RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
uh ljudi , derbi je pred nama mada ima ta utakmica sa Željeznicarom u kupu prije al se vec osjeti u zraku miris gradskog derbija ...,
kao sto rekose iznad juce RA poce pjevati oko 70 -minute ˝ daj nam Zrinjski da se igramo ˝ kad vidis samo kako se dize na noge cijeli stadion i pocinje gromoglasno pjevati istu ...starci , zene ..svi ..hehe ..
RA sprema i iznenadjenje na derbiju , ima da komsije ostanu kao posrane ..hehe , jos da im samo zavalimo koji komad ...
U NAMA ŽIVIŠ TI
U NAMA BIJELI BRIJEG
ZNAJ VRATIT ĆE SE CRVENI
U PJESMI OPJEVAT ĆETE
RAŠIRI RUKE TI
NEK ZNAJU SADA SVI
DA ČEKAŠ NA NAS TI
DA BEZ NAS TUŽAN SI
AL VRATIT ĆE SE VRATIT ..
VRATIT ĆE SE VRATIT ..
TVOJI ROĐENI ...
kao sto rekose iznad juce RA poce pjevati oko 70 -minute ˝ daj nam Zrinjski da se igramo ˝ kad vidis samo kako se dize na noge cijeli stadion i pocinje gromoglasno pjevati istu ...starci , zene ..svi ..hehe ..
RA sprema i iznenadjenje na derbiju , ima da komsije ostanu kao posrane ..hehe , jos da im samo zavalimo koji komad ...
U NAMA ŽIVIŠ TI
U NAMA BIJELI BRIJEG
ZNAJ VRATIT ĆE SE CRVENI
U PJESMI OPJEVAT ĆETE
RAŠIRI RUKE TI
NEK ZNAJU SADA SVI
DA ČEKAŠ NA NAS TI
DA BEZ NAS TUŽAN SI
VRATIT ĆE SE VRATIT ..
TVOJI ROĐENI ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Dolazite na domaći teren gdje nikad ni boda niste osvojili. Čekamo...mostar_mo je napisao/la:uh ljudi , derbi je pred nama mada ima ta utakmica sa Željeznicarom u kupu prije al se vec osjeti u zraku miris gradskog derbija ...,
U NAMA ŽIVIŠ TI
U NAMA BIJELI BRIJEG
ZNAJ VRATIT ĆE SE CRVENI
U PJESMI OPJEVAT ĆETE
RAŠIRI RUKE TI
NEK ZNAJU SADA SVI
DA ČEKAŠ NA NAS TI
DA BEZ NAS TUŽAN SI
VRATIT ĆE SE VRATIT ..
TVOJI ROĐENI ...
Evo nama mikija,sad će nam veselo biti sljedećih sedam do deset dana.
''Football is for you and me,not for fucking industry !''
RIP Vedran Puljić-Pulja !
RIP Vedran Puljić-Pulja !
@ miki27
nismo do sada, zadnji derbi su vas vile pronosale ..bod je bio maltene u dzepu ...
nismo do sada, zadnji derbi su vas vile pronosale ..bod je bio maltene u dzepu ...
Osvojili smo mi bodova pod BB koliko ih Zrinjski nece osvojiti za jos 30 godinamiki27 je napisao/la:Dolazite na domaći teren gdje nikad ni boda niste osvojili. Čekamo...mostar_mo je napisao/la:uh ljudi , derbi je pred nama mada ima ta utakmica sa Željeznicarom u kupu prije al se vec osjeti u zraku miris gradskog derbija ...,
U NAMA ŽIVIŠ TI
U NAMA BIJELI BRIJEG
ZNAJ VRATIT ĆE SE CRVENI
U PJESMI OPJEVAT ĆETE
RAŠIRI RUKE TI
NEK ZNAJU SADA SVI
DA ČEKAŠ NA NAS TI
DA BEZ NAS TUŽAN SI
VRATIT ĆE SE VRATIT ..
TVOJI ROĐENI ...

Istina je za zadnju utakmicu. Totalno smo vas podcijenili i zamalo bod izgubili. Kad niste mogli primirisati bodu pod bijelim brijegom sa svojim navijačima i bez ultrasa prije par sezona onda nikada nećete. Živi bili pa vidjeli. Uzgred u nedjelju se igra.mostar_mo je napisao/la:@ miki27
ma niste vi nas podcjenili nego smo mi u proljetnom dijelu prvenstva bili sasvim druga ekipa u odnosu na jesenji ,miki27 je napisao/la:Istina je za zadnju utakmicu. Totalno smo vas podcijenili i zamalo bod izgubili. Kad niste mogli primirisati bodu pod bijelim brijegom sa svojim navijačima i bez ultrasa prije par sezona onda nikada nećete. Živi bili pa vidjeli. Uzgred u nedjelju se igra.mostar_mo je napisao/la:@ miki27
( mislim da smo na kraju bili medju prve 3 ekipe kada je u pitanju ucinak proljetnog dijela )..
sto se tice rezultata mislim da vas mozemo dobiti ako odigramo cvrsto kao na Koševu protiv Sarajeva , ima tu puno faktora koji mogu odluciti ... jedan od njih je svakako i fortuna ..
- antipolitikaa
- Kontakt:
Sto se tice evrope i gdje ce igrati Velez pod bijelim brijegom za to bi se trebali obratiti upravi Zrinjskog koja odlucuje o bilo kakvim aktivnostima na stadionu i oko njega,jer tako pise u onom ugovoru od 99 god
,a zanimljivost sam cuo od covjeka koji je blizak Miji Jelicu kako su vec Pika i Mijo dogovrili da ce Velez nastupati na Pecari naravno ukoliko izbori evropu no ta evropa i ne zavisi toliko o stadionu koliko o milijun drugih sitnica a to najbolje zna Sloboda,sto se jos tice derbija iduceg ja se nadam da Velez se nece braniti kao svake godine i parkirat autobus a bio sam na svakom derbiju do sada i svaki je skoro slican scenario,Zrinjski fula 5 mrtvih sansi,dadne gol onda patnja i strepnja do 90min,nadam se da ce gosti odmah primiti 2-3 komada i poslije kantanje
.

Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!
antipolitikaa je napisao/la:Sto se tice evrope i gdje ce igrati Velez pod bijelim brijegom za to bi se trebali obratiti upravi Zrinjskog koja odlucuje o bilo kakvim aktivnostima na stadionu i oko njega,jer tako pise u onom ugovoru od 99 god,a zanimljivost sam cuo od covjeka koji je blizak Miji Jelicu kako su vec Pika i Mijo dogovrili da ce Velez nastupati na Pecari naravno ukoliko izbori evropu no ta evropa i ne zavisi toliko o stadionu koliko o milijun drugih sitnica a to najbolje zna Sloboda,sto se jos tice derbija iduceg ja se nadam da Velez se nece braniti kao svake godine i parkirat autobus a bio sam na svakom derbiju do sada i svaki je skoro slican scenario,Zrinjski fula 5 mrtvih sansi,dadne gol onda patnja i strepnja do 90min, nadam se da ce gosti odmah primiti 2-3 komada i poslije kantanje
.
sto je babi milo u snu joj se snilo ...cuj 2-3 na brzaka ..., cuvaj se ti da ne bude suprotno ...ipak smo mi ti koji su u 7 kola zabili 19 golova ..

zanimljiva ta teorija o Pecari , može biti svasta ..
Abdulah Ibraković
Vratili smo se na pobjednički kolosijek
Abdulah Ibraković sa trenerom Veselinom Đurasovićem

Velež je sjajnom igrom ostvario i petu pobjedu, a uspjeh „rođenih“, velike zasluge imaju i gosti iz Gradačca, koji su cijelo vrijeme igrali otvoreno, što je Mostarcima omogućilo da se razmahnu i iskažu sve svoje vrijednosti.
„Zaista, treba čestitati fudbalerima Zvijezde, koji su, iako im 'gori pod nogama', cijelo vrijeme igrali otvoreno. U takvoj igri, bez kalkulaciji, mi smo postigli četiri gola, ali i propustili još nekoliko povoljnih prilika. Najvažnije je da smo se opet vratili na pobjednički kolosijek i da smo pružili igru kakvu od nas očekuju naši navijači“, rezimira utiske s jučerašnje utakmice Abdulah Ibraković.
Nedavna pauza u prvenstvu, zbog utakmica reprezentacije, došla je za Velež u najnezgodniji trenutak, jer je zaustavljen njegov pobjednički pohod.
„Jučerašnja pobjeda i, nadasve, lijepa igra, puno nam znači uoči predstojeće dvije utakmice, u osmini Kupa protiv Željezničara i u gradskom derbiju protiv Zrinjskog u nedjelju. Sada se mirno možemo pripremati i skoncentrisati za ta dva okršaja“, ističe Ibraković.
Prije utakmice sa Zvijezdom, Ibraković nije krio da je nezadovoljan učinkom pojedinih igrača, pa je u navalu stavio Admira Velagića i Armela Škaljića, što se pokazalo kao pravi potez i pun pogodak..
„Morao sam nešto mijenjati, jer su pojednici počeli da misle da su nezamjenljivi i pretplaćeni na mjesto u timu. Kod mene toga nema, niti će ikada biti, jer će mjesto u timu imati samo najspremniji igrači. Konkurencija u timu je velika i zato od igrača tražim puni maksimum i na treninzima, ali i utakmicama. Raduje me što su igrači juče u meč ušli sa velikom ozbiljnošću i što su igrali onako kako se to od njih i očekuje. Vjerujem da je i publika mogla uživati i u efektnim pogocima, ali i u atraktivnim potezima“, veli Ibraković.
Meč sa Zvijezdom još jednom je potvrdio vanserijske kvalitete Adina Džafića, koji je, sa tri postignuta gola, postao i vodeći strijelac lige.
„Dobra igra tima, po pravilu, na svakoj utakmici izbaci i najboljeg igrača. Džafić je svoju sjajnu igru krunisao sa tri gola. Od njega samog zavisi da li će ovako nastaviti i dalje napredovati, a poznavajući ga, vjerujem da će biti još bolji. Uz to, mislim da je krajnje vrijeme i da selektor Miroslav Blažević sa većom pažnjom počne pratiti i igrače iz Premier lige, poput Džafića i drugih, koji zaslužuju poziv u najbolju reprezentaciju“, kaže strateg Veleža.
Uz visoku pobjedu, šefa stručnog štaba Veleža raduje da u ekipi nema povrijeđenih. Istina, protiv Željezničara, zbog dva žuta kartona, neće igrati Milan Knežević, ali će on biti u sastavu za gradski derbi uprotiv Zrinjskog.
Vratili smo se na pobjednički kolosijek
Abdulah Ibraković sa trenerom Veselinom Đurasovićem

Velež je sjajnom igrom ostvario i petu pobjedu, a uspjeh „rođenih“, velike zasluge imaju i gosti iz Gradačca, koji su cijelo vrijeme igrali otvoreno, što je Mostarcima omogućilo da se razmahnu i iskažu sve svoje vrijednosti.
„Zaista, treba čestitati fudbalerima Zvijezde, koji su, iako im 'gori pod nogama', cijelo vrijeme igrali otvoreno. U takvoj igri, bez kalkulaciji, mi smo postigli četiri gola, ali i propustili još nekoliko povoljnih prilika. Najvažnije je da smo se opet vratili na pobjednički kolosijek i da smo pružili igru kakvu od nas očekuju naši navijači“, rezimira utiske s jučerašnje utakmice Abdulah Ibraković.
Nedavna pauza u prvenstvu, zbog utakmica reprezentacije, došla je za Velež u najnezgodniji trenutak, jer je zaustavljen njegov pobjednički pohod.
„Jučerašnja pobjeda i, nadasve, lijepa igra, puno nam znači uoči predstojeće dvije utakmice, u osmini Kupa protiv Željezničara i u gradskom derbiju protiv Zrinjskog u nedjelju. Sada se mirno možemo pripremati i skoncentrisati za ta dva okršaja“, ističe Ibraković.
Prije utakmice sa Zvijezdom, Ibraković nije krio da je nezadovoljan učinkom pojedinih igrača, pa je u navalu stavio Admira Velagića i Armela Škaljića, što se pokazalo kao pravi potez i pun pogodak..
„Morao sam nešto mijenjati, jer su pojednici počeli da misle da su nezamjenljivi i pretplaćeni na mjesto u timu. Kod mene toga nema, niti će ikada biti, jer će mjesto u timu imati samo najspremniji igrači. Konkurencija u timu je velika i zato od igrača tražim puni maksimum i na treninzima, ali i utakmicama. Raduje me što su igrači juče u meč ušli sa velikom ozbiljnošću i što su igrali onako kako se to od njih i očekuje. Vjerujem da je i publika mogla uživati i u efektnim pogocima, ali i u atraktivnim potezima“, veli Ibraković.
Meč sa Zvijezdom još jednom je potvrdio vanserijske kvalitete Adina Džafića, koji je, sa tri postignuta gola, postao i vodeći strijelac lige.
„Dobra igra tima, po pravilu, na svakoj utakmici izbaci i najboljeg igrača. Džafić je svoju sjajnu igru krunisao sa tri gola. Od njega samog zavisi da li će ovako nastaviti i dalje napredovati, a poznavajući ga, vjerujem da će biti još bolji. Uz to, mislim da je krajnje vrijeme i da selektor Miroslav Blažević sa većom pažnjom počne pratiti i igrače iz Premier lige, poput Džafića i drugih, koji zaslužuju poziv u najbolju reprezentaciju“, kaže strateg Veleža.
Uz visoku pobjedu, šefa stručnog štaba Veleža raduje da u ekipi nema povrijeđenih. Istina, protiv Željezničara, zbog dva žuta kartona, neće igrati Milan Knežević, ali će on biti u sastavu za gradski derbi uprotiv Zrinjskog.
Pa ljudi ne mogu da vjerujem.. Mi prije Zrinjskog imamo Želju...I ti namjerni kartoni i te zahebancije me stvarno nerviraju...Tu bezze samo zakuhavate nekakve bezvezne priće i prijetnje, i jedni i drugi, a drugi klubovi prave istoriju. U nedelju je utakmicu Borac Željo gledalo 12000 ljudi...i sa pravom cu reci, ma sta god vi prdili okolo, da je Borac sada najveci BiH klub....Znaci ne moze ni derbi Sarajevo -Željo iskupiti toliko ljudi..Ne moze Zrinjski protiv Partizana iskupiti toliko sve da plača one da dodju na tekmu....Čelik pokusavao i ne moze... Znaci, sta hocu da kazem..... U srijedu igramo protiv Želje kup, i sa obzirom na druge parove, kup nam je lijepa prilika za Europu... A mi, jok. samo derbi derbi derbi hebo vas derbi....Svaki se derbi rjesava u ulici Adema Buca u gradskoj upravi pa ce i ovaj....Fuj.....I samo to vi zovete derbi, gdje 80posto sveukupnog broja ljudi koji mu prisustvuju čini policija i huligani........ Veci je derbi u srijedu, fudbalski derbi........pozzz...
P.S. Čestitke i ovim putem F.K. Borac BL.....
Zar nije gradska uprava u strajku?Svaki se derbi rjesava u ulici Adema Buca u gradskoj upravi pa ce i ovaj.

Ali imas pravo.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Hvala na cestitkama i realnosti...carina je napisao/la:Pa ljudi ne mogu da vjerujem.. Mi prije Zrinjskog imamo Želju...I ti namjerni kartoni i te zahebancije me stvarno nerviraju...Tu bezze samo zakuhavate nekakve bezvezne priće i prijetnje, i jedni i drugi, a drugi klubovi prave istoriju. U nedelju je utakmicu Borac Željo gledalo 12000 ljudi...i sa pravom cu reci, ma sta god vi prdili okolo, da je Borac sada najveci BiH klub....Znaci ne moze ni derbi Sarajevo -Željo iskupiti toliko ljudi..Ne moze Zrinjski protiv Partizana iskupiti toliko sve da plača one da dodju na tekmu....Čelik pokusavao i ne moze... Znaci, sta hocu da kazem..... U srijedu igramo protiv Želje kup, i sa obzirom na druge parove, kup nam je lijepa prilika za Europu... A mi, jok. samo derbi derbi derbi hebo vas derbi....Svaki se derbi rjesava u ulici Adema Buca u gradskoj upravi pa ce i ovaj....Fuj.....I samo to vi zovete derbi, gdje 80posto sveukupnog broja ljudi koji mu prisustvuju čini policija i huligani........ Veci je derbi u srijedu, fudbalski derbi........pozzz...

BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....
- antipolitikaa
- Kontakt:
Ovo je samo donja tribina stadiona HSK Zrinjski protiv nama nesretnog partizana, stoga to da Zrinjski ne moze okupit 12000 objesi macku o rep ,vi i sve da hocete nemozete vise od 4000
,stoga niste vise velik i ozbiljan klub kao Zrinjski,Borac,Sarajevo,Celik,Zeljo 

Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!
ma najvaznije je da je zrinjski "velik i ozbiljan" klubantipolitikaa je napisao/la:Ovo je samo donja tribina stadiona HSK Zrinjski protiv nama nesretnog partizana, stoga to da Zrinjski ne moze okupit 12000 objesi macku o rep ,vi i sve da hocete nemozete vise od 4000,stoga niste vise velik i ozbiljan klub kao Zrinjski,Borac,Sarajevo,Celik,Zeljo

- antipolitikaa
- Kontakt:
Od kad je ponovnog bratstva i jedinstva 2 titule 1 kupsteve-o je napisao/la:ma najvaznije je da je zrinjski "velik i ozbiljan" klubantipolitikaa je napisao/la:Ovo je samo donja tribina stadiona HSK Zrinjski protiv nama nesretnog partizana, stoga to da Zrinjski ne moze okupit 12000 objesi macku o rep ,vi i sve da hocete nemozete vise od 4000,stoga niste vise velik i ozbiljan klub kao Zrinjski,Borac,Sarajevo,Celik,Zeljo
![]()

neznam jeli zrinja i za nase bijedne uvijete velik klub a kamoli za nesta drugo 

antipolitikaa je napisao/la:Ovo je samo donja tribina stadiona HSK Zrinjski protiv nama nesretnog partizana, stoga to da Zrinjski ne moze okupit 12000 objesi macku o rep ,vi i sve da hocete nemozete vise od 4000,stoga niste vise velik i ozbiljan klub kao Zrinjski,Borac,Sarajevo,Celik,Zeljo
haha , sta ima ozbiljni klub ? Dudelange iz Luxemburga ima taj peh da nosi breme najveceg poraza u istoriji evropskih kupova ...tacnije porazen je od Benfice rezultatom 16-1 ...
e bas taj Dudelange je vas dobio 0-4... ostace zapamceno hebiga ...

pozdrav ozbiljnom Zrinji

-
- Kontakt:
oce qrac mojantipolitikaa je napisao/la:Sto se tice evrope i gdje ce igrati Velez pod bijelim brijegom za to bi se trebali obratiti upravi Zrinjskog koja odlucuje o bilo kakvim aktivnostima na stadionu i oko njega,jer tako pise u onom ugovoru od 99 god,a zanimljivost sam cuo od covjeka koji je blizak Miji Jelicu kako su vec Pika i Mijo dogovrili da ce Velez nastupati na Pecari naravno ukoliko izbori evropu no ta evropa i ne zavisi toliko o stadionu koliko o milijun drugih sitnica a to najbolje zna Sloboda,sto se jos tice derbija iduceg ja se nadam da Velez se nece braniti kao svake godine i parkirat autobus a bio sam na svakom derbiju do sada i svaki je skoro slican scenario,Zrinjski fula 5 mrtvih sansi,dadne gol onda patnja i strepnja do 90min,nadam se da ce gosti odmah primiti 2-3 komada i poslije kantanje
.

Zaboravio si i pozdrav od Leotara. Teško da će to ikad se stići.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.