OI London 2012 - općenito

Inspire a generation.

Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten

MaGiCa
Kontakt:

Re: OI 2012-London

Post Postao/la MaGiCa » 24 jul 2012, 11:58

Zeman je napisao/la:Ovdje je @ofsajd u pravu. Badinterova komisija je odlučila da nema sukcesije, već se radi o disoluciji Jugoslavije. Dakle, niti jedna nova država pa ni SRJ ne može sama biti sukcesor tj. naslijediti međunarodnopravne obaveze SFRJ. Eh, sad zašto sport ne spada u međunarodnopravne obaveze, to ne znam..
+1
Srbija treba da nasledi medalje SRJ/SCG, jer je bila uvek ta koja je imala mnogo vise sportista u reprezentacijama, a Crnogorci nisu dali niti jednog osvajaca medalje u individualnim sportovima na najvecim takmicenjima (tu zabune nema).
Sa SFRJ je druga prica. Te medalje su zajednicke i npr. Ulaga ili Krizaj nemaju nikakve veze sa nama, te nema efekta kititi se tudjim perjem. To mogu samo Slovenci da bastine, u konkretnom primeru.
Zasto IOC smatra da postoji sukcesija - ne znam, ali je jedino ispravno ne prisvajati medalje SFRJ. Individualne medalje pripadaju individualcima, a timske su zajednicke, iako se zna ko je gde i kada najvise doprineo njihovom osvajanju. ;)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 24 jul 2012, 12:10

Nekima je valjda normalno da Srbija prisvaja medalje koje su osvojili Mate Parlov, hrvatski veslači, Franjo Mihalić, Đurđica Bjedov, Matija Ljubek, da ne govorimo o vaterpolistima gdje su Hrvati uvijek bila (velika) većina, košarkašima gdje je u najmanju ruku svaki treći, a nerijetko i polovica bili Hrvati, nogometašima gdje je bila slična priča itd...
Čak je i prvi osvajač medalje za Jugoslaviju bio Hrvat.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 24 jul 2012, 12:17

Kad bi malo bolje pratili postove forumaša magica shvatili bi neke stvari....

Verovatno sam stariji od nekih na temi, morate shvatiti bilo što je bilo, Srbija i Crna Gora su ostali jedini pravni naslednici bivše države,zbog toga valjda i ubrajanje medalja....

Što se ostalog tiče, pogledajte samo koliko Srba i Srpkinja nosi dresovi drugih reprezentacija (msm da je u Atini više Srba u dresu drugih nacija osvojilo medalje nego sportista Srbije),od teniserki,rukometašica,veslača,veslačica,rukometaša,fudbalera,košarkaša.....

Jel danas počinje takmičenje u fudbalu na OI za žene? Čini se da je Eurosport najavio prenose baš danas?!
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jul 2012, 13:32

limenka je napisao/la: Čak je i prvi osvajač medalje za Jugoslaviju bio Hrvat.
Nije tacno.Prvi osvajac medalje za Jugoslaviju bio je Leon Stukelj,ponosni Slovenac. ;)

underPFC je napisao/la:Jel danas počinje takmičenje u fudbalu na OI za žene? Čini se da je Eurosport najavio prenose baš danas?!
Sutra. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 24 jul 2012, 13:55

Mislio sam na SFRJ, a ne na Kraljevinu SHS.
Onda se može izvući da je i prvi Hrvat koji je osvojio medalju bio Milan Neralić koji je osvojio 1900. zlato u mačevanju za Austro-Ugarsku.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jul 2012, 14:00

limenka je napisao/la:Mislio sam na SFRJ, a ne na Kraljevinu SHS.
Onda se može izvući da je i prvi Hrvat koji je osvojio medalju bio Milan Neralić koji je osvojio 1900. zlato u mačevanju za Austro-Ugarsku.
A Tapavica 1896.osvojio onda prvu medalju za Srbiju pod zastavom Austrougarske.Tako da opet Hrvati nisu prvi. :P :mrgreen:

Leon Stukelj se vodi kao osvajac prve olimpijske medalje za Jugoslaviju,tada poznatu na OI kao Kraljevina Jugoslavija,ili cemo sada i to menjati i ici se zaliti sto Ivan Gubijan nije tako zaveden. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jul 2012, 14:04

Devil je napisao/la: A Tapavica 1896.osvojio onda prvu medalju za Srbiju pod zastavom Austrougarske.Tako da opet Hrvati nisu prvi. :P :mrgreen:

Leon Stukelj se vodi kao osvajac prve olimpijske medalje za Jugoslaviju,tada poznatu na OI kao Kraljevina Jugoslavija,ili cemo sada i to menjati i ici se zaliti sto Ivan Gubijan nije tako zaveden. :D

Nemoj tako. Uvredices neke ljude, koji su dosli na forum samo da nam tu cinjenicu objasne - kako su prvi i najzasluzniji bas oni. U svemu. ;)

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 24 jul 2012, 14:17

To su dvije države, a kako je zapisano mene osobno nije me briga.
Ono što me briga je da imamo najviše medalja i da će tako ostati. :D A sigurno nam nije olakotna okolnost što nas je duplo manje. ;)

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 24 jul 2012, 15:15

Očekujem medalje od Đokovića, vaterpolista i Čavića. Sve osim medalje je veliki neuspeh.

Nadam se da Zimonjić/Tipsarević i Zimonjić/Ivanović ( ako ne grešim ) mogu do medalje.

Mislim da će odbojkaši završiti takmičenje u 1/4, a da odbojkašice i rukometaši neće proći grupu.

P.S. Govorim o sportovima koje ću pratiti.
I think I'm a pussy one.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jul 2012, 18:44

Devil je napisao/la:
underPFC je napisao/la:Jel danas počinje takmičenje u fudbalu na OI za žene? Čini se da je Eurosport najavio prenose baš danas?!
Sutra. ;)
A prekosutra muškarci počinju takmičenje, vidim biće odmah prvi dan dobrih mečeva, Španci,Urugvajci,Brazilci i Britanci odmah imaju nastupe prvi dan :D
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 25 jul 2012, 11:23

Ukupno će biti 312 predstavnika država nastalih raspadom bivše Jugoslavije:
Srbija 115
Hrvatska 108
Slovenija 46
Crna Gora 33
Bosna i Hercegovina 6
Makedonija 4

Inače najveći broj predstavnika imaju:
Velika Britanija 542
SAD 530
Rusija 436
Australija 410
Njemačka 391
Kina 380

underPFC
Kontakt:

Post Postao/la underPFC » 25 jul 2012, 12:51

Ne bih da odemo u prepucavanje,ali kao što nam limenka tvrdi kako su hr olimpijci domaći da malo to analiziramo :)
Da se razumemo ( meni je totalno nepotrebno da pravimo neke političke podele,već samo da vidimo bazu hr olimpijaca) ;)

Dakle, Mirko Alilović,Denis Buntić su rođeni u Bosni, Marin Čilić,Ivan Dodig u Bosni takođe (Međugorje).Ivana Jelčić rođena u Bosni (Mostar), Giovanni Cernogoraz rođen u Sloveniji, Andraš Haklits i Roland Varga su pravi mađari.Lisa ANN i Kim Daniela su amerikanke. Yuan TIAN je stonoteniserka,kineskinja. Venio Losert je rođen u Zavidovićima,dakle Bosni, kao i Nedžad Mulabegović koji je iz Dervente,dodamo li tome Emanuelu Salopek koja je rođena u Nišu (Srbija), jasno je da 15 sportista Hrvatske nije rođeno u istoj i moglo je ili je nastupalo za druge reprezentacije (poput Mađara,kineskinje...).

Isto tako naravno ima 7 sportista (hrvata) koji će nastupati za druge zemlje na OI.

A Bosna ima samo 6 predstavnika,no realno da je sve na osnovu porekla Bosna bi bila veoma jaka na ovim OI,osim 7 sportista koji bi na osnovu zemlje rođenja mogli nastupat a nastupaju za HR,tu su još i Amer Hrustanović (Austrija),Almir Velagić (Njemačka) Bojan Tokič (Slovenija),dodamo li tu još nekoliko njih koji imaju bosanske korene, sigurno je da bi Bosna imala na ovoj OI barem 25 sportista.

Kada je reč o Srbiji sigurno dvadesetak sportista čiji koreni su iz Srbije igra za druge zemlje,evo ono što sigurno znam : Majlinda Kelmendi (Albanija), Aleks Marić (Australija),Sasha Mehmedovic (Canada),Nikola Karabatić (Francuska),Kristina Mladenovic (Francuska),Andrea Petkovic (Njemačka),Anna Stankovic (Madjarska),Natasa Janic (Madjarska),Dragan Travica (Italija), Katarina Bulatovic,Ana Đokić,Bojana Popović,Maja Savić (Crna Gora),Srđan Mrvaljević (Crna Gora),Denis Šefik (Crna Gora), Marija Šestak (Slovenija),ima ih još,dodamo li njima veliki broj onih koji zbog povreda propuštaju OI,slobodno se može reći da se ranijih godina u OKS nije radilo kako treba i da danas dosta Srba igra za druge reprezentacije.....

Sigurno najtužnije su ove 4 rukometašice (do pre nekoliko meseci bila je još jedna) koje čine okosnoci CG reprezentacije,sa njima u timu, Srbija bi bila u samom vrhu kada je ženski rukomet u pitanju.... Inače za one koji ne znaju, bukvalno su sve 4 naterane da potpišu ugovor kojim će igrat za CG (imale su ugovore sa RK Budućnost Podgorica,višegodišnje,stavljen im je uslov ili ćete igrat za CG ili ćete dve godine karijere izgubit,jer RK Budućnost s kojom imate važeće ugovore neće vam dopustiti angažman niti igranje utakmica).
BORBA ZA PRAVDU! PRAVDA ZA GROBARE!

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 25 jul 2012, 13:32

Tvojom logikom:
Asmir Kološinac - Makedonija
Milenko Zorić - BiH
Ivan Nikčević - Crna Gora
Darko Stanić - Crna Gora
Nenad Vučković - Hrvatska
Dobrivoje Marković - Bosna i Hercegovina
Dmitri Gerasimenko - Rusija
Goran Jagar - Hrvatska
Damir Mikec - Hrvatska
Milorad Čavić - SAD
Velimir Stjepanović - UAE
Miloš Nikić - Crna Gora
Saša Starović - Bosna i Hercegovina
Andrija Prlainović - Hrvatska

A vidi Karabatića si pribrojao u Srbe, onda ga mogu i ja u Hrvate. Otac mu je Hrvat.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jul 2012, 13:46

limenka je napisao/la:Nekima je valjda normalno da Srbija prisvaja medalje koje su osvojili Mate Parlov, hrvatski veslači, Franjo Mihalić, Đurđica Bjedov, Matija Ljubek, da ne govorimo o vaterpolistima gdje su Hrvati uvijek bila (velika) većina, košarkašima gdje je u najmanju ruku svaki treći, a nerijetko i polovica bili Hrvati, nogometašima gdje je bila slična priča itd...
Čak je i prvi osvajač medalje za Jugoslaviju bio Hrvat.
Ne volim ova prebrojavanja, ali... Vaterpolisti Hrvatski nisu bili većina, Košarkaša nije bilo pola itd... Šta ćemo sa tim da Srbe i Hrvate iz Bosne prisvajaju i jedni i drugi... Onda zar je bitno šta je bilo prije, naročito kad se svi trude ili su se trudili da prikažu kako su u Jugoslaviji bili uskraćeni, marginalizovani, i torturisani... Pa kome onda trebaju njene medalje?!?! Pustite je neka počiva u miru, pokoj joj duši! :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 25 jul 2012, 14:14

Kako nisu vaterpolisti bili većina? Pogledaj vaterpolo timove Jugoslavije na OI.
Košarka sam napisao najmanje svaki treći, a nekada i pola, čak i više od pola. Provjeri.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 25 jul 2012, 15:05

limenka je napisao/la:Kako nisu vaterpolisti bili većina? Pogledaj vaterpolo timove Jugoslavije na OI.
Košarka sam napisao najmanje svaki treći, a nekada i pola, čak i više od pola. Provjeri.
Daj čoveče prekini više ovu raspravu, jer je niko ne može prekinuti osim tebe. Jednostavno ignoriši ove što te citiraju i završi sa tim. Objasnio si nam da je Hrvatska najuspešnija na LOI i ZOI od svih bivših republika, ajde sad napiši nešto o šansama hrvatskih sportista za osvajanje medalja u Londonu jer je tema London 2012. :roll:
I think I'm a pussy one.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 jul 2012, 15:12

Prvi događaj na OI biće današnja utakmica ženskih reprezentacija Velike Britanije i Novog Zelanda, koja počinje u 17:00. Nadam se da Britanke mogu do pobjede.

limenka
Kontakt:

Post Postao/la limenka » 25 jul 2012, 15:13

Texi je napisao/la:
limenka je napisao/la:Kako nisu vaterpolisti bili većina? Pogledaj vaterpolo timove Jugoslavije na OI.
Daj čoveče prekini više ovu raspravu, jer je niko ne može prekinuti osim tebe. Jednostavno ignoriši ove što te citiraju i završi sa tim. Objasnio si nam da je Hrvatska najuspešnija na LOI i ZOI od svih bivših republika, ajde sad napiši nešto o šansama hrvatskih sportista za osvajanje medalja u Londonu jer je tema London 2012. :roll:
Ok, ispričavam se, ali moram odgovoriti kada me netko citira. Nadam se da smo onda sa ovom raspravom završili.

Što se tiče Londona već sam napisao od koga očekujem medalje. ;)

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 25 jul 2012, 15:13

neka je napokon i to pocelo. Sramota nas predstavlja par sportista :( :(
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 25 jul 2012, 15:15

Moje mišljenje o osvajačima medalja u ekipnim sportovima.

Košarka: 1. SAD, 2. Španija, 3. Argentina ( mada bih voleo da Rusi osvoje jednu od medalja ).
Fudbal: 1. Brazil, 2. Španija, 3. Urugvaj
Odbojka: 1. Poljska, 2. Rusija, 3. Brazil
Rukomet: 1. Danska, 2. Hrvatska, 3. Francuska
Vaterpolo: 1. Crna Gora, 2. Srbija, 3. Italija/Hrvatska/Mađarska ( Italijanima najveće šanse zbog Tempestija ).
I think I'm a pussy one.

Zaključano

Natrag na “Olimpijske igre: London 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.