Rekonstrukcija stadiona u BiH

macak_
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la macak_ » 02 avg 2012, 12:23

jedno su infrastrukturne, a drugo naplate za takmicenje u UEFI. Oni kada ulazu u infrastrukturu praktikuju da oni placaju kako radovi teku, pa da mogu pratiti dinamiku, nadgledati radove i kontrolisati troskove. Ovako kada se sve zavrsi, traziti pare je drugacije, a i neozbiljno. Ko bi njima kao investitoru mogao garantovati da je to najbolja cijena, ili da su to sve valjani racuni. Ljudi jednostanvo ne rade tako. Ali, ponavljam, moguce je da se neke stvari promijene, sto se tice konkretno rekonstrukcije terena na BP.

Stubovi na bilinom su uzasni. Izvodjac radova je tu zasrao pravo. Predebeli su i smetace u gledanju utakmica..
Pravda za flash-a!!!

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 02 avg 2012, 12:26

Joj, **** ih i stubovi i ograda..napravi tor, kokosinjac i opleti :x
Covjek bi rekao mi Poljaci, pa svaka tekma piro, uletanje u teren, tuca sa zastitatima i policijom...a ne da nas ukupno na stadionu ne bude ni milja ..i opet nas ogradi.

p.s. i kada je rade, zasto cijelu ne promijene...a ne ovako samo nastiklavaju jednu na drugu. A kako su sposobni, ocekivat je da ce ona ostati i neofarbana, a oni zidovi ispod nje, kao i sada..oronuli i ispucali :mrgreen:
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 02 avg 2012, 12:40

te zidove ako ne srede onda djaba im sve sto su ostalo radili,to je uglo nevidjeno!

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 02 avg 2012, 13:31

Radovi na rekonstrukciji terena stadiona Bilino polje su u završnoj fazi. Izvjesno je da će Zenica u septembru biti domaćin kvalifikacione utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine. U Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata zadovoljni su dinamikom kojom se odvija izvođenje radova na rekonstrukciji terena. Direktor, Husein Hinović je naglasio da su izvođači ispoštovali sve predviđene rokove.

- Krajnji rok za postavljanje travnjaka bio je 11. avgust, a izvjesno je da će prvi kontingent travnatih busenova iz Austrije stići početkom iduće sedmice. Odmah će biti postavljena na teren, što znači da će ovi radovi biti gotovi i prije predviđenog roka. Uslijediće ostali planirani radovi, - kaže Hinović.

Ovom investicijom Zenica će biti jedini grad u državi koji ima stadion sa zaokruženom infrastrukturom, koji će zadovoljavati sve propisane standarde FIFA-e i UEFA-e, a priliku da prvi isprobaju novi travnjak Bilinog polja imat će naši reprezentativci u septembru, u kvalifikacionom duelu sa Latvijom
Republika Zenica

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 02 avg 2012, 13:53

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6557_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; U Prijedoru napokon stigle stolice i krenulo postavljanje :D

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 02 avg 2012, 14:01

macak_ je napisao/la:jedno su infrastrukturne, a drugo naplate za takmicenje u UEFI. Oni kada ulazu u infrastrukturu praktikuju da oni placaju kako radovi teku, pa da mogu pratiti dinamiku, nadgledati radove i kontrolisati troskove. Ovako kada se sve zavrsi, traziti pare je drugacije, a i neozbiljno. Ko bi njima kao investitoru mogao garantovati da je to najbolja cijena, ili da su to sve valjani racuni. Ljudi jednostanvo ne rade tako. Ali, ponavljam, moguce je da se neke stvari promijene, sto se tice konkretno rekonstrukcije terena na BP.

Stubovi na bilinom su uzasni. Izvodjac radova je tu zasrao pravo. Predebeli su i smetace u gledanju utakmica..
Čitaj čovječe šta je Smajlović izjavio fino sam postavio, nisam to ja izmislio ili treba da ti nacrtam ako su rekli da će biti pare biće. I nečeš naknadno TRAŽITI pare, one su već OBEZBIJEĐENE. Dakle pare ćeš samo naknadno dobiti.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 02 avg 2012, 14:17

Krajnji rok za postavljanje travnjaka bio je 11. avgust, a izvjesno je da će prvi kontingent travnatih busenova iz Austrije stići početkom iduće sedmice. Odmah će biti postavljena na teren, što znači da će ovi radovi biti gotovi i prije predviđenog roka. Uslijediće ostali planirani radovi, - kaže Hinović.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 02 avg 2012, 14:19

topa99 je napisao/la:http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 6557_n.jpg U Prijedoru napokon stigle stolice i krenulo postavljanje :D
Eh...kad bi još reflektore nabavili... :D Bilo bi fatastično..I onda tekme,termin 19:30.20:00 h.. 8-)
Mens sana in corpore sano.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 02 avg 2012, 14:20

Dobit` ce se pare za rekonstrukciju od UEFA-e ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 02 avg 2012, 14:28

slika Evo opet posto prvi put nisam iizgleda dobro ubacio :)) Gradski stadion Rudar Prijedora ,u toku postavljanje stolica na novu istocnu tribinu :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 avg 2012, 17:47

Nesposobnjakovici - pomjerili rok !

:arrow: http://www.klix.ba/vijesti/bih/stolice- ... /120802125

Od ukupno 18.000 stolica oni mjenjaju 12.000, znaci opet u minusu 6.000 mjesta kad bude utakmica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 02 avg 2012, 22:32

Lik je napisao/la:
macak_ je napisao/la:jedno su infrastrukturne, a drugo naplate za takmicenje u UEFI. Oni kada ulazu u infrastrukturu praktikuju da oni placaju kako radovi teku, pa da mogu pratiti dinamiku, nadgledati radove i kontrolisati troskove. Ovako kada se sve zavrsi, traziti pare je drugacije, a i neozbiljno. Ko bi njima kao investitoru mogao garantovati da je to najbolja cijena, ili da su to sve valjani racuni. Ljudi jednostanvo ne rade tako. Ali, ponavljam, moguce je da se neke stvari promijene, sto se tice konkretno rekonstrukcije terena na BP.

Čitaj čovječe šta je Smajlović izjavio fino sam postavio, nisam to ja izmislio ili treba da ti nacrtam ako su rekli da će biti pare biće. I nečeš naknadno TRAŽITI pare, one su već OBEZBIJEĐENE. Dakle pare ćeš samo naknadno dobiti.
Čovječe malo se spusti na zemlju. Ja sam malo pratio i razvoj situacije nakon toga i znam šta je tad rečeno i kako sada stvari stoje. Niko sretniji od mene ako pare od UEFE dođu, ja samo kažem da to nije tako jednostavno kako je tada rečeno ;)
Pravda za flash-a!!!

ITStyle100
Kontakt:

Post Postao/la ITStyle100 » 03 avg 2012, 02:42

Elegant je napisao/la:Nesposobnjakovici - pomjerili rok !

:arrow: http://www.klix.ba/vijesti/bih/stolice- ... /120802125

Od ukupno 18.000 stolica oni mjenjaju 12.000, znaci opet u minusu 6.000 mjesta kad bude utakmica.
Ma znas kakva nem je drzava :cry:

Nemoj se cuditi ako smanje i na 10 000...

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 03 avg 2012, 17:38

macak_ je napisao/la:
Lik je napisao/la:

Čovječe malo se spusti na zemlju. Ja sam malo pratio i razvoj situacije nakon toga i znam šta je tad rečeno i kako sada stvari stoje. Niko sretniji od mene ako pare od UEFE dođu, ja samo kažem da to nije tako jednostavno kako je tada rečeno ;)
Slabo si ti to pratio, još ako si zeničanin :o a ne znaš kako to fercera, ali eto da se ne prepucavam i ne objašnjavam živi bili pa vidjeli. Kad lova dođe od uefe vjerovatno češ se ušutiti, ali ok sve udure.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Mirexyl
Kontakt:

Post Postao/la Mirexyl » 03 avg 2012, 22:37

Uskoro Trava?

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
posjetite http://www.realmadridcf.info/

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 avg 2012, 11:42

Bravo ZENICA !!!!!!!!!!!!! stari sjaj u novom ruhu ;) :!:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 avg 2012, 20:17

Kad stize vutra tj. trava ? 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Mirexyl
Kontakt:

Post Postao/la Mirexyl » 05 avg 2012, 22:47

Obnova stadiona Bilino polje u Zenici trebala bi biti završena do 11. septembra kada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na domaćem terenu igra prvu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Koordinatorica nadzornog tima za realizaciju projekta Lejla Brljevac potvrdila je za eKapiju da se tokom obnove pojavila potreba za dodatnim radovima, te da će ukupna investicija rekonstrukcije Bilinog polja iznositi 1,5 miliona KM.

"Izrada drenaže nije bila predviđena projektom, no kada smo otkopali teren kako bi postavili grijače, ustanovili smo da se drenaža nalazi u jako lošem stanju. U saglasnosti sa investitorom, Javnim preduzeće za upravljanje sportskim objektima grada Zenice, odlučili smo se da uradimo kompletnu drenažu", kazala je Brljevac.

Ona je potvrdila da su izvođači radova uvedeni u posao sredinom juna, te da je do sada urađeno više od polovine posla. Bilino polje ujedno je prvi stadion u Bosni i Hercegovini koji će imati ugrađene električne grijače. U sklopu projekta, bit će postavljena nova ograda visine šest metara, golovi, audio i video sistemi, klupe i kućice za rezervne igrače.

"Na jednom dijelu stadiona već je postavljen hranidbeni sloj na koji treba doći busen. Namjenski uzgajana trava će stići iz Slovačke, oko 19 do 20 šlepera. Prema našoj pretpostavci, postavljanje trave treba početi 3. avgusta, te nam prije utakmice ostaje jedan dio vanjskog uređenje i prilagođavanje trave novim uslovima“, navodi Brljevac.

Posao rekonstrukcije terena Bilinog polja putem tendera dodijeljen je kompaniji ITC iz Zenice, a tokom dodatnih radova angažovana je zeničko preduzeće Komrad.

Pošto nisam iz Zenice, ne znam da li je došla trava.
posjetite http://www.realmadridcf.info/

ITStyle100
Kontakt:

Post Postao/la ITStyle100 » 06 avg 2012, 01:33

Mirexyl je napisao/la:
Ona je potvrdila da su izvođači radova uvedeni u posao sredinom juna, te da je do sada urađeno više od polovine posla. Bilino polje ujedno je prvi stadion u Bosni i Hercegovini koji će imati ugrađene električne grijače. U sklopu projekta, bit će postavljena nova ograda visine šest metara, golovi, audio i video sistemi, klupe i kućice za rezervne igrače.

Kakav Video Sistem?? :?:

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 06 avg 2012, 01:36

ITStyle100 je napisao/la:
Mirexyl je napisao/la:

Kakav Video Sistem?? :?:
4 velika LED ekrana na svakoj tribini dimenzija 10x15 :lol: :lol: :lol: cuj kakav video sistem :D misli se na video nadzor...pozz
#samoČelik

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 12 gostiju.