Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

10DelPiero
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la 10DelPiero » 30 jul 2012, 23:49

Dovoljno je uporediti infrastrukturu i posjecenost Bundeslige i Serije A, po meni je neizostavan pokazatelj kvalitete koji duboko ide u korist bundeske.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jul 2012, 23:54

10DelPiero je napisao/la:Dovoljno je uporediti infrastrukturu i posjecenost Bundeslige i Serije A, po meni je neizostavan pokazatelj kvalitete koji duboko ide u korist bundeske.
Njemačka je dobila organizaciju WC što je u mnogom pomoglo da se izgrade novi stadioni mislim da je vrijeme da i FIGC ozbiljno krene u kampanju za neko od takmičenja Euro ili WC.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 30 jul 2012, 23:57

anton 1983 je napisao/la:Sad bum ja tebe pito koliko ti cjeniš jednog Schurrla za kojeg je Chelsea ponudio 25 milja? Zanimlivo je da je na spisku zvijezda jedan Pirlo i Milito, koji nisu loši igrači, ali su igrači u poznim godinama...od nekih "velikih" igrača u Seriji A ostala su samo imena.

meni sada milan i Inter toliko loše izgledaju da je to za nepovjerovati. Za milan ču onako sprdački reči da bi Gladbach s njima pod obriso, koliko sam trenutačno razočaran - do kraja prelaznog roka se to još možda i promjeni
Samo cu ti reci da Buffon,Chiellini,Totti,Zanetti nemaju cijenu ;) njih ne možeš kupit brate, to su institucije ..

a to za gladbah i milan, samo cu te podsjetim na nesto od prije nekih 6 dana[/quote]

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

pusica
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jul 2012, 00:02

IlPrincipe je napisao/la:[
Samo cu ti reci da Buffon,Chiellini,Totti,Zanetti nemaju cijenu ;) njih ne možeš kupit brate, to su institucije
Vidim da ima još nekih koji nemreju pogledat istini u oči. Institucije jesu, to što nemaju cijenu, po ovom pitanju, nas sve zaboli neka stvar, ono što je bitno da su to nekada bili veliki igrači. Da nebi krivo shvati, u gerijatriju se Buffon i Chiellini neubrajaju...

PS: A i neznam što jedan Chiellini radi u ovo društvu! :roll: Koda ja Schweinija stavim u društvo sa jednim Effenbergom, Mollerom, Matthausom...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Layzick
Kontakt:

Post Postao/la Layzick » 31 jul 2012, 00:07

Sad bum ja tebe pito koliko ti cjeniš jednog Schurrla za kojeg je Chelsea ponudio 25 milja? Zanimlivo je da je na spisku zvijezda jedan Pirlo i Milito, koji nisu loši igrači, ali su igrači u poznim godinama...od nekih "velikih" igrača u Seriji A ostala su samo imena.
André je doista kvalitetan igrač koji tehnički jako dobro potkovan. Ta cijena je u ovom trenutku realna.
"Nisu loši igrači", pa čovječe pročitaj ponovo to. Andrea, iako je u poznim godinama na Euru je pružio maestralne partije, te je i ponio epitet jednog od najboljih igrača na turniru. Diega ne bih spominjao jer o njemu je već mnogo toga ispričano. Čovjek je u Interu osvojio sve što je moguće, a zapravo je i sam donio polovicu tih trofeja u ključnim utakmicama gdje je pogađao vrlo važne pogotke (FCB, ASR..)
meni sada milan i Inter toliko loše izgledaju da je to za nepovjerovati. Za milan ču onako sprdački reči da bi Gladbach s njima pod obriso, koliko sam trenutačno razočaran - do kraja prelaznog roka se to još možda i promjeni, a za Inter ću reči da ta momčad ama baš ništa nemože napraviti ako nema Sneijdera u ekipi iako ima još jako dobrih igrača, poput nekada zvjerskog maicona. Jedan inter koji se nije kvalificirao za LP, odradi ovako trul prelazni rok, pa to je sramota!
Komšije možda i izgledaju u ovom trenutku dosta loše, al' transfer rok traje još, zar ne? Komično je i spomenut' M'Gladbach u kombinaciji s' Milanom jer momčad koja u rosteru ima; Montoliva, KPB, Pata, Robinha je ipak viša stepenica za većinu klubova iz BuLi. Istina, Inter pruža vrlo blijede partije kada nema Wesa, al' sam uvjeren kako ćemo u idućoj sezoni gledat' jednu novu dimenziju Intera predvođenu perspektivnim trenerom kao što je Strama. Ti spominješ kao da je transfer rok već završen, a pred nama je još jedan mjesec. U kombinaciji se spominje i krilni igrač Marseillea, Loic Remy koji je doista vrlo dobar igrač, a Inter je to mogao doživit' na svojoj koži (1/8 finala CL). Handanović, Silvestre, Coutinho, Guarín, Mudingayi, Palacio ; ne bih baš rekao da je toliko "trul" prijelazni rok jer tu ima par vrlo kvalitetnih igrača, a posebno bih spomenuo Coutinha koji će u narednih par godina postat' jedan od najboljih igrača u Europi (naravno, ako ga ozljede zaobiđu), a osim njega navodim i Guarína koji je u Portu pružao jako dobre partije, a u Interu u polusezoni su ga spriječile ozljede da dokaže svoj maksimum. Ipak sada je potpuno zdrav, te očekujem da Fredy pruži ODLIČNE mečeve u dresu svetinje.
Znam da Transfermarkt nije sad neki pravi pokazalac kvalitete nekih igrača ili klubova no neki zaključci se od tamo mogu izvuči i kad vidim da Inter jedva prelazi vrijednost od 200 milja i to zbog prenapuhanih cjena dedica u ekipi, a milan je na moju sablasnost ispod te brojke, jednostavno nemrem odoljet a da malo ne dođem prcnut! :mrgreen:
Na koga tačno misliš?
Inter se u budućnosti želi potpuno ograditi od veterana, te žele stvoriti jednu mladu i perspektivnu momčad. Strama je idealno rješenje za ovu generaciju, jer jedan znalac kao on zaslužuje ovakav posao.
Ta dva tima možda mogu kupiti cijeli BvB, ali što to vrijedi kada na tržištu, momčad od BvB-a sada more postići duplo veću vrijednst od Milana i Intera...Bayern neću niti spominjat jer mu niko iz SERIE A nije ni do kolena...
Baš niko? :mrgreen:
Hmm, mišljenja sam kako je Juventus rame uz rame sa Bayernom, al' naravno pošto si ti navijač Bayerna ti ćeš reći potpuno suprotno što je i logično, zar ne? FCB nema pobjednički mentalitet, a to su dokazali i u prošloj sezoni.
Pain goes away, pride lasts forever.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 jul 2012, 00:11

@antone "prljaš" ovu temu i dosadan si !
-RIVALDO-

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 31 jul 2012, 00:21

Dresovi S.S.Lazija za sezonu 2012/13

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika slika slika
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 31 jul 2012, 09:46

Premoćni su, volio bi da se može vidjeti nit dresa bliže. Zar nije Klose prešo u Barcelonu ? :lol: :P

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 31 jul 2012, 11:45

Ma gdje će Klose, čovjek lijepo rekao da je dolazak u Lazio najbolja odluka u njegovoj karijeri :)
Nigdje nije doživio da mu poštar dođe na vrata i da mu ljubi noge :D

[youtube][/youtube]
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 01 avg 2012, 13:58

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... eing-plea-" onclick="window.open(this.href);return false;? jadan Conte :cry:

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 01 avg 2012, 14:50

ne znam šta bi rekao, još jedna ljaga za calcio. ne čudi me ovo ni sekunde. zna se kako sud tretira ovakve situacije kada znaš za neke ilegalne radnje a šutiš. treba svako da se maksimalno kazni za bilo kakve namještaljke ali baš maksimalno pa bez obzira iz kojeg kluba dolazio. izgleda ništa još od nagodbe.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 01 avg 2012, 16:50

Meni samo nije jasno kako to da Carobbio koji je ucestvovao u namjestanju dobije kaznu istu ako ne i manju od Contea koji je kako kaze u optuzbi znao za namjestanja a nije prijavio :?
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 01 avg 2012, 22:51

slika

:D :D :D
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 avg 2012, 23:28

Kad smo kod toga, Rannochia će biti optužen za sportsku prevaru, dakle, kao i Bonnuci mislim, obojica, ako se ispostave krivim, će dugo izbivati sa terena.

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calcio-In ... 5807.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 01 avg 2012, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 avg 2012, 23:29

silenT je napisao/la:slika

:lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 01 avg 2012, 23:29

silenT je napisao/la:slika

slika

:P

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 avg 2012, 23:30

Ovi dresovi Lazia su fantastični
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 01 avg 2012, 23:42

Samo ako igra bude kao neki dan protiv Torina nece im ni biti potrebni :lol:
Support Velez, It's logical! ★

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 01 avg 2012, 23:45

Oxygen je napisao/la:Kad smo kod toga, Rannochia će biti optužen za sportsku prevaru, dakle, kao i Bonnuci mislim, obojica, ako se ispostave krivim, će dugo izbivati sa terena.

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calcio-In ... 5807.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
odličnooo!!! nadam se da će Rannochia PANJINA u tvorza bar 1-3 godine !!! još jedna super vijest 8-)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 02 avg 2012, 03:39

Ma nesto sigurno smrdi u ovom procesu.

Carobbio se dogovorio, naprico o drugim ljudima i za direktno ucesce u svemu dobio samo 4 mjeseca kazne ??? :o Presmijesno, ovaj Palazzi je izgleda fakat pogubio konce.

Najjace od svega sto su imali dogovorenu nagodbu i kad su je predstavili sudu ovi (Palazzi) odbili. Veceras sam malo pratio oko ovog slucaja i vecina novinara u Italiji ne moze da vjeruje sta se dogadja. Najvise su svi ogorceni kaznom za Carobbia jer ce on fakticki vec od januara moci trazit novi klub i igrat. :oops: :roll:

Cudno u najmanju ruku.

Al sve koji su umjesani definitivno treba kaznit ma ko oni bili. Al kad se vidi kazna za Carobbia onda je svaka kazna za ostale koji se spominju preostra.
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.