Vidi, ja tebi opet ponavljam da je Srbija i srpska košarka među kvalitetnijim, ali da trenutno nije među najboljim, jer da jesu ne bi igrali ovdje, nego u Londonu. Drugo, svaka čast tim mladim igračima, takođe sam upoznat s time da se u Srbiji jako kvalitetno radi s mlađim kategorijama, ali biti šampion u mlađim selekcijama i seniorskim nije ista stvar. Ti možeš govoriti da je to jedna od boljih selekcija tek ako ona napravi dobar rezultat na predstojecem evropskom prvenstvu, ali trenutno ne.ASUS
Pa ja ne znam koliko si ti upućen u košarku ali ova djeca što sad igraju za Srbiju su 4. reprezentacija sa zadnjeg svjetskog prvenstva. Ispred su samo SAD, Litvanija koja pada jer doživljava naglu smjenu generacija i Turska (znamo kako je došla tu). Naravno dosta je dobrih repki u Evropi, tu su Španci, Francuzi ali mi sigurno imamo mjesto u samom kremu.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
joj sve sami kosarkaski strucnjaci steta sto nismo amerika
Nemojte ovdje pisati o Olimpijskim igrama.
Fali nam "druga" četvorka...bio to bavčić ili neko treći...
PS. Ja prezadovoljan !!! -

Kindže, kindže...
Fali nama 6 igrača uz ova 4! Al' mi ne bi bili mi kada nešto ne bi falilo. Ako imamo širi roster, imamo šugavog selektora koji rastjera i to malo igrača. Ako imamo selektora, onda fale igrači. Nisam mislio da ću to ikada napisati, ali definitivno bi nam sada pomogao Keno Bajramović.Adibhf88 je napisao/la:Nemojte ovdje pisati o Olimpijskim igrama.
- storm_raider
- Kontakt:
Kako je bilo dobro kad smo gubili pa je 5 ljudi koji poznaju kosarkasku igru pisalo ovdje... ovo sad je kao da pratis badmington
Inace, i vise nego dobro, nismo mi sjajna ekipa, niti imamo 5 sjajnih igraca, to odmah da se zna, ali uz dobar sistem koji je Aco vec sada uspostavio, uz naravno dobru podrsku ostatka strucnog staba ova reprezentacija ce proci na EP. Cestitke momci za ovu pobjedu, rezultat nije bitan, bitno je da se uigrate. Rezultati ce doci kao plod dobrog rada. Ocekujem napokon da vidim kakav je Mitrovic. Bavcic, koliko god mi vise voljeli tudji smrad nego nas miris, u ovom sistemu moze vrlo dobro da odigra.
Sutra neka odigraju dosta uigranih akcija i ja cu biti zadovoljan. Ako bih prognozirao rezultat, neka bude 10tak razlike za nas.

Inace, i vise nego dobro, nismo mi sjajna ekipa, niti imamo 5 sjajnih igraca, to odmah da se zna, ali uz dobar sistem koji je Aco vec sada uspostavio, uz naravno dobru podrsku ostatka strucnog staba ova reprezentacija ce proci na EP. Cestitke momci za ovu pobjedu, rezultat nije bitan, bitno je da se uigrate. Rezultati ce doci kao plod dobrog rada. Ocekujem napokon da vidim kakav je Mitrovic. Bavcic, koliko god mi vise voljeli tudji smrad nego nas miris, u ovom sistemu moze vrlo dobro da odigra.
Sutra neka odigraju dosta uigranih akcija i ja cu biti zadovoljan. Ako bih prognozirao rezultat, neka bude 10tak razlike za nas.

Sport je lijek za tijelo i duh.
Haha, kad god pobjedimo pojave se ovi sto kazu kako za protivnika nisu igrali 100 najboljih igraca, kako je 101. najbolji bio malo povrijedjen i kako smo imali nevjerovatnu srecu. Nije rezultat uopste bitan, nego da se ekipa uigra i da svi budu spremni. Ali eto fino je i neka se udje u tu naviku da se pobjedjuje. Wright se izgleda dobro uklupio. Ali neki izgleda jedva cekaju gresku Petrovica, da se pokazu kao veliki eksperti. Ali 100% sam siguran da idemo na Eurobasket.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- legenda reala
- Kontakt:
Neka ba ima li šta bolje kad nas podcijene, pa sjeti se priprema za Eurobasket isto ovako, još desetak dana mi gubimo 20+ lopti, mi nemamo skoka, mi nemamo akcija itd.storm_raider je napisao/la:Kako je bilo dobro kad smo gubili pa je 5 ljudi koji poznaju kosarkasku igru pisalo ovdje... ovo sad je kao da pratis badmington![]()
:
Dođemo na Eurobasket i mlatnemo Hrvatsku i CG

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Mislim da bi mi jedino bili zadovoljni kada bi se dobila i ta Amerika. Al' sta ce oni, za njih nisu igrali Howard i Wade, pa smo zbog toga dobili. Ili se desi situacija ide velika euforija i onda pad, blacenje nasih kako su retardi kako veze nemaju, kako nisu nizasto i slicno. Ali, sta ces kad vecina tih ljudi ne zna nabrojati klubove u kojima nasi rezervni igraci igraju ili ce igrati a kamoli sta drugo.
Cim je Aco preuzeo repku, ja sam bio samo siguran u jednu stvar. Izbor naturalizovanog igraca. I pogodio je. I n-ti put je Aco bio upravu. Jednostavno to covjek zna i gotovo. Wright je veceras prodao par lopti, ali je podijelio 9 asistencija, odigrao u odbrani jako bio aktivan u skoku u napadu. A da su Persic, Djedovic, Teletovic, Masic pogodili otvorene suteve koje im je namjestio Zach imao bi 12-13. I stigao da postigne kljucni kos.
Teletovica i Nihada ne treba komentirati. Nihad igra najbolju kosarku karijere, dok Mirza je vodja, lider. Nekada se cini da igra s pola snage, ali mi nije jasno sto veceras nije malo vise probijao. A mogao je. Nije imao ko da ga cuva, brzi je i jaci od svih. Promasio je par otvorenih suteva, ali ce doci sve na svoje. U odbrani odlicne reakcije par puta, ali ruku na srce nisu mu svirali par puta u napadu nesto, a poslije u odbrani se unervozio zbog toga.
Kikanovic odlican kao i stalno u zadnje vrijeme. Isjekle su ga licne, ali u napadu igra sa lakocom. Dosta je sazrio, veceras je odlicno sacekao svog cuvara da padne i rutinski zavrsi akciju. Wright mu lezi.
Sinanovic je dobitak ove utakmice odbrambeno. Ne interesuju me njegovi poeni u kontinuitetu jer ima ko da daje koseve ovdje, ali u odbrani sjajno odbranio Vidmara tri puta, nije mogao da zida preko njega, u napadu solidno, sve sto je dobio pospremio je. Treba njemu jos utakmica jer je presjedio sezonu u Unicaji, odlicno mu je dosao ovaj turnir.
Persic, maestralan u odbrani, covjek jednostavno radi stvari koje se ne vide. Moze i playa da brani, ima jedino problem sa visocijim igracima od njega u odbrani. Veceras je mogao da rijesi utakmicu i masio onaj zicer plus otvorenu tricu.
Masic, ne odgovara mu ovaj sistem sa puno trcanja, ali ne znam kako ne moze da dodje do izrazaja njegov dobar sut. Ne trazi ga se u napadu, ali ondje na kraju je ostao sam i morao je da zavrsi ono. I on kao i Sinanovic je dosta grijao klupu, ocekujem ga boljeg do kvalifikacija.
Cim je Aco preuzeo repku, ja sam bio samo siguran u jednu stvar. Izbor naturalizovanog igraca. I pogodio je. I n-ti put je Aco bio upravu. Jednostavno to covjek zna i gotovo. Wright je veceras prodao par lopti, ali je podijelio 9 asistencija, odigrao u odbrani jako bio aktivan u skoku u napadu. A da su Persic, Djedovic, Teletovic, Masic pogodili otvorene suteve koje im je namjestio Zach imao bi 12-13. I stigao da postigne kljucni kos.
Teletovica i Nihada ne treba komentirati. Nihad igra najbolju kosarku karijere, dok Mirza je vodja, lider. Nekada se cini da igra s pola snage, ali mi nije jasno sto veceras nije malo vise probijao. A mogao je. Nije imao ko da ga cuva, brzi je i jaci od svih. Promasio je par otvorenih suteva, ali ce doci sve na svoje. U odbrani odlicne reakcije par puta, ali ruku na srce nisu mu svirali par puta u napadu nesto, a poslije u odbrani se unervozio zbog toga.
Kikanovic odlican kao i stalno u zadnje vrijeme. Isjekle su ga licne, ali u napadu igra sa lakocom. Dosta je sazrio, veceras je odlicno sacekao svog cuvara da padne i rutinski zavrsi akciju. Wright mu lezi.
Sinanovic je dobitak ove utakmice odbrambeno. Ne interesuju me njegovi poeni u kontinuitetu jer ima ko da daje koseve ovdje, ali u odbrani sjajno odbranio Vidmara tri puta, nije mogao da zida preko njega, u napadu solidno, sve sto je dobio pospremio je. Treba njemu jos utakmica jer je presjedio sezonu u Unicaji, odlicno mu je dosao ovaj turnir.
Persic, maestralan u odbrani, covjek jednostavno radi stvari koje se ne vide. Moze i playa da brani, ima jedino problem sa visocijim igracima od njega u odbrani. Veceras je mogao da rijesi utakmicu i masio onaj zicer plus otvorenu tricu.
Masic, ne odgovara mu ovaj sistem sa puno trcanja, ali ne znam kako ne moze da dodje do izrazaja njegov dobar sut. Ne trazi ga se u napadu, ali ondje na kraju je ostao sam i morao je da zavrsi ono. I on kao i Sinanovic je dosta grijao klupu, ocekujem ga boljeg do kvalifikacija.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nakon što sam pregledao statistiku,evo malo nekih zaključaka s moje strane..cisto informativno.
- Zack Wright - 5/7 šut za 2 (71%). Asistencija 9 !!! - Ali 5 izgubljenih lopti
- ako ovo zadnje smanji, bit će play za poželjeti. Međutim treba shvatiti da je na playu sva organizacija igre pa i kad napravi ovoliki broj pogresaka, on ce zasigurno sebe ispraviti u narednim napadima.
- Mirza Teletović - 5/11 šut za 2 (malo me ovo muči,ako već igra četvorku). 2/4 šut za 3, klasika,iako sam očekivao da barem šutira 7-8 trica. Skokova (8) BRAVO!
+ 4 izg.lopte 
- Nihad Đedović - 5 izg.lopti (bek šuter sa 5 izg.lopti,brate previše), šut za 3 (2/6) bolje da je polagao i ubacivao dvojke,to je njegova specijalnost.
- Elmedin Kikanović - šut za 2 (5/6) , i 7 skokova.Veoma dobro
Što se tiče ostalih, ne bih nista posebno izdvajao, Mašić i Peršić su proveli na parketu otprilike po 25 minuta, a slab učinak. Mitrović 5 minuta, čovjek nije šutnuo na koš - ZAŠTO?? Ko ti dječko neda da šutiraš !
- Zack Wright - 5/7 šut za 2 (71%). Asistencija 9 !!! - Ali 5 izgubljenih lopti

- Mirza Teletović - 5/11 šut za 2 (malo me ovo muči,ako već igra četvorku). 2/4 šut za 3, klasika,iako sam očekivao da barem šutira 7-8 trica. Skokova (8) BRAVO!

- Nihad Đedović - 5 izg.lopti (bek šuter sa 5 izg.lopti,brate previše), šut za 3 (2/6) bolje da je polagao i ubacivao dvojke,to je njegova specijalnost.
- Elmedin Kikanović - šut za 2 (5/6) , i 7 skokova.Veoma dobro

Što se tiče ostalih, ne bih nista posebno izdvajao, Mašić i Peršić su proveli na parketu otprilike po 25 minuta, a slab učinak. Mitrović 5 minuta, čovjek nije šutnuo na koš - ZAŠTO?? Ko ti dječko neda da šutiraš !
Kindže, kindže...
Kako je se inace Mitrovic pokazao u dosadasnjim utakmicama i na treninzima?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- storm_raider
- Kontakt:
Na treninzima dobar, krasi ga odlican sut, na utakmicama je "stidan".
Sport je lijek za tijelo i duh.
Nije ova repka uopste losa,za jace ekipe,evidentno je da treba bolja i jaca klupa,sto ce se vidjeti sutra protiv Srba,ali Imamo 4-5 igraca jako dobrih,samo da je jos 2 fina sa klupe da malo rasterete,bilo bi to jako dobro.Zack mi se svidja nevjerovatno konacno imamo playa,koji sa lakocom prevodi loptu,ulazi ubrzava igru,pravi viska.Uigrat sa njim par akcija,neke za Centre,neke za povratni na 3 poena,zaista je pogodak Acin ovaj Amer-Bosnjo Zaim Rajtneno#4 je napisao/la:Mislim da bi mi jedino bili zadovoljni kada bi se dobila i ta Amerika. Al' sta ce oni, za njih nisu igrali Howard i Wade, pa smo zbog toga dobili. Ili se desi situacija ide velika euforija i onda pad, blacenje nasih kako su retardi kako veze nemaju, kako nisu nizasto i slicno. Ali, sta ces kad vecina tih ljudi ne zna nabrojati klubove u kojima nasi rezervni igraci igraju ili ce igrati a kamoli sta drugo.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
" onclick="window.open(this.href);return false;
kako je Teletovic "utrpao" 19 komada Italiji...
kako je Teletovic "utrpao" 19 komada Italiji...
Kindže, kindže...
Ovo je odlicno sjetite se prosle god i pripremnih utakmica svaku smo izgubili tada na centru je igrao samo Kikanovic i nije imao zamjene sada je tu Sinanovic sinoc odlican,jos kad dođe i Nurkic.Steta sto nema Gordica i Pasalica jer bi imao ko zamjeniti Wrighta a i sa njima dvojcom imali bi zamjenu i za Đedovica.
Persic je kvalitetan da zamjeni i Đedovica i Masica mislim da je sinoc igrao i 4 a dobar je i u odbrani.
Wright,Gordic,Pasalic
Đedovic,Persic
Masic,Mitrovic
Teletovic,Bavcic
Kikanovic,Sinanovic,Nurkic Svaki od ovih 12 igraca moze odigrati kvaliteno !!!!
Persic je kvalitetan da zamjeni i Đedovica i Masica mislim da je sinoc igrao i 4 a dobar je i u odbrani.
Wright,Gordic,Pasalic
Đedovic,Persic
Masic,Mitrovic
Teletovic,Bavcic
Kikanovic,Sinanovic,Nurkic Svaki od ovih 12 igraca moze odigrati kvaliteno !!!!
Bolja smo reprezentacija od Slovenije, a pogotovo od Hrvatske.... To ce te se uvjeriti prekosutra kad ih mlatnemo 10-15 razlike.... Jer njihov kadar dugo vremena nije bio ocajniji... Pa jedinog pravog scorera je Repesa otjerao... ne bi me cudilo da na kraju i ne prodju kvalifikacije tj. ne budu medju 24 koji ce igrati naredni EuroBasket....
Ipak Srbija je preveliki zalogaj za nas i ljudi su mora se priznati bolji.... Pa vjerovatno samo bi nasa 3 igraca bila u njihovom rosteru, tj. msm na kvalitet.... Mirza, Djedovic i Wright al' i on mozda na klupu(tj. kada bi mogli igrati za njih).... mada i kod njih ima par pacijenata u ekipi, al' kod nas ih je dosta vise....
Imam osjecaj da ce nas napucati jedno 15 razlike.... Al' nema veze treba momcima dati podrsku jer su je zasluzili, sinocnjom pobjedom protiv Janeza na njihovom parketu.....
Ipak Srbija je preveliki zalogaj za nas i ljudi su mora se priznati bolji.... Pa vjerovatno samo bi nasa 3 igraca bila u njihovom rosteru, tj. msm na kvalitet.... Mirza, Djedovic i Wright al' i on mozda na klupu(tj. kada bi mogli igrati za njih).... mada i kod njih ima par pacijenata u ekipi, al' kod nas ih je dosta vise....
Imam osjecaj da ce nas napucati jedno 15 razlike.... Al' nema veze treba momcima dati podrsku jer su je zasluzili, sinocnjom pobjedom protiv Janeza na njihovom parketu.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Hypnose je napisao/la:Bolja smo reprezentacija od Slovenije, a pogotovo od Hrvatske.... To ce te se uvjeriti prekosutra kad ih mlatnemo 10-15 razlike.... Jer njihov kadar dugo vremena nije bio ocajniji... Pa jedinog pravog scorera je Repesa otjerao... ne bi me cudilo da na kraju i ne prodju kvalifikacije tj. ne budu medju 24 koji ce igrati naredni EuroBasket....

Mi u skoro najačem sastavu protiv Slovenije bez njihove najače petorke jedva dobijemo i ti zaključiš da smo bolji.
Hrvatska,dobismo je na euru dok im je selektor bio Vranković koji ima reputaciju da bi i sa reprezentacijom Amerike osvojio bronzu na olimpijadi,što se tiče samih igrača imaju neuporedivo bolje.
I onda ja ispadam neko ko svojim razmišljanjem omaložava BiH tim,pa gori će biti ovi koji misle da smo eto bolji od Slovenije i Hrvatske i kad na euru eventualno ispadnemo u grupi početi će pljuvanje selektora,Teletovića pa sve do Sinanovića.
Ja kažem,plasman na euro je realan domet ove ekipe,zapravo neplasman bi bio neuspjeh,ali sve više od ispadanja u grupnoj fazi bi bilo iznanađenje.
Niko sretniji od mene ako se to desi,ali svakako da ih neću napadati ako se ne desi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Izvini ali ovo nije nas najjaci sastav...Gordic,Ikonic,Opacak,Vasiljevic,Nesovic,Bajramovic,Varda,Kuzmic,Domercant svi su oni mogli igrati ,druga je stvar sto aco hoce da podmladi repku...i kod slovenije je isto,nismo mi krivi sto su dosli u slabijem sastavu,ja se ne sjecam da se neko zalio kad bi nas pobjedio u kvalifikacijama bez Mirze,Ikonica,Saleta i sa Jazvinom kao prvim centrom...tako ni mi ne treba da se zalimo kad dobijemo neku "oslabljenu" ekipu...LBJ MVP je napisao/la:Hypnose je napisao/la:Bolja smo reprezentacija od Slovenije, a pogotovo od Hrvatske.... To ce te se uvjeriti prekosutra kad ih mlatnemo 10-15 razlike.... Jer njihov kadar dugo vremena nije bio ocajniji... Pa jedinog pravog scorera je Repesa otjerao... ne bi me cudilo da na kraju i ne prodju kvalifikacije tj. ne budu medju 24 koji ce igrati naredni EuroBasket....
Imam osjecaj da ce nas napucati jedno 15 razlike.... Al' nema veze treba momcima dati podrsku jer su je zasluzili, sinocnjom pobjedom protiv Janeza na njihovom parketu.....![]()
Mi u skoro najačem sastavu protiv Slovenije bez njihove najače petorke jedva dobijemo i ti zaključiš da smo bolji.
Hrvatska,dobismo je na euru dok im je selektor bio Vranković koji ima reputaciju da bi i sa reprezentacijom Amerike osvojio bronzu na olimpijadi,što se tiče samih igrača imaju neuporedivo bolje.
I onda ja ispadam neko ko svojim razmišljanjem omaložava BiH tim,pa gori će biti ovi koji misle da smo eto bolji od Slovenije i Hrvatske i kad na euru eventualno ispadnemo u grupi početi će pljuvanje selektora,Teletovića pa sve do Sinanovića.
Ja kažem,plasman na euro je realan domet ove ekipe,zapravo neplasman bi bio neuspjeh,ali sve više od ispadanja u grupnoj fazi bi bilo iznanađenje.
Niko sretniji od mene ako se to desi,ali svakako da ih neću napadati ako se ne desi.
Ti hoces da kazes da je ova ekipa jaca od ekipe:
Gordic,Sale
Domercant,Ikonic
Djedovic,Opacak
Teletovic,Bajramovic,Bavcic
Varda,Kikanovic ???
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Ček,nisam znao da kada ne nastupe igrači na koje se jednostavno više ne računa Bajramović,Varda,Nešović...smatra jednakim kao kada ekipa kao što je Slovenija jednostavno nastupi bez svojih ponajboljih košarkaša na koje se računa ali nisu bili u sastavu koji je igrao protiv nas.
Tvojom logikom,svaki put kada se BiH fudbalska reprezentacija okupi novinari trebaju pisati kako smo oslabljeni neigranjem Salihamidžića
Tvojom logikom,svaki put kada se BiH fudbalska reprezentacija okupi novinari trebaju pisati kako smo oslabljeni neigranjem Salihamidžića

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Danas Aco malo ovako i nasa pobjeda..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.