albiongate je napisao/la:5 mesto. Tesko da se moglo bolje kad je izabran selektor koji je tek drugi pomocni trener juniorskog tima Crabs Basket Rimini.
Pola tima je vec sada tezak prosek po evropskim standardima. Akceleranti koji niti imaju predispozicije, nitu znanje.
Lazic skoro ceo turnir je odigrao na progresnoj poziciju Krilnog Centra (uspesno zahvaljajuci skocnost, brzine i prosecne visine vecine protivnika) ali jedino je sigurno da on to nece igrati u seniorskoj kosarci.
Gacic takodje, bezveze forciran na progresnu poziciju krila (neuspesno jer on tada ne moze da pokaze kreativnost i napadacki repertoar)
Ako vec nisu mogli da igraju Predic, Sehic, Polutak, Karahodzic zbog raznih povreda, obaveza ili ucenivanja, Firic je trebao da ima hrabrost da forcira talente ustrb rezultata. Centar Piric je morao biti u timu. Atic, Avdic i Hadzic takodje.
Mislim da Firić nije uopšte imao predstavu šta mu ko može već da je u toku turnira pratio na čemu je. To je posljedica što se kasno priključio i što nema za pomoćnika nekoga ko poznaje igrače (kao što je Senad kon juniora).
To se vidi iz minutaže koja varira od tekme do tekme i to nasumce. Znači nije znao koga u određeno momentu ubaciti ko mu šta može odraditi itd. Slažem se za pozicije sa tobom i to mi je kiks možda i zobg ovih razloga koje sam naveo. Problem sam naveo ranije a i sada ću. KSBiH očigledno ne zna šta je cilj, promovisati igrače ili praviti rezultat. Dobro bi bilo kombinirati i to juniori mogu, ali ako se nije očekivao rezultat na ovom prvenstvu kadeta onda nije trebalo voditi Balića, Kelečeviće i sl. nego Atića i Pirića itd, a imati 7i grača koji su i perspektivni i mogu napraviti neki rezultat da se ne izblmiramo. Meni je sasvim svejedno jesmo li 5-ti ili 8-i i prvo što sam gledao je koliko je igrao Darijan i vidim da ga je ubacio reda radi, a u ovim tekmama je trebao on igrati 20 min ali očiglerdno da je rezultat opet bio primaran.
@albiongate, vidi se da dobro razumiješ košarku ali nemoj ovih bezveznih diskusija i hvalisanja da ćeš ti nekoga prebaciti u Srbiju i sl. Bezveze ti je priča. Svakako ima u Srbiji stručnjaka koji sve prate i igrači koji hoće da igraju za Srbiju oni će i igrati kao što će i Sulejmanović igrati za nas i dalja priča je bezveze. Mi treba da se borimo za svakog igrača a ko neće široko mu polje. Isto pričaš da Srbi bojkotuju Acu. I to je bezveze jer ga nema ko sem Gordića bojkotovati, a Gordić je toliko puta do sada pokazao da će igrati za BiH da ti je i ta priča bezveze. Ostalih Srba koji mogu ući među 12 a da imaju papire da mogu igrati za BiH trenutno nema. Možda jedino Adamović ovako kad nema Muhe i Gordića. Minja MIlošević isto možda ali on nije tip igrača za Acin stil igre.