Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

miralem444
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la miralem444 » 04 avg 2012, 20:16

Kako bezveze izgubismo boze...definitivno igra se popravila u odnosu na ono sinoc...jesmo izgubili ali po meni bolje smo odigrali..dobro je , prossle godina nas je srvija naderala 20 razlike kako vec..a sad realno mi smo ti koji smo trebali pobjedit al Aco i ona promasena basanja zaka i mirze su nas zeznula ;)
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 avg 2012, 20:16

Vrlo dobro. Kikanovic se nevjerovatno popravio u odnosu na Eurobasket i ranije kvalifikacije. Mislim da smo mnogo ozbiljnija ekipa nego ranije. Steta za kraj, ali rezultat svakako nije u prvom planu i igraci sigurno nisu krivi, nego selektor. Ali sta ces, barem je pokazao da mu je stalo do uspjeha i u prijateljskoj, nekad se ne mogu emocije kontrolisat iako mi stvarno nije jasno radi cega je onako burno reagovao.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 04 avg 2012, 20:16

LBJ MVP je napisao/la:I ko je onaj niski sa stomačinom što se pozdravi sa Dudom,onaj je u stručnom štabu od kako znam za sebe :P
Ako misliš sa naše klupe, to je dugogodišnji košarkaški sudija Duškaj Medin iz Sarajeva. ;)

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 04 avg 2012, 20:17

harishp je napisao/la:
vivaILchelik je napisao/la:Sta reci na zadnje 2min i na glupost Ace?
Nista.prospes sve ono sto si ostalih 38 krvavo kuckao.
Daj ne prdite, ljudi su imali loptu, četiri razlike i 52 sek do kraja. Nek im je Aco složio od do jer su se sudije uplašile da Srbija ne izgubi.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 04 avg 2012, 20:17

Zack je imao vise skokova od Sinanovica...je li to Zack igra centra hahah :D

Ajde smarajte komentarima,dok se vratim, da imam sta citati :D

Onaj sa stomakom, je poznati BH sudac https://www.facebook.com/medin.k.duskaj" onclick="window.open(this.href);return false;
Kindže, kindže...

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 04 avg 2012, 20:17

Ace se mora smirit I MORAMO MORAMO MORAMO poradit na tim slobodnim bacanjima yeboga vise. Pa šta toga znamo promašit. :roll:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 avg 2012, 20:17

Samo nek gubimo ove pripremne, i nek Aco jbe sve po spisku igračim i sudijama, treba da stekne autoritet, kao i da se ne umislimo da smo jaki, znači i sutra fino odigrati i izgubiti 5-6 razlike i svi zadovoljni.

Ali protiv ekipa u kvalifikacijama mislim da Mirza,Nihad,Kikan i Zack mogu do prve pozicije ;)

Nisu se oni popravili, nego trener izvlači maximum iz njih :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 avg 2012, 20:18

Zach je dobitak i po'. Pa čovjek je bio nadomak triple doublea. 8-) Ok, to nije nešto što je bitno u pripremnim utakmicama, al' pokazao je svima da sada imamo nekog ko će prenositi tu loptu, odlično je distribuirati Đedoviću, Telki, Kikanu ili Sinanu, pa na kraju probiti prvu liniju odbrane protivnika i završiti akciju. Jednostavno, čovjek je dobitak. Sreća što smo ga ugrabili. Tu se treba skinuti kapa Petroviću.

Telka je imao nekoliko "svojih" šuteva, al' i pogađao je. Bitno je da ga šut i dalje služi i da zna koja je njegova uloga u ekipi. Naš najbolji igrač, sve će zavisiti od njega, al' bitno je da sad ima veliku pomoć od ostatka ekipe koja će raditi za njega, a samim tim i za cjelokupan tim. Opet, skinuti kapu Petroviću i zbog ovoga.

Džedaj iz godine u godinu sve bolji. Od velikog potencijala do jako bitnog igrača u reprezentaciji. Davno je pokazao da ima muda, što je najbitnije.

Kikan će pogoditi sve šuteve sa distance, zabijati slobodna bacanja i dobro riješiti skoro svaku situaciju. Jes' da ga yebu kile i slab skok, al' da je "jači" u tom segmentu, sigurno bi zaostajao u prva dva. Jbg, imamo mi Sinanovića, nek Kiki bude ovakav i ja zadovoljan.

Dobro je što je treća četvrtina prošlost. Eh, to je u prijateljskim utakmicama, još da se to pokaže u kvalifikacionim i sve će btii super. Poraditi na defanzivnom skoku (to je boljka i dalje) i imamo ekipu koja će sigurno obećavati. Ne zanosim se nekim velikim rezultatom sada, al' u budućnosti će to biti sve bolje i bolje. Kada Aco to sve posloži i kada iskoristi maksimalni potencijal svih naših reprezentativaca. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 avg 2012, 20:18

Dajte ba ljudi da im je igrao krstic razbili bi nas :lol: :lol:
Sala naravno :D :D
Ekstra odigrano,mislim da je ovo prvi put da nas pley ima preko 10 asistencija??Ma i preko 5 nezz jel kad imao neko xD
Teletovic treba malo vise da vjeruje u saigrace kad vidi da njega ne ide,ali sve u svemu dobro odigrano(imao je par puta otvorene igrace kad forsira za 2 pa zato kazem)....Djedovic isto dobar i vjerujem da bi mogao i on ako ovako nastavi da se pridruzi Mirzi u nba ligi za koju godinu...je**le su nas licne greske ali i sudije su dosta krive za to...kao npr. one 3 u jednom napadu(2 nihad i 1 wright)...
Masic dobro odigrao i kad je vidio da ga je krenula trica trebao je jos koju osutati...Mitrovic(valjda se tako zove ovaj s koledza) solidan za minute koje je dobio...ima fin sut samo jos da proradi :D :D
Sinanovic treba da bude agresivniji,nije on toliko ni los...imao je par "odbrana" gdje su zbog njegove visine oni fulali...a i par skokova je pokupio..sve u svemu za back-up centra i ne treba puno bolje..nismo mi ameri da imamo 12 ekstra igraca(bar dok nurkic ne dodje :D :D )
Kikanovic sto neko rece bi bio ekstra igrac da zna skociti... :D Pa wright je imao 7 skokova daj nek i "Ele" koji uhvati :D :D
Svidja mi se i sto imamo neke akcije,jos se to treba uigrati ali ima vremena :D Sutra dobiti hrvate a dati i Mitrovicu koju minutu vise,vidjeli smo da mozemo sa jednom od boljih repki...sad odmoriti malo Mirzu i Nihu...pa i Adamovicu dati koju minutu u igri ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 04 avg 2012, 20:19

BOSNA I HERCEGOVINA - Latvija 15.08.2012.

Holandija - BOSNA I HERCEGOVINA 18.08.2012.

BOSNA I HERCEGOVINA - Gruzija 21.08.2012.

Rumunija - BOSNA I HERCEGOVINA 24.08.2012.

Latvija - BOSNA I HERCEGOVINA 30.08.2012.

BOSNA I HERCEGOVINA - Holandija 02.09.2012.

Gruzija - BOSNA I HERCEGOVINA 05.09.2012.

BOSNA I HERCEGOVINA - Rumunija 08.09.2012.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 04 avg 2012, 20:19

Meni je ovo dobro izgledalo veeceras, pa vi kako hocete :)

Svidja mi se voljni momenat koji je nekako u proteklim generacijama uvcijek bio kilav. Ovog puta cini mi se da to nije slucaj i da igraci u utakmice ulaye motivisani i zelji pobjede. Zack je igrac koji nam je falio, covjek je napravio 12 asista, svaka cast.
Sve u svemu treba podrzati Acu i momke.

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 04 avg 2012, 20:22

Aco, hvala ti na ovoj igri večeras. Sa rotacijom od 6-7 igrača imali smo rezultat za pobjedu do zadnje minute. Razumijem tvoju reakciju, jer sudije su nas definitivno spriječile da dobijemo utakmicu.

Igramo brzo, dopadljivo, više smo poena iz kontre dali od Srba. Kod pozicionog napada kada igramo sa više blokova i kretanja bez lopte, to uvjek donosi lake poene, IAKO nemam ništa protiv da Tele primi na niskom postu i rješi protivnika, jer on to može (srpski centri Mačvan i ostali nisu mu pojedinačno mogli ništa) Fali nam još back up za pleja (Gordić, ili bar Pašalić bi pomogli da se više odnmara Wright) i fali jedan u centarskoj liniji, al ima još prostora da napredujemo ...

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 04 avg 2012, 20:25

Joj Sinanović treba salit stravu. Onoliki frajer hoće da položi u koš umjesto da s loptom uskoči u njega. Mislim da on nije reprezentativni centar i da treba tražit drugog.Đedović i Mašić na visini zadatka. Kikan me nervira što zna ispod koša zicer promašit. Taletović odigrao ono što se od njega i očekuje. Mora Aco nać još dva tri kvalitetna da se malo pojača konkurencija. Sasvim solidna utakmica, al košto neko reče nemoj da se sad dignemo, ustalom vidjećemo sutra protiv Hrvatske, njih je Srbija desetkovala juče.
I još nešto, vidi se Acina dirigentska palica. Može on iz ovih momaka izvuć još najmanje 30%, al fali nam brate centar i to nam je rak rana.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 04 avg 2012, 20:25

Nema se momcima šta prigovoriti. Svaka čast. Definitivno rezultat je previsok, s obzirom kako se situacija odvijala na terenu. Nisu nas nadigrali, držali smo ih šahu do pred sami kraj. (za podsjetnik, prošle godine su nabijali na nama koš razliku) Aco k'o Aco jbg, ima taj temperament, ali da je posložio ekipu, jeste. Još jednom, svaka čast. Poslije dugo vremena, gledam našu košarku sa zadovoljstvom i nema mnogo pichkaranja. :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 avg 2012, 20:26

Janez je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:I ko je onaj niski sa stomačinom što se pozdravi sa Dudom,onaj je u stručnom štabu od kako znam za sebe :P
Ako misliš sa naše klupe, to je dugogodišnji košarkaški sudija Duškaj Medin iz Sarajeva. ;)
I koja je njegova uloga u stručnome štabu :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 avg 2012, 20:32

Joj Sinanović treba salit stravu. Onoliki frajer hoće da položi u koš umjesto da s loptom uskoči u njega. Mislim da on nije reprezentativni centar i da treba tražit drugog.
da to moze bio bi u Portlandu il koga je vec draftovao..
jako kasno se poceo bavit kosarkom jer je naglo narastao u srednjoj
al jbg sirov je,al sa svoja 222 centimetra moze biti itekako koristan za reprezentaciju..
kao juce protiv Vidmara,fizicki jaceg od Kikana kojem mu je 2x zakucao na glavu,udje Sinan i ne moze zidati preko njega..
I zbog toga je idealan u slucaju nepovoljnog matchupa po nas,medju 12 mora imati mjesta.

Gordic,Pasalic + 2 ta neka i perverzija ljudi moja 8-)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 avg 2012, 20:34

Samo onom komentatoru treba zabraniti da govori kako nasi igraci imaju perfektan suta sa linije slobodnih(pojedini),jer su i wright i kikanovic fulili po drugo slobodno nakon sto je on to izjavio xD
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 avg 2012, 20:35

Aco nešto ko Sejo Salihović.
Kad daju intervju na televiziji,nevinaščad,nevini smješak,čim uđu na teren skroz druga faca i samo se svađaju :lol:

I Aco stvarno pogodio sa Amerikancom,ali puno gore mu ide odabir Hrvata :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 04 avg 2012, 20:37

I Aca stvarno pogodio sa Amerikancom,ali puno gore mu ide odabir Hrvata
Ne moze natjerati nekoga da igra ko nece.
Masic dobra odbrana,iskaznjavao sta je dobio sasvim solidan igrac za rotacije ´ta hoces :?
a mozda dofura jos jedngo Hrvata jel.

slobodna se dakako moraju popraviti.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 04 avg 2012, 20:38

LBJ MVP je napisao/la: I koja je njegova uloga u stručnome štabu :roll:
Kao i u većini naših reprezentacija postoje ti kao neki "saradnici" koji jedino znaju da dobacuje nešto sa klupe, da se ubere dnevnica i ogrebe od savez. Jučer ga gledam poslije utakmice nešto prilazi i svađa se sa sudijama (iako su mu kolege). Haman što se nije pobio, a kad dođe prvenstvo BiH ne zna dva poštena faula odsvirati i suditi utakmicu kako treba. Tuga i žalost. :roll:

Iskreno mena ova repka izgleda puno bolje i ozbiljnije od prethodnih koje su vodili Sabit i Mensur. ;)
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 04 avg 2012, 20:40, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.