Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
**
Zadnja izmjena: Livnjak, dana/u 26 jul 2012, 16:49, ukupno mijenjano 4 puta.
- PodoruglaMG
- Kontakt:
Bosanski najveci talenat je Djordje Aleksica,ko nevjerovatno malo igra,u ovakvoj ekipi Bosne...Da ne zaboravim Predica,koji je najbolji igrac u 96 godistu,a ne igra radi povrijede,a Aleksic je najbolji u 97...
Veliki strucnjak za mlade igrace
aleksic se istakao samo sa najvise izugbljenih lopti a najmanje odigranih minuta poslje stipanovica. nek bude sretan i ovim sto dobije, pa sljedece godine moze da igra vise ako se pokaze
CG razmontirala Portugal 40 razlike !!
mozda je ovo dobro, da nasi nakon ovog rezultata ne udju sa potcjenjivanjem u vecerasnji mec protiv madjara.
mozda je ovo dobro, da nasi nakon ovog rezultata ne udju sa potcjenjivanjem u vecerasnji mec protiv madjara.
U kakvoj ekipi Bosne? Mislis reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja vecerasnjom pobjedom moze do polufinala? Smijesno je porediti Aleksica iz Mladosti i Gacica iz Caje Laboral ili Lazica.PodoruglaMG je napisao/la:Bosanski najveci talenat je Djordje Aleksica,ko nevjerovatno malo igra,u ovakvoj ekipi Bosne...Da ne zaboravim Predica,koji je najbolji igrac u 96 godistu,a ne igra radi povrijede,a Aleksic je najbolji u 97...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
edinjo-bih
- Kontakt:
aleksic ima veliku cast da igra u ovoj ekipi jer je pozvan kao jedini iz 1997. godista, cak je atic ispao sa spiska!
Pa i Dejo Todorovic je u godinama kao i Aleksic bio u Mladosti, pa je sada u Spaniji (a znamo da bi ga vecina voljela vidjeti u dresu BiH) , znaci Aleksic mora otici iz Mladosti da bi bio talenat?neno#4 je napisao/la:Smijesno je porediti Aleksica iz Mladosti i Gacica iz Caje Laboral ili Lazica.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
-
edinjo-bih
- Kontakt:
aleksic cim je upao u tim firica on je sigurno veliki talenat, ali pogledaj kako si ti pisao o reprezentaciji, sa kojim "postovanjem"..
budi mi pozdravljem!
budi mi pozdravljem!
Ne, nije to poenta. Poenta price je da Aleksic nije najtalentovaniji igrac u ovoj reprezentaciji, kad sa druge strane imas Gacica koji je vec registrovan za Caju u Euroligi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nisam znao. To se Todorovic za Srbiju odlucio? Stvarno steta, da ne mozemo grabiti nego se krpimo svakog dana ...
Naravno, slazem se sa tobom, pogresno sam protumacio post.neno#4 je napisao/la:Ne, nije to poenta. Poenta price je da Aleksic nije najtalentovaniji igrac u ovoj reprezentaciji, kad sa druge strane imas Gacica koji je vec registrovan za Caju u Euroligi.
I on je 97 godiste, ako se nevaram najmladji u repci, onda je najtalentovaniji u 97 godistu i tako da je jedan od najtalentovaniji u BiH, a posle hoce li to biti od koristi BiH i kako ce se on razvijati i za koga ce igrati, ostaje da vidimo.
@edinjo-bih, ako se ovo odnosi na mene ne znam o cemu pricas
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
Kad si to gledao Harisa Hujica, da mozes reci da je Aleksic bolji?DejaNMG je napisao/la:Naravno, slazem se sa tobom, pogresno sam protumacio post.
I on je 97 godiste, ako se nevaram najmladji u repci, onda je najtalentovaniji u 97 godistu
Kad si ti gledao Aleksica?Livnjak je napisao/la:Kad si to gledao Harisa Hujica, da mozes reci da je Aleksic bolji?
Ako je Djordje jedini iz 97 godista u ovoj repki, za mene je dovoljno.
Zasto taj Hujic nije u rosteru (povreda, nece igra, sta ti ja znam) ne znam, samo pisem cinjenice sa papira.
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
ja nisam ni tvrdio da je losiji niti bolji!DejaNMG je napisao/la:Kad si ti gledao Aleksica?Livnjak je napisao/la:Kad si to gledao Harisa Hujica, da mozes reci da je Aleksic bolji?
Ako je Djordje jedini iz 97 godista u ovoj repki, za mene je dovoljno.
Zasto taj Hujic nije u rosteru (povreda, nece igra, sta ti ja znam) ne znam, samo pisem cinjenice sa papira.
Hujic je na Njemackom spisku, i do sada nije bio na radaru BIH
Garic i Kelecevic su prosle godine bili jedini 96. godista u reprezentaciji, jesuli oni sada najbolji igraci te generacije???
-
edinjo-bih
- Kontakt:
mislim da nije vazno da sad ovdje razglabamo ko je najtalentiraniji u 1997. godistu. eto imamo aleksica, tu je i atic, aBd docice nadam se i hujic i djedovic...i eto vec jako fina podloga.
-
freelancer
- Kontakt:
[quote][/mislim da nije vazno da sad ovdje razglabamo ko je najtalentiraniji u 1997. godistu. eto imamo aleksica, tu je i atic, aBd docice nadam se i hujic i djedovic...i eto vec jako fina podloga.quote]
Koliko znam jedina dva igrača 1997. godište, koji su bili među 16 kadetskih reprezentativaca su Aleksić i Pirić. Atić je trenutno dosta slabiji igrač od ove dvojice. Hujić i Djedović, bez obzira čemu se mi nadali, vrlo su upitni. Ko je najbolji od 97. godišta o tome je bespredmetno (da nekažem glupo) raspravljati. Kada se sastanu abd. iduće godine, kao što se ova Reprezentacija sastala vidjet će se kolko je ko dobar ...
Ne slažem se sa onima, a vjerujem da ovdje ima takvih, koji misle da jedino igrači koji su sa 14-15 godina otišli u inostranstvo, da samo oni vrijede. I ova Reprezentacija je pokazala da to nije tako.
Nisam pristalica tako ranih odlazaka u inostranstvo, iz više razloga a pogotovo što ako si dovoljno interesantan reprezentaciji države u koju si otišao, prevelik je pritisak da i završiš tamo
Koliko znam jedina dva igrača 1997. godište, koji su bili među 16 kadetskih reprezentativaca su Aleksić i Pirić. Atić je trenutno dosta slabiji igrač od ove dvojice. Hujić i Djedović, bez obzira čemu se mi nadali, vrlo su upitni. Ko je najbolji od 97. godišta o tome je bespredmetno (da nekažem glupo) raspravljati. Kada se sastanu abd. iduće godine, kao što se ova Reprezentacija sastala vidjet će se kolko je ko dobar ...
Ne slažem se sa onima, a vjerujem da ovdje ima takvih, koji misle da jedino igrači koji su sa 14-15 godina otišli u inostranstvo, da samo oni vrijede. I ova Reprezentacija je pokazala da to nije tako.
Nisam pristalica tako ranih odlazaka u inostranstvo, iz više razloga a pogotovo što ako si dovoljno interesantan reprezentaciji države u koju si otišao, prevelik je pritisak da i završiš tamo
Prosle godine na KADETSKOM PRVENSTVU u drugoj fazi tamicenja igrali smo sa MDARIMA u GRUPI F kao i na ovom prvenstvu i dobili 81-61 tad u nasoj repki najbolji su bili Zahiragic 19 p i Buza 19 p kod MADARA najbolji bio György Golomán 10 p koji od te proslogodisnje ekipe MADARSKE jedini igra u ovoj ekipi i na ovom prvenstvu je najbolji MADARSKI igrac sa 14.3 p i 8.8 skokova
DA SE PONOVI PROSLOGODISNJA POBJEDA MOZE I MANJOM RAZLIKOM OD OVE

DA SE PONOVI PROSLOGODISNJA POBJEDA MOZE I MANJOM RAZLIKOM OD OVE
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
kad pocinje tekma??
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
-
freelancer
- Kontakt:
Ključevi pobjede vs Madjara:
- Ubrzati ritam utakmice,
- Izolovati madjarskog pleja,
- Skupiti, zatvoriti reket – rizikovati neke vanjske šuteve,
- Postići najmanje 50% koševa iz tranzicije (brzih napada na ne postavljenu odbranu),
- Opteretiti Golomana u odbrani i napadu,
- Prodori sa vanjskih pozicija i pasovi iz prodora,
Oni puno zavise od svog prvog pleja Meszarosa i igra im pada kada je na terenu drugi plej Kovacs. Mi imamo puno više niskih igrača – fudbalera što neko reče i jasno je šta moramo uraditi - pokušati taj, po meni nedostatak, pretvoriti u svoju prednost. Pritiskati Mesarosza od početka utakmice, od čeone do čeone linije, mjenjati na njemu nekoliko igrača u odbrani (Garić, Kelečević, Aleksić), taj standardni presing može dati rezultat vrlo brzo, a može i kasnije kad se umor akumulira. Neka varijanta zonskog presinga ne vjerujem da prolazi, jer su veći, lakše će dodati iz udvajanja, osim toga imaju all around visoke igrače Hodi 197cm (3,7 asistencija po utakmici) ili njihov najbolji igrač 204cm visoki Goloman.
Možda im izolovati pleja (udvojiti ga prije ubacivanja iz auta), nek loptu prenese neko drugi ... vjerovatno bek šuter Nagy 192cm – probati ga kakav je u toj ulozi. Vjerovatno mu nećemo uzeti puno lopti ali ćemo Madjare taktički ograničiti u napadu. Oni su tip dobro uigrane ekipe koja ima glavu i rep, ekipe koja voli da igra kontrolisane napade koji uglavnom počinju od pleja. Kad lopta nije u njegovim rukama broj taktičkih varijanti koje oni mogu da odigraju drastično se smanjuje. Ubrzati ih možemo i ako usmjerimo Meszarosa u jednu stranu, čime mu smanjujemo broj opcija i provociramo njegov prodor u reket, gdje on sa svojih 180cm uz našu dobru rotaciju nema šta da traži.
Vjerujem da puno lopti spuštaju na Golomana madjarskog najboljeg igrača. Igrač koji bi mu mogao parirati snagom u odbrani je Smajlović - njega ne bi smio lagano probijat. Ukoliko ipak probije u srce reketa mi nažalost nemamo igrača koji bi mu visinom mogao parirati.
Zato bi alternativna varijanta trebala biti udvajanje čim Goleman dobije loptu i automatska rotacija sa skupljanjem reketa. Mi moramo zatvoriti reket, čisto bez faula (nisam siguran koliko smo to do sada dobro radili, jer smo među prvima po broju primljenih koševa i broju faulova) i ponekad ostaviti neke šuteve za tri poena, kao koncepcijski rizik. Malo je kadeta koji mogu pogađati trice u igri u nekom prihvatljivom postotku, evo Madjara: Hodi 5/18, Meszaros 4/14, Antoni 3/16. Tricu međutim ne treba dozvoliti Pungoru 193cm niskom krilu koji ne igra previše ali trice šuta 6/11.
U napadu im moramo driblati u leđa, našu je kontru teško zaustaviti jer imamo više igrača koji prenose loptu. Improvizujemo, teško nas je pročitati, volimo otvoren teren i energetski smo spremni. Više koševa (50%+) moramo zabiti iz kontri i polukontri nego iz postavljenog napada.
U postavljenom napadu, nemamo neki poseban sistem akcija, ali imamo igrače koji mogu individualno stvarati otvorene šuteve, Vjerujem da Sandro i Ivo mogu driblingom licem u lice, promjenama ritma i crossoverima probiti svog čuvara i završiti do kraja ili dodati upotrebljivu loptu za šut ili polaganje. Oni nisu i jedini.
Najvažniji madjarski igrač Goloman igra četvorku, kao i naš najbolji Lazić. Od skakačkog duela njih dvojice puno toga zavisi. Lazić je niži ali uvjeren sam najeksplozivniji igrač na cjelom turniru. Goloman je sa 18 skokova „sam“ nadskakao visoke Crnogorce i usput im zabio 18 poena uz procenat šuta od odličnih 52%. Visok je 204cm, i očito voli da igra bliže košu, trice ne šutira. Crnogorce je izblokirao 6 puta i u blokadama je najbolji na cjelom turniru. Igra oko 35 minuta na važnijim utakmicama, jer Madjari očito nemaju zamjenu za njega i stoga mora doći do padova u njegovoj igri (protiv CG izgubio 6 lopti) što je jedna od okolnosti koju moramo iskoristiti.
Treba ga pritisnuti na oba kraja terena. Loptu treba davati igraču koga on čuva. Ako je zadužen za Lazića treba ga izvući vani i odigrat licem. Lazić je sigurno brži, a osim toga i iznenađujuće uspješan šuter za 3 poena (3/4). Ako čuva Goleman Beronju ili Smajlovića treba ga spustit na niskog posta. Treba ga opteretit da stalno igra odbranu i da je često u prilici praviti Lične.
U svakom slučaju moramo ubrzati Madjare u oba pravca, natjerati ih da igraju izvan sistema na koji su navikli i naći načina da se anuliraju njihove prednosti.
- Ubrzati ritam utakmice,
- Izolovati madjarskog pleja,
- Skupiti, zatvoriti reket – rizikovati neke vanjske šuteve,
- Postići najmanje 50% koševa iz tranzicije (brzih napada na ne postavljenu odbranu),
- Opteretiti Golomana u odbrani i napadu,
- Prodori sa vanjskih pozicija i pasovi iz prodora,
Oni puno zavise od svog prvog pleja Meszarosa i igra im pada kada je na terenu drugi plej Kovacs. Mi imamo puno više niskih igrača – fudbalera što neko reče i jasno je šta moramo uraditi - pokušati taj, po meni nedostatak, pretvoriti u svoju prednost. Pritiskati Mesarosza od početka utakmice, od čeone do čeone linije, mjenjati na njemu nekoliko igrača u odbrani (Garić, Kelečević, Aleksić), taj standardni presing može dati rezultat vrlo brzo, a može i kasnije kad se umor akumulira. Neka varijanta zonskog presinga ne vjerujem da prolazi, jer su veći, lakše će dodati iz udvajanja, osim toga imaju all around visoke igrače Hodi 197cm (3,7 asistencija po utakmici) ili njihov najbolji igrač 204cm visoki Goloman.
Možda im izolovati pleja (udvojiti ga prije ubacivanja iz auta), nek loptu prenese neko drugi ... vjerovatno bek šuter Nagy 192cm – probati ga kakav je u toj ulozi. Vjerovatno mu nećemo uzeti puno lopti ali ćemo Madjare taktički ograničiti u napadu. Oni su tip dobro uigrane ekipe koja ima glavu i rep, ekipe koja voli da igra kontrolisane napade koji uglavnom počinju od pleja. Kad lopta nije u njegovim rukama broj taktičkih varijanti koje oni mogu da odigraju drastično se smanjuje. Ubrzati ih možemo i ako usmjerimo Meszarosa u jednu stranu, čime mu smanjujemo broj opcija i provociramo njegov prodor u reket, gdje on sa svojih 180cm uz našu dobru rotaciju nema šta da traži.
Vjerujem da puno lopti spuštaju na Golomana madjarskog najboljeg igrača. Igrač koji bi mu mogao parirati snagom u odbrani je Smajlović - njega ne bi smio lagano probijat. Ukoliko ipak probije u srce reketa mi nažalost nemamo igrača koji bi mu visinom mogao parirati.
Zato bi alternativna varijanta trebala biti udvajanje čim Goleman dobije loptu i automatska rotacija sa skupljanjem reketa. Mi moramo zatvoriti reket, čisto bez faula (nisam siguran koliko smo to do sada dobro radili, jer smo među prvima po broju primljenih koševa i broju faulova) i ponekad ostaviti neke šuteve za tri poena, kao koncepcijski rizik. Malo je kadeta koji mogu pogađati trice u igri u nekom prihvatljivom postotku, evo Madjara: Hodi 5/18, Meszaros 4/14, Antoni 3/16. Tricu međutim ne treba dozvoliti Pungoru 193cm niskom krilu koji ne igra previše ali trice šuta 6/11.
U napadu im moramo driblati u leđa, našu je kontru teško zaustaviti jer imamo više igrača koji prenose loptu. Improvizujemo, teško nas je pročitati, volimo otvoren teren i energetski smo spremni. Više koševa (50%+) moramo zabiti iz kontri i polukontri nego iz postavljenog napada.
U postavljenom napadu, nemamo neki poseban sistem akcija, ali imamo igrače koji mogu individualno stvarati otvorene šuteve, Vjerujem da Sandro i Ivo mogu driblingom licem u lice, promjenama ritma i crossoverima probiti svog čuvara i završiti do kraja ili dodati upotrebljivu loptu za šut ili polaganje. Oni nisu i jedini.
Najvažniji madjarski igrač Goloman igra četvorku, kao i naš najbolji Lazić. Od skakačkog duela njih dvojice puno toga zavisi. Lazić je niži ali uvjeren sam najeksplozivniji igrač na cjelom turniru. Goloman je sa 18 skokova „sam“ nadskakao visoke Crnogorce i usput im zabio 18 poena uz procenat šuta od odličnih 52%. Visok je 204cm, i očito voli da igra bliže košu, trice ne šutira. Crnogorce je izblokirao 6 puta i u blokadama je najbolji na cjelom turniru. Igra oko 35 minuta na važnijim utakmicama, jer Madjari očito nemaju zamjenu za njega i stoga mora doći do padova u njegovoj igri (protiv CG izgubio 6 lopti) što je jedna od okolnosti koju moramo iskoristiti.
Treba ga pritisnuti na oba kraja terena. Loptu treba davati igraču koga on čuva. Ako je zadužen za Lazića treba ga izvući vani i odigrat licem. Lazić je sigurno brži, a osim toga i iznenađujuće uspješan šuter za 3 poena (3/4). Ako čuva Goleman Beronju ili Smajlovića treba ga spustit na niskog posta. Treba ga opteretit da stalno igra odbranu i da je često u prilici praviti Lične.
U svakom slučaju moramo ubrzati Madjare u oba pravca, natjerati ih da igraju izvan sistema na koji su navikli i naći načina da se anuliraju njihove prednosti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.