Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Rios

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Rios » 04 avg 2012, 20:39

Ja nisam neki kosarkaski expert ali cini mi se da je sve ovo ukupno puno,punooo bolje nego zadnjih godina..Pripremne,izuzev poraza od Finske,smo odigrali vrlo dobro..Pobjedili smo Crnogorce i Slovence,izgubli minimalno od Italije i evo sad u jednoj odlicnoj partiji od Srbije,koja nas je uzgred receno prodle godine na istom kupu razvalila,i to blago receno razvalila..Wright najbolji Amer kojeg smo imali definitivno..Mirza,Nihad i Kikan na nivou,za njih se znalo da su dobri i ranije..Jedino mi je razocarenje Sinanovic,mislio sam da ce biti vece pojacanje Sve u svemu itekako se imamo cemu nadati u kvalifikacijama,a poslije i na EP aBd.. 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 avg 2012, 20:41

ja sam ga upoznao nakon prijateljske sa austrijom i bio sam se zakleo da necu vise da pratim nasu kos. repku dok njega neodstrane...toliko o tome kakav mi je utisak ostavio :evil:

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 04 avg 2012, 20:52

Ne znam za vas al' definitvno je za mene najbolji ucinak pored Wrighta ostavio Masic..... To je igrac od kojeg se malo ocekuje a on bude dobar i koristan.... Fantastican u odbrani a u napadu covjek od zadatka tj. sta opuca to i da.....
Pravo da kazem iznenadili su me ovom partijom jer sam bio svjestan da su Srbi kvalitetniji al' oni danas uopste nisu imali glavnu rijec.... Definitivno mozemo igrati sa njima.... I dalje stoji ono sto sam ranije napisao da smo bolji i od Janeza a pogotovo Hrvata koji su okupili jednu smjesnu ekipu.... U to ce se svako uvjeriti i veceras a i sutra protiv nas.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 04 avg 2012, 20:57

meni nije mašić nešto posebno odigrao (iako 3/3 msm sa trice), ja bih nekako Mitrovića na njegovo mjesto, svakako ona četvorica igraju a Mitroviću ako šta doleti da pospremi s trice...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 avg 2012, 20:59

bice interesantno vidjeti masica sutra...

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 04 avg 2012, 21:01

Odlicno , necu spominjati rezultat jer i kad smo ga imali ( zavaravali se da ga imamo ) nije to bilo to , od Nene,Bajramovica,Hadzica realno sve gori od goreg za mjesto nacionalnog selektora, dodje Petrovic i konacno napravi neki sistem , ne samo da je odstranio staronje Bajramovica , Bavcica i co nego od pocetka zna sta hoce , zeli da mu je lopta sigurna kod Wrighta itd
Bas sam pozitivno iznenadjen , posebno Masicem i Mitrovicem , bice to jos bolje kad dodje vrijeme za to , sa ovakvim selektorom napokon se imamo necemu nadati .
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 avg 2012, 21:01

kokuz je napisao/la:meni nije mašić nešto posebno odigrao (iako 3/3 msm sa trice), ja bih nekako Mitrovića na njegovo mjesto, svakako ona četvorica igraju a Mitroviću ako šta doleti da pospremi s trice...
Odbrana.

dva put se izgubio u pick and rolu Srbije al dobro,moze biti jako koristan i vjerujem da ce ga Aco iskoristit na pravi nacin.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 04 avg 2012, 21:05

elninho_resTO je napisao/la:Odlicno , necu spominjati rezultat jer i kad smo ga imali ( zavaravali se da ga imamo ) nije to bilo to , od Nene,Bajramovica,Hadzica realno sve gori od goreg za mjesto nacionalnog selektora, dodje Petrovic i konacno napravi neki sistem , ne samo da je odstranio staronje Bajramovica , Bavcica i co nego od pocetka zna sta hoce , zeli da mu je lopta sigurna kod Wrighta itd
Bas sam pozitivno iznenadjen , posebno Masicem i Mitrovicem , bice to jos bolje kad dodje vrijeme za to , sa ovakvim selektorom napokon se imamo necemu nadati .
pa druže, Bavčić i dalje igra samo je povrijeđen :D

bilalovic89
Kontakt:

Post Postao/la bilalovic89 » 04 avg 2012, 21:10

Pratim kosarku odkad sebe i znam sve oko reprezentaacije itd.. ALi Masic I presic vala nisu igrace za rep!!! A dosta reprezentativaca grijese i samo gleda u protivnik dok on nama uvalije trojke !! umjesto da mu pridje oni ga gledaju !!

ali mislim da je ova rep bolja nego prije :)

High

Post Postao/la High » 04 avg 2012, 21:16

slika

Fališ. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 04 avg 2012, 21:18

Mozda Masic i Peršić nisu za rep. ,ali se brate bore i daju sve od sebe. U trenutku kad smo preokrenuli rezultat i drzali srbiju u egalu pred kraj prvog i u pred kraj treceg perioda, na terenu nije bio ni Djedovic, a ni Teletovic.

Valjda i ovo dovoljno govori,koliko nam je druga postava igrala danas dobro.

Jedino sto mene muci, je skok.Posto vidi da Mirza kao cetvorka slabo skace...a jedan play Zack ima 7-8 skokova, sta onda rade centri. Treba muski skociti uhvatiti loptu i razvaliti sve oko sebe.

I jos neshto, sutra cemo Hrvatsku dobit barem 10 razlike,osim ako Aco ne bude ostavio Mirzu da odmori, kao i Djedovica,ili Zacka...pozz svima.
Kindže, kindže...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 avg 2012, 21:46

Hoce li bit jos prijateljskih nakon ove sa Hrvatskom? Cini mi se da su trebale bit neke i u Sarajevu...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 04 avg 2012, 21:53

Hoće i u Sarajevu još neki turnir, Portugal, Austrija??

Ja mislio ove kvalifikacije igramo do tamo do septembra, a ovo sad sve u 20 dana :lol:

I još samo nešto, hoće li biti Gordić i Pašalić spremni za kvalifikacije?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 avg 2012, 21:56

Cartman je napisao/la:Hoce li bit jos prijateljskih nakon ove sa Hrvatskom? Cini mi se da su trebale bit neke i u Sarajevu...
Biti će 2 prijateljske u Sarajevu s neke 2 manje atraktivne selekcije. O kojim selekcijama je riječ ne mogu u ovom trenutku da se sjetim, al se sjećam da sam gledao gostovanje Ace na OBN - u i tako je govorio o planovima reprezentacije.
Kao, te zadnje dvije prijateljske utakmice bi služile za sticanje samopouzdanja - doslovno rečeno za predstojeće susrete u kvalifikacijama.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

refkec
Kontakt:

Post Postao/la refkec » 04 avg 2012, 21:58

joj ja pozitivnih komentara jeedan dan onako jedan dan druga prica :lol:

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 04 avg 2012, 22:03

kokuz je napisao/la:Hoće i u Sarajevu još neki turnir, Portugal, Austrija??

Ja mislio ove kvalifikacije igramo do tamo do septembra, a ovo sad sve u 20 dana :lol:

I još samo nešto, hoće li biti Gordić i Pašalić spremni za kvalifikacije?
Za Pasalica ne znam, ali Gordic nece, on ce se pridruziti nasem timu,na Euru :D

U Sarajevu igramo protiv Portugala i Austrije, i naravno sutra protiv Hrvatske koja u ovom trenutku gubi 49:40 od Slovenije - Pratiti mozete live statistiku na ovom linku _ http://live.baskethotel.com/kzs/?&lang=1" onclick="window.open(this.href);return false; -
Kindže, kindže...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 avg 2012, 22:04

slika

Bosansko Hercegovački Rajon Rondo :ugeek:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 04 avg 2012, 22:15

Melo15 je napisao/la:slika

Bosansko Hercegovački Rajon Rondo :ugeek:
Bas sam primjetio da ima strasan odraz. Veliki je dobitak ovaj momak. Sjajan u defanzivi, u napadu razigrava samo tako jos malo da smanji neke greske na minimum i bice nenadjebiv :D
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 04 avg 2012, 22:35

dino-92 je napisao/la:bice interesantno vidjeti masica sutra...
Najbolje da si samo ove tocke stavio ;)
Sutra ce BiH pobijedit Hrvatsku ,koja djeluje totalno nezainteresirano i daleko je od jedne ozbiljne ekipe ,atmosfera trula ,igraci samo cekaju pozive klubova za repku ih boli ****
Dok u BiH totalno drugacija situacija ,nasi momci (Persic i Naletilic) govore da je atmosfera odlicna ,stvara se jedna ekipa koja ce konacno napravit neki iskorak ( pa taman i prolaz grupe na Euru )
Slovenija nije daleko,dvorane ce punit nasi navijaci,Mirza predvodi ekipu , mislim da je sad ili nikad

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 avg 2012, 22:37

felix123 je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:bice interesantno vidjeti masica sutra...
Najbolje da si samo ove tocke stavio ;)
Sutra ce BiH pobijedit Hrvatsku ,koja djeluje totalno nezainteresirano i daleko je od jedne ozbiljne ekipe ,atmosfera trula ,igraci samo cekaju pozive klubova za repku ih boli ****
Dok u BiH totalno drugacija situacija ,nasi momci (Persic i Naletilic) govore da je atmosfera odlicna ,stvara se jedna ekipa koja ce konacno napravit neki iskorak ( pa taman i prolaz grupe na Euru )
Slovenija nije daleko,dvorane ce punit nasi navijaci,Mirza predvodi ekipu , mislim da je sad ili nikad
Cak bi nam ta atmosfera i dokaz da smo bolji od susjeda mozda mogla dovesti i jos koje pojacanje...mada ako ce igrati preko neke stvari onda nam realno ne treba...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TETRAPAK i 13 gostiju.