NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Re: N.K Jedinstvo Bihac

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 26 jul 2012, 18:10

@ kenan Taj neko ko je to postavio na neki forum ima nekoliko razloga:
Mozda je brat, otac, rodjak nekih od tih momaka iz omladinskog pogona koji su zasluzeno ili nezasluzeno stavljeni u drugi plan. Ili je covjek iznio svoje vidjenje politike kluba.
U nekim stvarima je mozda u pravu, a u nekima mozda i nije. Meni licno nije jasno zasto dovode neke igrace iz Zadra za koje niko nikada nije cuo, a realno i nemaju kvalitet? Onaj juce nije nista pokazao.
Ili zasto ce nama u ekipi cetiri mlada igraca Sarajeva, a zapostavljamo svoje koji realno i nisu nista losiji od njih izuzev Cizmica? Ne zato sto su Sarajlije nego da su imali kvalitet prosli bi tamo. Tako samo uskracujemo priliku domacim proizvodima i saljemo ih u lokalne klubove gdje ne mogu napredovati.

Sto se tice jucerasnje utakmice protiv Rudara ja bas i nisam zadovoljan. Nije ni lose ali nema uigranosti i nema igre. Nema kombinatorike. Samo jakarenje lopte osim ako Cahtarevic nesto sam ne uradi. Neki igraci su jos nespremni, neki ne posjeduju kvalitet, a neki se dovoljno ne trude i igraju neozbiljno.

Odbrana ce biti najjaci dio tima i mislim da tu nema slabe tacke (trio Trejic, Cizmic, Kovacevic,).
Nuhanovic i Cahtarevic predobri. Besic solidan.
Galin i Handzic mogu puno bolje i vise.
Ostali moraju jos raditi.
MENI MOJE, A VAMA VASE

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 26 jul 2012, 18:27

[quote="kenanSN1996"]KORAK NAPRIJED, NATRAG DVA

Opet novi potresi u klubu. Kad čovjek povjeruje da se stanje normalizira, uvijek ispadne neki novi cirkus, neko novo nepredviđeno stanje. Ne kaže se uzalud „daj čovjeku moć pa ćeš vidjeti kakav je“. No i tomu će uskoro doći kraj, ( nadajmo se ). Iako nam je kraj prošle sezone ostavio nadu da nas čekaju bolji dani izgleda da se takvo što neće skoro dogoditi. Od početka priprema za narednu sezonu imamo čitav niz afera u klubu, te apsolutno nejasan smjer kojim ova Uprava vodi naš klub. Kada pomislim da ne može gore, nažalost ljudi iz kluba me uvijek iznenade. Ako bolje promotrimo igrački kadar izgleda da je Jedinstvo jedini klub na svijetu koji može imat četiri seniorske ekipe, a što se tiče pojačanja - Svaka čast momcima i njihovim igračkim kvalitetama, ali u našem dvoru imamo igrače koji su slični njima i sa njima možemo igrati te nadati se i kojima treba vjerovati, ne samo za borbu za ostanak u Prvoj ligi Federacije, već i za veće domete. Ako su ova pojačanja iz Australije, Švicarske, Hrvatske te Bosne i Hercegovine zaista tako dobra, zašto su onda završili u Jedinstvu a ne u nekom drugom klubu koji ide ka evropskoj sceni. Ili je to onda propust skaut službe iz drugi klubova. Ukoliko budemo vjerovali u priče kao i prošle sezone sa raznim „internacionalnim pojačanjima“, teško da će naš voljeni klub ostati u nogometnom takmičenju u Federaciji BiH. Posljednjih godina se očito previše gleda interes pojedinaca i zato su se u klub dovodi igrači upitnih kvaliteta samo da se „uzme zub“ i „okrene lova“, pri čemu se domaća djeca u potpunosti zanemarivaju. Imali smo više puta vidjeti naše juniore na djelu i uvjeriti se u njihove kvalitete. Dana 21.07. na stadionu ˝Pod borićima˝ bila je premijera „novog“ Jedinstva, gdje smo imali priliku gledati dvije utakmice. U prvoj utakmici sastali su se juniori Jedinstva ( uzrast 1994/95 ) i Hrvatski Dragovoljac ( uzrast 1995 ) koji su odigrali 1 – 1, a u drugoj utakmici smo vidjeli pobjedu „ novog „ Jedinstva sa „ČAK „ 1 - 0 nad Hrvatskim Dragovoljcem ( za koji su nastupala djeca rođena 1994 godine). Nakon ove utakmice možemo vidjeti da nema neke razlike između kvalitete juniora našeg kluba i pojačanja koje dovodimo. Već tu vidimo da imamo djecu koja bi mogla nositi crveno - bijeli dres narednih sezona, i sigurno bi u početku gledali nekvalitetno, ali borben i požrtvovano Jedinstvo. Stoga bi nam trebalo jako puno živaca s obzirom na limitiranost pojedinaca, ali barem bi igrali domaći momci željni dokazivanja. Pri tome ih nakon jedne pobjede ne bi trebali dizati u nebesa, a isto tako kada zaredaju slabiji rezultati treba im pomoći da ne upadnu u apatiju, pa da borbenost izostane. Nama navijačima bi ostalo pravo da se nadamo da bi to bila sezona u kojoj ćemo dotaknuti dno, a onda polako ali sigurno krenuti prema gore. Zato upravo mi navijači trebamo imati strpljenja u cijeloj ovoj muci, a oni na katu kluba moraju ponuditi potpuni zaokret i viziju ako želimo imati bolje sutra. Imaju li oni snage za to ili nas uskoro očekuje stečaj i pitanje dali će Četić, Musić, Zulić, Karabegović, Kapetanović, Demirović, Balić koji su završna generacija juniora u budućnosti nositi dres svog voljenog kluba ili će završiti na ulici kao Arnautović, Hrkić, Ćehajić, Selmanović, Veladžić i ostali igrači koji su prošli nogometnu školu Jedinstva -vrijeme će pokazati. Da zaključim, ovaj prijelazni rok je odrađen dosta loše i Karač će zaista trebati biti čudotvorac da bi se u prvenstvu s ovakvom momčadi ravnopravno borio s Slobodom te ostali klubovima. Predsjedniku kluba se ne može osporiti volja i želja da stvori moćno Jedinstvo, ali njegovi potezi su dosta nerazumni i čini mi se da on jednostavno izgara od želje da napravi nešto dobro, a možda jednostavno nije dorastao zadatku. Usput, vrlo je malo ljudi u klubu s kojima zaista i može napraviti velike stvari. Svojim potezima me nije uvjerio da zna kojim putem plovi ”crveno - bijeli brod” i bojim se da bi se i mi uskoro mogli nasukati na hrid kao Unis te drugi bivši klubovi. Usput pada mi na pamet gdje je danas obećanje o premijer ligi, i druga obećanja koja su data navijačima Sila Nebeska. Kada ćemo napokon u klubu u prvi 11 imati igrače koji su ponikli u našem omladinskom pogonu. Zar stvarno treba dodirnut dno pa da se vratimo vlastiti snagama?!

U potpunosti pogodeno, dijelim isto misljenje u vezi svega!!!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 26 jul 2012, 18:31

Meni je krivo sto se zapostavljaju nasi kao npr Igor ili Jaso . Pokazuju duplo vise nego Sarajlije ali trenerovo je ko ce igrati pa neka on odlucuje , nije to nasa briga . Krenuvsi od golaman pa preko odbrane , veznog reda do napada imacemo finu ekipicu . Vezni red Caki , Endi , Arnes i Benjo ( po meni ) .

Do kraja priprema igrat ce se jos 2 utakmice .

brochi28
Kontakt:

Post Postao/la brochi28 » 27 jul 2012, 14:22

Subota u 18:00h Pod borićima NK Jedinstvo vs OFK Žitopromet(Prijedor)

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 28 jul 2012, 01:44

Onaj mali Perisic iz Zadra ... Kad smo igrali protiv njih tamo , on je sjedio na tribinama . Nije ni bio u planu za utakmicu i poveli ga sa sobom ovamo . Kad sam ovo cuo zgadilo mi se sve !

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 28 jul 2012, 20:16

4:2 pobjeda protiv Zitoprometa . Golove postigli Galin , Nuhanovic , Hodzic i Dizdaric . Puno price i puno svadje je na terenu sto nikako ne valja . Pojedini igraci ulaze u konflikt sa navijacima na tribini . Nakon ove utakmice Nermin Karac ce odrediti 22 igraca i 3 golmana koja ce igrati u sezoni .

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 29 jul 2012, 12:22

Vjerujem da ste vec informisani ali evo ja cu prvi da objavim ovu vijest na forumu:

Elvis Mesic je potpisao za Jedinstvo! Veliko pojacanje.

Mislim da smo sa njim kompletirani za ovu sezonu.
MENI MOJE, A VAMA VASE

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 29 jul 2012, 14:30

Majstor se vratio kuci . Dobro nam dosao Eli ! :D

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 jul 2012, 15:42

Iako nije bio OK prema klubu koji mu je najvise dao, nije dosao kad nam je najvise trebao, ali nadam se da ce ove godine svojim kvalitetom skinuti ovu mrlju.

Polako ali sigurno Jedinstvo postaje vrlo dobra ekipa, samo sto vise pripremnih utakmica i ozbiljnog rada, mozda se i moze spomenuti PL, iako mislim da treba sacekati zimu.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 29 jul 2012, 16:15

Nemojte shvatiti da vam zelim neko zlo ili slicno jer je meni Jedinstvo jako drag klub,ali ne vjerujem da ova ekipa koju vi sastavljate moze biti ozbiljan kandidat za PL.Imali ste Trejica i Galina proslu polusezonu,a na Mirvica i Cahtarevica sa stvarno ne moze racunati kao na igrace koji mogu Jedinstvo drzati u vrhu.Mesic je dobar odbrambeni igrac,a o ovom Hodzicu malo znam.Iskreno ja bih volio da Jedinstvo udje u PL,civilizovan klub sa kantona,pored toga posjeduju tradiciju i navijace,ali ne vjerujem da imate ekipu za to.

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 29 jul 2012, 17:10

HzSM je napisao/la:Nemojte shvatiti da vam zelim neko zlo ili slicno jer je meni Jedinstvo jako drag klub,ali ne vjerujem da ova ekipa koju vi sastavljate moze biti ozbiljan kandidat za PL.Imali ste Trejica i Galina proslu polusezonu,a na Mirvica i Cahtarevica sa stvarno ne moze racunati kao na igrace koji mogu Jedinstvo drzati u vrhu.Mesic je dobar odbrambeni igrac,a o ovom Hodzicu malo znam.Iskreno ja bih volio da Jedinstvo udje u PL,civilizovan klub sa kantona,pored toga posjeduju tradiciju i navijace,ali ne vjerujem da imate ekipu za to.
Trejic se tek vratio u klub nakon Krajisnika i Bratstva , nismo ga imali proslu sezonu . Na Cakija se itekako moze racunati , kad njega nema pola ekipe nam fali . Hodza je dobar bocni igrac , brz i fino centrira . Ekipa sa Elijem ja 40% jaca i ovo mozda moze naslutiti da ozbiljno ulazimo u novu sezonu .

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 jul 2012, 19:00

Treba sacekati da prodju barem 3 gostovanja, pa cemo onda pricati o tome koliko ova ekipa zaista moze. U jedno sam uvjeren da nece biti prosipanja bodova kod kuce i da necemo do zadnjeg trena biti na ivici ispadanja.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 29 jul 2012, 22:01

Krci potpisao .

Emir93
Kontakt:

Post Postao/la Emir93 » 30 jul 2012, 01:26

sto se mene tice stanje u Jedinstvu je odlicno...
kad se samo sjetim prosle sezone ama ovo je sto puta bolje :D

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 30 jul 2012, 03:33

Decki da ne znate mozda spisak igraca za iducu sezonu ? Nisam odavno na treningu bio pa ne znam ko je ostao a ko je otisao . Handzic je ostao , vidio sam ga u gradu . Iako mi se to ni malo ne svidja . Moze i jedan nas igrati umjesto njega .

Emir93
Kontakt:

Post Postao/la Emir93 » 30 jul 2012, 13:41

vidim da Macak opet trenira sa Jedinstvom :D

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 30 jul 2012, 15:17

Izgleda da je nas JEDAN I JEDINI Sejo koji je citav zivot sa Jedinstvom , rodio se u Jedinstvu , bio tu kad je najteze i uvijek SRCEM igrao za ovaj klub , nije na spisku igraca ! Sramota za Karaca !

Znao sam ja da Macak nece moci bez nogometa i Jedinstva :D

Emir93
Kontakt:

Post Postao/la Emir93 » 31 jul 2012, 00:12

dobro vidjecemo sutra poslije press konferencije kakvo je zapravo stanje...
nadam se da nece ostati onaj Mujezinovic i Perisic.. ne treba nam jos igraca koje ce neko da gura u prvi sastav ...

kenanSN1996
Kontakt:

Post Postao/la kenanSN1996 » 31 jul 2012, 00:15

Macak je trenirao jedan trening zbog sebe , nece se vratiti . Perisica nema . Mujezinovic sigurno nece ostati . Danas na treningu Karac izbacio Ahmedovica zbog starta nad Mujezinovicem . Totalno smo ljuti zbog onoga sa Sejom i Begom . Begi je receno : Nadji sebi klub u kojeme ces igrati .

Emir93
Kontakt:

Post Postao/la Emir93 » 31 jul 2012, 14:23

evo maloprije je bila press konferencija Jedinstva!
veoma mi je drago sto su rekli kako su u dobrim odnosima sa komsijama Krajinom,Podgrmecom i Krajisnikom,..
bice nesto od nas ove sezone akobogda :D

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: LloriS, nebeskasila i 12 gostiju.