FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZlatnaDolina

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZlatnaDolina » 30 jul 2012, 16:04

Alen1987 je napisao/la:Kako igraju utakmice lige prvaka šampioni Premier lige BiH:

Liga prvaka 2003/2004
Leotar - Gravenmacher (Luxemburg) 0-0 2-0
Leotar - Slavia Praha (Češka) 1-2 1-2

Liga prvaka 2004/2005
Široki Brijeg - Neftchi (Azejberdzan) 2:1 0:1

Liga prvaka 2005/2006
Zrinjski – Dudelange (Lux) 1-0 0-4 (nakon produžetaka)

Liga prvaka 2006/2007
Široki Brijeg - FC Shakhtyor (Bjelorusija) 1:0 1:0
Široki Brijeg - Hearts (Škotska) 0:0 0:3

Liga prvaka 2007/2008
Sarajevo - Marsaxlok (Malta) 6-0 3-1
Sarajevo - Genk (Belgija) 2-1 0-1 REKORDNIH 8 UTAK.
Sarajevo - Dynamo Kyev (Ukrajina) 0-1 0-3
Sarajevo – Basel (Švicarska) 1-2 0-6

Liga prvaka 2008/2009
Modriča – Tirana (Albanija) 2-0 2-1
Modriča – Alborg (Danska) 0-5 1-2

Liga prvaka 2009/2010
Zrinjski – Slovan B. (Slovačka) 1-0 0-4

Liga prvaka 2010/2011
(nakon 8 god. neigranja u Europi)
Željezničar – Hapoel Tel Aviv (Izrael) 0-5 0-1

Liga prvaka 2011/2012
Borac – Macabi Haifa (Izrael) 1-5 3-2

Liga prvaka 2012/2013
Željezničar – Maribor (Slovenija) 1-4 1-2

Treba istaći i zapažen europski rez. Željezničara, kada su prije 10-ak god. (Federalna liga BiH) stigli do 3. pretkola LP i ispali od Newcastela uk. 0-5,a nakon toga u 1.kolu kupa uefa Protiv Malage uk.0-1. U narednih 10 god. Željezničar je uspio izbaciti samo moldavski Sherif.

Postavlja se pitanje zašto FK Sarajevo ne može do titule u našoj ligi??? A jedino ovaj GIGANT dostojno predstavlja BiH u Europi - izbacivanjem Belgijanaca(Genk),Čeha(Sigma Olomouc),Šveđana(Helsingborg,Orebro), Slovaka(Spartak Trnava),Bugara(Levski) ... ravnopravno se nosi sa Rumunima (Cluj,Rapid B.) ,dok druge ekipe iz naše lige sa po 4,5 i više razlike gube i od mnogo slabijih liga (Azerbejdžanska, Slovenska, Luxemburška itd.)
Ama veze ti nemaš bolan, kakva Federalna Liga !? :oops: uvijek se igrala Premijer Liga Bosne i Hercegovine samo sto su u sezoni 2002. - 2003. priključeni i timovi iz tkzv. RS-a, ne razumijem te sta hoces da kazes sa tim "poredjenjem" i Sarajevo kao i Željo i Borac primali su petice u LP, Sarajevo je igralo protiv ekipa koje su realno slabije u odnosu na neke segmente zato je Sarajevo i prolazilo, jbt ko da ste igrali sa Napolijem,Athleticom ili Hamburgom a ne sa amaterima sa Malte ili sa Belgijancima koji i nisu nesto :lol: u PL. ste očajni od zavrsetka rata imate dvije titule :oops: čak je po tom pitanju i Čelik uspjesniji od vas :lol: neka i vasih pet minuta slave mucno je bilo gledati Želju kako osvaja titule i pehare od 2009. jelde ?? ;) :D
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 jul 2012, 16:18

Alen1987 je napisao/la:Kako igraju utakmice lige prvaka šampioni Premier lige BiH:

Liga prvaka 2003/2004
Leotar - Gravenmacher (Luxemburg) 0-0 2-0
Leotar - Slavia Praha (Češka) 1-2 1-2

Liga prvaka 2004/2005
Široki Brijeg - Neftchi (Azejberdzan) 2:1 0:1

Liga prvaka 2005/2006
Zrinjski – Dudelange (Lux) 1-0 0-4 (nakon produžetaka)

Liga prvaka 2006/2007
Široki Brijeg - FC Shakhtyor (Bjelorusija) 1:0 1:0
Široki Brijeg - Hearts (Škotska) 0:0 0:3

Liga prvaka 2007/2008
Sarajevo - Marsaxlok (Malta) 6-0 3-1
Sarajevo - Genk (Belgija) 2-1 0-1 REKORDNIH 8 UTAK.
Sarajevo - Dynamo Kyev (Ukrajina) 0-1 0-3
Sarajevo – Basel (Švicarska) 1-2 0-6

Liga prvaka 2008/2009
Modriča – Tirana (Albanija) 2-0 2-1
Modriča – Alborg (Danska) 0-5 1-2

Liga prvaka 2009/2010
Zrinjski – Slovan B. (Slovačka) 1-0 0-4

Liga prvaka 2010/2011
(nakon 8 god. neigranja u Europi)
Željezničar – Hapoel Tel Aviv (Izrael) 0-5 0-1

Liga prvaka 2011/2012
Borac – Macabi Haifa (Izrael) 1-5 3-2

Liga prvaka 2012/2013
Željezničar – Maribor (Slovenija) 1-4 1-2

Treba istaći i zapažen europski rez. Željezničara, kada su prije 10-ak god. (Federalna liga BiH) stigli do 3. pretkola LP i ispali od Newcastela uk. 0-5,a nakon toga u 1.kolu kupa uefa Protiv Malage uk.0-1. U narednih 10 god. Željezničar je uspio izbaciti samo moldavski Sherif.

Postavlja se pitanje zašto FK Sarajevo ne može do titule u našoj ligi??? A jedino ovaj GIGANT dostojno predstavlja BiH u Europi - izbacivanjem Belgijanaca(Genk),Čeha(Sigma Olomouc),Šveđana(Helsingborg,Orebro), Slovaka(Spartak Trnava),Bugara(Levski) ... ravnopravno se nosi sa Rumunima (Cluj,Rapid B.) ,dok druge ekipe iz naše lige sa po 4,5 i više razlike gube i od mnogo slabijih liga (Azerbejdžanska, Slovenska, Luxemburška itd.)
Ko o cemu, ku*va o postenju.
Ako nas je UEFA priznala kao predstavnika Bosne i Hercegovine i ako smo igrali, onda je to svakom normalnom covjeku jasno. Osim ako si zesca debilcina, onda ne brojis taj nastup Zeljeznicara i odigranih rekordnih 8 utakmica.
I puno bolje za nas fudbal bi bilo da se tako nastavilo, sa jednim Savezom, bez ikakvih podsaveza koji nas sada koce.

Ovo je ocigledna provokacija i post cu ti prijaviti. Namjerno izostaviti najvecu poslijeratnu utalmicu odigranu u BiH, a to je Zeljeznicar - Newcastle United je provokacija, nista drugo. Nadam se da ce administratori/moderatori odtsraniti ovu laz u pokusaju da se ovdje isprovocira i da se opet diskutuje o nekim drugim stvarima a ne o FK Zeljeznicar.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jul 2012, 16:25

A vidi Diva što je navro... :lol:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 30 jul 2012, 16:34

Bitno je da su oni divovi
FKŽ !

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jul 2012, 16:36

Ma lafo federalna liga, a i dan danas slave titulu prvaka BiH iz 1999. dodjeljenu za zelenim stolom. :lol:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 30 jul 2012, 16:46

Vidis ti koliko je to optereceno,hajde decko napisao podatke,a onda navodi kako treba istaci Zeljin uspjeh ,a busa se saa rekordnih 8 utakmica Sarajeva,a taj isti uspjeh ima i Zeljo,ali je to federalna liga.Jos jedna glupost je da je Zeljo izbacio samo Sheriff.Sta je sa izbacivanjem Anartozisa,staje sa izbacivanjem Penarose.Ma nek je samo Sarajevo izbacivalo.ž
Edit joj ovo nisam procitao cuj nabroja koga su sve izbacili,ali kad njih izbace onda je bitno da se ravnopravno nose. AHAHA.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

_plavac_
Kontakt:

Post Postao/la _plavac_ » 30 jul 2012, 16:50

Jos rece momak da broji samo utakmice u LP,a anda hladno doda tu utakmicu sa Baselom :D
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-

Rios

Post Postao/la Rios » 30 jul 2012, 16:58

Postujem Sarajevo zaista i drago mi je kad naprave neki uspijeh,nas su klub,nas grad..Ali brate sto se oni znaju ufurati i uziviti u neke imaginarne uloge kao sto su divovi i slicno to ne moze niko..Vec ste pisali o ovom divu sto nabraja neke pobjede,rekorde,.I onda momak nicim izazvan negdje pri kraju napise eto kao i Zeljo je imao neki uspijeh vrijedan pomena..Strasno..U Europskim utakmicama ni poslijeratni ni prijeratni Zeljo ne zaostaje za Sarajevom..I tu je kraj price..Pise koga su izbacivali a zaboravi da napise lupanje od Besiktasa,Sparte,Basela i kaze da su i oni tada sramotili drzavu..Jok eto samo je Zeljo dozivljavao takve poraze.. :roll: :roll: Zato svim normalnim navijacima Sarajeva porucujem da uzivaju u dobrim igrama svog kluba a ja kao dobar komsija cu vam drzati palceve..Pustite ba ovo neko pisanje moj babo je jaci od tvog babe..Ha ja.. :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 30 jul 2012, 17:05

_plavac_ je napisao/la:Jos rece momak da broji samo utakmice u LP,a anda hladno doda tu utakmicu sa Baselom :D
Jest i Zeljine sa Sheriffom,a nabroja tonu utakmica Sarajeva u kupu UEfa .Ovi su mi najdrazi kad se prave pametni
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 30 jul 2012, 17:06

barbarez je napisao/la:Vidis ti koliko je to optereceno,hajde decko napisao podatke,a onda navodi kako treba istaci Zeljin uspjeh ,a busa se saa rekordnih 8 utakmica Sarajeva,a taj isti uspjeh ima i Zeljo,ali je to federalna liga.Jos jedna glupost je da je Zeljo izbacio samo Sheriff.Sta je sa izbacivanjem Anartozisa,staje sa izbacivanjem Penarose.Ma nek je samo Sarajevo izbacivalo.ž
Edit joj ovo nisam procitao cuj nabroja koga su sve izbacili,ali kad njih izbace onda je bitno da se ravnopravno nose. AHAHA.
Ali, oni su divovi :lol: :lol:
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 30 jul 2012, 17:24

Boze dragi kakav kompleks imaju od nas. Nazor da su najbolji... :roll:
Kad se samo sjetim kako su furali majice Besiktas-sarajevo 2:2. Mi smo tad igrali sa 'Maloga', a oni sa 'punoga'. Pukli ih crno-bijeli 0:5 na sred olimpijskog :lol:
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 30 jul 2012, 17:34

ma to ti je ono kao kad dijete ostane samo na par trenutaka,pa se ufura da je veliko.Ali opet kasnije nakon povratka velikih,vracaju se u surovu stvarnost i shvacaju da su i dalje mali i da ce to i ostati.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 30 jul 2012, 17:35

Kako nekima nije jasno da su nama sve titule, kupovi i superkupovi našteljeni. Mi to nismo ništa zaslužili i još od one titule u bivšoj Jugi, sve nam je naštelio Ivica Osim. Otvorite oči, divovi i svi ostali, mi imamo Ivicu, vi nemate nikog, što vam to prije postane jasno, lakše ćete se nosit s tim.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 30 jul 2012, 17:45

Ja fakat neznam sta je vama svima i sto se čudite nekim stvarima ?? navijači FKS željni su titula, uspjeha, pehara, i slavlja a sve ove godine to nisu imali i sada su docekali svojih pet minuta, u zadnjih 15.godina osvojili su dvije titule od cega je ona 1999. dodijeljenja za zelenim stolom, neka ih neka se raduju i slave dugo su cekali a i morali su gledati Želju kako u zadnje tri godine dva puta podiže šampionsku titulu i dva puta osvaja KUP, samo mi postaju smiješni kada dolaze sa šatro pričom ili pokusavaju provocirati to je sve, a zaboravili su neke stvari od prije par dana ali jbg takvi su uvijek jos od osnivanja, džon obraz sto bi se reklo :D

Nego stipu se kona, planira li iko u Travnik ?? po priči raje pogotovo ovih mladjih ide dosta raje i to u inat nekim stvarima, moglo bi nas biti preko 800. :D jos ako ovi sutra skinu zabranu u sto nesumnjam eto finog izleta :)
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

AmaRTM87
Kontakt:

Post Postao/la AmaRTM87 » 30 jul 2012, 18:19

Treba ba za ovaj stadion neki mirni protest da ih probudimo malo ...
Da ih podsjetimo na sva obecanja.
1921-1987 <3 Zauvijek Zajedno

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 30 jul 2012, 18:23

TeaM87 je napisao/la:Bitno je da su oni divovi
Ali ja majke mi nikako da skontam po cemu se oni to samoprozvase divovima :geek:
VOLIM TE ZELJO

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 30 jul 2012, 18:26

Ne mogu svima pojedinačno da odgovorim,ali evo generalno za sve vaše postove ću reći ovo. Stvar je jasna Željo je poslije rata osvojio više titula i to budala samo može reći da nije tako, s druge strane Sarajevo je odigralo više utakmica u Europi i izbacivalo je i više nego jake ekipe za naše uslove i isto tako samo budala može reći da to nije tako. Cilj posta je bio onako da vidite paralelu odkako je zajednička liga(sasvim slučajno uzeo od te godine) a pošto sam se sjetio vaših uspjeha prije zajedničke lige i to sam dodo.Ali neki su i to uspjeli zloupotrijebiti. Nisam želio spomenuti ni Litex ni Maccabi...a ni "bruku"(nije isto izgubiti u 2 utak 7-2 protiv besiktasa i 8-0 u 2 utak. protiv macabija) Sarajeva protiv Besiktasa,Sparte...Samo sam povukao jednu paralelu da odkako se igra zajednička liga jedino je Sarajevo opravdalo titulu,jer smo odigrali 8 utak.(pa sam zato dodo i Basel utak.EL-i ovo je nekom zasmetalo).Valjda ce te nakon ovog posta shvatiti da ovo nije nikakva provokacija,već onako zanimljiv pogled na Euro nastupe naših klubova u LP od zajedničke lige. Što ne znači da nastupe prije ovoga (u vrijeme kad su u ligi bili tošk,krajina,vratnik,vrbanjuša,đerzelez i dr.) smatram ne bitnim,jer igrati u ovoj ligi nema veze sa utak. s newcastlem,što je razumljivo,zato sam idodao taj uspjeh. Jedino što ne vrijedi isto titula želje 2002. i ona iz 70-tih god.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 jul 2012, 18:28

neno je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:Bitno je da su oni divovi
Ali ja majke mi nikako da skontam po cemu se oni to samoprozvase divovima :geek:
ne mogu ni ja, sviju mi... :roll:

sad će lik još pisat' kako su navijači Želje glupi jer ne mogu da skontaju što se ovi levati zovu divovima :lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 30 jul 2012, 18:29

Armine smiri se malo...
ZELJEZNICAR 1921!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 jul 2012, 18:30

Hocu i ja u EVROPU,place majci pitar mali;
sto me rodi nesretnoga sto me odma ne pobaci;
jer dozivjet nikad necu da budemo mi prvaci.

Sto me krivo ti nauci da zavolim bordo boju;
zar da ZELJO godinama unistava mladost moju;

Ostaricu necu znati sta je radost sampiona;
uvjek tuzan vracacuse sa kosevskoga stadiona.

Kako majko da provedem ovaj zivot u veselju-
lako sine pusti male i navijaj ti za ZELJU.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.