masinovodja je napisao/la:
Suspenzija je ukinuta direktno zbog djelovanja komiteta. Tj. predsjednik komiteta je otisao tamo gdje je otisao i stvar se rjesila.
Treba da se stidis, a ne da branis to da se kod vas mora otic kod politicara da bi se rjesio problem vezano za sport.
Komitet je odredio sponzora, a do sad niko nije uspio, to je cinjenica, FAKT!
Da nije bilo regularno, nebi klubovi iz PC prihvatili... i to je jasno ko dan.
Pod tri, informisi se o cinjenicama i o sustini. Ovi iz PC nece ligu sa manje klubova, tj. nece da imaju 2 kluba od 12, makar ta 2 bila kvalitetnija 3x nego sad. Sportisti pravi.
Isto tako, informisi se... da su pristali na smanjenje lige ali i to da imaju zagarantovan broj klubova iz PC. Sportisti nevidjeni!
Sudjenje nikad nije bolje.
Nikad vise utakmica nije bilo na tv-u.
Gresaka sudija ima, ali ne vidi se namjestanje.
Nikad vise nacionalizma, fazisma i ostalih ne sportskih sranja nije bilo u RS i da su se isti desili u europi, vasi klubovi nebi vise bili klubovi. Razbijate glave sudijama kad kod kuce gubite 0:1.
Sportisti.
I nemoj mi trunit o sudjenju, bilo je na tv-u, svi su vidjeli... popijete golcinu kod kuce pred punim stadionom i ne znate podnijet poraz, nego razbijete glavu sudiji. Zeljo je gubio samo godinu ranije u finalu od tog istog kluba, pa sportski podnio poraz.
Prodaji svoju maglu nekom drugom... ublehasi.. mlatite praznu slamu.
Očekivao sam ovakav šablonski post, bez ijednog argumenta ali ipak si vidim ubacio riječ "činjenica" za svaki slučaj.
Kažeš:
Komitet je odredio sponzora, a do sad niko nije uspio, to je cinjenica, FAKT!
Da nije bilo regularno, nebi klubovi iz PC prihvatili... i to je jasno ko dan.
E sad, jesi li pomislio možda zašto bi klubovi štitili neku firmu koja posluje u formi AD, kad si već napisao tu glupost? Koji je interes Slavije, Leotara da štite Mtel? Bolje nemoj pisati nego pisati bilo šta! A Mtel je vlasnik Arenasport kanala i te prenose su uzeli kao "utješnu nagradu".
Dalje, nemoj više da pišeš o glasanju u komitetu o skraćenju dok ne vidiš ko je kako glasao. Očito nisi imao uvid u glasove zato bolje ne piši! Iznenadićeš se kako su glasali! A da se razumijemo i ja sam protiv prijedloga FSRS jer nije u sportskom duhu!
Dalje kažeš...
Sudjenje nikad nije bolje.
Ja mislim da se sam u sebi smiješ kad ovo pročitaš!
Pa čovječe svi zajedno sjedimo na tribinama i pored TVa i gledamo sudijske lakrdije, nepostojeće ofsajde, prekršaje, penale, pečatirane dogovore i ti izađeš sa ovom glupošću kako je suđenje nikad bolje? Daj skini se sa teških droga.
Gresaka sudija ima, ali ne vidi se namjestanje.
Namještanje se nije vidjelo ni u pečatiranom dogovoru Čelika? Koji je epilog svega toga? Nema posljedica!
Pa jesmo svi svi zajedno gledali i smijali se zadnjem kolu ove cirkus lige! Ali ne, ti opet lupiš kako je sve regularno!
Nikad vise nacionalizma, fazisma i ostalih ne sportskih sranja nije bilo u RS i da su se isti desili u europi, vasi klubovi nebi vise bili klubovi.
E ovako, pun mi je racku više vaše priče o fašizmu u RS!!! Znate li vi šta je fašizam? Znate li koji je narod procentualno najviše izginuo u borbi protiv fašizma i nacizma???
Znate! Srbi! Samo u Jasenovcu 700 000. Ali opet koristite te teške optužbe na naš račun. Kako vas nije sramota! Malo smirite vaše usijane glave i ne množite gluposti kada pišete članke ili postove!
A akd si već pomenuo evropu znaš li kako oni kažnjavaju nekoga koga bez argumenata i povezica nazoveš fašistom ili nacistom???? Naravno da ne znaš!
I još jedna stvar, Borac i Banja Lučki sport je doživljavao poraze 85 godina! I u fudbalu, i u košarci, i u rukometu i u boksu i u svim sportovima. Doživljavali smo i velike uspjehe, postajali Evropski prvaci u rukometu, imali zlatne olimpijce, evropske i svjetske prvake! Navikli smo i na pobjede i poraze, njih je bilo i biće uvijek. I nemoj da pričaš kako ne podnosimo poraz.
Zašto sudija nije napadnut u nekim ranijim godinama??? Napadnut je samo onda kada je prag tolerancije nas ludaka koji pratimo ovu ligu opasno narušen!!! Kada su silovali naš mozak uživo, na našem stadionu, u našem gradu!!! Kada misle da mogu da nam se popljuju u usta i da im niko ništa nemože! E nećeš kume! Sad će usijane glave dvaput razmisliti hoće li ebati naš Borac na našem stadionu za jagnjetinu u Jablanici!
Mi ne puzimo već hodamo da postignemo uspjeh!