FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

LBJ MVP
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la LBJ MVP » 27 jul 2012, 20:34

Sarajevo je u ofanzivnom dijelu ekipe prejako za nivo naše lige.

Sami napadači i nisu toliko impresivni.
Hadžić više igra na inteligenciju nego na snagu i brzinu,nema on eksplozivnosti,ali ima odličan osjećaj za prostor,za ofsajd,za igru,uvjek je na pravom mjestu,igrač koji se uklapa u stil igre koji trenutno gaji Sarajevo.
Haskić je solidan napadač za naše lige i ništa više,no s obzirom da se na njeg ionako računa samo kao rezervu,kao takav je pristojno rješenje.

Prava snaga leži u krilima i ofanzivnim veznim.
Suljić kao jedan od najboljih mladih igrača lige,izuzetno brz,sa dobrom realizacijom,jedina mana mu je sebičnost,no eto sinoć kada je imao sjajnu priliku da asistira Hadžiću za mat poziciju pokušao je ali neuspješno,izgleda da toliko rijetko pokušava uposliti suigrače da i kada to pokuša to loše ispadne,očito mu kvalitetni pasovi i nisu vrlina.
Husejinović,fudbaler kojem realno nije mjesto u našoj ligi,prerastao je on nju sa 19 godina,strašna kontrola lopte,eksplozivnost,vizija igre,nije da je navijačima Sarajeva previše žao što je "privremeno propao" pa se vratio u našu ligu,ali objektivno on ako postigne fizičku spremu da može igrati 90 minuta onako kako igra 60 može igrati bez problema u najačim evropskim ligama.
E kad bi u Sarajevu mogli produžiti ugovor s njime do recimo 2016-te i staviti odštetnu klauzu od 3,5M eura,pa ko želi nek izvoli.
Kada bi mu se ponudio ugovor koji bi ga napravio najplaćenijim igračem u istoriji naše lige tako nešto bi čak bilo i moguće.
Suljić i on imaju dostojne zamjene,Karamatić koji je došao u drugom dijelu sezone u Slaviju i svojim golovima i asistencijama je ostavio u ligi,a navodno ni Diatta nije za odbaciti.
Dakle,krilni napadači i ofanzivni vezni,za standarde naše lige,fenomenalna konkurencija.

U veznome redu dominira Sesar.Prava poveznica između odbrane i veznog reda,igrač kojem suigrači uvjek mogu dodati loptu znajući da će on već znati šta učiniti s njom.
Čomor mi se čini jako podcjenjenim.Zadnji vezni koji može trčati "ko konj" i ide bezkompromisno u svaki duel ja potreban svakoj ekipi.Barem u utakmicama protiv jačih protivnika u kojima će se prvenstveno bazirati na defanzivu.
Zlatković je univerzalac po lijevoj strani,pokazao se da može igrati i beka i krilo vrlo kvalitetno,predstavlja osvježenje u bordo ekipi.
Šunjevarić i Tadejević? Vrlo često će barem jedan od njih biti na terenu,oni mi se čine da su tu da popune mjesto u veznome redu,nit će biti tragičari niti igrači koji rješavaju utakmice.Prosjek.

U odbrani je tu standardno Torlak,može pričati ko šta hoće,ali on je najbolji stoper ove lige.Godinama.
Dupovac je odigrao sjajno duele protiv Levskog,iznad svoje reputacije.
Za svoje godine je jako dobar,treba ga istrpiti u tandemu sa Torlakom.
Lijeva strana sa Beloševićem je sigurna,tu je i Zlatković da pomogne i zakrpi ako je potrebno.
Desna strana me zabrinjava najviše u timu.
Tatomirović mi nimalo ne ulijeva povjerenje,najslabija je karika u odbrani.On je izgleda prvi desni beki treći stoper ekipe,meni se ne čini kao igračem za prve postave.
Tu je i Grujić kao verzija Zlatkovića s desne strane,koji može pokvirati čitavu desnu stranu,volio bi vidjeti njega na desnome beku kako bi to izgledalo,do sada ga nisam gledao mada mislim da oni koji jesu i nisu bili previše zadovoljni.

Adilović kao golman,pristojan golman koji ako ima dobru odbranu ispred sebe izgledat će odličan.
Uglavnom brani ono što se mora odbraniti,tu i tamo odbrani nešto nemoguće,tu i tamo primi neki gol svojom krivicom,sve u svemu može proći.

Dragan Jović kao trener je rasturio svog kolegu na klupi Levskog.Dugo je u našem fudbalu,sjećamo ga se još dok je uspješno vodio Travnik u našoj ligi,pa preko Zrinjskog gdje je već tada zaradio reputaciju sjajnog trenera za evropske utakmice i sada je konačno dobio šansu u jednome od najvećih klubova u državi,pravi trener za pravi klub.

Ova ekipa,uz ozbiljan pristup,jer "slabijeg od sebe možeš pobijediti samo ako se trudiš jednako kao i on" sigurno prolazi Zetu i onda čekati žrijeb za play off,bilo da se dobije neki protivnik s kojim se može igrati pa da se onda ganja historijski rezultat i ulazak u grupnu fazu ili neka velika ekipa pa da se napravi prava fešta u Sarajevu pri toj utakmici,Sarajevo će biti konačni pobjednik.

Stolice se moraju napraviti.Sramota.A pita li se neko šta ako Sarajevo zaista izbori grupnu fazu pa ne bude moglo igrati utakmice u Sarajevu?
Ima li tu ikakav plan,ko garantuje da ako Sarajevo ostvari taj plasman za dvije ili tri sezone da će biti išta bolje stanje nego sada :cry:

Što se tiče naše lige,mislim da i igračima i navijačima se smuči povratak u realnost BiH Premijer lige kada okuse čari evropskog nogometa,uživajmo svi dok možemo,zasad se čini da će Sarajevo biti možda i najozbljini kandidat za titulu,uz naravno vječite rivale koji se nisu proslavili u evropi,ali su pokazali da su doktorirali igranje na pašnjacima naše lige,itekako znaju kako se osvajaju titule u BiH.

Sretno protiv Zete!
Zadnja izmjena: LBJ MVP, dana/u 27 jul 2012, 20:40, ukupno mijenjano 4 puta.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 27 jul 2012, 20:35

travnicanin je napisao/la:
admirone je napisao/la:Kako procitah nesto po internetu izgleda de se dogadja kontra efekat. Naime ovi iz Zete vas podcjenjuju :D
daj link
Ma na FB i na nekom crnogorskom portalu ako nadjem poslacu ti na pm.
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 jul 2012, 20:38

admirone je napisao/la:
admirone je napisao/la:Kako procitah nesto po internetu izgleda de se dogadja kontra efekat. Naime ovi iz Zete vas podcjenjuju :D
daj link
hajde hvala

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 27 jul 2012, 20:41

admirone je napisao/la:
daj link

ma govore kao Borac ispao od Čelika a mi bili iza Borca pa će nas uzeti, i da su nam ovi pekari uvalili 6 golova :lol:

nek se nadaju, bit će im bolnije prizemljenje na Koševu ;)
FORZA MARŠAL !!!

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 27 jul 2012, 20:43

LBJ MVP @ Skoro od rijeci do rijeci se slazem s tvojim postom,samo cu ti zamjeriti za Tatomirovica,juce je dobio u zraku sve duele,a nije ni ispadao,za mene u evropi on je idealan za desnog beka,dok u nasem prvenstvu bek ce biti sigurno Gujic.pozz
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 jul 2012, 20:45

ma govore kao Borac ispao od Čelika a mi bili iza Borca pa će nas uzeti, i da su nam ovi pekari uvalili 6 golova :lol:

nek se nadaju, bit će im bolnije prizemljenje na Koševu ;)[/quote]

znači **** ćemo Danicu

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 27 jul 2012, 20:45

LBJ MVP je napisao/la: Dragan Jović kao trener je rasturio svog kolegu na klupi Levskog.Dugo je u našem fudbalu,sjećamo ga se još dok je uspješno vodio Travnik u našoj ligi,pa preko Zrinjskog gdje je već tada zaradio reputaciju sjajnog trenera za evropske utakmice i sada je konačno dobio šansu u jednome od najvećih klubova u državi,pravi trener za pravi klub.

Sretno protiv Zete!
Ja se ne bih slozio s tobom.. Jovic je u prve 2 utakmice imao katastrofalnu postavku igraca, primio je bruku golova od nekih amatera nigdje veze... Sarajevo je iskoristilo dobru igru u prvoj utakmici protiv Levskog, koja je iskljucivo takva radi igraca, a ne radi nekog polovnog trenera (po mom misljenju) koji je znao postaviti igru, jer bi to uradio i protiv Hiberniansa. U ovoj sinoc utakmici presudila je zelja, volja, srce, navijaci, dobar dan Sarajeva, los dan Levskog (mozda su i inace losi ali ne bih da ulazimo u polemiku). Vidjelo se kakav je Jovic trener, imao je cijelu polusezonu da to pokaze. Da li je moguce promjeniti znanje, taktiku u Evropi, mislim da nije... Ovo je bila pobjeda igraca i navijaca, a trenera tu nije ni bilo.. Opet kazem, moje misljenje...

Sretno protiv Zete, ovo ce biti zicer...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 jul 2012, 20:51

Baja_Zvjerka je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Dragan Jović kao trener je rasturio svog kolegu na klupi Levskog.Dugo je u našem fudbalu,sjećamo ga se još dok je uspješno vodio Travnik u našoj ligi,pa preko Zrinjskog gdje je već tada zaradio reputaciju sjajnog trenera za evropske utakmice i sada je konačno dobio šansu u jednome od najvećih klubova u državi,pravi trener za pravi klub.

Sretno protiv Zete!
Ja se ne bih slozio s tobom.. Jovic je u prve 2 utakmice imao katastrofalnu postavku igraca, primio je bruku golova od nekih amatera nigdje veze... Sarajevo je iskoristilo dobru igru u prvoj utakmici protiv Levskog, koja je iskljucivo takva radi igraca, a ne radi nekog polovnog trenera (po mom misljenju) koji je znao postaviti igru, jer bi to uradio i protiv Hiberniansa. U ovoj sinoc utakmici presudila je zelja, volja, srce, navijaci, dobar dan Sarajeva, los dan Levskog (mozda su i inace losi ali ne bih da ulazimo u polemiku). Vidjelo se kakav je Jovic trener, imao je cijelu polusezonu da to pokaze. Da li je moguce promjeniti znanje, taktiku u Evropi, mislim da nije... Ovo je bila pobjeda igraca i navijaca, a trenera tu nije ni bilo.. Opet kazem, moje misljenje...

Sretno protiv Zete, ovo ce biti zicer...
ne slažem se nikako sa tobom, očigledno nisi gledao utakmice Zrinjskog u Europi, drugo za polusezonu ne možeš puno toga uraditi, a da je polovan trener kako je onda mogao uzeti kup i prvenstvu i to u momentu kada mu je otišlo 10 glavnh igrača, i na kraju ti je sam Sesar u izjavi kazao da im je trener odlično iznanalizirao Levski, a za matere, vidio si Dudenlanž, amateri a idu dalje.....

High

Post Postao/la High » 27 jul 2012, 21:02

Pošalji mi link na PM ako ti nije frka.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 21:06

Interesantno razmišljanje. Za dobar rezultat određenog kluba je generalno zaslužan trener, međutim to nije slučaj sa FK Sarajevo, dok je za svaki loš rezultat trener najodgovorniji, a to je slučaj i sa FK Sarajevo. Jović je po mišljenju eminentnog stručnjaka Baje_ Zvjerke kriv za loš plasman u PLBIH, dok su za odlične partije u evropi najzaslužniji igrači FK Sarajevo. Iskrivljenja logika i poptuno pogrešan način razmišljanja i postavljanja stvari, odnosno mijenjanje priče kako vjetar puhne. Zašto se logički zaključci razlikuju u prve dvije stavke i po kojem osnovu ?! Ako trener snosi odgovornost za loše rezultate u domaćem prvenstvu, onda i prvi zaslužuje pohvale na odlično postavljenoj igri i taktici koja je rezultirala fenomenalnom predstavom naših igrača u evropskim natjecanjima. Svako minimiziranje njegovog udjela u cijeloj toj koncepciji je neprihvatljivo i u najmanju ruku glupo (da ne kažem šta gore) :!:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

eXtr3m3
Kontakt:

Post Postao/la eXtr3m3 » 27 jul 2012, 21:25

Je li utakmica protiv Zete u cetvrtak 02.08. i je li se prva utakmica igra u Sarajevu?

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jul 2012, 21:26

Jeste.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 27 jul 2012, 21:29

Ja opet kažem. Kad su igrači zajebali, bili su kažnjeni. Zasluženo. Kad su poginuli na terenu, treba ih nagraditi. Zasluženo.

Hajde možel se kako pokrenut ta priča sa stolicama? Da nas se skupi 50tak, da ih namontiramo :D Pet hiljada, pa pet hiljada. To je čak pet hiljada ulaznica :lol: :lol:
4.10.2009.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 27 jul 2012, 21:37

Sarajevo jos jednom pokazalo da je najveci klub u BiH! Levski iskaran idemo dalje 8-)
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 27 jul 2012, 21:37

[youtube][/youtube]
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 27 jul 2012, 21:45

Mislim da je vec pokrenuta inicijativa i apel da se vec jednom rijesi to sa stolicama.
E sad ne znam,da li postoji neki odredjeni rok kod UEFA-e, mislim na prijavu zapadne tribine ili je vec kasno
za ovu sezonu? Recimo ako bi postavili stolice na dio Zapada prema Sjeveru,ako ne do utakmice protiv Zete,
jer je vec kasno,onda recimo do utakmice play off,naravno ako prodjemo.
F.K.SARAJEVO

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 27 jul 2012, 21:49

molotovljev je napisao/la:Mislim da je vec pokrenuta inicijativa i apel da se vec jednom rijesi to sa stolicama.
E sad ne znam,da li postoji neki odredjeni rok kod UEFA-e, mislim na prijavu zapadne tribine ili je vec kasno
za ovu sezonu? Recimo ako bi postavili stolice na dio Zapada prema Sjeveru,ako ne do utakmice protiv Zete,
Ma zaboravite na zapadnu tribinu, nisu problem samo stolice. Moraju se postaviti nove sanitarije i još neke stvari.
Probati osposobiti barem jedan dio za gostujuće navijače i da napunimo i jug protiv Zete. :D
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 jul 2012, 22:09

VanBasten je napisao/la:[youtube][/youtube]
Jel ko primjetio u ovim info vijestima što idu na traci vprovalu Tv Sa, piše da će Webb suditi utakmicu protiv Zete,pa valjda su mogli malo provjeriti, sudija je Grk a nadimak mu je Webb jer liči na Engleza

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 27 jul 2012, 22:12

dzenan01 je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Mislim da je vec pokrenuta inicijativa i apel da se vec jednom rijesi to sa stolicama.
Ma zaboravite na zapadnu tribinu, nisu problem samo stolice. Moraju se postaviti nove sanitarije i još neke stvari.
Probati osposobiti barem jedan dio za gostujuće navijače i da napunimo i jug protiv Zete. :D
ma uraditi isto ko što su Bugari protiv nas postavili samo dio stolica na onoj tribini

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 27 jul 2012, 22:18

dobro je pa smo dobili Zetu, sigurno jedna od najslabiji ekipa sto su ostale u europa ligi

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.