FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 28 jul 2012, 16:28

ceze je napisao/la: Pa ovo je objavljeno prije 20 dana da ce se odrzati tad sastanak :D
Ja samo prenosim :D
ma znam, samo si mog'o updateovat' datume :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 28 jul 2012, 16:31

Ma ukida se zabrana za dolazak gostujućih navijaca na stadione, samo zvanicno da se potvrdi jos i to je to, ko je planirao ići u Travnik neka slobodno i dalje planira :D
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 28 jul 2012, 16:48

Hajde neka prodze i ovo banovanje **** ja branio kone i dobih banovanje.I neka sam vala evo sad gledam opet oni o nama,nemogu oni bez nas ali sto mi se ogadio onaj marijan braco mila pa nigdje trunke profesionalizma :shock: te divovi,te tepaj ovom onom igracu te horde cudo-ma fuj :oops: Sto se tice Evrope **** ispali smo realno od bolje ekipe i nase je da se okrenemo pl. i da nastavimo dominaciju.Moje je misljenje da smo ispali prvenstveno radi nase skrtosti-hebiga nemozes sa igracima koji osvoje pl ocekivati nesto u evropi,bar 2-3 pojacanja pa makar i na posudbu.Jer vidimo kakva nam je liga jedan Said koji nemoze sjediti na klupi u evropskim ekipama je pojacanje za kone i te kakvo.Druga stvar je sto je u nasem klubu sve spalo na AMARA i kada ide dobro svi se nakace na njegove uspjehe,a kada neide nigdje nikoga.Sportski direktor nemoze da obezbjedi 200 karata vise za utakmicu u Mariboru kao da igramo na Nou Kampu,marketing ocajan-nigdje reklame da je pocela prodaja godisnjih karata :oops: i naravno da je posjeta losa.Sto se tice stadiona posebna prica-igramo na Hadisonu to je kao da igramo u gostima,vjerujemo obecanjima pojedinih politicara-fuj neznam samo ko njih gura u klub i oko kluba,predsjednik nam prica o nekim virtuelnim parama koje samo on vidi i o igradnji stadiona te mercedes arena te ovo te ono a sjeverna tribina nije pometena godinu dana ja mislim da bi i to AMAR trebao odraditi :oops:,jer koliko gubimo sto ne igramo na nasem stadionu to nije normalno,napraviti zapadnu tribinu u visini sjevera,natkriti uraditi klupske prostorije ostalo pa boze moj koliko kosta,jedna zvijezda iz gradacca prvi stadion a kao mi nemozemo ma smijesno pa cemu sluzi ravojna banka-izgleda da je samo reklamiramo :roll:
VOLIM TE ZELJO

Clarence
Kontakt:

Post Postao/la Clarence » 28 jul 2012, 18:07

Moze li mi neko reci da li su i ove godine (kao i prethodne 2-3) u prodaji penzionerske godisnje ulaznice za jug, i koja je njihova cijena?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 jul 2012, 18:20

Clarence je napisao/la:Moze li mi neko reci da li su i ove godine (kao i prethodne 2-3) u prodaji penzionerske godisnje ulaznice za jug, i koja je njihova cijena?
ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali meni je iskreno glupost prodavanje penzionerskih godisnjih za jug... Penzionerske trebaju biti za glavnu tribinu, a posto je mi nemamo (zapad je sve osim glave tribine) penzionerske se trebaju prodavati za sjever, a ne za jug... npr. 50 KM da bude godisnja penzionerska za sjever

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jul 2012, 18:52

Ja sam misljenja da ovoj ekipi jos nedostaje jedan kvalitetni defenzivni vezni igrac kako bi ponovo dominirala ligom. Nadam se da Amara Osim ima u planu dovodjenje istog. Zolotic ce biti odlican igrac, ali je pitanje hocemo li mi imati strpljenja da istog istrpimo i oprostimo mu neku gresku.

PS: Sta je sa glavnim sponzorom vode li se pregovori i je li u planu nova web-stranica kluba ? Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 28 jul 2012, 18:59

Clarence je napisao/la:Moze li mi neko reci da li su i ove godine (kao i prethodne 2-3) u prodaji penzionerske godisnje ulaznice za jug, i koja je njihova cijena?
Jug godisnja za penzionere ti je 30km, ali moras ponijet cek i pokazati.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 28 jul 2012, 19:04

Koliko sam ja upratio po ovoj stranici kupikartu.ba, uopšte nema penzionerskih u prodaji, već su u pitanju polusezonske karte po cijeni od 30 KM.

http://www.kupikartu.ba/karte/event/115 ... e-ulaznice
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 28 jul 2012, 19:06

Almir Gredić: Gdje su kritičari Želje bili prije dva, tri mjeseca?!

Nikakav kriterij suca ne može opravdati ponašanje naših igrača
- Nakon svakog poraza čovjek nauči nešto, nakon pobjeda ništa. Kada se izgubi, tražiš razloge zašto je to tako i gdje si pogriješio. To je i neka moja životna vodilja. Maribor nam je pokazao da je evidentno da nam treba iskorak u svakom smislu, i u organizacijskom i u svakom drugom - kazao je na početku razgovora za '''''''''''''' Almir Gredić, bivši igrač "Plavih", a sada potpredsjednik kluba sa Grbavice.

Nakon Maribora i "2-6" u dvije utakmice, nije zanemarljiv broj onih koji kritikuju. No, to je i bilo očekivano, s obzirom da je na ovom podneblju uvijek bilo najviše "generala nakon bitke". Za mnoge je igrački kadar Želje "limitiran", i mnogima je "jasno" da "Plavi" nisu mogli bolje...

- Kad se sve završi uvijek je tako. Uredu, svako ima svoje mišljenje, no ne znam, volio bih da su se s takvim komentarima i kritikama neki javili prije 2-3 mjeseca. I tada je Željo imao istu ekipu kao i sada. To je ekipa koja je stvorena na realnim finansijskim mogućnostima kluba - kaže Gredić.

Na revanš susretu na Koševu, Željezničar je utakmicu završio sa tri igrača manje u polju...

- Suvišno je komentirati suđenje, no mi bolje suđenje u Evropi ne možemo ni očekivati. Jednostavno, UEFA i FIFA te gledaju kroz mnoge stvari, od rezultata, pa preko situacije u nogmetnom savezu. Klub mora raditi na svom imidžu u Evropi, baš kao i državni savez. Zagrebački Dinamo i HNS su najbolji primjer za to. Pogledajte kako se njima sudi u Evropi. No, nažalost mi smo još daleko od toga. Ne samo, Željo, pogledajte suđenje Sarajevu u Bugarskoj, ista stvar - kaže Gredić.

Ipak, kao bivši igrač koji je igrao i evropske utakmice, kako ocjenjujete ponašanje igrača Želje? Je li baš kriterij suca opravdanje za njihove postupke na terenu?

- Nikakav kriterij suca ne može opravdati ponašanje naših igrača. Ja sam bio igrač, i za cijelu sezonu sam znao dobiti dva žuta kartona. A, nisu mi se sviđale sve odluke sudaca, i znao sam prigovoriti i protestvovati kod sudaca. No, sve ima svoju mjeru, pa tako i ponašanje igrača na terenu. Jednostavno, igrači moraju znati da nose dres Željezničara, kluba koji ima svoju historiju i svoj renome, i tako se ponašati. Kako na terenu, tako i van njega. To na Koševu nije bio slučaj - kaže Gredić.

Nova sezona u Premijer ligi BiH se bliži. Nakon dugo godina čekanja, naše elitno takmičenje moglo bi dobiti generalnog sponzora. Nogometni savez BiH finalizirao je dogovore sa "BH Telecomom", no, taj se dogovor nije svidio čelnicima Širokog Brijega i Željezničara.

- Usljed ovih evropskih utakmica kluba, nismo puno razmišljali o tome proteklih dana, no Uprava kluba je zauzela ranije stav o tom pitanju, a on je da taj prijedlog nije povoljan za FK Željezničar - kaže Gredić.

Podjela sredstava iz tog sponzorstva po principu svakom od 16 klubova po 56.000 KM neprihvatljiva je za "Plave".

- Prvo, želim reći da je potez NS BiH za svaku pohvalu. To je svakako pomak koji treba pohvaliti, ali njegovu realizaciju moramo dogovoriti. Smatramo da se tu u obzir mora uzeti puno više parametara, i da se ta sredstva ne mogu dijeliti linearno. Jer, ne može isto novca dobiti klub koji po utakmici ima 6 ili 7 hiljada gledatelja i klub čije utakmice gleda u prosjeku gleda po 400 ljudi. Ne omalovažavam nikoga, naprotiv. Ali, to je realnost - kaže Gredić i dodaje:

- Spomenuti iznos, recimo, nekim je klubovima 10 odsto godišnjeg budžeta, a Želji je to jedan posto budžeta. U svakom slučaju, dobro je da se krenulo u realizaciju toga, ali moramo razgovarati i uskladiti detalje prema realnim parametrima - kazao je Gredić.
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 28 jul 2012, 19:10

the scouser je napisao/la:Koliko sam ja upratio po ovoj stranici kupikartu.ba, uopšte nema penzionerskih u prodaji, već su u pitanju polusezonske karte po cijeni od 30 KM.

http://www.kupikartu.ba/karte/event/115 ... e-ulaznice
Ma kakav kupikartu.ba. Odes u klub i pones cek od penzije i kupis godisnju 30km i pise na njoj penzionerska godisnja jug.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 28 jul 2012, 20:18

neno je napisao/la:Hajde neka prodze i ovo banovanje **** ja branio kone i dobih banovanje.I neka sam vala evo sad gledam opet oni o nama,nemogu oni bez nas ali sto mi se ogadio onaj marijan braco mila pa nigdje trunke profesionalizma :shock: te divovi,te tepaj ovom onom igracu te horde cudo-ma fuj :oops: Sto se tice Evrope **** ispali smo realno od bolje ekipe i nase je da se okrenemo pl. i da nastavimo dominaciju.Moje je misljenje da smo ispali prvenstveno radi nase skrtosti-hebiga nemozes sa igracima koji osvoje pl ocekivati nesto u evropi,bar 2-3 pojacanja pa makar i na posudbu.Jer vidimo kakva nam je liga jedan Said koji nemoze sjediti na klupi u evropskim ekipama je pojacanje za kone i te kakvo.Druga stvar je sto je u nasem klubu sve spalo na AMARA i kada ide dobro svi se nakace na njegove uspjehe,a kada neide nigdje nikoga.Sportski direktor nemoze da obezbjedi 200 karata vise za utakmicu u Mariboru kao da igramo na Nou Kampu,marketing ocajan-nigdje reklame da je pocela prodaja godisnjih karata :oops: i naravno da je posjeta losa.Sto se tice stadiona posebna prica-igramo na Hadisonu to je kao da igramo u gostima,vjerujemo obecanjima pojedinih politicara-fuj neznam samo ko njih gura u klub i oko kluba,predsjednik nam prica o nekim virtuelnim parama koje samo on vidi i o igradnji stadiona te mercedes arena te ovo te ono a sjeverna tribina nije pometena godinu dana ja mislim da bi i to AMAR trebao odraditi :oops:,jer koliko gubimo sto ne igramo na nasem stadionu to nije normalno,napraviti zapadnu tribinu u visini sjevera,natkriti uraditi klupske prostorije ostalo pa boze moj koliko kosta,jedna zvijezda iz gradacca prvi stadion a kao mi nemozemo ma smijesno pa cemu sluzi ravojna banka-izgleda da je samo reklamiramo :roll:
Ja prijatelju ne mogu da se otmem utisku da je taj isti Maribor bio itekako premostiva prepreka kad samo pogledam njihovu igru u prvom poluvremenu prve utakmice... imao sam utisak da cemo ih oderat, bez obzira sto sto im je budzet veci (za sta se mnogi kace, a to nije mjerodavno), iako prodaju igrace za visemilionske iznose, imao sam osjecaj da, ne samo da mozemo igrat sa njima, vec da ih i mozemo proci... ali onakav amaterski pristup nasih igraca i nas poznati mentalitet, primili smo gol, sad ce jos tri... i tako je i bilo... ono opustaje se ne smije ciniti ni protiv GOSK-a... slaba mentalna snaga nam je velika mana... o pojedinim igracima sam vec pisao, da se ne ponavljam... al hajde, sad je gotovo... ohladit glavu i u Travnik...
Ma stadion nam je najveci problem... igranje na nasem stadionu bi nam znatno povecalo sanse, ali ljudi koji vode klub ne mogu ili ne znaju da ogdovore na pitanje stadiona... Sloboda se raspala, napravila je tribinu, Borac je preko Mileta od Laktasa isto rekonstruisao stadion... a kod nas je jos uvijek '96... tek se rat zavrsio, polako... nisu u stanju da dotjeraju i ovaj stadion... ne mogu da rijese pitanje trave na jugu i, kao sto ti kazes, metenja sjevera... a kako da ljudi koji su tu uposleni to urade kad ne dobijaju marke tj. plate (neko je to spominjao ovdje na forumu)... kome je do posla... da nije Amara igraci bi se razbjezali kud koji, kao sto je bilo i u doba Samira... problem je kada bi i napravili stadion, u sta cisto sumnjam, ko bi to sve odrzavao... niko ne bi radio za perece... treba nam 15 minuta da udjemo na stadion na kojem na kraju bude 5000 ljudi... sta bi da dolazi 40.000??? dodje Joe Cole i kaze evo 10.000 maraka za omladinski pogon i pljescu mu, a njemu samo bitno da opet bude izabran... glasacemo svi za tebe, al hajd napravi nesto u vezi stadiona... sto se stadiona tice iz godine u godinu sve neki projekti, sastanci, suplje, a nista konkretno... uprava ne moze da prati ritam ni same nase ekipe, da ne pricamo o upravama ozbiljnije evropske ekipe... nije da sad nesto pljujem, da nisam zadovoljan trofejima, ali ako mislimo postat stabilan evropski klub moramo se svi malo trznut i pocet RADITI za dobro kluba... pogotovo uprava i marketing... pa mi nemamo generalnog sponzora... kada sam vidio nove dresove pozlilo mi je... macron je za ovo nike... bez ulaganja nema nista... sve dok to ne shvate nase vodje u klubu radovacemo se samo pobjedama po Prijedoru, Zenici, Gradaccu itd...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 jul 2012, 21:09

BlueIsTheColor je napisao/la:
neno je napisao/la:Hajde neka prodze i ovo banovanje **** ja branio kone i dobih banovanje.I neka sam vala evo sad gledam opet oni o nama,nemogu oni bez nas ali sto mi se ogadio onaj marijan braco mila pa nigdje trunke profesionalizma :shock: te divovi,te tepaj ovom onom igracu te horde cudo-ma fuj :oops: Sto se tice Evrope **** ispali smo realno od bolje ekipe i nase je da se okrenemo pl. i da nastavimo dominaciju.Moje je misljenje da smo ispali prvenstveno radi nase skrtosti-hebiga nemozes sa igracima koji osvoje pl ocekivati nesto u evropi,bar 2-3 pojacanja pa makar i na posudbu.Jer vidimo kakva nam je liga jedan Said koji nemoze sjediti na klupi u evropskim ekipama je pojacanje za kone i te kakvo.Druga stvar je sto je u nasem klubu sve spalo na AMARA i kada ide dobro svi se nakace na njegove uspjehe,a kada neide nigdje nikoga.Sportski direktor nemoze da obezbjedi 200 karata vise za utakmicu u Mariboru kao da igramo na Nou Kampu,marketing ocajan-nigdje reklame da je pocela prodaja godisnjih karata :oops: i naravno da je posjeta losa.Sto se tice stadiona posebna prica-igramo na Hadisonu to je kao da igramo u gostima,vjerujemo obecanjima pojedinih politicara-fuj neznam samo ko njih gura u klub i oko kluba,predsjednik nam prica o nekim virtuelnim parama koje samo on vidi i o igradnji stadiona te mercedes arena te ovo te ono a sjeverna tribina nije pometena godinu dana ja mislim da bi i to AMAR trebao odraditi :oops:,jer koliko gubimo sto ne igramo na nasem stadionu to nije normalno,napraviti zapadnu tribinu u visini sjevera,natkriti uraditi klupske prostorije ostalo pa boze moj koliko kosta,jedna zvijezda iz gradacca prvi stadion a kao mi nemozemo ma smijesno pa cemu sluzi ravojna banka-izgleda da je samo reklamiramo :roll:
Ja prijatelju ne mogu da se otmem utisku da je taj isti Maribor bio itekako premostiva prepreka kad samo pogledam njihovu igru u prvom poluvremenu prve utakmice... imao sam utisak da cemo ih oderat, bez obzira sto sto im je budzet veci (za sta se mnogi kace, a to nije mjerodavno), iako prodaju igrace za visemilionske iznose, imao sam osjecaj da, ne samo da mozemo igrat sa njima, vec da ih i mozemo proci... ali onakav amaterski pristup nasih igraca i nas poznati mentalitet, primili smo gol, sad ce jos tri... i tako je i bilo... ono opustaje se ne smije ciniti ni protiv GOSK-a... slaba mentalna snaga nam je velika mana... o pojedinim igracima sam vec pisao, da se ne ponavljam... al hajde, sad je gotovo... ohladit glavu i u Travnik...
Ma stadion nam je najveci problem... igranje na nasem stadionu bi nam znatno povecalo sanse, ali ljudi koji vode klub ne mogu ili ne znaju da ogdovore na pitanje stadiona... Sloboda se raspala, napravila je tribinu, Borac je preko Mileta od Laktasa isto rekonstruisao stadion... a kod nas je jos uvijek '96... tek se rat zavrsio, polako... nisu u stanju da dotjeraju i ovaj stadion... ne mogu da rijese pitanje trave na jugu i, kao sto ti kazes, metenja sjevera... a kako da ljudi koji su tu uposleni to urade kad ne dobijaju marke tj. plate (neko je to spominjao ovdje na forumu)... kome je do posla... da nije Amara igraci bi se razbjezali kud koji, kao sto je bilo i u doba Samira... problem je kada bi i napravili stadion, u sta cisto sumnjam, ko bi to sve odrzavao... niko ne bi radio za perece... treba nam 15 minuta da udjemo na stadion na kojem na kraju bude 5000 ljudi... sta bi da dolazi 40.000??? dodje Joe Cole i kaze evo 10.000 maraka za omladinski pogon i pljescu mu, a njemu samo bitno da opet bude izabran... glasacemo svi za tebe, al hajd napravi nesto u vezi stadiona... sto se stadiona tice iz godine u godinu sve neki projekti, sastanci, suplje, a nista konkretno... uprava ne moze da prati ritam ni same nase ekipe, da ne pricamo o upravama ozbiljnije evropske ekipe... nije da sad nesto pljujem, da nisam zadovoljan trofejima, ali ako mislimo postat stabilan evropski klub moramo se svi malo trznut i pocet RADITI za dobro kluba... pogotovo uprava i marketing... pa mi nemamo generalnog sponzora... kada sam vidio nove dresove pozlilo mi je... macron je za ovo nike... bez ulaganja nema nista... sve dok to ne shvate nase vodje u klubu radovacemo se samo pobjedama po Prijedoru, Zenici, Gradaccu itd...
Barem sto se tice igrackog kadra nismo nimalo slabiji od Maribora.Ali osim tog hendikepa sto sve europske utakmice igramo na gostujucem terenu,imamo tu neku pshiholosku blokadu.I zbog toga smo najvise ispali iz europe.Za narednu sezonu upravi treba da bude prioritet da osposobi Grbavicu za europe i da pod hitno vrate Jasnu Bajraktarevic u Zelju ili nekog drugog sportskog psihologa,nebitno.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 jul 2012, 21:12

Ima li kakvih inofromacija, ko nas napusta ? Pojacanja predpostavljam nema. :roll:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ultra_CImanija

Post Postao/la ultra_CImanija » 28 jul 2012, 21:47

Greda je legenda bio i ostao, kakav je samo to igrac bio... A sto se tice ovog teksta sve je covjek u pravu ne mozemo se mi tretirati isto kao oni koji nemaju nikako gledalaca i nek nismo potpisali ugovor, ko voli Zelju ici ce na tekmu kupit kartu gledat i navijati za svoj klub...
SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 28 jul 2012, 22:01

VOLIM TE ZELJO
VOLIM TE ZELJO

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 jul 2012, 22:23

ZlatnaDolina je napisao/la:Almir Gredić: Gdje su kritičari Želje bili prije dva, tri mjeseca?!

- Nakon svakog poraza čovjek nauči nešto, nakon pobjeda ništa. Kada se izgubi, tražiš razloge zašto je to tako i gdje si pogriješio. To je i neka moja životna vodilja. Maribor nam je pokazao da je evidentno da nam treba iskorak u svakom smislu, i u organizacijskom i u svakom drugom - kazao je na početku razgovora za '''''''''''''' Almir Gredić, bivši igrač "Plavih", a sada potpredsjednik kluba sa Grbavice.

Nakon Maribora i "2-6" u dvije utakmice, nije zanemarljiv broj onih koji kritikuju. No, to je i bilo očekivano, s obzirom da je na ovom podneblju uvijek bilo najviše "generala nakon bitke". Za mnoge je igrački kadar Želje "limitiran", i mnogima je "jasno" da "Plavi" nisu mogli bolje...

- Kad se sve završi uvijek je tako. Uredu, svako ima svoje mišljenje, no ne znam, volio bih da su se s takvim komentarima i kritikama neki javili prije 2-3 mjeseca. I tada je Željo imao istu ekipu kao i sada. To je ekipa koja je stvorena na realnim finansijskim mogućnostima kluba - kaže Gredić.

Na revanš susretu na Koševu, Željezničar je utakmicu završio sa tri igrača manje u polju...

- Suvišno je komentirati suđenje, no mi bolje suđenje u Evropi ne možemo ni očekivati. Jednostavno, UEFA i FIFA te gledaju kroz mnoge stvari, od rezultata, pa preko situacije u nogmetnom savezu. Klub mora raditi na svom imidžu u Evropi, baš kao i državni savez. Zagrebački Dinamo i HNS su najbolji primjer za to. Pogledajte kako se njima sudi u Evropi. No, nažalost mi smo još daleko od toga. Ne samo, Željo, pogledajte suđenje Sarajevu u Bugarskoj, ista stvar - kaže Gredić.

Ipak, kao bivši igrač koji je igrao i evropske utakmice, kako ocjenjujete ponašanje igrača Želje? Je li baš kriterij suca opravdanje za njihove postupke na terenu?

- Nikakav kriterij suca ne može opravdati ponašanje naših igrača. Ja sam bio igrač, i za cijelu sezonu sam znao dobiti dva žuta kartona. A, nisu mi se sviđale sve odluke sudaca, i znao sam prigovoriti i protestvovati kod sudaca. No, sve ima svoju mjeru, pa tako i ponašanje igrača na terenu. Jednostavno, igrači moraju znati da nose dres Željezničara, kluba koji ima svoju historiju i svoj renome, i tako se ponašati. Kako na terenu, tako i van njega. To na Koševu nije bio slučaj - kaže Gredić.

Nova sezona u Premijer ligi BiH se bliži. Nakon dugo godina čekanja, naše elitno takmičenje moglo bi dobiti generalnog sponzora. Nogometni savez BiH finalizirao je dogovore sa "BH Telecomom", no, taj se dogovor nije svidio čelnicima Širokog Brijega i Željezničara.

- Usljed ovih evropskih utakmica kluba, nismo puno razmišljali o tome proteklih dana, no Uprava kluba je zauzela ranije stav o tom pitanju, a on je da taj prijedlog nije povoljan za FK Željezničar - kaže Gredić.

Podjela sredstava iz tog sponzorstva po principu svakom od 16 klubova po 56.000 KM neprihvatljiva je za "Plave".

- Prvo, želim reći da je potez NS BiH za svaku pohvalu. To je svakako pomak koji treba pohvaliti, ali njegovu realizaciju moramo dogovoriti. Smatramo da se tu u obzir mora uzeti puno više parametara, i da se ta sredstva ne mogu dijeliti linearno. Jer, ne može isto novca dobiti klub koji po utakmici ima 6 ili 7 hiljada gledatelja i klub čije utakmice gleda u prosjeku gleda po 400 ljudi. Ne omalovažavam nikoga, naprotiv. Ali, to je realnost - kaže Gredić i dodaje:

- Spomenuti iznos, recimo, nekim je klubovima 10 odsto godišnjeg budžeta, a Želji je to jedan posto budžeta. U svakom slučaju, dobro je da se krenulo u realizaciju toga, ali moramo razgovarati i uskladiti detalje prema realnim parametrima - kazao je Gredić.

Jel ovo treba da znaci da je budzet kluba 5.600.000KM??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 28 jul 2012, 22:41

zeljocity je napisao/la:
ZlatnaDolina je napisao/la:Almir Gredić: Gdje su kritičari Želje bili prije dva, tri mjeseca?!

naravno da ne znači, navodio je kao primjer, ne shvataj bukvalno ;)
Zadnja izmjena: AeGon099, dana/u 29 jul 2012, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
Odlazi Safete.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 jul 2012, 22:50

AeGon099 je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:
ZlatnaDolina je napisao/la:Podjela sredstava iz tog sponzorstva po principu svakom od 16 klubova po 56.000 KM neprihvatljiva je za "Plave".

naravno da ne znači, navodio je kao primjer, ne shvataj bukvalno ;)
prosle godine je ostvarena finansijska dobit od 3,7 miliona KM, a planirani budžet za tekucu godinu je 4,7 miliona KM...Blizu je bio :P

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 jul 2012, 22:55

AnelZ je napisao/la:prosle godine je ostvarena finansijska dobit od 3,7 miliona KM, a planirani budžet za tekucu godinu je 4,7 miliona KM...Blizu je bio :P
ma 900.000 gore-dole, nije to ništa :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 28 jul 2012, 23:14

Nema šanse da je finansijska dobit 3,7 miliona KM. To su možda prihodi, ali rashode ne znamo, a po svoj prilici da su veći ili jednaki prihodima.
NAPRIJED NARODE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 28 gostiju.