Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2012, 23:43

Nisam ni ocekivao drugaciji odgovor od tebe. Sad bi ja tebi pricao da mu je upravo u Splitu unistena karijera, ali ne vrijedi. Zavrsavamo raspravu ovdje. Citaj me pazljivije pa ces realnije da razmisljas, poslije o nama. Veceras je bilo solidno, teske noge, ali smo za kraj dobili sto je vrlo bitno. Ne zanima me ko im je falio, nama kad je falila petorka svi su nas kantali redom.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 05 avg 2012, 23:44

LBJ MVP je napisao/la:[

Nego,ova Hrvatska gora nego kad ju je vodio Joke,nisam ni mislio da su dobri,ali ovo je smiješno,lakrdija od ekipe :roll:
jel repeša opet trener hrvatske ?
zanimljivo je da je hrvatska prije samo 4 godine(pod tim istim trenerom) igrala na olimpijskim igrama i borila se sa španjolcima za polufinale...a vidi sad...
doduše ovo su ipak pripreme i novi početak za njega...možda mu treba dati vremena...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2012, 23:45

Raul_64 je napisao/la:Samo Mirza se mora angazirati u skoku(samo jedan)..
Zach i Djedovic su zajedno skupili 15 skokova.
mada onako izgledao je nonsalantno cijelu utakmicu i kad je ulazilo i kad nije.

Djedovic strasnu kosarku igra,strasnu.
njegova mogucnost ulaska u reket je uvijek bila ogromna,ali sada zavrsava mnogo sigurnije oko obruca..

Persic i Masic su pravi igraci koji ce dati svoj maximum u svakoj utakmici,nece gusiti loptu,igraju bez nje sa puno kretanja,blokova a u odbrani nasi najbolji igraci na perimetru.

Kikan savrsen za ovu Acinu igru.
pick and roll,pick and pop sa veoma solidnim sutem i pomaze sto je inteligentan pa dobro cita igru.

Sinan mora bolje,nek mu Jozo bude primjer svojim zalaganjem jer je odigrao bolju odbranu u ono malo minuta od njega(tad smo i dosli u egal).

ZA ovo malo vremena Aco je napravio ekipu s glavom i repom..
i karakterom,na -12 bez ikakve panike smo nastavli vrtiti svoje setove.
ljepota.
Raule, citaj svog dobrog druga Nenu i vidjet ces da sam to sve najavio. Sa Kikijem, sa Wrightom, sa Masicem i Persicem 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 avg 2012, 23:51

neno#4 je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Samo Mirza se mora angazirati u skoku(samo jedan)..
Zach i Djedovic su zajedno skupili 15 skokova.
mada onako izgledao je nonsalantno cijelu utakmicu i kad je ulazilo i kad nije.

Djedovic strasnu kosarku igra,strasnu.
njegova mogucnost ulaska u reket je uvijek bila ogromna,ali sada zavrsava mnogo sigurnije oko obruca..

Persic i Masic su pravi igraci koji ce dati svoj maximum u svakoj utakmici,nece gusiti loptu,igraju bez nje sa puno kretanja,blokova a u odbrani nasi najbolji igraci na perimetru.

Kikan savrsen za ovu Acinu igru.
pick and roll,pick and pop sa veoma solidnim sutem i pomaze sto je inteligentan pa dobro cita igru.

Sinan mora bolje,nek mu Jozo bude primjer svojim zalaganjem jer je odigrao bolju odbranu u ono malo minuta od njega(tad smo i dosli u egal).

ZA ovo malo vremena Aco je napravio ekipu s glavom i repom..
i karakterom,na -12 bez ikakve panike smo nastavli vrtiti svoje setove.
ljepota.
Raule, citaj svog dobrog druga Nenu i vidjet ces da sam to sve najavio. Sa Kikijem, sa Wrightom, sa Masicem i Persicem 8-) 8-)
I mislio sam da ti je post po mjeri :D

svaka tebi cast.
ja sam ih trebao vidjeti na djelu,mada sam Wrighta gledao kroz playoff u Hrvatskoj i vidio sam da je pravi igrac.
Masic,Persic uklopljeni u dobar sistem koji ocigledno imamo su super korisni igraci.
Ne mozes vala imat 3 Djedovica na terenu,treba neko igrati bez lopte,raditi prljave poslove a obojica imaju tek toliki domet(sut) da ih ne mozes pustit same.

12 igraca..
ja ne bi mogao nabrojati 10 takvih da zasluzuju igrat prije Masica i Persica.
sam si rekao,nece se buniti a uvijek ce dati maximum.
pravi igraci i gotovo.

SVI U SKENDERIJU!!!
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 avg 2012, 23:51

E vidi ih trebale im tri utakmice da skontaju da ova ekipa ima i glavu i rep :mrgreen:
Ja to pisao nakon prve odgledane četvrtine, jesam li sad stručnjak :mrgreen: :P

Pa šta je neno i ja sam to sve najavio, veći sam stručnjak od tebe moraš se pomiriti s tim :mrgreen: :mrgreen:
I odgovori mi na pitanje nemoj mi se tu kofrčiti :evil:

Ja kad bi vidio Jusufa odma bi znao šta će biti od njega :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 06 avg 2012, 00:00

jel mitrović dao išta, vidio sam onaj jedan airball u drugoj četvrtini :roll:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 avg 2012, 00:02

kokuz je napisao/la:jel mitrović dao nešta, vidio sam onaj jedan airball u drugoj četvrtini :roll:
nije airball,izblokiran je bio sut.
vise nije ni sutao..
"cojones" mu treba,al jedan od ovih dana kada udje u seriju i uneredi nekog mislim da ce i on doci na svoje.

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 06 avg 2012, 00:06

Cestitke ACI i igracima odlicno poslozena ekipa :D :D

Evo ko nije gledao veceras tekmu sutra na SPORTKLUBU U 13:45 SNIMAK BIH-HRVATSKA
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 avg 2012, 00:08

dean_ je napisao/la:
ako se dobro sjećam udaljio je i bogdanovica...

ma hrvatska košarka je već davno dotaknula dno dna i malo tko se zbog nje nervira...sramota hrvatskog sporta..pobjeđuju je svi živi susjedi....naravno i tu bi mogli biti dominantni kao i u rukometu,da je vode pravi ljudi...ali ništa od toga i ne treba se nervirat

ali vidim da su mnogi od vas sretni jer ipak je to hrvatska...radujte se malo i vi :mrgreen:
:o :o U ovom trenutku postoji bar 10 boljih ekipa i od najbolje Hrvatske i to da je vode najstrucniji ljudi koje imate.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 avg 2012, 00:11

Raul_64 je napisao/la: nije airball,izblokiran je bio sut.
vise nije ni sutao..
"cojones" mu treba,al jedan od ovih dana kada udje u seriju i uneredi nekog mislim da ce i on doci na svoje.
Kud će mu bolja prilika od mečeva sa Portugalom i Austrijom ;)
Iako mislim da je Aco pogriješio, neće biti ništa od njega :mrgreen:

Ja očekujem da Mašić i Peršić polude u po jednoj utakmici kvalifikacija ko Siniša nekad, a oni su njegovi pravni nasljednici :P :mrgreen:

neno#4 odgovori mi na pitanje :evil: :evil:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 avg 2012, 00:14

Zach ima najbolji index korisnosti na turniru, ali nije MVP zato sto je Srbija osvojila. Djedovic 3. po indexu, ali ga nema u startnih 5. Bitno da je tu Ukic, od koga Djedovic ima duplo bolji index.

Mirza najbolji strijelac, Zach asistent i skakac.
Zadnja izmjena: Kuko, dana/u 06 avg 2012, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 avg 2012, 00:14

Kuko je napisao/la:Zach ima najbolji index korisnosti na turniru, ali nije MVP zato sto je Srbija osvojila. Djedovic 3. po indexu, ali ga nema u startnih 5. Bitno da je tu Ukic, od koga Djedovic ima duplo bolji index.
ma bitno je da su sve 4 ekipe imale barem po jednog predstavnika ;)

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 06 avg 2012, 00:17

Kuko je napisao/la:
dean_ je napisao/la:
ako se dobro sjećam udaljio je i bogdanovica...

ma hrvatska košarka je već davno dotaknula dno dna i malo tko se zbog nje nervira...sramota hrvatskog sporta..pobjeđuju je svi živi susjedi....naravno i tu bi mogli biti dominantni kao i u rukometu,da je vode pravi ljudi...ali ništa od toga i ne treba se nervirat

ali vidim da su mnogi od vas sretni jer ipak je to hrvatska...radujte se malo i vi :mrgreen:
:o :o U ovom trenutku postoji bar 10 boljih ekipa i od najbolje Hrvatske i to da je vode najstrucniji ljudi koje imate.
želim reći da nam fale stručniji treneri..teško je vjerovat da su hrvati nakon svih uspjeha zaboravili igrat košarku..jer hrvatska često osvaja medalja u mlađim kategorijama i ima mnoge igrače koji i stranci proglašavaju ogromnim talentima(recimo dario šaric)...ali ne dobivaju previše prilike u domaćim klubovima...treneri ih ne znaju izbrusit do kraja,kao što to znaju u rukometu ili čak nogometu...ne postoji sustav koji postoji u drugim sportovima....

a i sad na drugom forumu čitam da hrvatskoj fali dosta igrača koji su igrali četvrtfinale prošle olimpijade(a mogu još igrati)...popovic,tomas,bogdanovic,barac,lončar,planinic,banic...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 avg 2012, 00:20

legenda reala je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la: nije airball,izblokiran je bio sut.
vise nije ni sutao..
Kud će mu bolja prilika od mečeva sa Portugalom i Austrijom ;)
Iako mislim da je Aco pogriješio, neće biti ništa od njega :mrgreen:

Ja očekujem da Mašić i Peršić polude u po jednoj utakmici kvalifikacija ko Siniša nekad, a oni su njegovi pravni nasljednici :P :mrgreen:

neno#4 odgovori mi na pitanje :evil: :evil:
Sta, da li ce biti otvorena utakmica? Kako za koga :mrgreen: :mrgreen:
Najvise volim ove zatvorenog tipa, kad udje 50 ljudi i na miru pogledas :mrgreen: :mrgreen:
Sto bi se zatvarale ove utakmice. Pa Aco ce te pustiti i na trening.

Ostalo je samo ime.....

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 06 avg 2012, 00:21

dean_ je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:[

Nego,ova Hrvatska gora nego kad ju je vodio Joke,nisam ni mislio da su dobri,ali ovo je smiješno,lakrdija od ekipe :roll:
jel repeša opet trener hrvatske ?
zanimljivo je da je hrvatska prije samo 4 godine(pod tim istim trenerom) igrala na olimpijskim igrama i borila se sa španjolcima za polufinale...a vidi sad...doduše ovo su ipak pripreme i novi početak za njega...možda mu treba dati vremena...
fale marko popovic, zoran planinic, marko tomas, bojan bogdanovic, marko banic, kreso loncar, ante tomic, stanko barac i mozda i dario saric....ne brinite za nas, mi cemo se na ljeto plasirat na sp u to sam siguran

a trenutno ste bolji i zasluzeno ste nas dobili. cestitke na tome

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 avg 2012, 00:24

dean_ je napisao/la:
želim reći da nam fale stručniji treneri..teško je vjerovat da su hrvati nakon svih uspjeha zaboravili igrat košarku..jer hrvatska često osvaja medalja u mlađim kategorijama i ima mnoge igrače koji i stranci proglašavaju ogromnim talentima(recimo dario šaric)...ali ne dobivaju previše prilike u domaćim klubovima...treneri ih ne znaju izbrusit do kraja,kao što to znaju u rukometu ili čak nogometu...ne postoji sustav koji postoji u drugim sportovima....

a i sad na drugom forumu čitam da hrvatskoj fali dosta igrača koji su igrali četvrtfinale prošle olimpijade(a mogu još igrati)...popovic,tomas,bogdanovic,barac,lončar,planinic,banic...
Mogao si odmah tako napisati. :D Trenutno ste medju najtalentovanijim reprezentacijama u Evropi, mozda i najtalentovaniji sa Saricem, Hezonjom, Arapovicem i Mazalinom. Ako opravdaju talenat borit ce te se opet za medalje, ali trenutno nemate igrace sposobne za takvo sto.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 avg 2012, 00:25

neno#4 je napisao/la: Sta, da li ce biti otvorena utakmica? Kako za koga :mrgreen: :mrgreen:
Najvise volim ove zatvorenog tipa, kad udje 50 ljudi i na miru pogledas :mrgreen: :mrgreen:
Sto bi se zatvarale ove utakmice. Pa Aco ce te pustiti i na trening.
Pa mogu i ja ući s tobom :mrgreen: :mrgreen:
Ovakih stručnjak ko ja jelde, da pripomognu selektoru ipak se to sve bolje vidi sa tribina :P
Pa reko i sa Slovencima je bila jedna, kraj priprema sakrivaju se karte iako mi nemamo šta sakriti igraćemo kao što smo igrali i do sad.
Haj nadam se da će BHT prenositi ;)
dean_ je napisao/la:
Da ti ja nešto kao najveći stručnjak :mrgreen: kažem, samo Tomić bi bio neka prevaga, ostalo su istrošeni igrači ili su skroz u kanalu(što bi reko nenad neno#4 :mrgreen: ) ;)
NIsu oni nikakva dobit za Hrvatsku u tom smislu

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 06 avg 2012, 00:30

legenda reala je napisao/la: Da ti ja nešto kao najveći stručnjak :mrgreen: kažem, samo Tomić bi bio neka prevaga, ostalo su istrošeni igrači ili su skroz u kanalu(što bi reko nenad neno#4 :mrgreen: ) ;)
provjeri godište svim tim igračima ;) hrvatska ni s njima ne bi bila sila,ali bar bi bila pristojna ekipa koji bi možda opet zaigrala na olimpijadi..sa pristojnim trenerom naravno...već su dokazali da mogu...
Kuko je napisao/la:[]

Mogao si odmah tako napisati. :D Trenutno ste medju najtalentovanijim reprezentacijama u Evropi, mozda i najtalentovaniji sa Saricem, Hezonjom, Arapovicem i Mazalinom. Ako opravdaju talenat borit ce te se opet za medalje, ali trenutno nemate igrace sposobne za takvo sto.
mislim da sam bio dovoljno jasan....drugo je recimo bih...jer u bih ništa ne funkcionira :mrgreen: (bez uvrede)
dok je hrvatska dobra u mnogim sportovima,ali ta košarka zajebava..ne može se reći da hrvatska nema tradiciju i veliki potencijal u tom sportu
Zadnja izmjena: dean_, dana/u 06 avg 2012, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.

reptil
Kontakt:

Post Postao/la reptil » 06 avg 2012, 00:32

dean_ je napisao/la:
legenda reala je napisao/la: Da ti ja nešto kao najveći stručnjak :mrgreen: kažem, samo Tomić bi bio neka prevaga, ostalo su istrošeni igrači ili su skroz u kanalu(što bi reko nenad neno#4 :mrgreen: ) ;)
provjeri godište svim tim igračima ;) hrvatska ni s njima ne bi bila sila,ali bar bi bila pristojna ekipa koji bi možda opet zaigrala na olimpijadi..sa pristojnim trenerom naravno...već su dokazali da mogu...

bas kao sto su to dokazali na euru u Litvaniji :lol: :lol: :lol:

a ovako je to izgledalo
slika

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 06 avg 2012, 00:36

reptil je napisao/la:
dean_ je napisao/la:

bas kao sto su to dokazali na euru u Litvaniji :lol: :lol: :lol:

a ovako je to izgledalo
slika
slika ti je savršena...stavio si najvećeg krivca da takvu očajnu igru :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.