BH klubovi u Evropi 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Bistrik
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2012/13

Post Postao/la Bistrik » 25 jul 2012, 09:28

znaći Sarajevo i Široki brane čast BH fudbala. ja se nadam da barem jedan može proći dalje radi koeficijenta. nebi valjalo svi da ispadnu. ja mislim da nam je ovo i najlošijja sezona u Europi zadnjih godina ... recimo 5 godina...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jul 2012, 10:59

Rule_hz je napisao/la:

haveru zamisliovaj scenarij FKS tuce cigane koje ti realno gotivis i zelis da izbace moj klub, pa izbace jjk ili zetu i u play off imdodje dudeland i podremoih 5:0 i udjemou grupnu fazu... konstantno pricas FKS nemoze proc a aBd proci ce u inat dusmanima, i onim koji mole Boga da ispadnemo ;) ... i aBd gledatces ga na tv-u u ligi evrope ili LP prije svih ovih klubova u bih :)
Evo vidiš ti moj haveru , znao sam da, čim čovjek nešto napiše protiv vašeg kluba da odmah voli suparničke cigane itd.
Tako je to, čovjek ne može da bude realan, ako si realan, onda si protiv nečijeg voljenog kluba, fino, fino
Evo sada ću da napišem iskreno, volio bih da im Sarajevo uvali 5 komada, i da ih pošalje u Bugarsku, jer navijam za sve naše predstavnike u euro - natjecanjima, al realnost je sasvim nešto drugo, da Bog da ih Sarajevo prošlo, ja vama od srca želim sve najbolje, eto, toliko
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 25 jul 2012, 11:39

fredi je napisao/la:unistila je nas ova mrtva drzava siromasna a kakva drzava takva i liga.sramota nije da nekog nabije maribor sramota nije ispasti od celika iz niksica nama je sramota jer jos uvijek ne shvatamo koliko smo kolektivno losi u na kakvom smo amaterskom nivou.previse smo se digli
Rade Paprica 9 je napisao/la: Ja vam iz 1000 razloga želim sreću u četvrtak, ali se spremite na razno razne kuhinje. Ne bi iznenadilo da i vas osakate sudije.

Pristup i priprema za ut. su bili pogresni, nije se ozbiljno shvatio i proucio protivnik pa je sasvim ocekivati na kraju i negativan rezultat. Tako je to s kime god da igrasslika
Kad se suprostavi spremna i pripremljena ekipa, ma nema sanse da protivnik moze sa tobom da cini sta mu je volja.
Od dana kad se saznalo za ut. Zeljeznicar-Maribor, cesto se moglo cuti; ma kakav maribor, ˙ta ce oni, ima da ih pojedemo...
Otprilike bi se moglo to reci i za Salzburg jucer, nisu bili 100% u ut. protiv Dudelangea (hajd˙ ako su se opustili u prvom susretu, ali da im se to ponovi kod kuce, pa naravno da neces proci :mrgreen: ) i ispadaju, djaba sto svi znamo da su bolji, bogatiji, placeniji...
Mora se prici ut. 100%, toliko isfurana fraza, ali nije bez razloga, precesto se u nju uvjerimo ;) .

Sarajevo lagano i pomalo lezerno uslo u duel sa Hiberniansom, i imade velikih problema, primi bruku golova, nije bilo prave pripreme, dopustila se nonsalancija i opustanje, idemo mi dalje, lahko cemo...
Protiv Levskog se potrudili, odradili finu pripremu, dali 100% i imaju aktivan rez. i izglednu sansu za sljedece pretkolo.Navijaci to ocekuju, nista vise, lijepo i fino bi bilo proci...s druge strane ispasti hrabro, tijesno izgubiti, casno i posteno pasti s obrazom je isto za pohvalu, ljudi su bolji i jaci, Boze moj idemo dalje...

Pustite sudije, lopte, reflektore, komarce, vrucinu, vjetrove, spremna ekipa je na sve spremna, i garantujem da nece i ne moze biti posramnjena ma ne znam kakav da je protivnik sa druge strane.
Sve dok se bude trazio alibi i vadilo se na gore spomenute stvari, nasi klubovi ce uvijek zapinjati na prvoj prepreci u Europi i bice daleko od Europe.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

acovic1
Kontakt:

Post Postao/la acovic1 » 25 jul 2012, 13:21

dr.van nostrand je napisao/la:
fredi je napisao/la:unistila je nas ova mrtva drzava siromasna a kakva drzava takva i liga.sramota nije da nekog nabije maribor sramota nije ispasti od celika iz niksica nama je sramota jer jos uvijek ne shvatamo koliko smo kolektivno losi u na kakvom smo amaterskom nivou.previse smo se digli
Rade Paprica 9 je napisao/la: Ja vam iz 1000 razloga želim sreću u četvrtak, ali se spremite na razno razne kuhinje. Ne bi iznenadilo da i vas osakate sudije.

Pristup i priprema za ut. su bili pogresni, nije se ozbiljno shvatio i proucio protivnik pa je sasvim ocekivati na kraju i negativan rezultat. Tako je to s kime god da igrasslika
Kad se suprostavi spremna i pripremljena ekipa, ma nema sanse da protivnik moze sa tobom da cini sta mu je volja.
Od dana kad se saznalo za ut. Zeljeznicar-Maribor, cesto se moglo cuti; ma kakav maribor, ˙ta ce oni, ima da ih pojedemo...
Otprilike bi se moglo to reci i za Salzburg jucer, nisu bili 100% u ut. protiv Dudelangea (hajd˙ ako su se opustili u prvom susretu, ali da im se to ponovi kod kuce, pa naravno da neces proci :mrgreen: ) i ispadaju, djaba sto svi znamo da su bolji, bogatiji, placeniji...
Mora se prici ut. 100%, toliko isfurana fraza, ali nije bez razloga, precesto se u nju uvjerimo ;) .

Sarajevo lagano i pomalo lezerno uslo u duel sa Hiberniansom, i imade velikih problema, primi bruku golova, nije bilo prave pripreme, dopustila se nonsalancija i opustanje, idemo mi dalje, lahko cemo...
Protiv Levskog se potrudili, odradili finu pripremu, dali 100% i imaju aktivan rez. i izglednu sansu za sljedece pretkolo.Navijaci to ocekuju, nista vise, lijepo i fino bi bilo proci...s druge strane ispasti hrabro, tijesno izgubiti, casno i posteno pasti s obrazom je isto za pohvalu, ljudi su bolji i jaci, Boze moj idemo dalje...

[b]Pustite sudije, lopte, reflektore, komarce, vrucinu, vjetrove, spremna ekipa je na sve spremna, i garantujem da nece i ne moze biti posramnjena ma ne znam kakav da je protivnik sa druge strane.
Sve dok se bude trazio alibi i vadilo se na gore spomenute stvari, nasi klubovi ce uvijek zapinjati na prvoj prepreci u Europi i bice daleko od Europe.

[/b]

Doktore u pravu si 100 %.Kod nas ljudi koji s vremena na vrijeme prate nogomet izbacuju ovakve fraze tipa"Šta će oni" itd.A kada ih pitaš da nabroje dva igrača ili trenera iz te ekipe nemaju pojma i ti isti stvaraju nekakvjavno mišljenje i atmosferu "lako ćemo" a onda poslije ospu drvlje i kamenje.Konkretno evo Maribor.Ljudi u zadnjih par sezona igrali i u Ligi Prvaka i u Ligi Uefa imaju stabilan klub,odličan stadion ,vrlo dobru upravu ,izvrstan skauting ,vjerne navijače i to sve daje rezultate.Pogledajte komentare manijaka kad su izvukli Maribor.Više od pola ih je smatralo da su slovenci dobar žrijeb.Kod nas je problem što se svaka iole važnija tekma uzima kao pitanje života i smrti i druga stvar današnji nogomet stariji navijači gledaju kroz prizmu nekadašnje Juge.Zaboravite tu ligu i tadašnje klubove to je bilo i prošlo,treba stvarati nove vrijednosti i to stalno i iznova.Od stare slave se ne živi i sjećanjima se ništa neće postići.Što se tiče sudije sinoć na Koševu mogu pisati samo o prekršajima željinih igrača.Kerlin faul je bio za zatvor isto kao i onaj drgog igrača(ne znam tko je bio drugi isključeni igrač želje).Osim bi trebao dobro kazniti ove što su pocrvenjeli naročito ovog trećeg zbog prigovora.
Sarajevo ima dobru priliku da nešto napravi.U prvom redu zbog trenera Jovića koji zna igrati europske utakmice.On je sa Zrinjskim u Mostaru dobijao ekipe koje su miljama ispred nas po proračunu i organizaciji kluba (Slovan,Tobol itd) igrao egal sa Bragom i Odenseom i mislim da su ovi bugari u toj klasi i ne bi me iznenadila pobjeda Sarajeva.
Na žalost Široki ne stoji dobro i to sam napisao prije prve tekme na Pecari.Nadam se da su se malo posložili jer oni su sigurno bolji od iraca ali nešto ne štima u ovoj ekipi a to je po meni prije svega trener.Nadam se da će bar netko proći u drugi krug.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jul 2012, 13:29

Kako me realnost sasječe nanovo svako ljeto. Pa yebote šta je ovo?! Hoću(hoćemo) li doživjeti vidjeti neki naš klub u Europi tijekom rujna, listopada, studenog, prosinca? slika
Hayley <3

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 25 jul 2012, 13:32

badblueboylivno je napisao/la:Kako me realnost sasječe nanovo svako ljeto. Pa yebote šta je ovo?! Hoću(hoćemo) li doživjeti vidjeti neki naš klub u Europi tijekom rujna, listopada, studenog, prosinca? slika
cisto sumnjam, jer mi i ako napredujemo tako i ostali sve nam dalje bjeze.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jul 2012, 13:39

Da, to bi trebalo biti to.

Pričam s ljudima kako ovo, kako ono, koliki god pomak napravimo, ostali rivali odu dva dalje, jako ćemo teško nešto napraviti, i onda dođe ljeto i eto opet - ma dere ovo Željo; Široki apsolutni favorit; mora Borac jednom proći. I onda jedan tuš koji krv u žilama ledi.
Hayley <3

ASUS
Kontakt:

Post Postao/la ASUS » 25 jul 2012, 13:43

Pa ajmo realno, kako očekivati napredak kad u ligi javno izlaze dokumenta o namještanju i prodju nekažnjeno, kad se desi onakvo zadnje kolo, kad imamo sudjenje koje je najgore u evropi, kad ti apelaciona izriče suspenziju 2-3 mjeseca nakon uzroka i to pred derbi.... i milion drugih stvari. Ovde korjenite promjene treba uraditi pa onda pričati o nekoj evropi.
Banjaluka - Novi Sad, jedna dusa - jedan grad!

http://www.youtube.com/watch?v=1W0L-v2NlRk

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 25 jul 2012, 14:04

Siroki je i dalje kakav-takav favorit, a Sarajevo bi moglo nadoknaditi 0:1 iz Sofije...

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 25 jul 2012, 14:41

badblueboylivno je napisao/la:Kako me realnost sasječe nanovo svako ljeto. Pa yebote šta je ovo?! Hoću(hoćemo) li doživjeti vidjeti neki naš klub u Europi tijekom rujna, listopada, studenog, prosinca?
Moguce, ali opet ce to biti na nekakav ho-ruk, slucajno...
Posto su nasi klubovi (jos su ostala dva i nisu jos ispala) katastrofalno prosli ove god. u Europi, odmah se potencira i stavlja naglasak na nerad, nedisciplinu, lose uslove, bijedu, raznorazne "bolesti" od kojih boluje nas fudbal i sport opcenito.
Jeste da je kojim slucajem bilo obrnuto, o tome se ne bi ni progovorilo, nazalost :(
ASUS je napisao/la:Ovde korjenite promjene treba uraditi pa onda pričati o nekoj evropi.
Ma za pocetak je dovoljno barem osposobiti Kosevo.
Pa majku mu, jel mudrost i velika sposbnost postaviti stolice na tribinu :?
Nista vise ne treba, barem za pocetak, ali prodje godina dana ista stvar, nista se nije promijenilo, koji samo gubitak para...
Za Levski se stvarno trazi karta :D , garantujem da bi bilo najmanje 20.000 gledalaca na stadionu.
Ovako bez zapadne tribine to predstavlja cisti gubitak para za klub. A o tome niko ne razmislja, nazalost.
A zivi bili i docekali, i naredne sezone ocekujmo istu zapadnu tribinu.
Hajd mozda se sjete pa barem na onom dijelu zamijene 2000 stolica i tako omoguce da gostujuci navijaci budu tamo, i to daj Boze :(
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

biglabe
Kontakt:

Post Postao/la biglabe » 25 jul 2012, 15:04

Dobar dan ovdje Uefa sa novim pravilnikom za Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Dakle svi klubovi koji su se plasirali imaju pravo igrati na takmicenju ali mali klubovi nemaju pravo pobjediti i izbaciti nekoga od velikih.
Opsajd vrijedi samo za male klubove, za velike opsajd se svira samo kod velikog vodstva ili ako je igrać 10-15 metara iza linije ovo ostalo je slobodno sudačko uvjerenje ili u prjevodu kako mi kažemo.
Gol kod velikih klubova se svaki važi a kod manjih u nevažnoj utakmici se isto računa dok u važnoj utakmici manji tim mora loptu prenjeti preko crte, lopta se mora zaustaviti i onda sudac broji do pet ako obrana ne izbije loptu priznaje se gol koji se kasnije kompezira sa jedanaestercem na drugoj strani.
Faul za jedanaesterac kod malih je samo Mirkov high kick i osoba mora biti nokautirana inaće nema ni govora o jedanaestercu, za velike če se svirati po potrebi.

Evo to su samo najbitnije stvari nadam se da če te uživati u prvenstvu i našem izboru za grupnu fazu, četvrtfinale, polufinale i naravno finale, pobjednika nečemo otkriti jer još rješavamo neke stvari sa sponzorima i kladionicama pa bi bilo glupo reći sad ko je pobjednik ako kasnije budemo morali mjenjati.

Vaša
UEFA

:lol: :lol:

ASUS
Kontakt:

Post Postao/la ASUS » 25 jul 2012, 15:12

biglabe je napisao/la:Dobar dan ovdje Uefa sa novim pravilnikom za Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Dakle svi klubovi koji su se plasirali imaju pravo igrati na takmicenju ali mali klubovi nemaju pravo pobjediti i izbaciti nekoga od velikih.
Opsajd vrijedi samo za male klubove, za velike opsajd se svira samo kod velikog vodstva ili ako je igrać 10-15 metara iza linije ovo ostalo je slobodno sudačko uvjerenje ili u prjevodu kako mi kažemo.
Gol kod velikih klubova se svaki važi a kod manjih u nevažnoj utakmici se isto računa dok u važnoj utakmici manji tim mora loptu prenjeti preko crte, lopta se mora zaustaviti i onda sudac broji do pet ako obrana ne izbije loptu priznaje se gol koji se kasnije kompezira sa jedanaestercem na drugoj strani.
Faul za jedanaesterac kod malih je samo Mirkov high kick i osoba mora biti nokautirana inaće nema ni govora o jedanaestercu, za velike če se svirati po potrebi.

Evo to su samo najbitnije stvari nadam se da če te uživati u prvenstvu i našem izboru za grupnu fazu, četvrtfinale, polufinale i naravno finale, pobjednika nečemo otkriti jer još rješavamo neke stvari sa sponzorima i kladionicama pa bi bilo glupo reći sad ko je pobjednik ako kasnije budemo morali mjenjati.

Vaša
UEFA

:lol: :lol:
Pa ajd kad si već duhovit napiši pravilnik za PL BiH!
Banjaluka - Novi Sad, jedna dusa - jedan grad!

http://www.youtube.com/watch?v=1W0L-v2NlRk

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 25 jul 2012, 15:14

evo prdstavnik luksaburga ima predstavnika u 3 pretkolu lige prvaka i ako ispadne ide u 4 pretkolu liege europa ... a naši nema u ligi prvaka

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jul 2012, 23:53

Pa nas nijedan klub u prosle 4 godine nije prosao kroz svoje prvo pretkolo Lige Prvaka, zadnji koji je uspio je bila Modriča prije 5 godina kada je izbacila one Albance ali oni su kretale iz prve kvalifikacione runde, u drugom pretkolu su ispali protiv Aalsborga. Sto se mene tice zadnji neko da je uspio u kvalifikacijama za ligu prvaka je bilo Sarajevo prije 6 godina kada je doslo do treceg pretkolo protiv Dinamo Kiev. Za ligu prvaka danas treba kontinuitet od nekih 4-5 godina najmanje u evropi (Želji je ovo tek treca, znaci pred Maribor je imao kontinuitet od tek dvije godine u Evropi) i to da ispadas ili odmah u Ligi Prvaka (drugo pretkolo) ili u trecem pretkolu Lige Evrope. Ali eto, mi se opet iz godine u godinu nadamo, ali to je ljudski :)

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 jul 2012, 10:51

Sretno Širokom i Sarajevu danas.
I jedni i drugi imaju solidne šanse za prolaz dalje.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 26 jul 2012, 11:27

Šanse bh klubova su nekih 30% pitanje je jel to dovoljno?

Vidjećemo šta će bit,bila bi sramota da Široki ne prođe one irce,dok prolaz Levskog i ne bi bio neka sramota za Sarajevo.

Hoće li bht prenosit utakmicu?

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 26 jul 2012, 11:34

samoradnik je napisao/la:Šanse bh klubova su nekih 30% pitanje je jel to dovoljno?

Vidjećemo šta će bit,bila bi sramota da Široki ne prođe one irce,dok prolaz Levskog i ne bi bio neka sramota za Sarajevo.

Hoće li bht prenosit utakmicu?
Sarajevo - Levski če biti na face tv a za široki neznam

svabo94
Kontakt:

Post Postao/la svabo94 » 26 jul 2012, 12:15

kod sirokog danas prijenosa nema...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jul 2012, 12:22

svabo94 je napisao/la:kod sirokog danas prijenosa nema...
Mozda neka Irska TV prenosi pa cemo trazit stream.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 26 jul 2012, 12:27

Elegant je napisao/la:
svabo94 je napisao/la:kod sirokog danas prijenosa nema...
Mozda neka Irska TV prenosi pa cemo trazit stream.
rekao sam već, nema tv prijenosa uopće
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.