OI London 2012 - općenito

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

limenka
Kontakt:

Re: OI London 2012 - općenito

Post Postao/la limenka » 03 avg 2012, 12:51

Livnjak je napisao/la:hrvatska upravo osvojila srebro u veslanju, prvi put da su ove sezone porazeni, njemci osvojili zlato!
Šteta zbog propuštenog zlata, ali i srebro je odlično. Ove godine dobili su Nijemce u svakoj utrci...
Imamo najmlađu posadu pred kojoj je budućnost. U Riu očekujem zlato.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 03 avg 2012, 12:51

legenda reala je napisao/la:Jesmo li se ono do prije dan-dva poredili sa Švabima kako ni jedni nemamo medalju :mrgreen:
Oni za 2-3 dana 15 medalja, a nama najbolji plasman 24-to mjesto :P
jos nam je to i najbolji rezultat do kraja OI, nema ga ko popraviti! :x

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 avg 2012, 12:53

Steta za cetverac, jer su izdominirali sezonu. Ali, jbga, i srebro je velika stvar.
Videcemo sta ce Djurkovic da napravi u streljastvu. Realno je da se bori za bronzu, jer zlato i srebro po svemu sudeci su osigurani za Belgijanca i Belorusa.
Steta za Mirosavljeva, jedna serija od 97 ga je izbacila iz finala, a u raspucavanju je imao top5 rezultat do poslednje serije. :(
Ipak, cekamo trostav, gde ima najbolji ulazni rezultat uz Amerikanca Emmonsa.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 03 avg 2012, 12:54

limenka je napisao/la:
Livnjak je napisao/la:hrvatska upravo osvojila srebro u veslanju, prvi put da su ove sezone porazeni, njemci osvojili zlato!
Šteta zbog propuštenog zlata, ali i srebro je odlično. Ove godine dobili su Nijemce u svakoj utrci...
Imamo najmlađu posadu pred kojoj je budućnost. U Riu očekujem zlato.
Hrvatska: 23 god.
Njemacka: 23,75 god.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 avg 2012, 12:56

legenda reala je napisao/la:Jesmo li se ono do prije dan-dva poredili sa Švabima kako ni jedni nemamo medalju :mrgreen:

Dobro, Nemci su velesila u svakom pogledu, ali recimo Argentina, koja je velesila u sportu (ne takva kao Nemacka, ali jeste jaka), nema jos uvek niti jednu medalju.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 03 avg 2012, 12:58

MaGiCa je napisao/la:

Dobro, Nemci su velesila u svakom pogledu, ali recimo Argentina, koja je velesila u sportu (ne takva kao Nemacka, ali jeste jaka), nema jos uvek niti jednu medalju.
spanjolska tek 2

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 03 avg 2012, 13:04

Danas bi trebali uzeti dve medalje,jednu Čavić a drugu Novak.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 avg 2012, 13:05

Srebro je uspjeh svaka čast momcima, sljedeći put idu po zlato 8-)
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 03 avg 2012, 13:15

Zna li neko kada trci Bolt i ostale mašine ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 avg 2012, 13:30

Debevec uzeo bronzu. ;) Sjajno je pucao u finalnoj rundi i nadoknadio skoro 3 kruga zaostatka za Coxom. Martynov sa vise od 4 kruga razlike postavio najbolji rezultat ove sezone. Impresivno.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 03 avg 2012, 13:32

MaGiCa je napisao/la:Debevec uzeo bronzu. ;) Sjajno je pucao u finalnoj rundi i nadoknadio skoro 3 kruga zaostatka za Coxom. Martynov sa vise od 4 kruga razlike postavio najbolji rezultat ove sezone. Impresivno.
svih vremena

0123456
Kontakt:

Post Postao/la 0123456 » 03 avg 2012, 13:32

Rajmond Debevec (Slovenia - Men's 50m Rifle Prone) osvojio broncanu medalju.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 avg 2012, 18:29

Jbt te zivot. :?
Sta veceras da se gleda ? Ima atletika, ima plivanje.

Ali evo gledam ima na Eurosportu i jedno i drugo, plivanje 20:30-21:30, a atletika 21:30-23:30.
Jel to sad atletika u snimku ili ce se kombinkvano ispratiti svi najvazniji dogadjaji sa oba takmicenja ? :?
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 03 avg 2012, 22:13

Sada se već slobodno može reći da ukoliko sutra Mikec i Đoković ne osvoje medalje, za Srbiju su ove OI neuspešne!

A nadam se da će Divac na čelu OKS shvatiti da pojedince poput Viktora,Jasne,Topića nije trebalo ni voditi..... Šteta je da se Jotanović povredio,i on bi bio u Londonu i danas bacao,al jbg....

Do Ria se mora puno više uraditi,džabe medalje na SP,EP i SK ako na OI sportisti i ekipe prave slabe rezultate (izuzmemo li Djokovića,Čavića,vaterpolista,ranije odbojkaša)....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 avg 2012, 23:39

underPFC je napisao/la:Sada se već slobodno može reći da ukoliko sutra Mikec i Đoković ne osvoje medalje, za Srbiju su ove OI neuspešne!

A nadam se da će Divac na čelu OKS shvatiti da pojedince poput Viktora,Jasne,Topića nije trebalo ni voditi..... Šteta je da se Jotanović povredio,i on bi bio u Londonu i danas bacao,al jbg....

Do Ria se mora puno više uraditi,džabe medalje na SP,EP i SK ako na OI sportisti i ekipe prave slabe rezultate (izuzmemo li Djokovića,Čavića,vaterpolista,ranije odbojkaša)....

Ja sve cekam kad ces reci da se zezas, da nas lozis i tako, a ti ne posustajes. ;)
Covece, shvati da je ovo realnost naseg sporta.
Opet prica koga treba, a koga ne treba voditi, kao na temi o BiH. :roll:
Ide onaj ko je ispunio normu, a ne ide onaj ko je nije ispunio. Jednostavna istina.
A to sto padaju "lozenja", sto se mitomanise o nekakvih 100 medalja, sto se stalno potencira kako je Srbija "sportska nacija" - to je produkt medija, a ne realna slika.
"Sportske nacije" su Svedska, Norveska, Holandija, Novi Zeland, Australija i sl. Zasto i kako - raspitaj se. Srbija to nije, a nisu ni ostale exYu republike.

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 04 avg 2012, 00:15

MaGiCa je napisao/la:
underPFC je napisao/la:Sada se već slobodno može reći da ukoliko sutra Mikec i Đoković ne osvoje medalje, za Srbiju su ove OI neuspešne!

Ja sve cekam kad ces reci da se zezas, da nas lozis i tako, a ti ne posustajes. ;)
Ide onaj ko je ispunio normu, a ne ide onaj ko je nije ispunio. Jednostavna istina.
A to sto padaju "lozenja", sto se mitomanise o nekakvih 100 medalja, sto se stalno potencira kako je Srbija "sportska nacija" - to je produkt medija, a ne realna slika.
"Sportske nacije" su Svedska, Norveska, Holandija, Novi Zeland, Australija i sl. Zasto i kako - raspitaj se. Srbija to nije, a nisu ni ostale exYu republike.
Ja sam ubeđen da tvoj pesimizam nije posledica nekog ličnog neuspeha ;)

Šta je realnost našeg sporta? Da Arunović nije uzela medalju,zato što je nije zaslužila,ili da su ostale toliko bolje od nje?
Da je večeras Čavić izgubio medalju,jer zaboga kako će on osvojiti medalju?!
Da jedan solidan tim u ženskoj odbojci je izgubio sve utakmice zato što je ubedljivo najnekvalitetniji,ili zato što je tu idiot Terzić ?! Ili je realnost ta da Mikec ne može uzeti medalju,jer **** ostali su toliko nadmoćni,a njegovi rezultati koji su vrhunski su slučajnost,ostali čekaju cele 4 godine i ne mare za listu,jer će na OI pokazati dominaciju? E pa u to me niko ubediti ne može,a prvi nisam nesrkomna i prepotentna osoba.

Jasna nije ispunila,Grgić jeste,otišla je Jasna. I neka je,ono što je ona uradila za sprski sport,malo je ko.
Dalo bi se razmotriti i o tom prefiksu sportska sila. U poređenju sa jednom USA,Rusijom,Kinom Srbija je svetski mizerna sila,ali u poređenju sa 80% planete Srbija je zbilja sportska sila.... Naravno uvek treba razmotriti i te neke finese i elemente da bi jedna zemlja imala taj prefiks! ;) Stoga možemo se složiti da je Srbija zemlja sporta,ako ništa drugo...

Švedska - sem rukometa i povremeno atletike na Evro nivou,da imaju i Sjostrom,šta su to još značajno uradili.Govorimo o sportovima iz programa OI. Populaciono čini se nešto manja nego Srbija,finansijski uslovi sve ostalo nekoliko puta bolji. Dakle ni po jednom osnovu nisu veća nacija. ;) E sad ja ne volim to gledat kroz prizmu medalja na OI. Vrlo jednostavno neke sportove poput onog jedrenja,onog nekog akrobatskog skakanja,badmintona ne shvatam za ozbiljno.... Mada nije bitno šta ja shvatam,govorim o tome da mnogi sportovi sa programa OI ne postoje u Srbiji.

Norveška - sem tog famoznog rukometa u obe konkurencije,šta je to značajno Norveška uradila u sportu? Pokušavam se setiti da nisu pobrali kakve medalje,osim Torkildsena i mislim da nisu.... Fudbal,Košarka,Vaterpolo,Odbojka,Tenis,Plivanje,Džudo,Rvanje -nigde ih nema....

Holandija - velika plivačka nacija,fudbalska takođe,imaju oni i dve vrste biciklista,imaju možda još nekog u ovim manje poznatim sportovima,ali opet - ne vidim njihovu prednost u odnosu na Srbiju, s tim da im je populacija više nego duplo veća....

Novi Zeland - imaju onu bacačicu,imaju u veslanju par odličnih momaka,imaju i u plivanju solidne likove,ostalo - niđe veze.... Naravno ragbi nije OI sport. Opet lošiji,a uslovi - verovatno najbolji uz USA.... Broj takmičara je posledica najlakših mogućih kvalifikacija u ekipnim sportovima....

Australija - velika nacija u kontekstu sportskih uspeha veća od Srbije,u kontekstu ekipnih sportova manja od Srbije.....
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 04 avg 2012, 00:18

@mesilla de postavi za sutra prijenose za BHT,FTV,HRT 2,Eurosport i RTS-ove ko što si neki dan postavio,zamolio bih te..
You'll never walk alone.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 avg 2012, 00:23

VolimLiverpool je napisao/la:@mesilla de postavi za sutra prijenose za BHT,FTV,HRT 2,Eurosport i RTS-ove ko što si neki dan postavio,zamolio bih te..
Evo ide. :D
Postavio bih ja i juče, ali sam bio spriječen. :roll: :x :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 04 avg 2012, 00:24

MaGiCa je napisao/la:

Čuj ba mi nismo sportska nacija, Izet Rađo je poručio kad su naši krenuli da ćemo dokazati da smo sportska nacija, i ja mislim da smo to dokazali. Ti si samo ljubomoran na naša četrdeset i neka mjesta :lol:

A sad ozbiljno, što ne spomenu SAD i Kinu kao najsportskije nacije. Za Britaniju neću reći ništa, da ne bude da sam subjektivan :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 avg 2012, 00:44

underPFC je napisao/la: Ja sam ubeđen da tvoj pesimizam nije posledica nekog ličnog neuspeha ;)
Kog konkretno :?:
A to nije pesimizam. To je realnost.
Šta je realnost našeg sporta? Da Arunović nije uzela medalju,zato što je nije zaslužila,ili da su ostale toliko bolje od nje?
Da je večeras Čavić izgubio medalju,jer zaboga kako će on osvojiti medalju?!
Da jedan solidan tim u ženskoj odbojci je izgubio sve utakmice zato što je ubedljivo najnekvalitetniji,ili zato što je tu idiot Terzić ?! Ili je realnost ta da Mikec ne može uzeti medalju,jer **** ostali su toliko nadmoćni,a njegovi rezultati koji su vrhunski su slučajnost,ostali čekaju cele 4 godine i ne mare za listu,jer će na OI pokazati dominaciju? E pa u to me niko ubediti ne može,a prvi nisam nesrkomna i prepotentna osoba.
Realnost je da imamo 10 zatvorenih bazena u Srbiji i da hocemo medalju na svakim OI.
Realnost je da strelci nemaju opremu, a trazi se od njih da uzimaju medalje na SP i OI, u sportu u kome vlada totalna nepredvidivost i kome su osvajaci medalja sa prethodnih velikih takmicenja ovih dana masivno podbacili.
Realnost je da je Terzic 1 sujetna osoba koja je razbucala najtalentovaniju generaciju nase odbojke u komade.

Jasna nije ispunila,Grgić jeste,otišla je Jasna. I neka je,ono što je ona uradila za sprski sport,malo je ko.
Da nije otisla Jasna, morali bi da gadjaju Grgic i Mikec u pistolju na 10 m. Sta mislis, gde bi sedeo Zlatic u tom slucaju? Da, na tribinama. Sada bi imali u rubrici medalje krompiric. ;)
Dalo bi se razmotriti i o tom prefiksu sportska sila. U poređenju sa jednom USA,Rusijom,Kinom Srbija je svetski mizerna sila,ali u poređenju sa 80% planete Srbija je zbilja sportska sila.... Naravno uvek treba razmotriti i te neke finese i elemente da bi jedna zemlja imala taj prefiks! ;) Stoga možemo se složiti da je Srbija zemlja sporta,ako ništa drugo...
Problem je sto na OI ide 100% sveta, a ne tih 80% za koje je Srbija "sila", jer bi nam onda rezultati bili kao na Mediteranskim igrama ili na Univerzijadama, a ne krajnje skromni.
Švedska - sem rukometa i povremeno atletike na Evro nivou,da imaju i Sjostrom,šta su to još značajno uradili.Govorimo o sportovima iz programa OI. Populaciono čini se nešto manja nego Srbija,finansijski uslovi sve ostalo nekoliko puta bolji. Dakle ni po jednom osnovu nisu veća nacija. ;)
Svedska je sportska nacija, jer tamo svako nesto igra - rekreacijski, amaterski, takmicarski ili profesionalno. Bio i video. Govoriti o Srbiji i Svedskoj u istoj recenici je neozbiljno. Pogledaj samo malo njihove rezultate na LOI i ZOI.
I da, ima ih 2.5 miliona vise nego nas. ;)
E sad ja ne volim to gledat kroz prizmu medalja na OI. Vrlo jednostavno neke sportove poput onog jedrenja,onog nekog akrobatskog skakanja,badmintona ne shvatam za ozbiljno.... Mada nije bitno šta ja shvatam,govorim o tome da mnogi sportovi sa programa OI ne postoje u Srbiji.
Bas zato sto mi ne igramo te sportove, znaci da smo slabiji u tome od ostatka sveta. Mi igramo 6-7 kolektivnih sportova, tenis i imamo nesto borilackih sportova, plivanja i atletike. Zimski sportovi? Hokej? Biciklizam?

Norveška - sem tog famoznog rukometa u obe konkurencije,šta je to značajno Norveška uradila u sportu? Pokušavam se setiti da nisu pobrali kakve medalje,osim Torkildsena i mislim da nisu.... Fudbal,Košarka,Vaterpolo,Odbojka,Tenis,Plivanje,Džudo,Rvanje -nigde ih nema....
A onda pogledas ZOI i vidis da su najbolja nacija svih vremena. :lol:
Holandija - velika plivačka nacija,fudbalska takođe,imaju oni i dve vrste biciklista,imaju možda još nekog u ovim manje poznatim sportovima,ali opet - ne vidim njihovu prednost u odnosu na Srbiju, s tim da im je populacija više nego duplo veća....
I uzmu 15ak medalja na svakim LOI i 10ak na ZOI. ;)
Novi Zeland - imaju onu bacačicu,imaju u veslanju par odličnih momaka,imaju i u plivanju solidne likove,ostalo - niđe veze.... Naravno ragbi nije OI sport. Opet lošiji,a uslovi - verovatno najbolji uz USA.... Broj takmičara je posledica najlakših mogućih kvalifikacija u ekipnim sportovima....
I vidis da su kroz istoriju bili u svim sportovima zapazeni, sem u fudbalu. A na OI uvek 2 ili 3x vise medalja od nas.
Australija - velika nacija u kontekstu sportskih uspeha veća od Srbije,u kontekstu ekipnih sportova manja od Srbije.....
Ajde i to da demistifikujemo.
Australija je najuspesnija kriket zemlja na svetu, top3 u ragbiju (oba koda), top3 u hokeju na travi, zenska kosarka #2 u svetu (i muski su jaki), najbolji su u Aziji u fudbalu, a nacionalni timski sport im je AF. ;)
Da ne govorimo da je to #2 nacija u tenisu i plivanju ikada, da su top biciklisticka i golf nacija, da su dali 2 prvaka sveta u F1 i ne znam ni ja sam koliko u MotoGPu i tako...

P.S. I ne revolvira se svet oko nekoliko timskih sportova, vec je to malo siri spektar

Zaključano

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.