igrali po vrelini, imali smo na raspolaganju samo 11 fudbalera i doživeli smo to što smo doživeli. Ovo je zaista sramota za fudbal pogotovo što već na startu Premijer liga pokazuje svoje pravo lice i plašim se za budućnost fudbala – istakao je šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.

Zanimljivo je da su posle bakljade i incidenta koji su izazvali posle jednog časa igre domaći navijači koji su pokazali huliganske manire sa jedne prešli samo na drugu tribinu i mirno nastavili da gledaju utakmicu. Niko nije reagovao. Bili smo vređani i psovani na svim osnovama, potpuno bez razloga.
-Definitivno nismo bili bezbedni, a imali smo i mnogo problema posle utakmice, jedva smo izašli sa stadiona i Vrapčića. Nisam otišao ni na konferenciju za novinare posle utakmice, plašio sam se i za igrače, a u takvim uslovima nisam ni želeo da budem više gost ljudi iz Veleža. Posle incidena naši igrači nisu više bili ti koji su mogli da se suprostave domaćinu, strah je ušao u njih, pogotovo u golmana Lučića koji se plašio novog napada. Primio je dva gola koja u regularnim uslovima nikada ne bi. Kakvo je to razmišljanje ljudi Veleža koji su posle svih nekorektnosti u nedelju poslali decu u Bijeljinu da igraju omladinsku ligu. Neke stvari u Premijer ligi zaista nemaju smisla – dodao je razočarani i rezignirani Nestorović.

Što se sam utakmice tiče Radnik se, uprkos svim problemima i pehovima, dostojanstveno držao do 63. minuta, a ond aje nastao pomenuti incident i slom.
-Bili smo bolji do momenta incidenta, Velež je vodio i pao, videlo se to na terenu. Imali smo četiri kolosalne šanse. Očigledno su to navijači videli izrežirali prekid i onda se desilo to što se desilo. Ovo su neprimerene stvari za jedno ozbiljno takmičenje. Suđenje ne želim d akomentarišem, samo mogu da kažem da je i ono bilo u sklopu opšteg dekora na stadionu u Vrapčićima. Kome trebaju ovakve utakmice? Ni dan posle gostovanja u Mostaru ne mogu da dođem sebi ni shvatim zbog čega je sve ovako? Bruka i sramota! – rekao je na kraju Darko nestorović, trener bijeljinskog premijerligaša.
The_Target - evo ti iznad odgovor na tvoja pitanja.

Eto zasto.

Sad ce seljaci iz Bjeljine pokusat uzet 3 boda za zelenim stolom pricajuci kako su se plasili za svoje zivote.
A ko je gledo utakmicu - vidio je.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 06 avg 2012, 15:40

Dok sam bio na utakmici, ne znam da se ikad manje psovalo protivničkim igračima. Ne znam šta je kasnije bilo ali mislim da nije to bilo upućeno njima već onima koji poslaše pokušaj policije i osiguranja na nas !

Golman nije pogođen uopće bio. Sad neka ovi naši reaguju i kažu šta i kako je bilo ili im odgovara da se igra bez navijača. Da mogu raditi šta hoće.
Who dares, wins !

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 06 avg 2012, 15:42

Hahahaha ne mogu da vjerujem, smijesna izjava...Psovanja je bilo, ali nista neobicno, na svakoj utakmici bude, cak sta vise, odavno nisam cuo manje psovki na Velezovoj utakmici...Bili bolji do prekida? Tri puta ukupno presli centar na utakmici,i imali dvije dobre prilike i to sve u prvom poluvremenu. A prekid uopste nije bio u 63 minuti nego u 48-49, samo sto je pocelo drugo poluvrijeme. Sudjenje je bilo bas dobro, ne znam na sta se zale, nijedna odluka nije isla u korist velezu, mozda poneki sitni faul na sredini, kao sto je i njima svirano par puta.
Sad ce ispast da su im navijaci spremili sacekusu poslije utakmice,pa nisu smjeli izaci iz svlacionica bla bla. Naravno,do prekida nije smjelo doci, i nije smjela biti bacena ona petarda, ali daleko od toga da im je sigurnost bila i najmanje ugrozena. Ne znam, ako se zbog ovoga plase za buducnost fudbala, onda nek idu igrati klikera, svakako bi se bolje snasli tu :D. I prvi su kandidat za ispadanje, ako uzmu vise bodova nego Kozara prosle sezone, ja im skidam kapu :D
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 06 avg 2012, 15:47

NeToBoLa je napisao/la:Dok sam bio na utakmici, ne znam da se ikad manje psovalo protivničkim igračima. Ne znam šta je kasnije bilo ali mislim da nije to bilo upućeno njima već onima koji poslaše pokušaj policije i osiguranja na nas !

Golman nije pogođen uopće bio. Sad neka ovi naši reaguju i kažu šta i kako je bilo ili im odgovara da se igra bez navijača. Da mogu raditi šta hoće.
Netobola,

Upravo oni koje ti opravdavas su i razlog sto se sada ista mora objasnjavat bilo kome.

Ali nema veze, bitno je da je Mrkva baco topovske udare a Tana baco petarde da ovo sve iscenirali i mogli radit sta hoce - jer svi znamo koliki su strah i trepet djeca iza gola. Svi znamo da se bez njihovog odobrenja u upravi nista nemoze desit. :lol:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.