BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 01 avg 2012, 20:25

Hej šta Lewat promaši na asistenciju Hofmana. :oops:

Hofman opet pokazuje ogroman potencijal. Treba ga samo forsirat'. :D

EDIT:
Potpuni preokret i to sve u 15 min. 8-)
3-2 Piszczek :D

EDIT 2:
OMG svaki napad pogodak. Sad je 4-2...
Lewat na asistenciju Perišića. Ovo već izgleda bolje. :D Do kraja očekujem 7 ili 8 komada 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 avg 2012, 23:55

Danas dva potpuno različita poluvremena s dvije potpuno različite postave.

Prvo poluvrijeme totalno sporo, bezidejno uz jednu priliku Kevina. Schieber ponovo neupadljiv. Amini i Kehl previše defanzivni i idu previše na sigurno, samo prva-druga u širinu. Izdvojio bih samo izvrsnog Bittencourta.

U drugom poluvremenu totalno druga priča. Leitner i Gundo su pokretali napade. Leitner je čudo od igrača. Momak je odigrao bez greške i bio je veoma pokretljiv. On je definitivno jedan od dobitnika pripremnog perioda. Lewandowski nastavio gdje je stao u prošloj sezoni. Mnogo učestvuje u igri i rešeta protivničke mreže. Perišić takođe mnogo dobar. Nekako imam osjećaj da će on biti naša velika uzdanica u sezoni koja slijedi i da će mu Klopp davati mnogo više prilike nego prošle sezone.

Danas putujemo direktno u Hamburg gdje igramo na T-Home Kupu. Branimo titulu iz prošle sezone i igrat' ćemo protiv domaćina HSV-a. U slučaju pobjede igramo protiv boljeg iz duela Werder - Bayern.
Polufinalni meč protiv HSV-a igramo u subotu u 16:45. Igra se dva puta po 30 min.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 02 avg 2012, 00:05

Pa onaj Lewandowski redovno zabija golove a vi s njim niste zadovoljni ? : D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 avg 2012, 00:08

Sreca pa ne napisah nista nakon prvog pol.Taman sam bio sastavio nimalo fin text,aj reko necu,valjda bude bolje u drugom dijelu-i tako i bi :D
Prvo pol ocajno,bezidejno,sto Sema kaze jedino Bitencourt nesto pokusavao(bice ono igracina i po 100%),Schibi nista,neznam koji mu je racku...Da ne nabrajam sve,lose su odigrali kolektivno...Pored Bitencourta jedini koji po meni moze dobiti prolaznu je Kirch.I posle prosle tekme sam rekao da je odlicna zamjena za Pisczeka,za pravu sicu smo ga doveli,i pokazao se do sad odlicno,bar po mom misljenju!
Preokret samo takav,da su htjeli mogli su ono jos natrpati :D Lewa zabija li zabija...
FRANK RIBERY je napisao/la:Amateri se poigravaju sa BVB-om. :D
Ah sto volim ove bavarce koji gledaju BvB u vrijeme kad igra njihov dragi bayo :lol:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 avg 2012, 00:16

Semir bvb je napisao/la:Perišić takođe mnogo dobar. Nekako imam osjećaj da će on biti naša velika uzdanica u sezoni koja slijedi i da će mu Klopp davati mnogo više prilike nego prošle sezone.

Naravno da ce biti uzdanica kad svima iz danasnjeg prvog poluvremena moze biti profesor. I treba forsirati Perisu, Bendera i Leitnera ko prve zamjene, jer ovi ostali danas nisu nista pokazali. Cijelu ekipu iz prvog poluvremena (osim Kube koji je nesto pokusavao) da sastavis u jednog insana ne mozes dobiti dobrog igraca. Pretanko su odigrali prvo poluvrijeme. Bitencourt nije los, samo mi nekakav rahljav. Nema snage ni da opali ni da centrira.

@smopi - Meni Kirch do sada nije vala nesto. Ne moze on sa Piscekom u istu recenicu, kamoli da mu bude zamjena. Vratite nam Owomojelu :mrgreen:

I jos da dodam, kad me krenulo sa kritikama :D . Gledam na dresu kod Gotze-a zvjezdice iznad grba: ko nam je one zvjezdice prisivao, treba ga odmah kod ocnog poslati. Kakav je ono fazon, nakrivo nam zasili zvjezdice iznad grba. Valjda neka fora, to moderno danas...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 avg 2012, 00:32

kraljttbvb je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Perišić takođe mnogo dobar. Nekako imam osjećaj da će on biti naša velika uzdanica u sezoni koja slijedi i da će mu Klopp davati mnogo više prilike nego prošle sezone.

Naravno da ce biti uzdanica kad svima iz danasnjeg prvog poluvremena moze biti profesor. I treba forsirati Perisu, Bendera i Leitnera ko prve zamjene, jer ovi ostali danas nisu nista pokazali. Cijelu ekipu iz prvog poluvremena (osim Kube koji je nesto pokusavao) da sastavis u jednog insana ne mozes dobiti dobrog igraca. Pretanko su odigrali prvo poluvrijeme. Bitencourt nije los, samo mi nekakav rahljav. Nema snage ni da opali ni da centrira.

@smopi - Meni Kirch do sada nije vala nesto. Ne moze on sa Piscekom u istu recenicu, kamoli da mu bude zamjena. Vratite nam Owomojelu :mrgreen:
Nisam ni pomislio da ga poredim(nisam bas toliko lud :D ),Pisonja je jedan od jacih bekova uopste!Kirch je solidan igrac koji u svakom slucaju moze pomoci ako zatreba!
p.s.ovo za zvjezdice,slazem se u potpunosti,gledam i kontam jesam ja corav ili... :lol: Ma hajd valjda je to sad moderno... ;)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 03 avg 2012, 00:36

To sa zvjezdicama nije nikakva furka. Puma je nastancala dresove prije nego je BVB osvojio titulu, i onda su poslije morali da prisiju tu drugu zvjezdicu i zato su zvjezidice asimetricne.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 03 avg 2012, 00:38

M4kaveli je napisao/la:Pa onaj Lewandowski redovno zabija golove a vi s njim niste zadovoljni ? : D

Ma sta ce on, kakav Lewandowski, to treba prodati i dovesti Gomeza.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 avg 2012, 12:31

Gotze opet nece igrati...prijenos na FACE TV.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 avg 2012, 12:48

adnan24 je napisao/la:Gotze opet nece igrati...prijenos na FACE TV.
Hej moći što FACE TV prenosi T-Home Cup! 8-)
Nadam se da će Marijan raditi prijenos. :D

Gotze će možda (mada pod velikom upitnikom) nastupit' u nedjelju protiv Werdera. :mrgreen:
Jučer je imao intenzivan trening (trčanje), mada sa eyepatchom poput nekog pirata. Očekujem da će dobiti neku minutažu makar u finalu protiv Bremena. :mrgreen:

Schmelzer je odšep'o jučer s treninga. Valjda nije ništa ozbiljno. :?

Da Silva potpis'o za MSV Duisburg.

Bernd Meier premin'o nakon srčanog udara. Kod nas je bio od 2005 - 2007.
R.I.P.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 03 avg 2012, 15:34

Sta to konkretno prenosi Face i moze li se znati satnica tog sto se prenosi.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 avg 2012, 15:48

Hypnose je napisao/la:Sta to konkretno prenosi Face i moze li se znati satnica tog sto se prenosi.....
04.08.

16:45 Bundes total liga cup - HSV - BORUSSIA DORTMUND

18:40 Bundes total liga cup - WERDER - FC BAYERN

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 avg 2012, 16:24

Hypnose je napisao/la:Sta to konkretno prenosi Face i moze li se znati satnica tog sto se prenosi.....
T - Home Cup se igra od 2009., a od 2010. poznat kao "Liga total! Cup".

Igraju 4 ekipe iz Bundeslige. Odmah se igra polufinale, pa sutradan utakmica za treće mjesto i finale. Igra se 2x 30 min.
http://en.wikipedia.org/wiki/LIGA_total!_Cup" onclick="window.open(this.href);return false;

Učesnike i termine ti je napisao @smopiBVB

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 03 avg 2012, 16:50

Hvala vam na trudu, mogao bi to i pogledati..... To je nesto poput Trofeo Tima u Italiji samo sto ovdje igraju 4 tima.....
Predpostavljam da se igra na Alianz Areni jer oni imaju najvise veze sa T-Homeom....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 avg 2012, 18:01

Hypnose je napisao/la:Hvala vam na trudu, mogao bi to i pogledati..... To je nesto poput Trofeo Tima u Italiji samo sto ovdje igraju 4 tima.....
Predpostavljam da se igra na Alianz Areni jer oni imaju najvise veze sa T-Homeom....
2009. i 2010. domaćin takmičenja je bio Gelsenkirchen.
2011. Mainz, a ove godine je to HSV.

slika

______________________________________________________________________________________________

Izgleda da ipak otpadaju Gotze, Schmelle i Santana. Gotze otpada zbog oka, Schmelle i Santana zbog članka.
Ostali su otputovali bez njih.

slika

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 avg 2012, 18:36

E ne da se kuronji da odigra mec u p.m.
Jel ovo slika s treninga ili sa snimanja novog dijela Pirati s Kariba!? :P

CroCHEF
Kontakt:

Post Postao/la CroCHEF » 03 avg 2012, 19:06

Iako sam Bavarac doista mi je žao zbog Götzinha i njegovih ozljeda.

Lično sam mišljenja kako je Götzinho jedan od najvećih talenata u Elfu, te je doista žalosno vidjet' kako se ovom momku puni zdravstveni karton. Nadam se kako ga ozljede neće totalno uništit', jer ovakav talenat je zaista grijeh uništiti. Pato, vDV, Joaquin, Deisler, Trochowski.. - svi igrači kojima su predviđali svijetlu budućnost, a na kraju znamo što se desilo s' njima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 avg 2012, 01:24

slikaslikaslikaslika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 avg 2012, 17:32

slika

Ovo je sastav koji je nastupio u prvom pol. Rezultat je 0-0. Utakmica bez nekog tempa, bez pravih šansi uz samo nekoliko poluprilika (Kuba, Lowe).
Očekujem 3-4 izmjene u nastavku: Lewat, Leitner, Kevin, Bittencourt, Kehl itd.

Idemo po pobjedu i finale! :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 avg 2012, 18:25

Rutinska pobjeda s pola snage. :mrgreen:

Kuba ala Bierhoff. 8-)
Lewat je stvarno sebičan igrač. To mi se kod njega ne sviđa nikako. :twisted:

Očekivano neatraktivna utakmica s mnogo grešaka i bez puno prilika. Ipak je ovo turnir organizovan u sklopu priprema bundesligaških klubova.

Drago mi je da smo uspisali pobjedu i prošli u finale. Sad lagano još da vidimo ko će nam biti protivnik sutra. 8-)

P.S. Kad sam čuo da FACE TV radi prenos, obradovao sam se jer sam mislio da će Marijan biti komentator, a oni našli neka 2 tuhliba, koji prenose utakmicu čitajući sa papira, a i to rade pogrešno. Čuj, "BVB igr'o prošle godine s HSV-om za treće mjesto". :oops: Nemaju pojma imena igrača dok ne vide broj na dresu, ne znaju pravilno čitat' imena itd. :twisted: :roll: :oops:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.