FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 avg 2012, 11:33

CroCHEF je napisao/la:Nakon jednog meča nastao je niz kritika upućenih na naše igrače i Heynckesa.
Realno gledajući ovo je totalno nevažan meč tako da ne trebamo da se previše uzbuđujemo. Realno gledajući mi bi jučer glatko dobili SVW da je bila u pitanju liga, al' se vidjelo i na igračima kako se štede pred početak sezone. Istina, nekoliko igrača je odigralo ispod očekivanja (Boateng, Gomez..), al' sam uvjeren kako će se igra unaprijedit', te da ćemo već danas gledat' mnogo bolji susret protiv Hamburga.

Iskreno se nadam kako će igrači danas osvjetliti obraz kluba, te da će slavit'.
Ovo boldirano se do novog trenera neće promijenit. To je jasno kao dan. I ja sam čekao dugo vremena da se u našoj igri nešto promijeni na bolje ali jednostavno vidim da nema tu ni malo napretka. Čini se da je @ secer bio u pravu, jbg, iskusan čovjek za razliku od nas mladih i nadobudnih.

Kako im nije jasno da će 80% ekipa protiv nas igrati bunker? Pa onda se treba tome prilagoditi i konačno naći odgovor za probijanje bunkera. Znači treba se uigrati neka akcija da se to probije a ne samo lopta u širinu i čekati što će napraviti Ribery i Robben.

Ovaj niz kritika već duže držim u sebi nadajući se da će se nešto promijeniti ali ništa se ne događa i naravno da polako gubim strpljenje.

Nevažan meč? U takvim mečevima odmah trebaš poslati poruku da si najjači. Očekivao sam da 2 puta igramo protiv Borussie ali ništa od toga. Pa cijela Njemačka nam se smije zbog ispadanja jučer........

----------------------

Očit je pad koncentracije...... Obrišite ovaj post moderatori.
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 05 avg 2012, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 avg 2012, 11:34

Nisam bio u mogućnnosti da gledam drugo poluvrijeme ali ono što sam vidio u prvom me zabrinjava, opet ta nonšalantnost u odbrani i opet kardinalne greške Boatenga koji mi djeluje kao izgubljen slučaj izgleda da je momak još mislima na plažama Ibize i Majorce.Loše se postavlja pa tako i često ispada a onda je Gustavo primoran krpiti njegove greške al' ni Gusta nije u stanju stići na sve strane.

Po dosad prikazanom Gomez i Muller na klupu, prvi se praktično vuče po terenu i čeka da mu neko servira loptu na gol liniji uopšte ne učestvuje u igri a kod Mullera je slučaj da nije u stanju vratiti formu koju je imao prije 2-3 godine jedino što ga krasi je borbenost.Ovdje još samo dodati Boatenga koji je kriminalan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kavaz_
Kontakt:

Post Postao/la kavaz_ » 05 avg 2012, 11:45

Ja sve nesto ne mogu da se otrgnem od osjecaja da nisu htjeli da pobjede juce, iz prostog razloga da ne bi igrali sa BvB u finalu a vec sljedeci vikend te dvije ekipe igraju supercup.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2012, 12:01

Nisam stigao jučer pogledat utakmicu, danas ovu za treće mjesto vjerovatno hoću.
E sad od ovih pripremnih utakmica neke sam gledao, neke u prolazu i nekako je bilo više pozitivnih stvari i naznaka nego negativnih. Ali nešto puno da se oslanjam od priprema i da na njima gradim neka očekivanja, to svakako ne.
Znali smo briljirat u pripremama pa onda imat lošiji start u sezonu ili ti polusezonu.

Inače ovaj poraz jučer nam nije trebao, prije svega ne valja to što smo opet izgubili na penale. Isto tako od Werdera imamo 5 puta kvalitetniji tim a onda izgubimo. Znači poraz , iako su pripreme u pitanju, ne treba olako shvatit, ali ne treba ga ni previše, previše ozbiljno shvatit. Vidjet ćemo baš danas kako će ekipa izgledat. A ključna stvar za naša očekivanja mogla bi biti utakmica Superkupa protiv Dortmunda naredne nedjelje. Naravno da je i to ona više predsezonska utakmica, ali je ipak već utakmica određenog takmičarskog karaktera i prilika da se uzme prva titula sezone, te da se najžešći rival savlada i tako digne samopouzdanje. A naravno u toj utakmici ćemo već vidjet na kojem je od prilike nivou naša ekipa. I nakon toga bi naravno ostalo vremena za popravljanje sitnica, ali ako se prikažemo u lošem izdanju, onda znamo da se radikalno još nešto mora mijenjat i tad bi trebali biti zabrinuti. Ali nadam se tom pozitivnom ishodu naredne nedjelje.

Jedna stvar treba odmah biti jasna, a to je da ako mi loše uđemo u sezonu, tu bi veliki krivac mogao biti samo Jupp Heynckes. Kao prvo, to bi značilo da čovjek ništa iz grešaka nije naučio, a pod dva, on nema više pravo se vadit na neke stvari, jer je dobio sad na širini kadra. Znači sad ima i u napadu izbora, da po potrebi krene s dvojicom gore, ima mogućnost u odbrani, ima alternative. Prema tome, sad je ključ kako će on posložit ekipu.
Ako Muller bude opet loše ušao u sezonu, onda stvarno Jupp ima problem u radu s tim igračem. Mislim onda on stvarno njega ne zna usmjerit, ne zna ga uputit, postavit u igri. Pa ne može ti se ništa bolje desit kao treneru nego da imaš Mullera u ekipi. Zašto? Pa razlog je jednostavan, čovjek trči ko konj, ide glavom kroz zid, borben je, zna podvalit loptu, zna zabit gol i nogom, i glavom. Samo trebaš onda znat s njim radit. A mi u zadnje vrijeme od Thomasa , nažalost vidimo često samo trku koja nije efikasna, jer on je pao na neki niži nivo, a trener ga opet ne zna vratit.

Heynckes sigurno neće ovaj put dočekat sezonu na klupi Bayerna, ako rezultati ne krenu u pravom smjeru.
Uprava će mislim isto tako pričekat utakmicu Superkupa, pa će se onda možda još razmislit o nekim, ili nekom pojačanju, ako se u toj utakmici vide propusti.
Utakmica Superkupa će dati određene naznake, ali naravno najpametniji ćemo tek biti nakon par kola Bundeslige, tad ćemo tek moći donijeti neki pravi zaključak, o tome koliko možemo u sezoni i na kojem se zapravo nivou ekipa nalazi. Ako se ekipa bude nalazila na niskom nivou i ako se budu ponavljale greške iz prošle sezone, onda je samo jedan radikalni potez rješenje: SMJENA TRENERA. Možemo mi diskutovat ovaj igrač ovde dobar, ovog bi trebalo ovde, ma trener mora ove igrače samo da usmjeri kako treba, svi oni znaju igrat fudbal, u dosta utakmica su to pokazali. Treba zato više brzine u igri i rizika protiv ekipa koje se zatvaraju i naravno još više varijabilnosti i faktora iznenađenja.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 05 avg 2012, 12:13

momci, kako je odigrao svajnstajger?
Stefan Effenberg je napisao/la:Čini se da je @ secer bio u pravu, jbg, iskusan čovjek za razliku od nas mladih i nadobudnih.
iskusan, velis :) dobro, sta mislis koliko imam godina?

ps.

Pita učiteljica Ivicu:
- "Ivice, voliš li tatu?"
- "Ne volim, on me stalno tuče."
- "Pa voliš li mamu?"
- "Ne volim i ona me tuče."
- "Voliš li brata?"
- "Ne volim, i on me tuče."
- "Pa koga onda voliš?"
- "Bayern. On nikoga ne tuče!"
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 05 avg 2012, 13:04

effe_sa je napisao/la:Ako Muller bude opet loše ušao u sezonu, onda stvarno Jupp ima problem u radu s tim igračem. Mislim onda on stvarno njega ne zna usmjerit, ne zna ga uputit, postavit u igri. Pa ne može ti se ništa bolje desit kao treneru nego da imaš Mullera u ekipi. Zašto? Pa razlog je jednostavan, čovjek trči ko konj, ide glavom kroz zid, borben je, zna podvalit loptu, zna zabit gol i nogom, i glavom. Samo trebaš onda znat s njim radit. A mi u zadnje vrijeme od Thomasa , nažalost vidimo često samo trku koja nije efikasna, jer on je pao na neki niži nivo, a trener ga opet ne zna vratit.
Odlicno receno, ali zelim dodat da sam ponosan na takve igrace tipa Muller kojeg iako nikako da krene ne odustaje,trci i bori se u svakoj utakmici i daje sve od sebe za ekipu kao sto si i sam rekao i makar ne zabio niti jedan gol uvijek ce mi biti drazi od onog koji baci sidro u sesnaesterac,ceka loptu ,zabija masu golova i pokupi sve pohvale , a ovakva igracina tipa Muller nista.
E sada se postavlja pitanje kako jedan takav igrac koji po meni ima potencijal postat svjetska klasa vec duze vrijeme ne samo da stagnira s razvojem nego je sve losiji.Neznam sto se dogodilo s njim ali bez obzira u kakvoj je formi meni nikad nebi igrao desetku.Moze on solidno odigrati i tu poziciju kao i lijevo krilo ali najbolje partije je igrao na desnom krilu.Takoder neznam zasto nitko, nikada(ispravite me ako grijesim) nije pokusao s njim kao napadacem,on je igrac koji bi sudjelovao u igri,odigravao pasove s Riberyjem i ekipom,trgao se i borio za svaku loptu po cijelom terenu,nesto kompletno drugacije od Gomeza.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 05 avg 2012, 13:17

secer je napisao/la:momci, kako je odigrao svajnstajger?
Mogu ti samo reci da je opet promasio penal i trebat ce se dobro pozabavit glavama pojedinih igraca ali i cijelom ekipom da nam se nebi to opet dogodilo u nekim kljucnjm susretima.Preostaje nam samo da vidimo hoce li i kada oziljci zvani penali i vice,vice,vice Bayern uspjesno zarasti.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 05 avg 2012, 13:38

Stefan Effenberg je napisao/la:
Balance je napisao/la:Neka ga kritizira,treba ga i vise!Konacno da je i Uli shvatio koga je platio 30 mil te kome daje oko 10 mil godisnje i za sta!Mislim da bi Gomez barem pola svoje place trebao dati onima koji mu asistiraju i guraju ga u stopostotne sanse.
Cinjenica je da on zabija 40+golova po sezoni i to su strasne brojke ali isto tako cinjenica je da u zadnje dvije sezone otkad je on nas prvi napadac mi nismo osvojili niti jedan trofej,zadnje naslove smo uzeli kada je on vecinom grijao klupu i mislim da i to nesto govori.Nema sumnje da je on dobar napadac i znamo da ce i ove sezone zabiti dosta golova ali da se mene pita bez razmisljanja bi ga prodao i za tu lovu kupio jednog manjeg, okretnijeg,brzeg napadaca, koji bi znao vise sudjelovati u igri,potezom rijesiti utakmicu i s njim bi nasa igra bila mnogo atraktivnija i efikasnija.
Od svih golova koje je Gomez postigao koliko ih je bilo u nekim kljucnim utakmicama?Jako malo i stalno ponavljam da kad nam zaustave krila Gomez je za nas igrac manje jer on nista nemoze napraviti sam,previse ovisi o drugima i tu nalazimo na jos jedan problem a to je pozicija 10 gdje nemamo pravog palymakera nekog tko bi podvalio loptu Gomezu ili nekom drugom kad su krila blokirana.Znaci ukoliko imamo vec tromog Gomeza za prvog napadaca i vidimo da kad nam zaustave krila igra kroz sredinu je losa onda moramo biti svjesni da nam je potrebna prava desetka i tada protivnicki tim nece moci biti fokusiran samo na zaustavljanje krila nego bi se morali baviti i desetkom.
Nema sumnje da Gomez daje sve od sebe da zabije gol ali koliko on daje za ekipu i rezultat sto je na kraju najvaznija stvar to je vec druga prica.Toliko za sada uz ovu temu, ukoliko se netko ukljuci u raspravu bit ce mi drago izmjeniti misljenja.
Sad sigurno očekuješ da opširno odgovorim na ovaj tvoj post koji je naravno bio odličan, no ipak ću se vratit na jednu činjenicu koju je rekao Uli Hoeness i na temelju toga ću odgovorit iako ćes možda biti razočaran:

Mario Gomez ist gut, nicht sehr gut!

Po mojem mišljenju, ova izjava stoji najbolje uz Gomezovo ime. Kratko i jasno. I ono najvažnije što Uli kaže:

Wenn er sehr gut waere, dann waeren wir jetzt Champions League Sieger!

Činjenica. Ne treba više diskutirati. Nema potrebe. Sve je rečeno.

Dakle, Gomez je samo dobar. Kao takav zaslužuje mjesto u Bayernu. Slijedeća sezona mu je odlučujuća. Ako se ne popravi loše mu se piše. Na njemu ostaje da vidimo. Vremena će imat ali ne previše........

He he Effenberg,da me Bayern prosle sezone razocarao koliko i tvoj post, ja bi bio zadovoljan covjek. Dakle kako bi rekao Uli tvoj post ist gut,nicht sehr gut! :lol:

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 avg 2012, 13:43

mislim da bi shaqiri mogao dobro odigrati polušpicu iza napadaca

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 avg 2012, 14:11

Pozz ekipo,ev samo da se javim da sam se vratio... vidim fino ste se napisali ovdje na forumu,valja to popratiti sve!!!
Jedino sto sam uspio primjetiti jest da smo zadovoljni sa napadom (Mandzo i Pizzaro) i Shaqiri se dosta hvali takodjer...

javim se poslije
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2012, 14:17

badstuber je napisao/la:mislim da bi shaqiri mogao dobro odigrati polušpicu iza napadaca
I ja se tu slažem, ta varijanta je isprobana tokom priprema i moguće da će na kraju ispast kao i najbolja i da bi to češće mogli viđat tokom sezone. A naravno da onda kad se ukaže potreba Shaqiri može opet na krilo. Ma može se tu varirat, rotirat, opcija ima.
A jedino kada Kroos igra, onda je to ona klasična desetka, a Shaqiri ako tu igra iza špiceva može biti nešto slično toj klasičnoj desetki, a Muller ako igra, onda on i jeste više kao povučeni špic, polušpic.
U suštini nama je potrebno da igrač koji igra tu iza špica može probit na pravi način kroz sredinu (bar povremeno) da bi rasteretio krila. Al ta klasična "10" nam nije neophodna, igra se može i ovako prilagodit, da bude efektivna, mnogo puta se to do sad pokazalo. Npr. Kroos može razigravat, ali je on često statičan i malo se kreće, a npr. Muller se dosta kreće, jako je pokretljiv, samo on mora dići formu.
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 05 avg 2012, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 avg 2012, 14:30

" onclick="window.open(this.href);return false;

shaqirijev gol na treningu

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 avg 2012, 14:33

sada je najvažnije pobijediti hsv u tekmi za 3. mjesto dobiti samopouzdanja i onda se sto bolje pripremiti za superkup

Klare

Post Postao/la Klare » 05 avg 2012, 15:33

secer je napisao/la:momci, kako je odigrao svajnstajger?
A kako su odigrali Ribery, Muller... :?

Naravno paljba se osipa, naravno odmah po Gomezu, naravno kao to me iznenađuje. :roll:

A šta to da se još očekuje od njega, možda da pokuša prokrilati, neće li poletjeti? :?
Eto traži se više kretanja, a Mariano trči kao rijetko koji napadač na svijetu 8-) ;
eto traži se više sudjelovanja u igri, a to bi Mariano trebao nazad na centar, te obavljati pored svojih, i tuđe poslove :roll: ,
a shvatite da imamo najboljeg napadača na svijetu, ostatak tima je kriminalan,
Gomezov tajming je nešto neviđeno u nogometnom svijetu, a taj moderni fudbal i nekakve zahtjeve :roll: , zašto da to komentarišem, čista priča u prazno. :!:

Badstuber :? , glavni krivac za golove, ne Boateng, kako se to ovdje predstavlja samo ono što oko vidi. :roll:
Boateng ostavljen sam, a ovaj drugi luta visoko, na centru, zašto ono :? , no za daljnje kritike još potrebe nema.

Shaqiri :arrow: veliko pojačanje. 8-)

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 avg 2012, 17:29

gomez mora na operaciju,a schweinsteiger se ozlijedio bas nemamo srece....shaqiri najvece pojacanje

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 avg 2012, 17:35

Valjda nije ništa ozbiljno u pitanju što se tiče Schweinsteigera, četiri igrača su van stroja a prvenstvo samo što nije počelo. :roll:

Shaqiri 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 05 avg 2012, 17:43

mozda ce sada uprava razmisliti o kupovini nekog igraca

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 avg 2012, 18:30

Klare je izgleda prolupao .. :lol:
Samo kontrira nesto.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 avg 2012, 18:37

Danas je ovo solidno izgledalo, ma sad je pogotovo jasno da Shaqiri mora igrat i da on mora biti taj naš organizator, taj naš igrač iza špica. Još prije sam spominjao da bi on mogao sviju iznenadit i prije uletit u prvu postavu nego što svi očekuju. Svi mi koji smo ga i prije dolaska u Bayern pratili , znali smo da se radi o majstoru, ali stvarno pokazuje možda i još više u odnosu na ta očekivanja.
Ipak danas je i Hsv bio harmlos.

Weiser i Can su pružili isto dobre partije, a et ovaj prvi se sretno i spretno upisao i u listu strijelaca, zaslužio je momak da zabije gol. Jupp je rekao da su i njih dvojica ozbiljne alternative za prvi sastav.

Gomezu ste uspješno navukli baksuzluk, nadat se da nije ništa toliko ozbiljno. ;) Isto važi i za Schweinija.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 05 avg 2012, 19:22

@Stefan, a šta povrijedi se Gustavo, dokazano da je Tymo na centru dosta bolji od Kroosa, a ne ide niti to da od Cana očekujemo da odmah uleti i dostojno ga zamijeni.
Can može igrati pokoju utakmicu, ali u kontinuitetu, i to još LP, e to je već previše.

Tymo ima potrebne kvalitete da uskoči kad zatreba, a takav nam i treba.
Za napad ima zaduženih koliko hoćeš, za smetnje u napadu se ne smije kriviti taj razbijač, bio on Gustavo, Tymo ili neko treći, za kritiku tu ima dosta kandidata. ;)
M4kaveli je napisao/la:Samo kontrira nesto.
A šta treba pustiti da neistina, laž, ostaju tek tako, površinski se posmatraju stvari, slušaju se tuđa mišljenja, eno ga rek'o Scholl, Kahn, Hoeness, Kalle, Beckenbauer... :roll:
Danas je ovo solidno izgledalo
Jest, al' da ne kažem gdje. :roll:
Dovoljno pogledati ko je bio protivnik, sve jasno.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: pasha_the_one i 0 gostiju.