FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rossoner
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rossoner » 29 jul 2012, 22:02

AmaRTM87 je napisao/la:
nidi je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Dan pred polazak u Ankaru sjedio sam sa ljudima iz Zelje. Nije Amar u pitanju nego neki drugi ljudi.

Ima svega mogu vam reci ali stadiona tesko da ce biti. Znam da raja ne voli Zuju ali on i dalje pokusava nesto za stadion da izganja ali kako stvari stoje nije optimisticno. Problem nije samo novac. Evo sta mi kazu recimo da bi se pravio zapad treba plan i predracun za koji treba par mjeseci. Treba da arihitekta nacrta tribinu pa da dodje inzinjer da vidi da li je to moguce izvesti. Pa da onda inzinjer da svoj izvjestaj, jacina betona, celika, dubina/visina temelja. I to traje. Kazu ukoliko bi se svlacionice dublje ukopavale onda mokri cvor i komplet kanalizacija se mora raditi a sve se to treba izracunati i nacrtati. Ali opet mi kazu da ima para to bi sve za 3 mijeseca bilo gotovo a redovnom procedurom 6 mjeseci do godinu.

Sto se tima tice Amar je uvjeren da ovaj tim mozes vise. Ne boji se konkurencije. Bila je ponuda za Zebu ali za Amara neprihvatljiva sto je naljutilo Muharemovica i Zebu. Adilovica ce pustiti kaze na zimu. A da dodje ponuda za Jamaka i Svraku odma bi ih pustio. Sad koliko tu ima istine ja ne znam.
hvala prijatelju ,nismo znali da arhitekta treba da nacrta tribinu mi mislili kupiti tribinu u drvoprometu .
Nemoj sad vridedjat... Evo sad sam sa starim pricao o ovoj temi (gradjevinski inzinjer) I kaze da je inzinjer izracunao za 20 dana ovu novi zgradu sto se pravi ispred Alte. Kakva 3 mjeseca ?
?
I ja sam inzinjer (skoro :D) i upravu ti je stari. Za 3 mjeseca se moze zavrsiti sa arhitektom, gradjevincem, geodetom i svom potrebnom papirologijom. Tako da se kroz 3 mjeseca skoro moze poceti graditi, pogotovo ako je u pitanju jedna tribina (u ovom slucaju zapad), dok bi za projekat kompletnog stadiona trebalo dosta vise. Sto se tice kanalizacije i mokrih cvorova, to iz svlacionica nema veze sa kanalizacijom okolo terena, tako da bi se to isto moglo uraditi brze nego sto ste naveli jer bi se ovo apsolutno sve srusilo i krenulo od nule. Za te radove bi bilo potrebno mozda 2 mjeseca maksimalno i onda bi se moglo poceti sa betoniranjem.
Osim - drugo ime za Želju !

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 29 jul 2012, 22:20

Djecija mastaonica je kod Kiketa...
:mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 jul 2012, 22:28

pile87 je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Dan pred polazak u Ankaru sjedio sam sa ljudima iz Zelje. Nije Amar u pitanju nego neki drugi ljudi.

Ima svega mogu vam reci ali stadiona tesko da ce biti. Znam da raja ne voli Zuju ali on i dalje pokusava nesto za stadion da izganja ali kako stvari stoje nije optimisticno. Problem nije samo novac. Evo sta mi kazu recimo da bi se pravio zapad treba plan i predracun za koji treba par mjeseci. Treba da arihitekta nacrta tribinu pa da dodje inzinjer da vidi da li je to moguce izvesti. Pa da onda inzinjer da svoj izvjestaj, jacina betona, celika, dubina/visina temelja. I to traje. Kazu ukoliko bi se svlacionice dublje ukopavale onda mokri cvor i komplet kanalizacija se mora raditi a sve se to treba izracunati i nacrtati. Ali opet mi kazu da ima para to bi sve za 3 mijeseca bilo gotovo a redovnom procedurom 6 mjeseci do godinu.

Sto se tima tice Amar je uvjeren da ovaj tim mozes vise. Ne boji se konkurencije. Bila je ponuda za Zebu ali za Amara neprihvatljiva sto je naljutilo Muharemovica i Zebu. Adilovica ce pustiti kaze na zimu. A da dodje ponuda za Jamaka i Svraku odma bi ih pustio. Sad koliko tu ima istine ja ne znam.
Dzelo nasao Zebi angazman uz odredjen procenat, Amar se nasmijao a Dzelo naljutio. :lol:
Joj da hoce postati nacelnik samo da ode iz kluba yebo ga otac smotani
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jul 2012, 22:30

Ako zelimo da Zeljo na Grbavici igra evopske utakmice onda stavno ima puno posla da se zadovolji minimum UEFA pravila. Nama na jugu kroz beton trava raste, taj isti beton se runi, nema WC, istok (no coment), zapad drvem trbina, svacionice jako lose. Ruku na srce ima puno posla da se odradi ali sve to se nece desiti u skorije vrijme, tako da cemo se nacekati da igramo evropu na Grbavici.

Samo da je para. :cry:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 jul 2012, 22:34

Elegant je napisao/la:Ako zelimo da Zeljo na Grbavici igra evopske utakmice onda stavno ima puno posla da se zadovolji minimum UEFA pravila. Nama na jugu kroz beton trava raste, taj isti beton se runi, nema WC, istok (no coment), zapad drvem trbina, svacionice jako lose. Ruku na srce ima puno posla da se odradi ali sve to se nece desiti u skorije vrijme, tako da ce mo se nacekati da igramo evropu na Grbavici.

:cry:
Pa da se postepeno ulagalo u stadion moglo se sve to napraviti,ali ne vaznija je dvorana na nacelnikovom zemljistu,101 fontana od kojih 90% vec sada ne radi itd. Obecao je bagere najkasnije u maju pa cemo da vidimo...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 29 jul 2012, 22:49

Cekali smo dugo reflektore pa smo ih docekali. Cekamo dugo evropu na Grbavici i to cemo aBd docekati ..
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 jul 2012, 22:50

bistrikboy je napisao/la:
pile87 je napisao/la:

Dzelo nasao Zebi angazman uz odredjen procenat, Amar se nasmijao a Dzelo naljutio. :lol:
Joj da hoce postati nacelnik samo da ode iz kluba yebo ga otac smotani
:lol: :lol: :lol:

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 29 jul 2012, 22:56

Paranoja je napisao/la:Cekali smo dugo reflektore pa smo ih docekali. Cekamo dugo evropu na Grbavici i to cemo aBd docekati ..
nadam se da je necemo cekati koliko smo cekali reflektore :D

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 jul 2012, 23:08

Elegant je napisao/la:Ako zelimo da Zeljo na Grbavici igra evopske utakmice onda stavno ima puno posla da se zadovolji minimum UEFA pravila. Nama na jugu kroz beton trava raste, taj isti beton se runi, nema WC, istok (no coment), zapad drvem trbina, svacionice jako lose. Ruku na srce ima puno posla da se odradi ali sve to se nece desiti u skorije vrijme, tako da ce mo se nacekati da igramo evropu na Grbavici.

Pa da se postepeno ulagalo u stadion moglo se sve to napraviti,ali ne vaznija je dvorana na nacelnikovom zemljistu,101 fontana od kojih 90% vec sada ne radi itd. Obecao je bagere najkasnije u maju pa cemo da vidimo...
joj kad vidim onu dvoranu plakao bih kao malo dijete .Ima grad zetru ,skenderiju ,mojmilo ,dobrinju ,svaka škola ima salu a kreten pravi dvoranu .Da je napravio zapad na grbavici i unuće bi mu bilo načelnik opštine a vako se trese stolica .Obečao bagere u junu a izbori u oktobru .Ja bi najviše volio da klub uzme kredit a da ga navijači vračaju .
10 000 navijača x 10 KM (mjesečno ) = 100 000 km x 12 mjeseci =1 200 000 KM otplatili bih zapadnu tribinu za 2-3 godine a šta je cener mjsečno tri kutije cigara .
Ili da odmah dajemo 120 KM za godinu ,šta mislite koliko bih se raje odazvalo na ovu akciju .

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 jul 2012, 23:22

nidi je napisao/la:

joj kad vidim onu dvoranu plakao bih kao malo dijete .Ima grad zetru ,skenderiju ,mojmilo ,dobrinju ,svaka škola ima salu a kreten pravi dvoranu .Da je napravio zapad na grbavici i unuće bi mu bilo načelnik opštine a vako se trese stolica .Obečao bagere u junu a izbori u oktobru .Ja bi najviše volio da klub uzme kredit a da ga navijači vračaju .
10 000 navijača x 10 KM (mjesečno ) = 100 000 km x 12 mjeseci =1 200 000 KM otplatili bih zapadnu tribinu za 2-3 godine a šta je cener mjsečno tri kutije cigara .
Ili da odmah dajemo 120 KM za godinu ,šta mislite koliko bih se raje odazvalo na ovu akciju .
Stotinjak, otprilike.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 jul 2012, 23:37

Onda nam i ne treba tribina

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 29 jul 2012, 23:46

Kakve su vam to djecije price. Cim navijaci da placaju. Odakle ti garanicaja da ce toliko navijaca imati 10 maraka. Dajte ba, pa nije to pijaca na Stupu.

Stadion ce biti kad tad, kad sam cekao reflektore i docekao...docekat cu i ovo...polako sabura jedno po jedno.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 30 jul 2012, 00:03

Krvotok je napisao/la:Najveći naš problem, u klubu, nisu glupi navijači, problem je što Željo skoro dvije decenije od rata nema samoodrživ koncept kluba. Uvijek je to "one man army" a ništa se ne radi da se to prevazidje. U slučaju Amarovog odstupanja, biće ajj kuku pomagaj, pominjaće se Hotić i sl. a niko da kaže da je klub kao klub na pjeskovitim temeljima zbog politike koja ne ulaže u stabilnost i razvoj, već samo politika: "dok sam ja tu, a poslije mene potop". Jedan klub ne čini Amar, ili Žujo, tj ne bi smio da čini, a kod nas je upravo to slučaj. 'ta će DŽelo, Buki i ostala boranija, trafiku nisu u stanju održati, a kamoli klub. Sada treba ispeglati izmedju njih dvojice, Žuje i Amara, tu se zadajte navijači dok je vakta, i u potragu za jakim članovima uprave kluba. Da ne postoji Široki, čovjek bi i povjerovao da se ovdje u BiH drugačije ne može. A eto može i funkcionira!
I zapamtite, Želji ne smetaju "seratori" sa net-a ,već seratori koji samo gledaju svoj interes a u klubu su i oko njega.
Uskoro će opet priča o izgradnji stadionu, ili kad prođe tekma sa Mariborom, ma to je tu negdje u dan dva, živi bili pa vidjeli. I opet će bi zamalo da potpišemo al' znaš, ovaj, zamalo.
Ne divim se sebi na tačnosti prognoze :D , gore napisano prije 10ak dana, smiješno koliko je predvidljiv željin "marketing", još koji dan i biće priče o pojačanjima, tu su ti datumi, sve tempirano i "našpanovano" za veliko ime. A onda će doći Wood ili kako se zvao onaj englez. :mrgreen: a ne došao je japanac, malko svijetli u mraku zbog havarije u Fukušimi al 'ebaji ga, uštedićemo na reflektorima :D :D

Gledam danas onaj Tuborg, odmah je do Magarca (za neupućene ime susjedne kafane/konobe) i kontam da počnem u njemu a završim u magarcu, pa onda na "obnovljen" stadion onako "uradjen". U gradu sve niklo, a onaj "naš" stadion se i ne vidi, što od polutki mesa koje ulaze u Dejton i bureka, ma namjerno stavljam navodnike na ono naš, neki još kontaju kako nije uknjižen, 'bem ti kakva smo mi sorta.
A šta ću, nego dolazit' i patit' se, gdje ću u pm drugo.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 30 jul 2012, 00:09

Cuj zasitila se raja pobjeda i titula u nasem prvenstvu.
Ponovit cu se, cuj zasitila se raja pobjeda i titula u nasem prvenstvu. :roll:
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 30 jul 2012, 00:12

:D još malo i travnik!
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 30 jul 2012, 00:22

Amoxicillin je napisao/la::D još malo i travnik!
Ukida li se zabrana ? Moze se organizovano u Travnik ?
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 30 jul 2012, 00:22

Generalno nam je najslabija karika u lancu marketing. Inace, imamo mi dosta dobru upravu, sem Gojera :roll: koji je zesca ubleha. A sto se tice makar zapadne tribine, mi navijaci trabamo vrsiti stalni 'pritisak' u vezi iste. Svima: Zuji, nacelniku, kantonu... Napraviti jedan trans vezano za 'najavljene' radove. Stalno opominjati i podsjecati. Iskreno se nadam da ce se nesto desiti. Jednostavno treba se to odrediti kao prioritet, jer zalosno je da europske tekme ne igramo u 'dolini'
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 jul 2012, 00:24

admirone je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la::D još malo i travnik!
Ukida li se zabrana ? Moze se organizovano u Travnik ?
valjda će ove sedmice biti taj sastanak Komiteta, oficira za sigurnost i klubova
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 30 jul 2012, 00:27

Daj nek rijese to, zazelio sam se goostovanja po lijepoj nasoj :mrgreen:
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 jul 2012, 00:45

Joj,zamisli odes s porodicom na pokriveni i komforni zapad gledat Zelju...
Siguran sam da bi posjeta porasla u prosjeku bar za 1000 dusa.
Gledam one tekme posle na tv-u i navijanje. Bogami,nismo mi daleko od ludih Grka i Turaka.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Mamba21 i 59 gostiju.