Bas to. Nije to tako jednostavno.aleksandar_veliki je napisao/la:Bilo kakav ugovor da ima, da li se postuje ili ne, trebat ce vremena za registraciju. Arbitraza, ispisnica, zalba, ovo, ono. Samo je pitanje da li ce Velez zatezati.
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
- Kontakt:
Pa jadna vam majka, da ste velike ribe nebi Bandovica trazili za golmana nego Buffona!
Iz iskrenih dobrih zelja za FK Sarajevo ja se nadam da Sarajevo ovdje nece ovdje uciniti neku glupost radi koje bi ga UEFA izbacila iz internacionalnih takmicenja.
Bilo bi tuzno da Sarajevo izgubi 4. Pretkolo za zelenim stolom - a nelegalnim dovodjenjem igraca se to lako moze desit. A svi znamo da se VELIKA riba ostavljena na suhom lako usmrdi.

Iz iskrenih dobrih zelja za FK Sarajevo ja se nadam da Sarajevo ovdje nece ovdje uciniti neku glupost radi koje bi ga UEFA izbacila iz internacionalnih takmicenja.
Bilo bi tuzno da Sarajevo izgubi 4. Pretkolo za zelenim stolom - a nelegalnim dovodjenjem igraca se to lako moze desit. A svi znamo da se VELIKA riba ostavljena na suhom lako usmrdi.

http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
A jeste mi Sarajevo velika riba. Sad se pusete nesto dobili sakatog Levskog i niko ko vi. Pa lopta se u Hercegovini igrala i sa Derby Countyem ako se sjecate Veleza a vi sad kao velika riba! Stvarno ne dizite se previse. Ko visoko leti nisko pada!
Mostarci, ne padajte na ove provokacije pojedinaca. I nemojte da kvarimo jako dobre odnose. Veliki broj nas vam nikad neće zaboraviti ono što ste uradili za nas 04.10.2009. Ne diže se niko, samo uživamo u ovom uspjehu. Ne trebate biti kao jedan dio onih koji jedva čekaju da se FK Sarajevo negdje oklizne kako bi ti isti imali priliku za svojih 5 minuta pažnje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Pa ne otima se Bandovic Sarajevu nego Velezu!
Ja vjerujem da se ovo dogodilo; da su se Mrle ,Tana i Bandovic na Bjelasnici dogovarali oko Bandoviceg ostanka(posto nije bio do tada naso neki klub za odlazak )ali nisu nista stavili na papir i potpisali.Medjutim u ta nekolika dana od Bjelasnice do odlaska u Austriju,vjerovatno je menadzer Deji savjetovo da ne ide u Austriju da ce mu najvjerovatnije naci klub u Grckoj.To izgleda propalo(mozda je taj isti klub gdje je otiso Adilovic)i sada hoce malo bolje uslove i lovu u Sarajevu(a to moze uraditi posto nije nista stavljeno na papir sa Velezom)
Ovo je ono sto ja mogu da zakljucim iz izjava sa obadvije strane.Ako ima valjan ugovor sa Velezom(u sto sumnjam zbog ovakvog ponasanja Deje)jedino moze otici negdje drugo na loan ili da se plati osteta ili u kovcegu
Haj vidit ce mo ko nam baca suplje
Ovo je ono sto ja mogu da zakljucim iz izjava sa obadvije strane.Ako ima valjan ugovor sa Velezom(u sto sumnjam zbog ovakvog ponasanja Deje)jedino moze otici negdje drugo na loan ili da se plati osteta ili u kovcegu

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Sam se on oteo od Veleza,nisu ga puskom tjerali u Sarajevo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Ma vjerovatno tu ima i te.High je napisao/la:Mostarci, ne padajte na ove provokacije pojedinaca. I nemojte da kvarimo jako dobre odnose. Veliki broj nas vam nikad neće zaboraviti ono što ste uradili za nas 04.10.2009. Ne diže se niko, samo uživamo u ovom uspjehu. Ne trebate biti kao jedan dio onih koji jedva čekaju da se FK Sarajevo negdje oklizne kako bi ti isti imali priliku za svojih 5 minuta pažnje.
-
- Kontakt:
Ako je istina to sa ugovorom do 2013, onda se na Bjelasnici nebi nista ni potpisivalo. Ta iznimka u Bandovicevom ugovoru za inostrani odlazak bez odstete bi najvjerovatnije bio dio potpisanog ugovora a ne stvar usmenog dogovora.rodjak je napisao/la:Ja vjerujem da se ovo dogodilo; da su se Mrle ,Tana i Bandovic na Bjelasnici dogovarali oko Bandoviceg ostanka(posto nije bio do tada naso neki klub za odlazak )ali nisu nista stavili na papir i potpisali.Medjutim u ta nekolika dana od Bjelasnice do odlaska u Austriju,vjerovatno je menadzer Deji savjetovo da ne ide u Austriju da ce mu najvjerovatnije naci klub u Grckoj.To izgleda propalo(mozda je taj isti klub gdje je otiso Adilovic)i sada hoce malo bolje uslove i lovu u Sarajevu(a to moze uraditi posto nije nista stavljeno na papir sa Velezom)
Ovo je ono sto ja mogu da zakljucim iz izjava sa obadvije strane.Ako ima valjan ugovor sa Velezom(u sto sumnjam zbog ovakvog ponasanja Deje)jedino moze otici negdje drugo na loan ili da se plati osteta ili u kovcegu![]()
Kako god okrenes Bandovic je igrac Veleza pod ugovorom a Sarajevo neko pokusava da izbaci iz 4. Pretkola Lige Prvaka time sto bi doveli nelegalnog igraca a onda trazili suspenziju. Ova igra je gora po Sarajevo nego Velez. Mi imamo golmana a oni mogu imat ozbiljne probleme ako uzmu tudjeg igraca.
-
- Kontakt:
Dalje Rodjak, i usmeni ugovor je isto ugovor kao i pismeni ako strane u ugovoru svojim ponasanjem potvrdjuju ugovor. A Velez je javno rekao Banda je tu do 2013 a Banda nije nikad to negirao nego je igrao u Velezu citavu sezonu i svojim igranjem potvrdio Velezovu tvrdnju. To ponasanje kluba i igraca je dovoljno da dokaze postojanje ugovora i bez da se isti potpise.
A izgleda da je potpisan.
Potpis!High je napisao/la:Mostarci, ne padajte na ove provokacije pojedinaca. I nemojte da kvarimo jako dobre odnose. Veliki broj nas vam nikad neće zaboraviti ono što ste uradili za nas 04.10.2009. Ne diže se niko, samo uživamo u ovom uspjehu. Ne trebate biti kao jedan dio onih koji jedva čekaju da se FK Sarajevo negdje oklizne kako bi ti isti imali priliku za svojih 5 minuta pažnje.
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
Ma kakav Bandovic nek ide gdije hoce i nek povede Mrleta i Tanu sa sobom posto su i oni smislovi ko i Bandovic samo lazu narod ako ima ugovor na papiru sta imaju po novinama raspravljati o Bandinom slucaju ima savez i da se to rijesi tamo a ne po novinama prepucavanje i kukanje obeco slago ovako onako i ako ima ugovor onda mu garant duguju pet sest plata pa je zato ovako postupio jer nevoli niko da ga neko zavlaci a to je u nasoj ligi poznat sistem kao sto su Ivetica pustili u Borac nakupio se dug i kad se sve sabere i oduzme ispadne da je Ivetic igro u Velezu one sezone za kikiriki a na transferu se nista nevodi bez poreza jer se dug oprasta dobiju se cisti papiri i tako lovu neko snjira zato je fildzan liga
bandović ne može tek tako u sarajevo. ne znamo mi koje je akcije uprava napravila prema savezu. mislim da će ispasti tako da sarajevo mora nešto platiti veležu. sumnjam da će biti velika cifra, najviše do 50 hiljada. sarajevo će na to pristati, a neće platiti jer nemaju još love. ako prođu u grupnu fazu nek plate. ako ne, onda će se dugovi prema veležu vući kako se i sve u našoj ligi i državi vuče. negdje sam čitao da ni željo još nije dobio kompletnu oštetu za višću. biće ono, platićemo vam, aha 
mali hero je brz, ali nema ni iskustvo ni visinu da bi se eksperimentisalo s njim. ne može biti ni prvi ni drugi golman, a bolje je na trećeg staviti kadeta, kao što su uradili, nego njega držati ako nema perspektivu.

mali hero je brz, ali nema ni iskustvo ni visinu da bi se eksperimentisalo s njim. ne može biti ni prvi ni drugi golman, a bolje je na trećeg staviti kadeta, kao što su uradili, nego njega držati ako nema perspektivu.
Ja ne razumijem pojedince ovdje što su počeli pisati postove tipa " otimanja Bandovića " od strane Sarajeva, od Veleža ;
Pa nije Bandović malo dijete da ga zavaraju ; da mu kupe slatkiš i da ode, ako i ukoliko ode na kraju krajeva Bandović, otišao je radi boljih uslova, koje Velež ne može da ponudi, to je naša Premijerligaška kolotečina i sa tim se moramo pomiriti ;
Ja mislim da je pola Mostara
protiv Levskog uz vas bilo ( Sarajevo ) i navijalo te se radovalo vašim golovima, tako da, svaki normalni navijač Veleža, mogući odlazak Bandovića ne uzima k srcu, nego jednostavno kao normalnu stvar.
Bandović je mnogo dao Veležu za ovo vrijeme što je branio, i svi to znaju, ako čovjek ode, treba se s njim dostojanstveno pozdraviti, a ne ga pljuvati, te mu poželjeti sreću u nastavku karijere
Pa nije Bandović malo dijete da ga zavaraju ; da mu kupe slatkiš i da ode, ako i ukoliko ode na kraju krajeva Bandović, otišao je radi boljih uslova, koje Velež ne može da ponudi, to je naša Premijerligaška kolotečina i sa tim se moramo pomiriti ;
Ja mislim da je pola Mostara

Bandović je mnogo dao Veležu za ovo vrijeme što je branio, i svi to znaju, ako čovjek ode, treba se s njim dostojanstveno pozdraviti, a ne ga pljuvati, te mu poželjeti sreću u nastavku karijere
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Prico sa s likom koji se zna s Bandovicem kaze da nije o jeg nego do Tane , nece covjek da igra u klub u kojem nema ambicija. htio je ostat i pito je Tane koje su ambicije kluba Tana mu reko ko jedan korak naprijed, a Dejo mu reko ako nema nista konkretno on ce ici,u sarajevu mu ponudili dobre uslove i gotovo samo se dzaba raspravljate...pozzz

- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Dosta toga je još nejasno,više će se znati kasnije...valjda.
Protiv Deje(barem za sada)ne mogu reći riječi jer me je taj momak oduševio dok je igrao za Velež.
Oličenje sportaša...dok su drugi pili i punili stranice žute štampe,Dejo je trenirao,branio,trudio se...
E sada,ako ova situacija sa Bandovićem nije dokaz da klubom vladaju nepismeni i nesposobni ljudi,onda ne znam šta je.
Ovo,kako igrači odlaze iz našeg kluba,mislim da nema nigdje.
I dosta je više tog čuđenja...kako,zašto...mislim da neko treba preuzeti odgovornost na sebe i na sve ovo šta se događa.
Nemoguće je da niko nije kriv,nemoguće.
Protiv Deje(barem za sada)ne mogu reći riječi jer me je taj momak oduševio dok je igrao za Velež.
Oličenje sportaša...dok su drugi pili i punili stranice žute štampe,Dejo je trenirao,branio,trudio se...
E sada,ako ova situacija sa Bandovićem nije dokaz da klubom vladaju nepismeni i nesposobni ljudi,onda ne znam šta je.
Ovo,kako igrači odlaze iz našeg kluba,mislim da nema nigdje.
I dosta je više tog čuđenja...kako,zašto...mislim da neko treba preuzeti odgovornost na sebe i na sve ovo šta se događa.
Nemoguće je da niko nije kriv,nemoguće.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Inace nismo ovako lako zapaljivi.RedDevilS je napisao/la:Potpis!High je napisao/la:Mostarci, ne padajte na ove provokacije pojedinaca. I nemojte da kvarimo jako dobre odnose. Veliki broj nas vam nikad neće zaboraviti ono što ste uradili za nas 04.10.2009. Ne diže se niko, samo uživamo u ovom uspjehu. Ne trebate biti kao jedan dio onih koji jedva čekaju da se FK Sarajevo negdje oklizne kako bi ti isti imali priliku za svojih 5 minuta pažnje.

Moderatori, bujrum postavite ispred teme RSD VELEZ ;

Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
Ovi sa oficijelne se tacno pravdaju raji po forumima i fejsbuku, ja ne vidim kako drugacije mogu nazvati clanke koji su bukvalno reakcija na prozivanja po navedenim "mjestima". Ludo sve.
Moramo shvatiti da nije nuzno da bivsi fudbaler bude sportski direktor, predsjednik ili sta ti ja znam u nekom timu. Neprofesionalni smo totalno, cuj usmeno im obecano, ljudi znate li koji je vakat, brat brata gura u jarak da bi mu bolje bilo a mi se usmeno dogovaramo. Pobogu si brate.
Adis Obad!
Moramo shvatiti da nije nuzno da bivsi fudbaler bude sportski direktor, predsjednik ili sta ti ja znam u nekom timu. Neprofesionalni smo totalno, cuj usmeno im obecano, ljudi znate li koji je vakat, brat brata gura u jarak da bi mu bolje bilo a mi se usmeno dogovaramo. Pobogu si brate.
Adis Obad!
Support Velez, It's logical! ★
Ma sve je to u redu sto kazes,ali mislim ipak da smo shuplji sa nase strane.Zato se ja zalazem da nasi u klubu rade sve javno i transparentno,a ja ih nigdje nisam vidio uslikane kako Bandovic potpisuje(kako to rade svugdje u Evropi)tako da ne vjerujem ni da su ista potpisali,mozda su imali neki nacelni dogovor za kojeg se ne mogu cvrsto uhvatitiMostaracVelezovac je napisao/la:Dalje Rodjak, i usmeni ugovor je isto ugovor kao i pismeni ako strane u ugovoru svojim ponasanjem potvrdjuju ugovor. A Velez je javno rekao Banda je tu do 2013 a Banda nije nikad to negirao nego je igrao u Velezu citavu sezonu i svojim igranjem potvrdio Velezovu tvrdnju. To ponasanje kluba i igraca je dovoljno da dokaze postojanje ugovora i bez da se isti potpise.

Hocu da vidim u buduce(kad neko potpise ugovor sa klubom) da je uslikan taj igrac sa heminskom kako potpisuje ugovor zajedno sa Mrletom ili Tanom(ili nekim trecim) na slici ,i to uslikan prema nekom zidu u klubu na kojem stoji (preko citavog zida) Velezov grb,naziv FK Velez Mostar i svi sponzori(je li ovo tesko izvesti,mislim da nije a djelovalo bi upecatljivo i profesionalno,i svi bi bili sigurni da je ugovor potpisan.Ovako,ko zna je li ista
potpisano

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.